Οικονομική 32άρα με 24p!

http://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=5155

Το "υποστηρίζω" με τους κατασκευαστές σηκώνει πολύ κουβέντα.
Το αυθεντικό 1080/24 προυποθέτει εκτός από FullHD πανελ, την ικανότητα της τβ να δέχεται ΚΑΙ να δειχνει το 24π σήμα σε πολλαπλασιο ρυθμό ανανέωσης : 48, 72, 96, ή 120 Hz. Αυτό δεν το κάνουν τόσο πολλές τηλεοράσεις σωστά, και οι περισσότεροι κατασκευαστές πετάνε ένα 24 π σηματάκι και εννοούν ότι δεχεται μεν η τβ το 24π σήμα αλλά το μετατρέπει σε σήμα 50 ή 100 Hz με την διαδικασία 3:2 pulldown

http://www.projectorpeople.com/resources/pulldown.asp

Το αυθεντικό 24p δεν είναι τίποτε άλλο από την ικανότητα του monitor να δουλεύει στα 24Hz. Οι LCD οθόνες είναι progressive από τη φύση τους (το "p" εννοείται, εκτός σπανίων περιπτώσεων). Τα πολλαπλάσια του 24 δεν παίζουν κανένα ρόλο από τη στιγμή που δεν παρεμβάλλονται καινούργια ενδιάμεσα frames, αλλα παίζει το ίδιο frame 2 ή παραπάνω φορές (δεν εξομαλύνεται η κίνηση).

Ε το ίδιο λέμε. Αν παίζει το ίδιο frame δυο φορες δειχνει 48 frames, κοκ.
Αν βάζει άλλα frames ή επαναλαμβάνει κάποια τότε κάνει pulldown 3:2.

Βασικά κανένα monitor δεν δείχνει σε 24, γιατί δεν βλέπεται...

Ε το ίδιο λέμε. Αν παίζει το ίδιο frame δυο φορες δειχνει 48 frames, κοκ.
Αν βάζει άλλα frames ή επαναλαμβάνει κάποια τότε κάνει pulldown 3:2.

Βασικά κανένα monitor δεν δείχνει σε 24, γιατί δεν βλέπεται...

To pulldown γίνεται όταν δεν συμβαδίζουν τα frames της πηγής με της τηλεόρασης. Μπορεί μια τηλεόραση να "γεννάει" ενδιάμεσα καινούρια frames παρότι μπορεί να συμβαδίσει στο framerate με την πηγή, για να εξομαλύνει την κίνηση όπως κάνει π.χ. h LG7000 στα 120Hz.

Τα 24Hz δεν βλέπονται σε CRT οθονες. Επίσης χαλάνε το gaming. Σε ταινίες όμως σε LCD τηλεόραση φαίνονται μια χαρά. Κλασικό παράδειγμα "ποιοτικού" 24Hz είναι το σινεμά.

Ναι κι εγώ όσες φορές έχω ρυθμίσει την κάρτα γραφικών στα 24Hz και έχω βάλει 1080p να δω, διακρίνω μια θολούρα, λες κι έχω απενεργοποιήσει όλα τα φίλτρα(Pixel Plus κτλ).

Παιδια επειδη αναφερατε την 32w4000 ειναι καλη αγορα στα 800ευρω που την βρισκω σε σχεση με
1.SAMSUNG 656 700 ευρω
2. philips 32'' PFL7803D 699ευρω
3.SAMSUNG LE32A756R

Last edited:
Δηλαδη η sony σε σχεση με τις αλλες ειναι καλυτερη κατα την γνωμη σου.Πιστευω να μην πεσω σε κανα κομματι με κανα προβληματακι και μας βγαλει η αντιπροσωπεια την πιστη.Οσο για 40 αργοτερα οταν κανω καποια αλλη διαρρυθμιση στο σαλονι μου

πολυ δυσκολο να σου βγαλει προβλημα!παρτην και δεν θα το μετανιωσεις.για το μονο που θα μετανοιωσεις ειναι το μεγεθος αλλα τεσπα

Εγώ ύστερα από αρκετό διάβασμα προσανατολίζομαι στην Sony 32V4500 που έχει 150 ευρώ φτηνότερα από την 32W4000. Any objections? :grinning-smiley-043

Εγώ ύστερα από αρκετό διάβασμα προσανατολίζομαι στην Sony 32V4500 που έχει 150 ευρώ φτηνότερα από την 32W4000. Any objections? :grinning-smiley-043
Εξαρταται θα την χρησιμοποιεις για να βλεπεις μονο τα συνhθισμενα καναλια?Δηλαδη εγω την θελω και για αναπαραγωγη mkv files μεσω popcorn hour A-110,περισσοτερο αυτο με ενδιαφέρει παρα να βλεπω οτιδηποτε αλλο απο καναλια .Παντως η διαφορα πιστευω οτι θα ειναι κανα 200αρι .Πρεπει να περιμενουμε λιγο ακομα γιατι θα γινουν και αλλες προσφορες σιγουρα λογω κυκλοφοριας καινουριων καταλογων/σειρων/μοντελων.Πολλα παντως ειναι αυτα που διαβαζω απο σας για προβληματα σε διαφορες σεβαστες μαρκες τηλεορασεων.Για την 32'' 656 samsung και 756 δεν εχω διαβασει κατι εκτος και μου ξεφυγε .Για την 756 εχω να πω οτι επεσε η τιμουλα της λιγο την βρισκω στα 830 .Αν ξερει κανεις κατι για τα δυο μοντελα αυτα της samsung!!!!!!!

