Οικιακό εργαστήριο

χαχαχα, για την ακριβεια συμβαινει το αντιθετο, η φωτογραφια την κολακευει!!

Η διακοσμηση ειναι οχι μονο κολλημενη αλλα και καρφωμενη ανα 5 ποντους και πυκνοτερα!!! Παντως την νυχτα φωσφοριζει 🌟

• Haha
Reactions: nikfor
Πολύ ωραία Μιχάλη και πολύ χρήσιμος χώρος ειδικά με τα συρτάρια! (y)

Μόνο αυτή η διακοσμητική "γιρλάντα" με ενοχλεί κάπως, μου φαίνεται αταίριαστη με το σύγχρονο εργαστήριό σου.
Αν έβγαινε εύκολα, θα την έβγαζα.
Απαπαπα...να βγαλει το καλυτερο κομματι της....;
Tι λες τωρα...καποιοι καποτε χρυσοπληρωναν για τετοιες διακοσμησεις....:)

Εμενα παντως μου αρεσει γιατι ακριβως θα δωσει αλλο "τονο"/εικονα στο συνχρονο εργαστηριο του Μιχαλη....!!!
Ασε δε που το εργαστηριο εχει διαφορες γωνιες με διαφορα πραγματα..οποτε θα ειναι μια συνεχεια στο ολο παζλ αυτη..

Χρησιμοποιω πολυ τις μικρες κολλες στιγμης του ενος γραμμαριου και οταν τις εχω στο ραφακι ειναι χυμα. Απο σημερα ομως μπηκαν σε ταξη!

vGL2BDHh.jpg

Ενα ρεταλακι με τρεις τρυπες των 8μμ ειναι αρκετο για να κρατησει σωστα τις μικρες κολλες.
I1TwJv4h.jpg

Οι κολλες στο υψος τους πλεον :)
ul2Urlhh.jpg

Μιχάλη από εσένα θα περίμενα κάτι πιο εντυπωσιακό με χρήση καμιάς ντουζίνας εργαλείων αλλά και χρήση 3D printer ή έστω Laser engraver και ξύλο εξωτικό.
Με απογοήτευσες με αυτή την κατασκευή 😂🤣😂🤣😅

Έξυπνη και απλή λύση. Θα σε αντιγράψω μια και έχω μόνιμα 2-3 κόλλες στιγμής ανοιγμένες και χύμα στον πάγκο. Δεν είναι καλύτερα όμως να τις έχεις κάπως ακουμπισμένες ανάποδα; (με το καπάκι προς τα πάνω);

Από τις sigill ευχαριστημένος; Οι bison που έχω μου σπάνε τα νεύρα τα μπουκαλάκια τους που χαλάει το καπάκι εύκολα, και οι Loctite έχουν γίνει απλησίαστες από τιμές.

Μιας και πλέον έχω μεταφέρει το εργαστήριο στην αποθήκη του σπιτιού, θεωρώ ότι ποστάρω στο σωστό νήμα.
Με τρελαίνει αυτη η τακτοποίηση!
Δε μπορω να βλεπω τετοια εργαστηρια!
Χαχαχαχα

• Haha
Reactions: lazarefa
Nαι ειναι αληθεια οτι πικραθηκα και εγω καθως δεν κοπιασα καθολου Γιωργο, ακομα και το ρεταλι ετοιμο το βρηκα..ηταν ομως δρυς :)
Η αληθεια ειναι οτι κοιταξα για 3D printed κατασκευη αλλα βρηκα μονο ατομικες βασεις, για μια κολλα, κατι που δεν ηθελα.

+++++

Ουτε καθρεπτη ειχε η ντουλαπα, ουτε οι κλειδαριες λειτουργουσαν, ομως επειδη πηρα εξτρα ενα κομοδινακι και ενα μικρο μπουφεδακι/μπαρακι, εκανα τον κινεζο 🙃

+++++
Πω πω φιλε τι ταξη και οργανωση ειναι τουτη? Τι εχεις μεσα στα απειρα κουτακια? Καλοριζικο το σπιτικο εργαστηριακι!!

++++
Μπορω να σου δωσω πολυτιμο ρεταλακι απο δρυ Δημητρη :)
Ναι ειμαι ευχαριστημενος απο τις Sigill καθως δεν ειχα καποια αστοχια μεχρι στιγμης και οντως οι loctite ειναι πανακριβες και η ποσοτητα ελαχιστη.
Για το αναποδο καπακι δεν νομιζω οτι θα υπαρχει προβλημα αλλα θα το δουμε στην πορεια.

