Οικιακό εργαστήριο

Εργαστηριο μερακλιδικο, μεσα στη θαλπωρη του σπιτιου και με εκλεκτοτατα εργαλεια.. :)

Φανταστικη η ντουλαπα με τα εργαλεια ξυλουργικης στη τελευταια φωτο!!! (y) :love:

• Like
Reactions: koukos13
ευχαριστω Μιχαλη..
10 τετραγωνικα ειναι το δωματιο,ο μοναδικος χωρος να χωρεσει η σεγα ηταν μεσα στη ντουλαπα.
Τα εχω σχεδον ολα τα εργαλεια σε ροδες αλλιως δε μπορεις να κανεις τιποτα σε τοσο μικρο χωρο

Μια ιδέα για όσους έχουν στο εργαστήριο μηχανήματα που δουλεύουν για πολλές ώρες και μερικά από αυτά είναι ανθυγιεινά (ηλεκτρόλυση, Laser engravers, CNC χαρακτικά κλπ), είναι αυτές οι κάμερες παρακολούθησης που δουλεύουν ασύρματα με WiFi.

Σήμερα που το Lightburn με πληροφόρησε πως θα "έκαιγε" το ξύλο επί 2,5 ώρες, δεν άντεξα στην ιδέα να κάτσω να αναπνέω τους καπνούς για τόση πολλή ώρα. Αλλά και από την άλλη να το αφήσω εντελώς μόνο του να δουλεύει δεν ήθελα να το ρισκάρω. Και αν πιάσει καμιά φωτιά ή οτιδήποτε άλλο;

Οπότε επιστρατεύθηκε η πολύ καλη Xiaomi IP Wi-Fi Κάμερα 1080p Mi Home Security Camera 360°

ΜΙ2.jpg

Είναι τηλεχειριζόμενη, μπορείς να την κατευθύνεις από το κινητό και μεταδίδει ζωντανά εικόνα και ήχο (και αν θέλεις κάνει και εγγραφή) και κοστίζει μόλις 25€

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Έτσι τώρα, κάθομαι στο σαλόνι μου, ακούω τις μουσικές μου και γράφω αυτό το μήνυμα παρακολουθώντας από το κινητό μου το εργαστήριο και την πρόοδο του Totem, χωρίς κανένα άγχος (y)

ΜΙ1.jpg

ΜΙ3.jpg

:-)

Σχετικά με τη φωτιά…
Σου έχει κολλήσει ποτέ το πρόγραμμα;
Αν σου έχει κολλήσει το laser εξακολουθεί και καίει; (ΟΝ)
Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος φωτιάς, δυστυχώς το Eleksmaker A3 Pro μου το έχει κάνει 2-3 φορές όταν το δούλευα με το δικό του πρόγραμμα.

Σχετικά με τη φωτιά…
Σου έχει κολλήσει ποτέ το πρόγραμμα;
Αν σου έχει κολλήσει το laser εξακολουθεί και καίει; (ΟΝ)
Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος φωτιάς, δυστυχώς το Eleksmaker A3 Pro μου το έχει κάνει 2-3 φορές όταν το δούλευα με το δικό του πρόγραμμα.

Μπάμπη, όχι, δεν μου έχει κολλήσει καθόλου ως τώρα.
Αλλά το Laser έχει "κάψει" συνολικά γύρω στις 10 ώρες, οπότε τα στατιστικά μου είναι πολύ φτωχά για να έχουν άξια.
Το έχω δουλέψει μόνο με το Lightburn.
Δεν μοιάζει πάντως να έχει διάθεση για κολλήματα.

Πρακτική η ip καμερα, αλλά υπαρχει μια εφαρμογη που μπορεις να μετατρεψεις την καμερα ενος πχ παλιου κινητου σε "ip καμερα".

(Μπαμπη πιστευω να σε προλαβα απο την επικειμενη αγορα μιας καμερας. Μολις σου γλυτωσα 25 ευρα :love:)

• Haha
Reactions: ikomninos
Τυχεροί όσοι έχετε κατάλληλο (σε τετραγωνικά και για αποκλειστική χρήση εργαστηρίου) χώρο...Τι να πω κι εγώ που προσπαθώ να στριμώξω τα αστρίμωχτα σε έναν ελάχιστο χώρο μεικτής χρήσης και γίνεται ο κακός χαμός...
Όσο και να θες να τακτοποιήσεις, αν έχεις αρκετά πράγματα σε μικρό χώρο, είναι μάλλον άλυτη η εξίσωση.

αχχχ... μια απο τα ιδια. τελικα το μεγεθος μετραει :)

Οι μαγνητικες μπαρες ειναι εξαιρετικα χρησιμες και συμβαλλουν τα μεγιστα στην καλη οργανωση ενος εργαστηριου.

Καποια εργαλεια ομως δεν ειναι σιδερενια ουτε εχουν καποιο σιδερενιο περιβλημα, οπως το παρακατω ρυθμιζομενο λεπιδι.
Με ενα λαμακι ομως, το οποιο μπορει να κολληθει με κολλα στιγμης, η δουλεια γινεται μια χαρα. Τα λαμακια εχουν παχος μισο χιλιοστο.
YPPUnTBh.jpg

Εδω μπηκε στην μαγνητικη μπαρα που φιλοξενει εργαλεια κυριως για να ανοιγονται οι παραλαβες και τα δεματακια :)
szcDl4Mh.jpg

Στο ασπρο εργαλειο στα αριστερα, εχει μπει μεγαλη ροδελα καθως ουτε αυτο ειχε καποιο σιδερενιο μερος.

Τίποτα κακό. Απλά οργανώνω τον χώρο κάτω από το καινούργιο μου σπίτι για να πάω εκεί τα μηχανήματα. Από 350 ευρώ ενοίκιο στο παλιο μαγαζί τωρα μας ζητάει 800.

Στάλθηκε από το SM-A605FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Wow
Reactions: n_olympios
Πριν αρκετα χρονια ειχα αγορασει κοψοχρονια μια μεγαλη ντουλαπα/συρταριερα με 6 ραφια γυρω στα 70 ευρω!!

4nBDMnjh.jpg

Οπως ειναι λογικο, σε τετοια τιμη η ποιοτητα/αντοχη των συρταριων και των οδηγων τους δεν ηταν και η καλυτερη.
Οταν μαλιστα τα υπερφορτωνεις με εργαλεια, ειναι θεμα χρονου να χαλασουν οι οδηγοι. Και πολυ αντεξαν!!

Εβγαλα λοιπον τους παλιους σπασμενους οδηγους και καρφωσα πηχακια.
CQWNkMKh.jpg

Το μικρο δυνατο και ευελικτο Bosch GO ηταν το ιδανικο εργαλειο για να δουλεψει κανεις και να βιδωσει ανετα μεσα σε στενο χωρο.

Τα πηχακια εχουν μηκος 25 εκατοστα, οσο και ο παλαιος οδηγος, και βιδωθηκαν σε 3 σημεια για μεγαλυτερη αντοχη.
BdA1IjAh.jpg

Ανοιχτηκαν τρυπες για τις βιδες και ταυτοχρονα δημιουργηθηκε υποδοχη με ειδικο φρεζακι της wolfcraft για να χωνευτει η κεφαλη.
Τα πηχακια, περιπου 1χ1εκ., κοπηκαν στην πριονοκορδελα απο μεγαλυτερα πηχακια.

Εδω φαινονται τα δυο κατω πηχακια οπου καθεται το πρωτο συρταρι.
EPZ8drAh.jpg

Μέτρα οχι 2, αλλα 5 φορες και κοψε (βιδωσε) μια. Ισχυει απολυτα, ειδικα σε αυτη την περιπτωση οπου απαιτειται σχεδον τελεια ευθυγραμμιση.
Οχι μονο για να κλεινει σωστα το συρταρι, αλλα για να μην μπλεκει με το απο πανω του και το απο κατω του συρταρι.

Εδω φαινεται το κατω και το πανω πηχακι το οποιο προσθεθηκε για να μπορει να βγαινει εξω το συρταρι και να παραμενει ανοιχτο χωρις να πεφτει.
Uddebj0h.jpg

Εδω ειναι η προετοιμασια του δευτερου συρταριου. Πανω φαινεται το πρωτο συρταρι καθως και ο παλαιος οδηγος που θα αφαιρεθει.
ZjeYBrZh.jpg

Μ'αυτα και μ'αυτα τελειωσαν τα τρια συρταρια που ειχαν θεμα. Πρωτιστως απο τυχη και δευτερευοντως απο προσεκτικο μετρημα, η ευθυγραμμιση βγηκε οκ.
oZFFS3ah.jpg

Να βαλω και μια φωτο απο τα κυρια εργαλεια που χρησιμοποιησα για την παραπανω μετατροπη/επισκευη.
kHSUip3h.jpg

Απο εργαλεια μπαταριας χρησιμοποιηθηκε το Dremel Μιcro με τρυπανακι 2μμ για να οδηγηθει σωστα η βιδα στα πλαινα της ραφιερας.
Επισης μεγαλη βοηθεια ειχα απο το πολυτιμο Bosch GO που διαπρεπει σε κλειστους χωρους καθως το πιεζεις και βιδωνει και με ρυθμιζομενη ροπη.

Απο τα υπολοιπα εργαλεια χρησιμοποιησα 2 αλφαδια, 2 μετροταινιες (η Stanley για εσωτερικα μετρηματα), εναν χαρακα, μια γωνια και εναν μαρκαδορο.
Να πω οτι στα πηχακια εχω βαλει κερι. Το ανοιξε κλεισε των συρταριων ειναι ευκολο και ομαλο και πολυ καλυτερο απο οτι περιμενα.

Tα υπολοιπα 3 συρταρια θα ενισχυθουν οταν υπαρξει θεμα.

Η κατάσταση με τα ρεταλάκια δεν πήγαινε άλλο! Είχαν κατακλύσει τα πάντα. :(
Πάγκοι, συρτάρια, κουτιά γεμάτα από σκραπ. Αλλά και να ήθελα να βρω κάτι κατάλληλο ήταν σχεδόν αδύνατο τόσο μπερδεμένα που ήταν :mad:

Να, ένα μικρό μέρος του προβλήματος για να πάρετε μια ιδέα.

1.jpg

Οπότε, πήρα από το Leroy μερικά πάμφθηνα κουτιά αποθήκευσης 40x60 (43 λίτρα)

2.jpg

και χώρισα τα ρετάλια σε μασίφ ξυλεία και σύνθετη, αλλά και σε σε μικρά ή μεγαλύτερα κομμάτια αντίστοιχα.

3.jpg

Κάποια που δεν χώραγαν μπήκαν όρθια σε ένα κουτί μαζί με κάτι τάβλες που είναι για πέταμα (τις κρατάω για δοκιμές)

5.jpg

Έτσι, θα βρίσκω πολύ πιο εύκολα τα ρεταλάκια που χρειάζομαι και - επιτέλους - ο πάγκος θα γίνει και πάλι λειτουργικός

4.jpg

Ελάχιστα πιο ακριβά υπάρχουν τα ιδια κουτιά σε διαφανή, που ίσως να βολεύει.
Εγώ προτίμησα τα μαύρα (Θα μπουν φυσικά και ετικέτες στα κουτιά.

Τα καλά ξύλα βρίσκονται εντός του εργαστηρίου. :)