Πριν αρκετα χρονια ειχα αγορασει κοψοχρονια μια μεγαλη ντουλαπα/συρταριερα με 6 ραφια γυρω στα 70 ευρω!!
Οπως ειναι λογικο, σε τετοια τιμη η ποιοτητα/αντοχη των συρταριων και των οδηγων τους δεν ηταν και η καλυτερη.
Οταν μαλιστα τα υπερφορτωνεις με εργαλεια, ειναι θεμα χρονου να χαλασουν οι οδηγοι. Και πολυ αντεξαν!!
Εβγαλα λοιπον τους παλιους σπασμενους οδηγους και καρφωσα πηχακια.
Το μικρο δυνατο και ευελικτο Bosch GO ηταν το ιδανικο εργαλειο για να δουλεψει κανεις και να βιδωσει ανετα μεσα σε στενο χωρο.
Τα πηχακια εχουν μηκος 25 εκατοστα, οσο και ο παλαιος οδηγος, και βιδωθηκαν σε 3 σημεια για μεγαλυτερη αντοχη.
Ανοιχτηκαν τρυπες για τις βιδες και ταυτοχρονα δημιουργηθηκε υποδοχη με ειδικο φρεζακι της wolfcraft για να χωνευτει η κεφαλη.
Τα πηχακια, περιπου 1χ1εκ., κοπηκαν στην πριονοκορδελα απο μεγαλυτερα πηχακια.
Εδω φαινονται τα δυο κατω πηχακια οπου καθεται το πρωτο συρταρι.
Μέτρα οχι 2, αλλα 5 φορες και κοψε (βιδωσε) μια. Ισχυει απολυτα, ειδικα σε αυτη την περιπτωση οπου απαιτειται σχεδον τελεια ευθυγραμμιση.
Οχι μονο για να κλεινει σωστα το συρταρι, αλλα για να μην μπλεκει με το απο πανω του και το απο κατω του συρταρι.
Εδω φαινεται το κατω και το πανω πηχακι το οποιο προσθεθηκε για να μπορει να βγαινει εξω το συρταρι και να παραμενει ανοιχτο χωρις να πεφτει.
Εδω ειναι η προετοιμασια του δευτερου συρταριου. Πανω φαινεται το πρωτο συρταρι καθως και ο παλαιος οδηγος που θα αφαιρεθει.
Μ'αυτα και μ'αυτα τελειωσαν τα τρια συρταρια που ειχαν θεμα. Πρωτιστως απο τυχη και δευτερευοντως απο προσεκτικο μετρημα, η ευθυγραμμιση βγηκε οκ.
Να βαλω και μια φωτο απο τα κυρια εργαλεια που χρησιμοποιησα για την παραπανω μετατροπη/επισκευη.
Απο εργαλεια μπαταριας χρησιμοποιηθηκε το Dremel Μιcro με τρυπανακι 2μμ για να οδηγηθει σωστα η βιδα στα πλαινα της ραφιερας.
Επισης μεγαλη βοηθεια ειχα απο το πολυτιμο Bosch GO που διαπρεπει σε κλειστους χωρους καθως το πιεζεις και βιδωνει και με ρυθμιζομενη ροπη.
Απο τα υπολοιπα εργαλεια χρησιμοποιησα 2 αλφαδια, 2 μετροταινιες (η Stanley για εσωτερικα μετρηματα), εναν χαρακα, μια γωνια και εναν μαρκαδορο.
Να πω οτι στα πηχακια εχω βαλει κερι. Το ανοιξε κλεισε των συρταριων ειναι ευκολο και ομαλο και πολυ καλυτερο απο οτι περιμενα.
Tα υπολοιπα 3 συρταρια θα ενισχυθουν οταν υπαρξει θεμα.