Οικιακό εργαστήριο

P1300001.jpgP1300003.jpg
ξεκινησα μια αναδιαταξη-αναβαθμιση του εργαστηριου μου (καθως προχωραω θα ζηταω τα φωτα σας σε διαφορα θεματα χωροταξιας.)
εφτιαξα λοιπων ενα drill σταντ και μπηκε το κολονατο, απο κατω το κομφλερ και σε ενα συρταρι που εφτιαξα μπηκαν ολα τα τρυπανια.
το κολονατο πριν το ειχα σε ενα αρκετα χαμηλο τραπεζι και δεν βολευε καθολου.
επομενο βημα να μπει ενας παγκος εργασιας που ειχα παρει πριν κανενα χρονο απ το λιντλ και τον ειχα ακομη στο κουτι του.

Πολυ καλα κανεις Βασιλη. Η ταξη στο εργαστηριο ειναι μεγαλο πραμα. Ωραια το πας. Βολικο το συρταρακι και πολυ χρησιμο εκει κοντα στο κολωνατο.

Καλο πραμα τα γαλαζια CYL9, αξιζουν τα λεφτα τους, τρυπανε τα παντα. Αν χρησιμοποιεις συχνα Forstner, τα wolfrcract ειναι η μερα με τη νυχτα σε σχεση με τα parkside αλλα και αλλες μαρκες.

ευχαριστω !μιχαλη το χυμα 40μμ ειναι wolfcraft και πραγματικα ξυριζει,τα powerfix ειναι πολυ μετρια αλλα στο κολονατο κανουν δουλεια!

Βρηκε τη θεση του και το νεο τριβειακι της Scheppach, μαζι με καποια αλλα τριβεια παγκου.

46969062961_1bac0c5716_b.jpg

Μαζι με το spindle sander της Triton, το μεγαλο κυκλικο τριβειο και το τανκ τριβειο της proxxon (δεν φαινεται στη φωτο), ολα αυτα τα τριβεια παγκου λειτουργουν συμπληρωματικα μεταξυ τους.

Τοποθετηθηκε και το printer κατω απο τον παγκο, στο σημειο που ειναι το PC. Πλεον θα τυπωνονται τα Patterns επι τοπου, χωρις να χρειαζεται επισκεψη σε αλλο printer εκτος εργαστηριου.
33093689568_327e988bc5_b.jpg

Αναλυτική παρουσίαση απο το τριβειακι της Scheppach ποτε θα δουμε ομως;;

Με το ματι που το κοβω, με το θορυβο που κανει το μοτερ και τις δυνατοτητες που σου δινει σαν τριβειο, στο συνιστω ανεπιφυλακτα βασει της γενικοτερης εμπειριας μου στα εργαλεια -και χωρις review :))

+++++++++
+++++++++

Τελειωσε και η γωνια του τορνου!
Μπηκε μαγνητακι για να κραταει τα σκαρπελα και να ειναι σε πρωτη ζητηση, να μην τα ψαχνω σε συρταρια, θηκες και ντουλαπια.

46984588461_52984785a8_b.jpg

Πανω απο τα σκαρπελα ειναι ενα ραφακι απο το Jumbo (3 ευρω) που κραταει καποια αξεσουαρ και εξαρτηματα και πανω απο το ραφακι (δυστυχως δεν φαινεται στην φωτο) ειναι ενας αλλος μαγνητης που κραταει εργαλεια που χρειαζονται για τον τορνο και τα αξεσουαρ του.

Η γωνια του ηλεκτρικου τροχιστικου Scheppach αλλα και του παραδοσιακου τροχισματος με πετρες, γυαλοχαρτα κλπ, ετοιμαζεται και αυτη σιγα σιγα.

ΕDIT
Σε αυτη τη φωτο φαινεται και ο αλλος μαγνητης πανω απο το ραφακι. Παρα πολυ χρησιμοι αυτοι οι παμφθηνοι μαγνητες απο το Jumbo.
46260271324_f252cfaeba_b.jpg

Last edited:
Τελειωσε και η γωνια του τορνου!
Μπηκε μαγνητακι για να κραταει τα σκαρπελα και να ειναι σε πρωτη ζητηση, να μην τα ψαχνω σε συρταρια, θηκες και ντουλαπια.

46984588461_52984785a8_b.jpg

Πανω απο τα σκαρπελα ειναι ενα ραφακι απο το Jumbo (3 ευρω) που κραταει καποια αξεσουαρ και εξαρτηματα και πανω απο το ραφακι (δυστυχως δεν φαινεται στην φωτο) ειναι ενας αλλος μαγνητης που κραταει εργαλεια που χρειαζονται για τον τορνο και τα αξεσουαρ του.

Η γωνια του ηλεκτρικου τροχιστικου Scheppach αλλα και του παραδοσιακου τροχισματος με πετρες, γυαλοχαρτα κλπ, ετοιμαζεται και αυτη σιγα σιγα.

ΕDIT
Σε αυτη τη φωτο φαινεται και ο αλλος μαγνητης πανω απο το ραφακι. Παρα πολυ χρησιμοι αυτοι οι παμφθηνοι μαγνητες απο το Jumbo.
46260271324_f252cfaeba_b.jpg

Ομορφια :)

Μερσι Αγγελε!

Μπαμπη γελας αλλα αρχιζει οντως να λειπει ο χωρος πανω στους παγκους, τους τοιχους και στα τραπεζια ..γεμιζουν επικινδυνα γρηγορα :))

Άσε ανεβάσω κι εγώ κάνα δυο φωτογραφίες από το δικό μου μικρό εργαστηριο-αποθηκη-γκαραζ το οποίο όλο και διαμορφώνω από λιγο
f17ce3ed036894d0eb6e666bc7f98cb0.jpg
05e3c6340d49db934e63b5f54286d415.jpg
1a9692d9545da4ecfc2bcd1905c88bf9.jpg

Στάλθηκε από το MI MAX 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

πολυ ωραιο ζηλευτω αλλα οταν αρχειζεις να δουλευεις τι γινεται?
το δικο μου ειναι ωραιο και καθαρο αλλα οταν αρχιζω να ασχολουμε δεν βλεπεις τιποτα απο την σκονη και τα πριονιδια!!!!

Οταν δουλευεις κυριως τορνο η πλανη και δευτερευοντως ρουτερ, τριβεια, παγκοπριονο και κορδελα γινεται αυτο οριζουν οι κανονες της φυσικης, δηλαδη της...κακομοιρας απο πριονιδοσκονη!
Ολα αυτα τα εργαλεια τα εχω απο την μια πλευρα του εργαστηριου και περιοριζεται καπως η ρυπανση. Eυτυχως που το τορνακι ειναι μικρο, οποτε μικρη ειναι και η ρυπανση :))

+++

Aλεξανδρε μπραβο, η εκμεταλλευση χωρου στο επακρο!!
Ετσι και γω για πανω απο 15 χρονια μονιμα στο εξωτερικο μεχρι προτινος, ειχα για εργαστηριο 2-3 τετραγωνικα στο σαλονι του εκαστοτε δυαριου που νοικιαζα. Oρεξη και μερακι να υπαρχει, ολα τα αλλα ακολουθουν :))

Για του μιχαλη το εργαστηριο τα λογια ειναι περιτα!!! Αλεξανδρε αν και μικρο το εχεις ωραιο!και γω σημερα με το εργαστηριο ασχοληθηκα μπηκε και ο παγκος του λιντλ φωτο αυριο!!

Ναι,όταν είναι μαζεμένο δείχνει ωραίο.βεβαια έχω περιθώρια ακόμη για λίγη τακτοποίηση
Είναι λίγο βάσανο στο βαλε-βγαλε ανοιξε-κλεισε αλλά υπάρχει το μεράκι που υπερτερει.
Κι ο βασικός λόγος είναι η παρακάτω φωτογραφία που όλα έχουν αυτοματοποιηθεί κατάλληλα για να χωραει η μηχανη
a87115c787b00ea9a1771f5e3ae3c05d.jpg

Αναλυτική παρουσίαση απο το τριβειακι της Scheppach ποτε θα δουμε ομως;;

Ειναι πολυ απλο το τριβειακι για αναλυτικη παρουσιαση. Σημερα το δοκιμασα για πρωτη φορα και ειναι σουπερ.

46998624361_163664941d_c.jpg

Το μοτερ πααααρα πολυ δυνατο με αφθονη ροπη που δεν κολωνει πουθενα.
Οι στροφες ειναι πολλες και σε συνδυασμο με το δυνατο μοτερ δεν αφηνουν το τριβειο να κανει δουλεια φινιρισματος αλλα κυριως αφαιρεσης υλικου.
Το ιδανικο γυαλοχαρτο ειναι 120-150 αντε μετα βιας 220. Πιο χοντρο θα τρωει πολυ γρηγορα το ξυλο και δεν θα αφηνει πολλα περιθωρεια ευελιξιας για λεπτομερη μορφοποιηση του ξυλου και πιο λεπτο δεν θα εχει ιδιαιτερο νοημα με τοσες πολλες στροφες. Ισως καψει και το ξυλο.

Λειπουν οι ρυθμιζομενες στροφες. Εαν ειχε ροοστατη σαν τα Proxxon, θα ηταν ενα αψογο μηχανημα. Τωρα ειναι ενα πολυ καλο και δυνατο τριβειο.

Ναι,όταν είναι μαζεμένο δείχνει ωραίο.βεβαια έχω περιθώρια ακόμη για λίγη τακτοποίηση
Είναι λίγο βάσανο στο βαλε-βγαλε ανοιξε-κλεισε αλλά υπάρχει το μεράκι που υπερτερει.
Κι ο βασικός λόγος είναι η παρακάτω φωτογραφία που όλα έχουν αυτοματοποιηθεί κατάλληλα για να χωραει η μηχανη
a87115c787b00ea9a1771f5e3ae3c05d.jpg

Πολλά μπράβο! Μπορεί να είναι μικρό αλλά τα έχεις βάλει με την σειρά και δείχνει πολύ ωραίο. Όταν κάποιος έχει μεράκι βρίσκει τρόπους. Όταν το τακτοποίησης βάλε καμία φωτογραφία ακόμα πολύ θα ήθελα να δω την εξέλιξη.