Οικιακό εργαστήριο

Δυστυχως οι κοινες λαμπες φθορισμου (ψυχρο φως) ειναι μονοδρομος για εργαστηριο, κατα την αποψη μου. Ειτε για χοντρη ειτε για λεπτομερη εργασια. Ο φωτισμος πρεπει να ερχεται ιδανικα απο πανω.
Λαμπατερ και λοιπα φωτιστικα δεν βοηθουν. Στην περιπτωση σου σιγουρα θα βοηθουσε μια βιδωτη λαμπα φθοριου αλλα οχι 11W, πανω απο 20.

ωραίος. δηλαδή απο τα 11 watt που έχω τώρα με τον γερανό θα δώ διαφορά; Δεν έχω ιδέα με τις led.

δεν ξερω, εγω εχω βαλει μια λαμπα led Ε 27 400 loumen 6.3 watt 2700 kelvin μαρκας LEDARE απο IKEA και ειμαι ικανοποιημενος.

Re: Απάντηση: Οικιακό εργαστήριο

δεν ξερω, εγω εχω βαλει μια λαμπα led Ε 27 400 loumen 6.3 watt 2700 kelvin μαρκας LEDARE απο IKEA και ειμαι ικανοποιημενος.

Led λαμπα Ε27 ειναι μια αλλη σωστη λυση.
Νομιζω οτι τα 400 lumen ειναι αρκετα. Ομως τα 2700Κ βγαζουν πολυ θερμο φως (κιτρινωπο). Αν πας σε 4500+Κελβιν (ψυχρο φως) θα δεις μεγαλη διαφορα προς το καλυτερο.

forum image hosting νεα διαταξη εργαστηριου βαρεων εργασιων. Το αριστερο ντουλαπι εχει βαζα με διαφορα, σπρει και στο εξωτερικο φυλο εσωτερικα, θα βαλω μαλλον κατι χαρακες και αλφαδια που εχω. Το δεξι ντουλαπι, στα ραφια με πορτα εχω τα ηλεκτρικα εργαλεια καιντα μπαταριας 18v makita οσονουπω. Στο μεσαιο λευκο ντουλαπι ειναι τα παλια/κειμηλια εργαλεια χειρος μονο ρποε φυλαξη. Απο κατω ειναι το τωρινο pegboard οπως το λενε τα αμερικανακια.
Τωρα θελω να φτιαξω ενα ντουλαπι για τα αναλωσιμα, οπως τρυπανια, πριονια κλπ καθως και αλλα βοηθιτικς εργαλεια.

Ο παγκος ειναι εν μερη τροχηλατος και εχω μια μεγγενη πανω. Εν καιρο θα προστεθουν δραπανο καθετο, τροχειο. Αυτα μαλλον θα ειναι σε βασεις που θα μπαινουν/βγαινουν ευκολα. Το κενο αριστερα σκεφτομαι να προσθεσω επιπλεον μετρα παγκου. Πανω απο ολα θα βαλω ενα ραφι για διαφορα ελαφρια αντικειμενα.

Για να εχετε μια εικονα, εκτους του μπ´αρμπα, ο παγκος εχει μηκος 1.20 και το δεξι ντουλαπι ειναι στο υψος 2.05

Θελω σχολια, παρατηρησεις και προτασεις.

Να και το δικό μου:

Ακόμα το φτιάχνω οπότε εν καιρώ θα ανεβάσω και τις όποιες αλλαγές.
Φυσικά έχω και άλλα εργαλεία που δεν φαίνονται... :)

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

μπράβο ρε παίδες που ανεβάζετε τα εργαστήρια σας και παίρνουμε καμια ιδεα.
το δικο μου ειναι χαλια ακομη οταν το συμμαζεψω θα το ανεβασω.
πολυ καλο ειναι φίλε diabolic το εργαστήριο σου...:a0210:

Να και το δικό μου:

Ωραιος.! τα RYOBI καλα φιλε Diabolic ..? ευχαριστημενος..?

Σας thank you όλους. :operator:

Από τα ryobi είμαι αρκετά ικανοποιημένος μέχρι στιγμής (εμπλουτίζω συνεχώς την συλλογή των 36V εργαλείων). Εξαρτάται βέβαια και από την χρήση που κάνει κανείς...

Πάγκοι υπάρχουν 2 (ο ένας φαίνεται, ο άλλος είναι κρυμμένος).
Επίσης στα εξωτερικά εργαστήρια όπου ασχολούμαι πιο πολύ με τα ξυλουργικά έχω 2 καβαλέτα και από πάνω μασίφ ξύλινη επιφάνεια.
Σκέφτομαι βέβαια να φτιάξω και έναν ξύλινο πάγκο για έξω και να τον βιδώσω κάτω να είναι μόνιμα...

Η συσκευη αυτη ειναι πολύ καλη και ητο η αφορμη για το δεύτερο group buy.
Εγω εχω ενα τετραπλο φωτιστικο φθοριου με κατοπτρα και λαμπες εξηντα ποντων.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Προς προφ θοδωρη το παραπάνω. Φιλε Νικο ωραιοτατο το εργαστήριο σου!!! Ωραια η βαση του ποδηλατου και η τσάντα της husqvarna εργαλείο φοβερο!!!
Επισης η καρεκλα ενθυμιο Λυκείου? ?? Χεχεχε

Η συσκευη αυτη ειναι πολύ καλη και ητο η αφορμη για το δεύτερο group buy.
Εγω εχω ενα τετραπλο φωτιστικο φθοριου με κατοπτρα και λαμπες εξηντα ποντων.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Προς προφ θοδωρη το παραπάνω. Φιλε Νικο ωραιοτατο το εργαστήριο σου!!! Ωραια η βαση του ποδηλατου και η τσάντα της husqvarna εργαλείο φοβερο!!!
Επισης η καρεκλα ενθυμιο Λυκείου? ?? Χεχεχε

Η Βάση ποδηλάτου είναι του lidl, αλλά δεν την φέρνει Ελλάδα.
Ευχαριστώ τα μάλα!!!

Απάντηση: Re: Οικιακό εργαστήριο

Να και το δικό μου:

:a0210: