Οικονομική tv υπνοδωματίου

regbulk

Senior Member
19 June 2010
340
GR
Έχω μια 15άρα lcd στο υπνοδωμάτιο αλλά είναι δύσκολη η ανάγνωση υποτίτλων λόγω μακρινής απόστασης στον τοίχο.
Ψάχνω να την αντικαταστήσω με κάποια λιγάκι ποιο μεγάλη αλλά και οικονομική (όχι λύσεις τύπου αφού είναι φθηνές οι 32άρες πάρε μια τέτοια).
Έχει πέσει το μάτι μου σε 19άρες LED σαν αυτήν. Έχει κανείς το μοντέλο αυτό;
Καμιά αντίστοιχη πρόταση σε αυτή την περιοχή χρημάτων;

Έχω μια 15άρα lcd στο υπνοδωμάτιο αλλά είναι δύσκολη η ανάγνωση υποτίτλων λόγω μακρινής απόστασης στον τοίχο.
Ψάχνω να την αντικαταστήσω με κάποια λιγάκι ποιο μεγάλη αλλά και οικονομική (όχι λύσεις τύπου αφού είναι φθηνές οι 32άρες πάρε μια τέτοια).

Δεν έχω την συγκεκριμένη αλλα μια πολύ καλη 19αρα σονυ. Θα σου πρότεινα να δώσεις 20-30 ευρώ παραπάνω από τα 150 του λινκ και να πας σε 22-23 ίντσες (τσεκαρε στο μίντια μαρκτ τα ανάλογα) και κατά προτίμησή 1920χ1080. Το λέω γιατί και στις 19 παλι οι υπότιτλοι θα σου είναι οριακά ανεκτοί. Έχω δει σε φιλο την 22αρα της σαμσουνγκ και είναι εξαιρετική για χρήση κρεβατοκάμαρας. Απλα υπολόγισε και μια βάση τοίχου για να σου δίνει μια κλίση προς τα κατω γιατί αν είσαι ξαπλωμένος θα βλέπεις ξεπλυμενα κάπως τα χρώματα.

Δηλαδή σε 19" από τα Χ μέτρα δεν θα έχεις πρόβλημα με τους υπότιτλους?

Εκτός αν σκοπεύεις να ψάχνεις πάλι μόνιτορ σε λίγο καιρό (κάτω από 32" για μόνιτορ ουσιαστικά μιλάμε).

νομιζω οτι μια σαν αυτη θα σου ηταν καλυτερη , μην πας σε μικροτερη ψαξε να βρεις ή 22αρα ή 24αρα , εχω μια 22αρα sony led στο δωματιο μου και πιστεψε με ειναι φοβερη , μικροτερη δεν το συνιστω
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.156765

Είμαι και εγώ στην ίδια φάση με εσένα περίπου... Κατά τη γνώμη μου, αν ζητάς αξιοπρεπή θέαση των υποτίτλων πας σε 20"+
Από μια έρευνα αγοράς που έκανα πιστεύω μια 23" είναι πολύ καλή περίπτωση για τα λεφτά τους! Εγώ τώρα είμαι μεταξύ των LG M2352D και Samsung T23B350EW, αν και κλείνω προς την LG λόγω IPS Panel!

ΥΓ. διάβασα και εγώ για 32" λόγω χαμηλής τιμής αλλά νομίζω ότι είναι υπερβολική αν δεν φτιάχνεις home cinema στο δωμάτιο

Last edited:
με πρόλαβες! Τελικά κι εγώ έπειτα από ψάξιμο άρχισα να ενδιαφέρομαι για την LG Μ2252D και μόλις βλέπω ότι κι εσύ αναφέρεις την ίδια (αλλά σε 23"). Μόνο η μία αυτή ίντσα είναι η διαφορά τους;
Επίσης στις 22" υπάρχει αισθητή διαφορά σε χαρακτηριστικά μεταξύ TV και Monitror-TV;

Ουσιαστικά είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλο σε διαφορετικό μέγεθος! Δεν έχουν κάποια άλλη διαφορά στα χαρακτηριστικά από όσο ξέρω... Απλά εγώ που τις είδα από κοντά μου έκατσε καλύτερη στο μάτι η 23"(από άποψη μεγέθους).
Η διαφορά των tv-monitors με τις κλασικές tv θεωρητικά είναι η γωνία θέασης, αν και με το IPS Panel της LG είναι ανεπαίσθητες οι διαφορές.

ΥΓ. Η ίδια σειρά κυκλοφορεί επίσης και σε Cimema 3D με την κωδική ονομασία DMxx52D

Last edited:
Μια παρένθεση απλά. Μια 32" τηλεόραση θεωρείται και είναι μικρή τηλεόραση. Οπότε, εφόσον μπορείτε οικονομικά, μη κοιτάζετε για μικρότερες.

Re: Απάντηση: Οικονομική tv υπνοδωματίου

ΥΓ. διάβασα και εγώ για 32" λόγω χαμηλής τιμής αλλά νομίζω ότι είναι υπερβολική αν δεν φτιάχνεις home cinema στο δωμάτιο

Μια παρένθεση απλά. Μια 32" τηλεόραση θεωρείται και είναι μικρή τηλεόραση. Οπότε, εφόσον μπορείτε οικονομικά, μη κοιτάζετε για μικρότερες.
Θα συμφωνήσω με το Μιχάλη. Home cinema με αυτή τη διάσταση γίνεται μόνο αν κάθεται ο θεατής στο 1 μέτρο...
Έχω 32" στην κρεβατοκάμαρα και απο 3-3,5 μέτρα είναι οριακό το μέγεθος.

Re: Απάντηση: Οικονομική tv υπνοδωματίου

Αναλόγως τι σπίτι έχεις θα προσθέσω εγώ! ;)