Οικιακό ηχοσύστημα

Τωρα μου ηρθε και αλλη ιδεα...ασε το ραδιο και το cd για το μελλον,αφου εχεις το λαπτοπ κ πηγαινε στον A-S700 μαζι με τα ηχεια!Εχει αξιολογες δυνατοτητες οδηγησης και για ηχεια καλυτερα απο τα dali μηπως και θες στο μελλον να κανεις καποια αλλαγη στα ηχεια σου.Καλλες αγορες-γιορτες

Με ενδιαφέρει το σύστημα να έχει δεκτή ραδιοφώνου , γιατί το λαπτοπ δεν είναι μόνιμα σπίτι ούτε και τόσο εύχρηστο . Επίσης το cd player βλέπω έχει USB αποτε με ελάχιστα εβρω αγοράζω ένα στικάκι για μόνιμη χρήση με όλα τα cd που κατεβάζω και ακούω κατά περιόδους . FLAC δεν ξέρω αν υποστηρίζει αλλά λίγο με πειράζει . Μέχρι στιγμής και με αυτά που με συμβουλέψατε κάπου εδώ καταλήγω :

Yamaha RS700 482,00
ZENSOR5 493,00 εναλλακτικα JBL ES 90 598
Yamaha CD S300 262,00
ThorensTD170 379,00 Pro-ject DEBUT III Black OM 5e 260
1616 1602

Στο πακέτο ράδιο ενισχυτής cd θεωρώ οτι κατά 90 % εχω κατασταλάξει . Με προβληματίζει αυτο που διαβασα οτι ενδεχομένως τα dali να είιναι λίγα για το χώρο μου , οπότε έβαλα κάτι που προτάθηκε πιο πάνω (+100 ) τα JBL . Με μια γρήγορη μάτια τα JBL φαίνονται πιο "πολύ " ηχεία με καλύτερη απόκριση χαμηλά και παραπάνω "άντερα" . Είναι και περίπου διπλάσια στο βάρος που κάτι θα σημαίνει και αυτό . Είναι λίγο πιο ψηλά , θα ουρλιάζει η γυναικά αλλα εν καιρό θα τα συνηθίσει , εδω συνήθισε εμένα . Η μόνη απορία μου ειναι πως τα dali πάνε 26.5 κΗζ και τα JBL μέχρι 20 κ ? Ισχύει αυτό ή είναι λάθος ? Τέλος χώρις να γνωρίζω πολλά απο πικ απ και επειδή θα είναι το πρώτο και ίσως το τελευταίο που θα πάρω προβληματίζομαι μήπως κατέληγα σε κάτι φθηνότερο απο το Thorens για να ρεφάρω τα ηχεία , σαν το Pro-ject DEBUT III Black με OM 5e στα 260 με κεφαλή και καπάκι . Για τα project μόνο καλά έχω διαβάσει , ότι και αν σημαίνει αυτό . Επείδη το θέμα ηχεία σαφώς πιο σημαντικό απο το πικ απ αν υπάρχει καποια αλλη πρόταση στο θεμα αυτό μεχρι και τα 600 είναι ευπροσδέκτη με δεδομένο οτι πάω για debut . Δεν έχω ιδέα πόσο στοιχίζουν καλώδια , αλλά θελω να πιστευω οτι τα 1700 δεν θα τα ξεπεράσω αν βοηθήσει και λίγο το κατάστημα .

Ευχαριστώ

Και εδω ερχομαστε στην μουσικη που ακους,αν δεν απατωμαι δεν το εχεις αναφερει!

Θα συμφωνήσω απολύτως με τις παρατηρήσεις του φίλου μας Παντελή (Tyler ? Durden), αλλά και των υπολοίπων. Μη συσχετίζεις τα Watt με την ποιότητα, καμμία σχέση. Το ερώτημα είναι αν ο συγκεκριμένος ενισχυτής ταιριάζει με τα συγκεκριμένα ηχεία και μπορεί να τα οδηγήσει σωστά. Ελάχιστη σχέση έχουν τα Watt που αναγράφονται. Για να καταλάβεις θα σου πω ότι υπάρχουν ενισχυτές με ελάχιστα Watt, αλλά πανάκριβοι, προορισμένοι να οδηγούν επίσης πανάκριβα ηχεία.Το πως και το γιατί είναι ολόκληρη ιστορία. Αν θες, σου δίνουμε παραπομπές με υλικό για διάβασμα.

Εκείνο που βλέπω είναι μιά βιασύνη από μέρους σου.
Κάτι σαν: -"Άντε να τελειώνουμε, να ξεμπερδεύουμε"!

Η βιασύνη είναι ο χειρότερος σύμβουλος σ' αυτού του είδους τις αγορές. Είναι εύκολο να κάνεις λάθος και να πάρεις κάτι που δεν ταιριάζει. Ή να πάρεις κάτι, ενώ στα ίδια περίπου χρήματα υπήρχε κάτι καλύτερο ή πιο ταιριαστό.

Τέλος πάντων. Το κοινό σημείο όλων εδώ είναι τα ηχεία σου. Τα Dali Zensor 5 είναι κατά γενική ομολογία αξιόλογο ηχείο στην εισαγωγική κατηγορία. Εφ' όσον συμφωνούμε σ' αυτό, τότε πρέπει να του βρούμε και τον ενισχυτή που θα το αξιοποιήσει σωστά και θα το αναδείξει. Εδώ έχουν γίνει διάφορες προτάσεις. Δεν έχει σημασία η ονομαστική ισχύς, αλλά η ποιότητα. Τη διαφορά εύκολα μπορείς να την καταλάβεις. Πάρε μαζί σου μερικά CD με μουσική που έχεις ακούσει και γνωρίζεις καλά και ζήτα να ακούσεις τα ηχεία σου αλλάζοντας κάθε φορά τους ένα από τους δύο-τρείς πιθανούς υποψήφιους ενισχυτές. Θα δεις ότι υπάρχουν διαφορές στην ποιότητα και μάλιστα αρκετές. Γενικά θα πρέπει να μπορείς ν' ακούς καθαρά όλα τα όργανα, τις φωνές και τις λεπτομέρειες και δυνατά, αν χρειαστεί, αλλά για πολύ ώρα και ξεκούραστα. Αν το καταφέρεις αυτό, τότε έχεις κάνει μιά επιτυχημένη αγορά.

Εύχομαι τα καλύτερα. Τις μέρες των γιορτών ν' απολαμβάνεις τη μουσική σου... :smile1:

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου και τα σχόλια σου . Αυτά που λες λογικά είναι και τα καταλαβαίνω . Απλά επειδή (προσπαθώ) να κρατήσω ένα συγκεκριμένο μπάτζετ και συγκεκριμένες με σχετικά απλοϊκές απαιτήσεις από το πρώτο μου ηχοσύστημα δεν έχει νόημα να μπω στο κυκεώνα της λεπτομέρειας Ασφαλώς και τα TEAC είναι ανώτερα από τα yamaha , όταν όμως πάω cd και ενισχυτής πάνω από 1600 και με τα υπόλοιπα περίπου στα 2500 είναι εκτροπή . Και πες καταλήγω στα Τεακ , σίγουρα θα βρεθεί κάποιος καλοπροαίρετα να μου προτείνει κάτι αρκετά καλύτερο και λίιιιγο πιο ακριβό . Αυτή η ιστορία είναι ατέρμονη και κάπου πρέπει να μπαίνουνε όρια για να μην πλατιάζουμε . Ωστόσο επειδή εδώ μπήκα σαν άσχετος και για να επιμένεις κάτι θα ξέρεις υπάρχει ενισχυτής της τέακ αναλόγου ποιότητας χωρίς τα περιττά σε αυτή την φάση wifi internet radio ? Phono θέλω γιατί διαφορετικά θα το πληρώσω αργότερα όταν πάρω το πικ απ . θα μπορούσα ενδεχομένως να αφήσω το πικ απ για του χρόνου προκείμενου να πάρω κάτι καλύτερο εφέτος . Και είναι και το άλλο , πες οτι εγώ αποφασίζω να τα πάρω , που θα τα βρω να τα ακούσω ? Σαν τελευταία και ακριβά μοντέλα φαντάζομαι θα είναι και δύσκολα να τα βρεις ετοιμοπαράδοτα και σε έκθεση ...

Εν πάση περιπτώσει κάθε πρόταση είναι καλοδεχούμενη και θα την εξετάσω .

Επειδή έχω και γω το cd-s300 και είναι μια χαρά εισαγωγικό player αλλά flac δεν υποστηρίζει,γιατί δε ρίχνεις μια ματιά σε ένα συνδυασμό φθηνό transport+dac αντί για cd player.Στα ίδια λεφτά για dac το beresford bushmaster που απότι λένε τα παιδιά σε άλλα νήματα παίζει πολύ πάνω από τα λεφτά του και ένα φθηνό dvd player του 30 ευρου με ομοαξονική έξοδο ,αν υπάρχει και σπίτι ακόμα καλύτερα.Αν επενδύσεις σε ένα ποιοτικό dac χώρια που θα παίζει σαφώς ανώτερα από το cd-s300 ,νομίζω λύνεις τα χέρια σου και μελλοντικά αν θες να παίζεις με άυλη δισκοθήκη.

Τα ηχεία πρέπει να τ' ακούσεις πριν αποφασίσεις. Όπως και τους υποψήφιους ενισχυτές. Και την πηγή.
Αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από τα χαρακτηριστικά των κατασκευαστών που διαβάζεις. Τι σημασία έχουν τα τυπικά χαρακτηριστικά, αν δεν σου αρέσει ο ήχος τους;

Στο σκαρίφημα που δίνεις, το ένα ηχείο βρίσκεται δίπλα στο τζάκι. Δεν υπάρχει καθόλου συμμετρία στη θέση ακρόασης και η γειτνίαση με το τζάκι θα δημιουργήσει πιθανότατα κάποιο μπουμάρισμα. Ως γνωστόν τα ηχεία πρέπει να βρίσκονται σε κάποια απόσταση (συνήθως 30-50 εκατοστά) από τους πίσω και πλαϊνούς τοίχους.
Διάβασε σχετική πρόσφατη συζήτηση: Θέση ακρόασης ...

Επίσης αυτό: Οι 8 τρόποι τοποθέτησης ηχείων.

Όλα αυτά καλό είναι να τα γνωρίζεις πριν κάνεις την τελική σου επιλογή.

Θα περιμένουμε νεώτερα... -bye-

Υ.Γ. Η άποψη του wynn στο προηγούμενο post για συνδυασμό φθηνού transport και DAC αντί για CD Player είναι επίσης ενδιαφέρουσα. Αλλά εδώ ξεκινάει άλλη συζήτηση: Αναζήτηση DAC! :cool:

Το καθε ηχειο εχει διαφορετικο ηχητικο χαρακτηρα,στο λεω για να μας πεις τα ακουσματα σου και να σου προτεινουμε τα καταληλα ηχεια ωστε να ξερεις και εσυ που να ριξεις περισοτερο προσοχη!

Επειδή έχω και γω το cd-s300 και είναι μια χαρά εισαγωγικό player αλλά flac δεν υποστηρίζει,γιατί δε ρίχνεις μια ματιά σε ένα συνδυασμό φθηνό transport+dac αντί για cd player.Στα ίδια λεφτά για dac το beresford bushmaster που απότι λένε τα παιδιά σε άλλα νήματα παίζει πολύ πάνω από τα λεφτά του και ένα φθηνό dvd player του 30 ευρου με ομοαξονική έξοδο ,αν υπάρχει και σπίτι ακόμα καλύτερα.Αν επενδύσεις σε ένα ποιοτικό dac χώρια που θα παίζει σαφώς ανώτερα από το cd-s300 ,νομίζω λύνεις τα χέρια σου και μελλοντικά αν θες να παίζεις με άυλη δισκοθήκη.

Η ομοαξονική έξοδος των dvd player όπου ακόμα υπάρχει είναι ψηφιακή ? Δεν το φανταζόμουνα αυτό . Το bushmaster το είδα , διάβασα και κάποια πράγματα σχετικά , με την οπτική θα μπορούσα να βάλω επάνω το λαπτοπ η κάποιο μελλοντικό μιντια πλέιερ . Δεν είναι κακή ιδέα αν κάνει πραγματικά τόσο καλό d to a .

Επίσης έριξα μια ματιά στα θέματα περί ηχείων . Ότι και να λέει η θεωρία αυτόν τον χώρο έχω και με αυτόν και θα πορευτώ . Με λίγη τύχη θα δώσω αέρα 20 το πολυ 30 εκ γυρω απο τα ηχεία και ελπίζω στις χαμηλές εντάσεις που ακούω εγώ να μην έχω ενοχλητικές ανακλάσεις . Στην αναγκη όταν ακούω και συνηθως λείπει η γυναικά τα πάω ένα κλικ πιο μπροστά (αν είναι και αυτό εύκολο)

Τέλος σε θέματα μουσικής θα παίζει λίγο πολύ τα πάντα , από τρίτο πρόγραμμα μέχρι heavy metal και από εν λευκώ μέχρι ηπειρώτικα . Όλα αυτά σε μέτριες εντάσεις στο βαθμό που δεν βλαστημάει ο από κάτω .

Ευχαριστώ για την ενημέρωση .

Κρατα αυτα που σου προτειναν τα παιδια και τα JBL που σου ειπα,και θα προσθετα και αυτα(Jamo S 406) δεν ξερω τον χαρακτηρα τους,δεν τα εχω ακουσει αλλα ειναι εξαιρετικη εταιρια και ειναι και η τιμη των συγκεκριμενων που τραβαει.Ισως καποιος αλλος φιλος να ξερει να σου πει για αυτα η καποια αλλη επιλογη.Τα ειδα στο ιντερνετ και ειπα να τα βαλω και αυτα μεσα:D.Οσο για το αλλο που λες,εγω δεν υπολογιζω τετοια....αν η ωρα το επιτρεπει και θελω υψηλες σταθμες θα το κανω οπως και να εχει!!!:coool:

Musical Fidelity V Dac II, στα ιδια λεφτα με USB ασυγχρονη οπου βαζεις επανω κ το PC σου κ απλοποιειται το σεναριο.

Επειδή το θέμα του DAC αργά η γρήγορα θα με απασχολήσει και επειδή δεν θέλω να φορτώνω συσκευές και συσκευές , υπάρχει αυτήν την στιγμή ενισχυτής με DAC input (οπτική ας πούμε) ? . Γιατί αν ένα βασικό dac παίζει στα 300 γιούρια και έχω προβλέψει ένα ποσό ας πούμε μέχρι 600 για ράδιο ενισχυτή , να πάρω ένα κομμάτι μέχρι ας πούμε 1000 για λόγους οικονομίας χώρου και αισθητικής . Βέβαια μετά δεν έχει νόημα να πάρω cd player βολεύομαι και με ενα dvd player με ψηφιακή έξοδο . Το επεξεργάζομαι και αλωνίζω το φόρουμ . Το Vdac το είδα και διάβασα κάποια ρεβιουζ , Αθήνα πώλειται κάπου ?

Ευχαριστώ

Επειδή το θέμα του DAC αργά η γρήγορα θα με απασχολήσει και επειδή δεν θέλω να φορτώνω συσκευές και συσκευές , υπάρχει αυτήν την στιγμή ενισχυτής με DAC input (οπτική ας πούμε) ? . Γιατί αν ένα βασικό dac παίζει στα 300 γιούρια και έχω προβλέψει ένα ποσό ας πούμε μέχρι 600 για ράδιο ενισχυτή , να πάρω ένα κομμάτι μέχρι ας πούμε 1000 για λόγους οικονομίας χώρου και αισθητικής . Βέβαια μετά δεν έχει νόημα να πάρω cd player βολεύομαι και με ενα dvd player με ψηφιακή έξοδο . Το επεξεργάζομαι και αλωνίζω το φόρουμ . Το Vdac το είδα και διάβασα κάποια ρεβιουζ , Αθήνα πώλειται κάπου ?

Ευχαριστώ

Ειναι οι ολοκληρωμενοι της pioneer Α-70-Κ(900ευρο),Α-50-Κ(500ευρο),που εχουν ενσωματωμενο DAC Οι οποιοι ομως δεν εχουν ενσωματωμενο ραδιο.Kαι αυτος Pioneer SX-20-K που τα εχει ολα σε ενα(235ευρο).

Ευχαριστώ

Το vdac θα το βρεις στην Exclusive Audio στα 240 ευρω. Ενισχυτης με ενσωμετωμενο dac υπαρχει ο XTZ A100D3 στα 750 ευρω στην location sound. Οπως καταλαβαινεις ενα Vdac με εναν ενισχυτη απο αυτους που ανεφερς θα σου ρθει οικονομικοτερα.

Το vdac θα το βρεις στην Exclusive Audio στα 240 ευρω. Ενισχυτης με ενσωμετωμενο dac υπαρχει ο XTZ A100D3 στα 750 ευρω στην location sound. Οπως καταλαβαινεις ενα Vdac με εναν ενισχυτη απο αυτους που ανεφερς θα σου ρθει οικονομικοτερα.

Ευχαριστώ για την πληροφόρηση . Μέχρι στιγμής καταλήγω στο πακέτο s-300 με RS-700 . Η πηγή έχει βλέπω ψηφιακή έξοδο οπότε θα ξεκινήσω ακροάσεις mp3 με το εύχρηστο ενσωματωμένο USB και εάν δεν με καλύπτει μελλοντικά βάζω και ένα vdac . Φαντάζομαι π.χ του χρόνου τέτοια εποχή θα κυκλοφορούν " "καλύτερα" και φθηνότερα μηχανάκια . Από εβδομάδα θα πάω και μία βόλτα κατά Θησέως να ακούσω αν είναι δυνατό και το πακέτο με τα dali ή ότι άλλο μου υποδείξουν οι σχετικοί εκεί .
Σχετικά με τα πικ απ pro ject και ειδικά το debute 3 έχει κάποιος να παρατηρήσει κάτι αρνητικό , δυσάρεστο , ενοχλητικό που θα πρέπει να προσέξω σαν αγορά ? Πάντα για μέτρια χρήση έως ελάχιστη χρήση ...

Καλησπέρα .

Μετά από βόλτα σε δύο καταστήματα και ακρόαση , άλλαξαν κάπως τα σχεδία . Σε ραδιοενισχυτή φαινέται να καταλήγω στον H.Kardon 3490. Τον άκουσα και επιπλέον του ηχητικού αποτελέσματος μου άρεσε (και στην σύζυγο ιδιαίτερα) το design . Για λόγους ομοιομορφίας θα καταλήξω στο matching cd player cd 980 . Στο θέμα ηχεία άκουσα τα JBL es 80 , Kef (νομίζω σειρά Q700) , Monitor audio (νομίζω τα bx-5) , Acoustic Energy AE-209 . Τα πρώτα απορρίφθηκαν πανηγυρικά λόγω μεγέθους (σύζυγος ) . Ηχητικά δεν συγκινήθηκα . Τα KEF, υποτίθεται ανώτερης κατηγορίας , προϋποθέτουν από ότι κατάλαβα και ανώτερη κατηγορία ενισχυτή , γιατί στην ίδια ένταση με όλα τα άλλα ήταν και τα πιο χλωμά . Ίσως και θέμα ευαισθησίας . Έτσι ξαναακουσαμε τα Monitor και τα acoustic . Τα δεύτερα μου άρεσαν πολύ περισσότερο ενώ στο μπάσο ειδικά , στα μονιτορ , σαν κάποιος να τα είχε περιορίσει από equalizer . Είναι και κάπως πιο μαζεμένα σε σχέση ας πούμε με τα jbl οπότε συμφώνησε και η σύζυγος . Τέλος στο θέμα πικ απ μόλις είδα το debut 3 μπροστά μου σαν ξύλο κοπής κρέατος κατάλαβα . Μεταξύ Thorenz 158 και 170 είπα να μην κάνω κάτι που θα μετανιώσω και κατέληξα στο 170 .

Τώρα η μόνη απορία μου είναι αν αξίζει τον κόπο και το επιπλέον 250αρι να πάρω ντουέτο τον HK980 με το αντίστοιχο ράδιο TU980 . Κάπου μου είπαν "δαγκώτο" τον HK980 με ενα budget ράδιο τύπου sherwood, χωρίς να μου αναφέρουν ότι υπάρχει και ο ράδιο 3490 . Εδω έχει ένσταση η γυναικά και δικαιολογημένη , ότι θα χαλάσει την ομοιομορφία. Κάπου αλλού μου είπαν πως η διαφορά των 250 σε σχέση με τα 415 του ράδιο ενισχυτή 3490 είναι στις λεπτομέρειες και δεν ξεπληρώνεται σε ποιότητα/απόδοση αυτό το επιπλέον 60% . Στα λεφτά , είμαι στο 1500-2000 που προϋπολόγισα με τον 3490 ενώ με τα παρελκόμενα για το πακέτο 980 και TU 980 πλησιάζουμε τα 2000 . Γιατί με την διαφορά των 250 να μην πάρω ένα ωραίο DAC ??

Σχόλια και παρατηρήσεις καλοδεχούμενα . Ελπίζω (είμαι σίγουρος ) ότι η όλη ενασχόληση μου με το θέμα θα φανεί πολύτιμη στο επόμενο συνφορουμίτη , και αναποφάσιστο μέσα στην οικονομική κρίση , αγοραστή .

Στο θέμα των ηχείων:
Στη θέση σου θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά για ένα καλό ζευγάρι ηχείων βάσης (όχι δαπέδου). Υπάρχουν πολλά και πολύ καλά ηχεία βάσης, Με δεδομένες τις δυσκολίες και τις ιδιορρυθμίες που έχει ο χώρος σου θα παίξουν καλύτερα και θα ταιριάξουν πολύ καλύτερα.

Πάντως με την ευκαιρία διάβασε κι' αυτό το νήμα για ένα ηχείο που έχει γίνει δημοφιλές τελευταία: Dali Zensor 7: Ο...λογοκριτής της "ταπεινής" κατηγορίας;

Στα ενισχυτικά: Να θυμάσαι: Όσο καλύτερο ενίσχυτή πάρεις, τόσο περισσότερο θα σε ανταμείψει. (Καλύτερο, όχι ισχυρότερο, δεν είναι το ίδιο).

Τα ηχεία και τα ενισχυτικά πάνε πακέτο. Και όσο πιο σωστό και ισορροπημένο το πακέτο, τόσο περισσότερο θα το χαρείς.

Στο θέμα ραδιόφωνο θα σου κάνω μία πρωτότυπη και αιρετική πρόταση: Tivoli Audio Model One. Τιμή αντιπροσωπείας 185 Ευρώ. Πιθανόν να το βρεις και φθηνότερα. Το ραδιόφωνο το έχω. Εξαιρετικό. Μπορείς να το συνδέσεις κανονικά με το υπόλοιπο στερεοφωνικό σου σύστημα από την αντίστοιχη έξοδο του (Rec Out) με καλώδιο Mini Jack Stereo => 2 X RCA.
Είναι πολύ όμορφο. Έχει εξαιρετική λήψη. Και είναι και φορητό (αν ποτέ θελήσεις).

Στο θέμα των ηχείων:
Στη θέση σου θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά για ένα καλό ζευγάρι ηχείων βάσης (όχι δαπέδου). Υπάρχουν πολλά και πολύ καλά ηχεία βάσης, Με δεδομένες τις δυσκολίες και τις ιδιορρυθμίες που έχει ο χώρος σου θα παίξουν καλύτερα και θα ταιριάξουν πολύ καλύτερα.

Πάντως με την ευκαιρία διάβασε κι' αυτό το νήμα για ένα ηχείο που έχει γίνει δημοφιλές τελευταία: Dali Zensor 7: Ο...λογοκριτής της "ταπεινής" κατηγορίας;

Στα ενισχυτικά: Να θυμάσαι: Όσο καλύτερο ενίσχυτή πάρεις, τόσο περισσότερο θα σε ανταμείψει. (Καλύτερο, όχι ισχυρότερο, δεν είναι το ίδιο).

Τα ηχεία και τα ενισχυτικά πάνε πακέτο. Και όσο πιο σωστό και ισορροπημένο το πακέτο, τόσο περισσότερο θα το χαρείς.

Στο θέμα ραδιόφωνο θα σου κάνω μία πρωτότυπη και αιρετική πρόταση: Tivoli Audio Model One. Τιμή αντιπροσωπείας 185 Ευρώ. Πιθανόν να το βρεις και φθηνότερα. Το ραδιόφωνο το έχω. Εξαιρετικό. Μπορείς να το συνδέσεις κανονικά με το υπόλοιπο στερεοφωνικό σου σύστημα από την αντίστοιχη έξοδο του (Rec Out) με καλώδιο Mini Jack Stereo => 2 X RCA.
Είναι πολύ όμορφο. Έχει εξαιρετική λήψη. Και είναι και φορητό (αν ποτέ θελήσεις).

Νάσαι καλά φίλε μου με έκανες και γέλασα . Όχι γιατί λες κάτι παράλογο , αλλά γιατί λες ακριβώς αυτά που ΔΕΝ θέλει καν να ακούει η γυναικά . Δηλαδή ηχεία βάσης ( να γεμίσουνε οι τοίχοι κολώνες και ηχεία ????!!!!), τα 7αρια βλέπω είναι στο περίπου 1 μέτρο , όταν έδωσα μάχη για τα 85 εκ των acoustic energy και τέλος το tivoli . Τα έχω δει αυτά τα μηχανάκια από καιρό τώρα , νομίζω τα έχει και το media market . Πολύ όμορφα και διαβάζοντας το άρθρο μαθαίνω οτί είναι και ποιοτικό . Έλα όμως που η γυναίκα είναι αλλεργική σε οτιδήποτε ρετρό ή ρετρό λουκ (χαρακτηριστική έκφραση : παλιατζούρες) . Το τιβολι σημειώνεται μήπως και το πάρω για την κρεβατοκάμαρα που εκεί βέβαια θα πρέπει κάπως να σταθεί δίπλα στο πορτατιφ . Άλλα γέλια εκεί.

Σχετικά πάντως με τον χώρο που σωστά ανάφερες δεν είναι και ο κατάλληλος τα ηχεία τα σχεδίασα κολλητά στο τοίχο κακώς . θα μπούνε περίπου 20 -30 εκ μπροστα σε μια ευθεία με την πρόσοψη του τζάκιου ,ενώ η νησίδα της κουζίνας θα πάει πιο μέσα . Έτσι τουλάχιστον όταν κάθομαι στην τραπεζαρία στο λαπτοπ και αράζω , να ακούω υποφερτά . Δεν θα είναι ισοσκελές τρίγωνο αλλά κάτι κοντά σε αυτό .Όταν έχω κόσμο στο σαλόνι θα τα στρέφω ελαφρώς προς τα εκεί . Δεν είναι ότι καλύτερο το ξέρω , αλλά δεν έχω και άλλη λύση

Για τον συγκεκριμένο παραπάνω συνδυασμό ΗΚ4390 με acoustic energy 209 έχεις κάποια παρατήρηση , θετική ή αρνητική καλοδεχούμενη

Ευχαριστώ

προσωπικη μου αποψη αν και δεν εχω την εμπειρια καποιων αλλων εδω μεσα ειναι να μην τα παρεις ολα με την μια. δηλαδη αφου το πικαπ θα το χρησιμοποιεις οπως λες ελαχιστα καλο ειναι να επικεντρωθεις σε ηχεια - ενισχυτη και μια πηγη και μετα να κοιταξεις το πικαπ με τις καταλληλες κεφαλες και phono. θα χασεις την μπαλα και μπορει να κανεις λαθος επιλογη.

δες πρωτα για ηχεια και παραλληλα για ενισχυτη.

επισης προσωπικη μου αποψη ειναι να κοιταξεις και καποια audio network players σαν πηγη διοτι δεχονται αρκετα αρχεια flac κτλπ- παιζουν ιντερνετικους σταθμους και μπορει να συνδεθει το λαπτοπ.
για ηχεια παντως δωσε τα περισσοτερα χρηματα και δες αν μπορεις να βρεις ελαφρως μεταχειρισμενο καναν καλο ενισχυτη.εγω να σου πω την αληθεια αυτο εκανα.πηρα στην μιση τιμη εναν ελαφρως μεταχειρισμενο ενισχυτη και τα λεφτα που κερδισα θα τα σπρωξω για ηχεια αφου οπως και συ βαζω οριο στο μπατζετ.

Νάσαι καλά φίλε μου με έκανες και γέλασα . Όχι γιατί λες κάτι παράλογο , αλλά γιατί λες ακριβώς αυτά που ΔΕΝ θέλει καν να ακούει η γυναικά . Δηλαδή ηχεία βάσης ( να γεμίσουνε οι τοίχοι κολώνες και ηχεία ????!!!!), τα 7αρια βλέπω είναι στο περίπου 1 μέτρο , όταν έδωσα μάχη για τα 85 εκ των acoustic energy και τέλος το tivoli . Τα έχω δει αυτά τα μηχανάκια από καιρό τώρα , νομίζω τα έχει και το media market . Πολύ όμορφα και διαβάζοντας το άρθρο μαθαίνω οτί είναι και ποιοτικό . Έλα όμως που η γυναίκα είναι αλλεργική σε οτιδήποτε ρετρό ή ρετρό λουκ (χαρακτηριστική έκφραση : παλιατζούρες) . Το τιβολι σημειώνεται μήπως και το πάρω για την κρεβατοκάμαρα που εκεί βέβαια θα πρέπει κάπως να σταθεί δίπλα στο πορτατιφ . Άλλα γέλια εκεί.

Σχετικά πάντως με τον χώρο που σωστά ανάφερες δεν είναι και ο κατάλληλος τα ηχεία τα σχεδίασα κολλητά στο τοίχο κακώς . θα μπούνε περίπου 20 -30 εκ μπροστα σε μια ευθεία με την πρόσοψη του τζάκιου ,ενώ η νησίδα της κουζίνας θα πάει πιο μέσα . Έτσι τουλάχιστον όταν κάθομαι στην τραπεζαρία στο λαπτοπ και αράζω , να ακούω υποφερτά . Δεν θα είναι ισοσκελές τρίγωνο αλλά κάτι κοντά σε αυτό .Όταν έχω κόσμο στο σαλόνι θα τα στρέφω ελαφρώς προς τα εκεί . Δεν είναι ότι καλύτερο το ξέρω , αλλά δεν έχω και άλλη λύση
.......
Τι να πω, παραδίνομαι! :nounder:

Δεν ξέρω τι ακριβώς καταλαβαίνεις -ή μαλλον τι καταλαβαίνει το έτερον ήμισυ- όταν μιλάμε για ηχεία βάσης. Σίγουρα δεν μιλάμε για κολώνες, οι κολώνες είναι κάτι άλλο. Και έχω τη γνώμη πως ένα ζευγάρι όμορφα ηχεία βάσης πιάνουν πολύ λιγότερο χώρο και θα είναι πολύ πιο όμορφα από ένα ζευγάρι "μπαουλάκια", που θα είναι τα ηχεία δαπέδου. Γιατί, όπως και να το κάνουμε ένα ζευγάρι ηχεία δαπέδου πιο πολύ με μπαούλα μοιάζουν. Τα ηχεία βάσης έχουν συνήθως πιο μοντέρνα αισθητική. Χώρια που θα παίζουν πολύ καλύτερα στο χώρο σου. Και θα έχεις και μεγαλύτερη ευχέρεια μετακίνησης τους, όποτε χρειαστεί.

Γιά να καταλάβεις τι εννοώ, όταν λέω ηχεία βάσης κοίτα ένα πολύ όμορφο συστηματάκι που παρουσιάζεται εδώ:
Κατά τη γνώμη μου είναι και πολύ όμορφο και πολύ μοντέρνο. Αξίζει ο κόπος να ρίξεις μιά μάτιά στις παρουσιάσεις συστημάτων των μελών, που θα βρείς στην κατηγορία Παρουσιάσεις συστημάτων Ήχου. Στην κατηγορία αυτή θα δείς από συστήματα πανάκριβα, των πολλών δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, έως πολύ οικονομικά συστήματα.