• Like
Reactions: dk31 and cyclades
οι Loctite έχουν γίνει απλησίαστες από τιμές.
Υπάρχουν και κάποιες ιταλικές, αντίστοιχες των Loctite (για σπειρώματα), αρκετά πιο οικονομικές.
Δεν θυμάμαι τη μάρκα...νομίζω εδώ στο φόρουμ τις είχα δει.

Eισαι δαιμονας Νικητα :)(y)

Bεβαια ειναι λιγο γομαρι στα 120εκ. αλλα επειδη το γοριλα γκλου ειναι και αυτο γομαρι, ισως παιρνει σμικρινση για τα μικρα σωληναρια.
Θα το δοκιμασω!

+++++++

Αυτες που εχω ειναι Ιταλικες και ειναι πολυ φτηνες Παναγιωτη. Μαλλον εγω ειχα κανει την αναρτηση πριν λιγα χρονια.

Μπές εδώ

Διάλεξε όποιο η όποια μονά θες , άνοιξε thinkecad, κάνε την βάση ένα πλαίσιο είναι μόνο , και χώσε τα άλλα τρία μέσα στο πλαίσιο στην απόσταση που θέλεις και είσαι έτοιμος. Πέντε λεπτά δουλειά είναι

• Like
Reactions: Χιωτης
Σε ιταλική κόλλα σπειρωμάτων είχα αγοράσει την παρακάτω από Σπύρου Πάτση, η τιμή ήταν υποπολλαπλάσια σε σχέση με την loctite

Η ποσότητα της sigill στα 60ml είναι εντυπωσιακά μεγάλη για ερασιτεχνική χρήση και δεν ξέρω πόσο αντοχή θα έχει στο χρόνο εντός του σωληνάριου

Last edited:
  • Like
Reactions: lazarefa and nikfor
Η ποσότητα της sigill στα 60ml είναι εντυπωσιακά μεγάλη για ερασιτεχνική χρήση και δεν ξέρω πόσο αντοχή θα έχει στο χρόνο εντός του σωληνάριου
Έχω την εντύπωση ότι οι κόλλες αυτές κρατάνε χρόνια. Αυτό εμπειρικά, αφού δεν έχει καμιά διαφορά το περιεχόμενο του μπουκαλιού στην αρχή και μετά από 2-3 χρόνια.

• Like
Reactions: anastasg
Για πλάκα βρήκαμε 3 ιταλικές,,,Sigill, Faren, Loxeal... (τη βρήκα στο skroutz)
Ελληνικές; Μηδέν....

Τις loctite τις εχω κοντα 10 χρονια, αυτη που μου εχει απομεινει ειναι μια χαρα και σε οψη και σε πυκνοτητα/ιξωδες και σε ισχυ. Καμμια αλλοιωση.
Τις ιταλικες τις εχω πανω απο τρια χρονια και ειναι μια χαρα. Η ποσοτητα βεβαια ακομα και των 20γρ. ειναι μεγαλη για εναν ερασιτεχνη αλλα το καλο ειναι οτι δεν χαλανε.

Απο το λινκ του Νικητα τυπωσα μια βαση για τρεις κολλες στιγμης.
Η σμικρυνση που εκανα ηταν μεγαλη (60%) αλλα δεν ηθελα το μηκος να ξεπερνα τα 7.5 εκατοστα, για να χωρα στο σκαφακι.
Η εκτυπωση εγινε σε draft quality (0.3 layer height) για ταχυτητα και με infill 15%
zerHuAjh.jpg

Η σμικρυνση ηταν τελεια για τα μικρα σωληναρια. Για το μεγαλυτερο σωληναριο απο το Jumbo, χρειαστηκε το θερμοπιστολο για να μαλακωσει και να παρει το σχημα του καπακιου της μεγαλης κολλας.
lxK1kdah.jpg

Εδω στη θεση τους
XkvbYymh.jpg

Ομως τελικα αλλαξα γνωμη και περιποιηθηκα λιγο το δρυϊνο ρεταλακι στο ρουτερ, το περασα με λαδακι ....
eNfYVgZh.jpg

... και θα παραμεινει ζωντανο βασταζοντας κολλες :)
cIZj2F3h.jpg