Οικιακό εργαστήριο

Μεγαλη ΙΣΩΣ μανουρα αλλα γινετε να βαλεις...ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μιλας με ηλεκτρολογο για να σου πει ποσο ευκολο η μη ειναι...
Προσωπικα ειχα μιλησει για την δικη μου περιπτωση (ιδιο προβλημα με την αποθηκη μου αλλα δυστηχως ειμαι με ενοικιο και δεν μπορω να κανω κατι) με ηλεκτρολογο και μου ειχε πει...μιλας με τους ενοικους της πολυκατοικιας και σιγουρα με την ιδιοκτητη του διαμερισματος...κοστος ΑΝΑΛΟΓΑ με την πολυπλοκοτητα...
Οπως ειπα ειμαι σε ενοικιο οποτε ΔΕΝ μπορω να μπω σε ολη αυτη την κατασταση για ευνοητους λογους...

Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Μάλλον επιτρέπεται, γιατί εγω μένω σε πολυκατοικία 15ετίας, στον 5ο και έχω ασφάλεια/παροχή (στον πίνακα) για ρεύμα (φως + σουκο) αποθήκης στο υπόγειο!
Η αποθήκη βέβαια δηλώνεται κανονικά στα συμβόλαια του σπιτιου...

Μήπως το είχε προβλέψει όμως εξ αρχής ο εργολάβος και το είχε σχεδιάσει έτσι;
Γιατι σε νέες πολυκατοικίες δεν εχει η κάθε αποθήκη το δικό της ρεύμα που να συνδέεται με το διαμέρισμα του κάθε ενοικιαστή - ιδιοκτήτη.
Τουλάχιστον δεν έχω δει καμια.

Τώρα γιατι δεν το κάνουν δεν το γνωρίζω ισως ειναι παράνομο εν τέλη.

Αυτο εδω το καβαλετο το ειδα χτες στο ΙΚΕΑ . Πιο στιβαρο απο αντιστοιχο που ειδα σε praktiker. Αξιζει να φτιαξω εναν παγκο εργασιας με αυτα; Θα μπορουσα να βαλω κοντρα πλακε απο πανω και ενα κομματι ακομη στο κατω μερος απο ραφι σε ραφι. Το πλεονεκτημα του θεωρω οτι θα μπορω να τα βγαλω και εξω για εξωτερικες εργασιες πιο ευκολα. Τα ειδα αρκετα σταθερα παντως, ακομη και σε ανακλιση που τα ειχε.
Δεν εχω ακομη εργαστηριο. Αλλα θα μετακομισουμε σε μερικους μηνες σε σπιτι και θα εχω ολη τη σοφιτα δικια μου! :guitarist:

Δωμάτιο; Καλά εισαι. Εγω τα φτιάχνω στο σαλόνι ....

ΠΟΛΥ ωραιο καβαλετο!!!!!!!

Αναφορικα με τον παγκο στα καβαλετα, προτεινα μασιφ ξυλο αντι κοντρα πλακε μονο και μονο λογω βαρους -για αυξημενη σταθεροτητα.

Εαν εχουν το ιδιο ειδικο βαρος, δεν βλεπω κανενα προβλημα.

Εαν βιδωθει στο καβαλετο, τοτε δεν υπαρχει κανενα θεμα.

Απλα στους δικους μου παγκους δεν εχω βιδωσει τιποτα διοτι αραια και που αλλαζω το setup, αναλογα τα κεφια και το project.

11530203666_8b082015b8_b.jpg

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Μήπως το είχε προβλέψει όμως εξ αρχής ο εργολάβος και το είχε σχεδιάσει έτσι;
Γιατι σε νέες πολυκατοικίες δεν εχει η κάθε αποθήκη το δικό της ρεύμα που να συνδέεται με το διαμέρισμα του κάθε ενοικιαστή - ιδιοκτήτη.
Τουλάχιστον δεν έχω δει καμια.

Τώρα γιατι δεν το κάνουν δεν το γνωρίζω ισως ειναι παράνομο εν τέλη.

Ειδικα ΘΑ ελεγα οτι σε νεες πολυκατοικιες προβλεπετε αρκετα συχνα...μιας και ολο και καποια αναγκη θα υπαρχει για ρευμα στην αποθηκη βλεπε κανας καταψηκτης ή κανενας μαστοροπληκτος βλεπε εμας...απο εκει και περα...
ΠΙΣΤΕΥΩ οτι ΑΝ μη τι αλλο αξιζει σιγουρα να το ψαξεις (σιγουρα πρεπει να γινεται) μιας και το σπιτι ειναι δικο σου και καλο θα ξταν να μπορεις να εχεις το εργαστηριο σου...σκεψου ψυχαναλυση που θα σου προσφερει...
Δυστηχως εγω ΔΕΝ μπορω να κανω κατι αντιστοιχο ΑΝ και πολυ θα το ηθελα...
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...!!! χεχεχεχεχε

Σε ευχαριστώ φίλε.

Οπως το είπες τα χομπυ και η ενασχόληση με κάτι που σε χαροποιεί είναι ψυχοθεραπεία. Μεγάλη υπόθεση. :)

Θα ρωτήσω κ αν μάθω κάτι σχετικό θα επανέλθω με στοιχεία.

Πριν περίπου ένα χρόνο ξεκίνησα κι εγώ να οργανώνω το παλιό γκαράζ στο εξοχικό, κυρίως αγοράζοντας εργαλεία και εξοπλισμό απαραίτητο για ένα σπίτι που συνεχώς χρειάζεται συντήρηση.
Μερικές φωτο απο τον πάγκο.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    134.1 KB · Views: 407
  • image.jpg
    image.jpg
    128.1 KB · Views: 407
  • image.jpg
    image.jpg
    145 KB · Views: 406
  • image.jpg
    image.jpg
    142.7 KB · Views: 410
To μονο αρνητικο που βρισκω, ειναι οτι ο παγκος ειναι πεντακαθαρος και τα εργαλεια σαν καινουρια :)))

Moυ αρεσει πολυ το στυλ (πολυ πρακτικο), ο φωτισμος φθοριου και οι χωροι κατω απο τον παγκο. Να τον χαιρεσαι, μπραβο!!

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

Έχει περάσει ένας χρόνος απο αυτές τις φωτό. Πολλά έχουν αλλάξει απο τότε!

Σήμερα είναι έτσι!

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    170.3 KB · Views: 578
Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Πριν περίπου ένα χρόνο ξεκίνησα κι εγώ να οργανώνω το παλιό γκαράζ στο εξοχικό, κυρίως αγοράζοντας εργαλεία και εξοπλισμό απαραίτητο για ένα σπίτι που συνεχώς χρειάζεται συντήρηση.
Μερικές φωτο απο τον πάγκο.

μπραβο !!!! εξαιρετικο !!!

παιδιά για το εργαστήρι τι φώς χρησιμοποιείτε; αν θέλετε να κάνετε μια λεπτομερη εργασία .

Εχω ενα φωτιστικό πελεκάνο με μια osram dulux 11W αλλά δεν μου ειναι αρκετό.

Επίσης είδα την μπαταρία φωτιστικό της bosch για φορητή χρήση http://www.amazon.de/Bosch-Professi...426959869&sr=8-1&keywords=BOSCH+-+GLI+DeciLED

Τι γνώμη έχετε ;

Βασικά άκυρο της bosch γιατι ειναι solo θέλει να αγοράσεις μπαταρία και φορτιστή . δεν συμφέρει εαν δεν έχεις άλλα 10V.

Last edited: