0.2, 0.3, 0.4 db, ΜΤΙ, Invacom, Alps, κλπ.
Ποιο lnb έχει την καλύτερη συμπεριφορά ή μάλλον την πιο ισορροπημένη?
Ερωτήματα που μας έχουν βασανίσει κατά την επιλογή lnb.
Οι τιμές θορύβου που συνοδεύουν τα lnb δεν είναι ακριβώς οι πραγματικές. Αναφέρονται σε ένα τμήμα του φάσματος. Σε κάποιο άλλο μπορεί να είναι αισθητά χειρότερα από άλλα ίδιου θορύβου.
Για αρχή μεταφέρω ένα κατατοπιστικό απόσπασμα απο την Βικιπαίδεια:
"Το επίπεδο θορύβου των LNB ξεκινά από 0.1 dB έως 0.7dB στα φθηνότερα. Στην πράξη δεν είναι ιδιαίτερα καθοριστικό στην ποιότητα λήψης. Άλλωστε τις περισσότερες φόρες είναι υποκειμενικό , αφού δεν είναι το ίδιο για όλες τις συχνότητες της μπάντας Ku. Η τεχνολογία στα LNB έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που ο σημαντικότερος παράγοντας είναι η διάμετρος του δορυφορικού πιάτου. Όπως όλοι οι ενισχυτές υπερθερμαίνονται, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Πολλές φορές το δορυφορικό κάτοπτρο εστιάζει τις ακτίνες του ηλίου πάνω στο LNB με δυσάρεστα αποτελέσματα. Τα ποιοτικά πιάτα έχουν βαφή που περιορίζει αυτό το φαινόμενο , επίσης τα καλά LNB παράγουν λίγη θερμότητα και μπορούν να αντέχουν σε ακραίες θερμοκρασίες."
Ποιο lnb έχει την καλύτερη συμπεριφορά ή μάλλον την πιο ισορροπημένη?
Ερωτήματα που μας έχουν βασανίσει κατά την επιλογή lnb.
Οι τιμές θορύβου που συνοδεύουν τα lnb δεν είναι ακριβώς οι πραγματικές. Αναφέρονται σε ένα τμήμα του φάσματος. Σε κάποιο άλλο μπορεί να είναι αισθητά χειρότερα από άλλα ίδιου θορύβου.
Για αρχή μεταφέρω ένα κατατοπιστικό απόσπασμα απο την Βικιπαίδεια:
"Το επίπεδο θορύβου των LNB ξεκινά από 0.1 dB έως 0.7dB στα φθηνότερα. Στην πράξη δεν είναι ιδιαίτερα καθοριστικό στην ποιότητα λήψης. Άλλωστε τις περισσότερες φόρες είναι υποκειμενικό , αφού δεν είναι το ίδιο για όλες τις συχνότητες της μπάντας Ku. Η τεχνολογία στα LNB έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που ο σημαντικότερος παράγοντας είναι η διάμετρος του δορυφορικού πιάτου. Όπως όλοι οι ενισχυτές υπερθερμαίνονται, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Πολλές φορές το δορυφορικό κάτοπτρο εστιάζει τις ακτίνες του ηλίου πάνω στο LNB με δυσάρεστα αποτελέσματα. Τα ποιοτικά πιάτα έχουν βαφή που περιορίζει αυτό το φαινόμενο , επίσης τα καλά LNB παράγουν λίγη θερμότητα και μπορούν να αντέχουν σε ακραίες θερμοκρασίες."