Επειδή κι εγώ ακριβώς τα ίδια με σένα ψάχνω, για το υπνοδωμάτιο, κι ενώ ήμουν "ψημένος" για τη 40άρα W4000 μιας και η διαφορά είναι πολύ μικρή απο την αντίστοιχη 32άρα, είδα την 32V4500 και νομίζω οτι είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ό,τι χρειάζομαι. Μια 32άρα στα 600 ευρώ (ε εντάξει, 629 ευρώ) η οποία ως βασική διαφορά απο την W4000 είναι οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ FULL HD το οποίο όμως σε αυτές τις ίντσες δεν νομίζω οτι είναι θέμα. Ακομα και η 40D3000 που έχω στο σαλόνι και δεν είναι Full HD, νομίζω οτι έχει εκπληκτική εικόνα, συνεπώς δε με ενδιαφέρει!

Ερώτηση: είναι 100Hz??? Δεν βλεπω κάτι σχετικό πουθενα...

οχι δεν ειναι .Καποιος φιλος μου ειπε οτι δεν εχει καλο χρονο αποκρισης (8ms) και το ψαχνω λιγο

http://www.sony.gr/comparison/kdl32w4000e/kdl32v4500e

Η V4500 σε σχέση με την W4000 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
Dolby® Digital Plus
φωτισμό λογότυπου
Αισθητήρας φωτισμού
Προφύλαξη οθόνης
Full HD

Επίσης, η V4500 είναι σε μαύρο χρώμα τύπου Piano Black σε σχέση εμ το σκούρο μπλε της W4000, είναι 15,5 κιλά σε σχέση με τα 15 κιλά της W4000 και τέλος η V4500 καταναλώνει 111 Watt σε σχέση με τα 120 της W4000.
Και όλα τα παραπάνω απο το επίσημο site της Sony Hellas

edit: Τελικά και στο βάρος είναι ίδιες αφού χωρίς τη βάση ζυγίζουν και οι 2 13 κιλά. Άρα Η ΒΑΣΗ της V4500 είναι 2,5 κιλά ενώ της W4000 είναι 2 κιλά (!!!).

Last edited:
Εμένα μου φαίνονται υπερβολή τα σχεδόν 800 που ζητάει η W για κρεβατοκάρα. Και τα 630 δεν είναι λίγα αλλά δυστυχώς έχω απαιτήσεις που η V φαίνεται να μου τις καλύπτει. Το fullhd σε 32άρα δεν θα έχει διαφορά με το ready. Εδώ σε 42άρα και ζορίζεσαι. Τι λέτε? Πάμε για powerby? :grinning-smiley-043

Υπάρχει και η 32L4000 που έχει ακριβώς την ίδια ποιότητα εικόνας με την V4500, αλλά αφήνοντας τα μπλιμπλίκια απ' έξω, προσγειώνεται 200 ευρώ χαμηλότερα... -bye-

Ουπς... Έχεις δίκιο Χρήστο... Περίεργο όμως, είναι η πρώτη φορά από την Α10 που βγάζει μοντέλο χωρίς BRAVIA Engine (στα χαρτιά τουλάχιστον). Πάντως, επειδή τις έχω δει να παίζουν δίπλα-δίπλα και τηλεοπτικό και HD, πραγματικά δεν έχουν καμμία διαφορά, η L, παρότι λιτό ασχημόπαπο, εκπλήσσει πολύ ευχάριστα στην χρωματική απόδοση για bugdet 32άρα... -bye-

Το ξέρω οτι πάμε σε χαμηλότερο επίπεδο εικόνας αλλά... το praktiker απ'ότι διάβασα σε άλλο thread, έχει προσφορά απο εχθές την Panasonic TX-32LED8F στα... 299 ευρώ!!! Το Πλαίσιο την έχει 439 ευρώ, δλδ 140 ευρώ πάνω! Νομίζω οτι αν μη τι άλλο, αξίζει να παω να της ρίξω μια ματιά, κι αν αξίζει... 299 ευρώ είναι αυτά (και σε 3 άτοκες δόσεις μάλιστα χαχαχα!)

Υ.Γ. η τηλεόραση λέει είναι με 24μηνη εγγύηση της Ελληνικής Intertech και 14ήμερη εγγύηση απο το Praktiker για DOA κτλ.