Οικιακό εργαστήριο

Καλώς σας βρήκα!

Ύψος ρυθμίζεται απο τη βάση που έχει το δισκοπρίονο. Απλώς μπαίνω κάτω απο το τραπέζι (ευτυχώς που η μαμά μου λυπήθηκε να μου δώσει καμιά δεκαριά ακόμη πόντους και έμεινα στο 1,70..). Ανεβάζοντάς το κόβω μέχρι και 5,5 εκατοστά..
Υπό γωνία όμως δε μπορώ να κόψω επειδή σκάβοντας με το ρούτερ για να προσαρμόσω το δισκοπρίονο, "μπήκε" αρκετά μέσα στο οριζόντιο φύλλο οπότε ο δίσκος μένει μέσα στη σχισμή (μπήκε, σχισμή, μένει μέσα... γμτ τί γράφω πάλι...:Banane0: )

Είμαι από την Αταλάντη (προσοχή στη θέση του τόνου - καμιά ώρα βόρεια από Αθήνα).

Τις κατασκευές σου τις έχω δει διεξοδικά και σου πρέπουν πολλά μπράβο.

Μπραβο Μπαμπη και καλως ηλθες στην παρεα μας!!

Τα χερια σου πιανουν και το εργαστηριο το βλεπω πληρες!!

Πριν καμμια 15αρια χρονια πηγα να φτιαξω ενα ποδοσφαιρακι αλλα τα χερια μου δεν πιανουν οσο τα δικα σου και αγορασα καινουριο...:)))

Να εισαι καλα Μπαμπη σε ευχαριστω!

Θα σου βαλω μερικες ακομη φωτο απο τον δικο μηπως σου δωσει καμια ιδες για φαλτσοκοπες!

Αταλαντη ερχομαι πολλες Κυριακη του χειμωνα για κυνηγι!
Ομορφα ειναι!

@ΧΙΩΤΗΣ
ένα απο τα επόμενα πρότζεκτ είναι τραπέζι για πινγκ πονγκ παραγγελία του γαμπρού μου..

@enduras1 Ναι να βάλεις κι άλλες να παίρνουμε ιδέες. Όταν ξαναέρθεις, στείλε κανένα πμ αν θέλεις να πιούμε καφέ.

Ωραίος Μπάμπη. Είσαι πολύ σε φάση "Trial and error".
Νομίζω χρειάζεσαι καλύτερο και περισσότερο φωτισμό στο εργαστήριο σου.
Χαιρετώ.

Πληθωρικο και γεματο το εργαστηρι σου Μπαμπη. Θες ομως φωτισμο, οπως ειπωθηκε και να φτιαξεις και μερικα ντουλαπια για τα εργαλεια σου.!

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια..
Ίσως να μη φαίνεται στις φωτογραφίες αλλά απο φωτισμό είμαι υπερπλήρης.. Το εργαστήρι έχει δύο παράθυρα και μία πόρτα εκει που δουλέυω και όταν σκοτεινιάζει είμαι η χαρά της ΔΕΗ: δυο 200άρες μια 150άρα και μία κατοστάρα πυρακτώσεως..
Μέρα γίνεται.. Για ντουλάπια ναι, πρέπει να φτιάξω. Οι τοίχοι γύρω γύρω είναι γεμάτοι απο ράφια τα οποία μάλλον θα πρέπει να κλείσω για να μη σκονίζονται τα εργαλεία..

τυπικές οικιακές εργασίες

ηλεκτρολογικά, τίποτα να κολλήσω και μπορεί ξυλουργικές εργασίες αργότερα
Αν εννοείς όχι ηλεκτροκοληση ή βαριά μηχανουργικα, μια καλή λύση είναι χοντρό ή διπλό κόντρα πλακέ κ από πάνω laminate.

Επειδή ετοιμάζομαι να φτιάξω και εγώ το εργαστήρι μου,
για πάγκο εργασίας τί υλικό προτείνετε?

Εγώ προτίμησα το κόντρα πλακέ και στους 2 πάγκους μου, γιατί αντέχει τα πάντα.

Νέος πάγκος εργασίας

Νέος Πάγκος Επιτραπέζιων Εργαλείων (Δισκοπρίονο – Φρέζα – Σέγα)

Μπορείς να βάλεις στο σημείο που κάθεσαι πάνω από το κόντρα πλακέ, ένα κομμάτι 8άρας μελαμίνης για να δουλεύεις με τα ηλεκτρονικά. Η μελαμίνη μπορεί να είναι μετακινούμενη, αφαιρούμενη ή βιδωμένη στο κόντρα πλακέ. Έτσι μπορείς να την αντικαταστήσεις εύκολα αργότερα αν χαλάσει.

μαστορια καλησπερα ψαχνω να βρω ελαστικη επιφανεια 3-4 χιλ για να την βαλω στην επιφανεια εργασιας του παγκου.

τι προτεινετε ;και αν υπαρχουν λινκ απο που μπορω να την αγορασω .