Η αισθητική βέβαια είναι θέμα εντελώς υποκειμενικό. Και εφ' όσον εσύ βρείς κάτι που σου αρέσει και σε ικανοποιεί, σ' εμάς δεν πέφτει λόγος. Για το Tivoli πάντως, εγώ που το έχω το θεωρώ κουκλάκι. Και είναι και ως ραδιόφωνο κορυφαίο. Αλλά είπαμε: Περί ορέξεως...

Για τα υπόλοιπα δώσε προσοχή στις προτάσεις του φίλου μας Tyler ? Durden.
Η εμπειρία του είναι αδιαμφισβήτητη... -bye-

Aν ειναι να παρεις καποιο ΑΕ, πηγαινε στο http://www.skroutz.gr/s/342066/Energy-Acoustic-Aegis-NEO-3.html

τα νεο 3 από οτι βλέπω είναι περίπου 160 κάτω σε σχέση με το νεο 3 . Δεν το παίρνω τόσο αλλά και πάλι πιο πολύ μου βγαίνει . Γιατί επιμένεις για αυτό αν επιτρέπεται . Έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει στη production line της ΑΕ http://www.acoustic-energy.co.uk/ ? Είναι δηλαδή αρκετά παλιότερο ?

ΕΔΙΤ : τώρα που το ξαναβλέπω και τα aegis neo 3 είναι παλιά - εκτός παραγωγής ...

προσωπικη μου αποψη αν και δεν εχω την εμπειρια καποιων αλλων εδω μεσα ειναι να μην τα παρεις ολα με την μια. δηλαδη αφου το πικαπ θα το χρησιμοποιεις οπως λες ελαχιστα καλο ειναι να επικεντρωθεις σε ηχεια - ενισχυτη και μια πηγη και μετα να κοιταξεις το πικαπ με τις καταλληλες κεφαλες και phono. θα χασεις την μπαλα και μπορει να κανεις λαθος επιλογη.

δες πρωτα για ηχεια και παραλληλα για ενισχυτη.
επισης προσωπικη μου αποψη ειναι να κοιταξεις και καποια audio network players σαν πηγη διοτι δεχονται αρκετα αρχεια flac κτλπ- παιζουν ιντερνετικους σταθμους και μπορει να συνδεθει το λαπτοπ.
για ηχεια παντως δωσε τα περισσοτερα χρηματα και δες αν μπορεις να βρεις ελαφρως μεταχειρισμενο καναν καλο ενισχυτη.εγω να σου πω την αληθεια αυτο εκανα.πηρα στην μιση τιμη εναν ελαφρως μεταχειρισμενο ενισχυτη και τα λεφτα που κερδισα θα τα σπρωξω για ηχεια αφου οπως και συ βαζω οριο στο μπατζετ.

Είναι και αυτό μια προσέγγιση . Προσωπικά μεταχειρισμένο δεν θα αγόραζα εκτός και έβρισκα κάποια πραγματική ευκαιρία.Και ευκαιρία εννοώ μοντέλο το πολύ έτους , εντός εγγύησης και 50% κάτω. Άσχετα με το αν θα πάρω πικ απ τώρα ή αργότερα το μπατζετ παραμένει το ίδιο . Άλλωστε και το πικ απ να θεωρήσεις λίγο παραπάνω από αυτό που χρειάζομαι άντε να γλιτώσω 60 - 100 εβρω πηγαίνοντας σε κάτι υποδεέστερο .Αν είχα τον κατάλληλο χώρο , ήμουνα ανύπανδρος και δεν είχα ένα διαολάκι ενός έτους που ότι γυαλίζει το τραβάει , πολλά πράγματα ίσως τα έκανα διαφορετικά . Τα ηχεία τα άκουσα με τον 3490 και είναι τουλάχιστον ικανοποιητικά. Τέσσερα ζευγάρια άκουσα και τα ξεχώρισα αμέσως .Επίσης δεν έχω πάρα το πολύ 1-5 με 2 μέτρα για να τα απλώσω . Ηχεία 1 και 1.15 μ , εκτός ότι δείχνουνε άσχημα τόσο κοντά φοβάμαι πως θα παραμορφώνουν . Τα 0.85 είναι πιο μαζεμένα , κάνα δεκάρι κιλά το πολύ , και μπορεί και η κυρά να τα κουνάει και σκουπίζει από κάτω και απο πίσω . Γελοίο επιχείρημα το ξέρω αλλά τι να κάνω .

Last edited: