Οι Τρείς Σωματοφύλακες — The Three Musketeers

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    40

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
99,065
Εκεί ψηλά.....
Re: The Three Musketeers (2011)

Εφόσον δεν έχει καμιά σχέση με το βιβλίο θα μπορούσαν να βάλουν τίτλο απλά "The Musketeers", με άσχετα ονόματα και πάλι η ίδια ταινία θα ήταν.
Πρέπει δηλαδή να κανιβαλίσουν το έργο του Δουμά;

Φανταζομαι οτι για αυτο εδω και πολλα χρονια (πχ στον Δρακουλα του Κοπολα) οι ταινιες που απεικονιζουν πιστα το βιβλιο φερουν τον τιτλο και το ονομα του συγγραφεα . Σαφεστατα εχει να κανει και με δικαιωματα αλλα ο Κοπολα πχ ηθελε να δειξει οτι ακολουθουσε πιστα το βιβλιο του συγγραφεα και βαφτισε ετσι την ταινια (Bram Stoker's Dracula)

kemmotar

Established Member
7 January 2010
155

δεν εχει σχεση το οτι δεν ακολουθα το στορυ πιστα σημαινει οτι ειμεθα αυστηροι... και το στορυ ως προς τα 2/3 της ταινιας μια χαρα τα ακολουθει.. για να μην σποιλαρω, στο βιβλιο οπως και στις ταινιες του 70 γινεται και αναφορα για τα διαμαντια και για τον κυριο μπακινγχαμ και για τον διπλο ρολο της μυλαιδης και για τον ανωτερο σκοπο-ποθο του ρισελιε... (αυτα αποτελουν στοιχεια του Δουμα)
το μονο που προστεθηκε ηταν η βολτα προς την γυραια αλβιωνα και ο τροπος (σικ το λεω) που επεστρεψαν...

το οτι φτανουμε να συγκρινουμε το στυλ με το ματριξ ειναι απλα ιεροσυλια...
η εικονα και οι σκηνες σαφεστατα ικανοποιητικοτατες αλλα δεν μπορουμε να ΜΗΝ κρινουμε και το σεναριο μιας ταινιας... αλλιως να βλεπουμε ντοκιμαντερ στο πλανηταριο hd για να παθαινουμε πλακα με τον ηχο και την εικονα.

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
99,065
Εκεί ψηλά.....

Το Τακης λεει φεσι, ο Φρα την σταματησε κι ο Vader ενθουσιάστηκε: Δεν χρειαζομαι αλλα, τη σβήνω όπως ειναι από τον δισκο :p

Θα με εξιταρεις τρελλα να το δω οπως το πας :D

aris464

Senior Member
20 May 2007
546
Ροδος
Re: Απάντηση: The Three Musketeers (2011)

Υπερβάλετε. Η ταινία απευθύνεται κυρίως σε νεανικο κοινό (εξ ου και ο emo-like νταρντανιάν) και φτιάχτηκε προς τέρψιν ματιών και αυτιών και τα πάει περίφημα στους τομείς αυτούς και όχι προς τέρψιν εγκεφάλου.

Οποιος θέλει το δεύτερο καλύτερα να διαβάσει το βιβλίο και να κλείσει τα ηλεκτρονικά. Και αυτό ισχύει για όλες τις ανάλογες ταινίες.

Συμφωνω απολυτα και θα εκφρασω και μια απορια που με τρωει εδω και καιρο διαβαζοντας τα σχολια στα blockbusters.
:eek:fftopic:Πως καταφεραμε να καταστρεψουμε ολοσχερως τη χωρα μας τη στιγμη που τοσος κοσμος πρωτιστα ενδιαφερεται για το πνευμα και καθολου για το θεαμα;:eek:fftopic:

alefantos2007

Supreme Member
17 August 2007
3,646
European Union

μπααα ρε θα παρω.... αρκετα extreme δεν λεω αλλα ακομα περισσοτερο προβλεψιμη. Η μονη που αξιζε ηταν η θεα Constance!! Ολα τα λεφτα μετα το χαος.....

blugosi

Senior Member
17 November 2007
627

Η κόρη μου (3.5 ετών) με το λίγο που είδε το αποκάλεσε μπαρούφα!!

Ούτε για το νήπιο δεν ήτανε η ταινία!

Εντάξει, δεν περιμέναμε να δούμε και τίποτε ιδιαίτερο, αλλά ήταν σαφώς υποδεέστερο από άλλους σωματοφύλακες...

cmoustos

AVClub Addicted Member
25 August 2008
2,114
Θεσσαλονικη
Εγώ την είδα ευχάριστα. Λίγο πολύ θα συμφωνήσω με τα σχόλια ολονών όμως. Ναι σαφέστατα κατακρεούργησαν το βιβλίο, ναι μεταμορφώθηκαν σε ninja, ναι αυτά δε γίνονται ούτε στα βίντεο game και ναι είχε και ιπτάμενα πλοία. Ήξερα όμως τι θα δω, δε περίμενα πιστή μεταφορά του βιβλίου και με βάση αυτό την παρακολούθησα και την ψιλοευχαριστήθηκα. Το 3d μου άρεσε πολύ, ο ήχος σούπερ, την Κονστανς να πω την αλήθεια με αυτά που γραφόντουσαν την περίμενα πιο σέξυ αλλά γούστα είναι αυτά. Σίγουρα είναι μία ταινία που δε θα την ξαναδώ και τα 40 φεύγα γίγα είναι πολλά για να την κρατήσω ακόμα και σαν αρχείο για κάποιον φίλο, αλλά μου κράτησε καλή παρεούλα σήμερα το μεσημέρι.

Ps. Επίσης πιστεύω ότι η βαθμολογία πάτο imdb που ανέφερε ένας φίλος πιο πάνω είναι ο Καθρέπτης της ταινίας

manosfp

AVClub Addicted Member
30 July 2008
1,538

ρε παιδιά είστε άδικοι.
Σαφώς και η ταινία είχε γεννήσει πολλές προσδοκίες,
σαφώς και όλοι περιμέναμε κάτι καλύτερο.
Αλλά αν αυτή η ταινία είναι κακή, η λούφα και παραλλαγή 3 τι είναι;

airb

Super Moderator
Staff member
25 May 2008
15,692
Λιβαδειά
icon1.png

Sorath

Senior Member
29 September 2010
648
Athens, Greece
Ήταν ακριβώς ότι περίμενα, μετά απο την ανάγνωση των σχολίων σας. Διασκεδαστικότατη!! :LOL:

Εντάξει, καμία σχέση με το βιβλίο, πολύ τραβηγμένα συμβάντα και παιδαριώδες σενάριο αλλά από την άλλη ήταν ένα απλό παραμύθι, με φανταστική εικόνα, γεμάτο ήχο και μπόλικη δράση. Επίσης, η επιλογή του cast για μένα ήταν άκρως επιτυχημένη. Ήταν απολαυστικοί όλοι τους!

Αναψυκτικό, ποπ-κορν, τσίτα τα ηχεία και πέρασα το πιο fun δίωρο εδώ και καιρό.

kyrliot

Supreme Member
31 March 2008
3,912
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Re: Οι Τρείς Σωματοφύλακες — The Three Musketeers

Ήταν ακριβώς ότι περίμενα, μετά απο την ανάγνωση των σχολίων σας. Διασκεδαστικότατη!! :LOL:

Εντάξει, καμία σχέση με το βιβλίο, πολύ τραβηγμένα συμβάντα και παιδαριώδες σενάριο αλλά από την άλλη ήταν ένα απλό παραμύθι, με φανταστική εικόνα, γεμάτο ήχο και μπόλικη δράση. Επίσης, η επιλογή του cast για μένα ήταν άκρως επιτυχημένη. Ήταν απολαυστικοί όλοι τους!

Αναψυκτικό, ποπ-κορν, τσίτα τα ηχεία και πέρασα το πιο fun δίωρο εδώ και καιρό.

+1 Mια χαρα,fun movie,βεβαια βοηθησε και η Μιλα,οπως και το 3D.....

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Καλύτερη από τον Τεν-Τεν... (που δεν κατάφερα να μην την σταματήσω ακόμα και στην 2η προσπάθεια). Τουλάχιστον την είδα...

Colombos74

AVClub Addicted Member
18 June 2011
2,077
Σέρρες
Πολυ καλη ταινια για αυτο που πρεσβεβει,τη διασκεδαση,επιτελους και κατι καλο μυθοπλαστικα,οπως εξαλλου ειναι και οι ηρωες..

andre74

Banned
13 September 2008
5,733
Τώρα εγώ τι θέλω κι επιμένω;... Σεβαστά τα γούστα σας φίλοι μου, δεν θέλω να κρίνω αυτό το πράγμα, αλλά όταν μια ταινία φέρει τον τίτλο "Οι 3 Σωματοφύλακες", θα έπρεπε να σέβεται τον τίτλο και να μην είναι κάτι μεταξύ Mission Impossible και Χ-men. Όσο διαφορετική ματιά και να έχει ο παραγωγός, ανεξάρτητα αν είναι διασκεδαστική κ.λ.π
Για να το δούμε αντίστροφα, φαντάζεστε όταν βγει το επόμενο "Batman" να πάει κάποιος σινεμά (η να οργανώσει προβολή σπίτι του, με φίλους) και να δούνε μια διασκευή του Άμλετ ή αρχαίας τραγωδίας;
Επιμένω μόνο σαν προειδοποίηση που κάποιος δεν είδε ακόμη την ταινία και την έχει στα υπόψιν...

Colombos74

AVClub Addicted Member
18 June 2011
2,077
Σέρρες
Ηταν απλα οι 3 σωματοφυλακες που ναι το πηγε λιγο στα ακρα,συμφωνω,αλλα δεν ηταν και η ζωη του Χριστου να ειναι τελειως σφιχτο το σεναριο.Αν κρατουσε τα γραφοενα του Δουμα,πολυ απλα δε θα ξαναγυριζοταν.Φιλικα απλως λεω την αποψη μου..