Οικονομικό Home Cinema

finik

New member
28 December 2009
65
Κι εγώ, όπως αρκετοί (όπως βλέπω από τα πολλά thread), ψάχνομαι για τη δημιουργία ενός μικρού home cinema. Ο χώρος είναι περιορισμένος (~12 τ.μ.), και τα προς διάθεση λεφτά το ίδιο (600-700). Η χρήση θα είναι σχεδόν αποκλειστικά κινηματογραφική (δεν ακούω τόσο μουσική, και ό,τι ηχείο/ενισχυτή κι αν χρησιμοποιήσω, σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο απ' ό,τι έχω ακούσει μέχρι τώρα).

Μετά από αρκετό ψάξιμο, μάλλον καταλήγω στον Denon 1610 (~310 ευρώ) και είμαι μεταξύ Roister HT-3300 και Crystal Audio Plasma (~430 ευρώ).

Και τώρα πάμε στις απορίες:

1. Ο ενισχυτής είναι ικανός να οδηγήσει τα συγκεκριμένα σετ ηχείων; Σίγουρα ο χώρος δεν προσφέρεται για μεγάλες εντάσεις, αλλά αν θα "ψιθυρίζουν" ή αν θα έχω πρόβλημα σε ένα λίγο μεγαλύτερο χώρο όταν μετακομίσω, να τον αλλάξουμε :)

2. Υπάρχουν άλλες προτάσεις ηχείων/ενισχυτή ή συνδιασμός ηχείων και ενισχυτή, περίπου στην τιμή αυτή (και κάτω, καθώς είμαι ήδη λίγο πάνω από το όριο, χωρίς να υπολογίσω καλώδια). Μόνο πρόβλημα είναι ότι τα πίσω ηχεία δεν μπορούν να μπουν σε τοίχο (ο χώρος είναι περίεργος, συν ότι θα μάλλον μετακομίζω πριν το τέλος του χρόνου), άρα θα πρέπει να είναι είτε κολώνες είτε με βάσεις (οι οποίες θα πρέπει να υπολογιστούν στην τιμή).

3. Που μπορώ να ακούσω τα παραπάνω (κι όχι μόνο) ηχεία κι ενισχυτή; Μη πάρουμε και γουρούνι στο σακί!

Ευχάριστώ για το χρόνο σας, και καλή χρονιά σε όλους!

Καταρχάς καλώς ήρθες στην παρέα μας. Τώρα, όσον αφορά τα ερωτήματά σου:

1. Για τον χώρο που έχεις, ναι. Για χώρους μεγαλύτερους των 20 - 25 τετραγωνικών δεν σε καλύπτουν. Μάλλον λίγο πιο εύκολο φορτίο για τον ενισχυτή είναι τα Roister.

2. Στην τιμή αυτή πάνω - κάτω όλα έχουν τις ίδιες δυνατότητες.

3. Εδώ

Προφανώς και δεν περιμένω να το χρησιμοποιήσω σε πολύ μεγαλύτερο χώρο. Αν μέχρι τα 20-25 είναι ικανοποιητικά, τότε είναι εντάξει. Όταν με το καλό αποκτήσω χώρο πάνω από 25-30 τετραγωνικά, μάλλον θα μετακομίσει το σύστημα στο υπνοδωμάτιο ή στον υπολογιστή :)

Φαντάζομαι για δοκιμή παίρνω ένα τηλέφωνο πριν πάω, και δεν εμφανίζομαι ουρανοκατέβατος με απαιτήσεις στο μαγαζί, έτσι;

Φιλε finik Χρονια πολλά...

Επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ για τα συγκεκριμένα ηχεία έχω ήδη στείλει (απο χθές) mail στο κατάστημα για το αν μπορώ να ακούσω τα ηχεία στον χώρο τους...

Απάντηση δεν εχω πάρει ακόμη αλλά όταν πάρω ευχαρίστως να σε ειδοποιήσω κι εσένα....

Επειδή βαρέθηκα να περιμένω απάντηση στο mail που τους έστειλα τους πήρα τηλ τελικά..

Δεν υπάρχει η δυνατότητα να ακούσω τα ηχεία να παίζουν μου είπαν...

Στην ερώτηση αν γνωρίζει κάπου όπου μπορώ να τα ακούσω μου απάντησε "Άγνωστο" !

Οπότε γουρύνι στο σακί δεν γίνετε να πάρω... :/

Thanks για την πληροφορία, αν και το είδα λίγο αργά για σήμερα, οπότε θα πρέπει να περιμένω μέχρι την Πέμπτη. Άσε που με βολεύει περισσότερο :)

Πήγα τελικά σήμερα κι άκουσα μερικά ηχεία. Τα Crystal Audio τα είχε με 8άρι sub κι όχι με το 10άρι THX, και για να είμαι ειλικρινής δεν εντυπωσιάστηκα. Αντίθετα, με εντυπωσίασαν τα KEF 1005/2 διότι έδενε καλύτερα ο ήχος τους με το sub, δεν ένιωθα ότι τους έλειπε κάτι, όπως των CA. Μ' άρεσε πάρα πολύ το σετάκι των Dali (Concept κάτι) που είχε σε προσφορά με τον 1610, αλλά 1000 ευρώ χωρίς sub ήταν λίγο too much.

Εκτός από τις "μαμίσιες" βάσεις των KEF, παίζει τιποτ' άλλο σε λογική τιμή; Αν λύσω κι αυτό το πρόβλημα, προχωρώ σε αγορά (εκτός κι αν ακούσω κάτι καλύτερο στην πορεία :))

Επειδή τα Kef τα άκουσα κι εγώ να υποθέσω ότι τα άκουσες να παίζουν μουσική και όχι ταινια ετσι?

Δεν σου φάνηκαν σαν να τα πνίγει το sub??

Επειδή τα έβαλα σε μεγάλη ένταση άκουγα περισσότερο το sub παρά τα ηχεία...Ενα πράγμα σαν τα Logitech z5500...
Προσωπικά, εκτός αυτού, είναι ακριβά για πλαστικά ηχεία και η βάσεις κάνουν 200 ευρώ!!

Last edited:
Δεν ανέβασα πάρα πολύ την ένταση, οπότε δε ξέρω τι γίνεται πιο ψηλά. Τα βρήκα πιο μελωδικά και το woofer δε με άφηνε να θέλω λίγο ακόμη, όπως το αντίστοιχο των crystal audio. Ενδεχομένως φυσικά, να φταίει πως ψιλο-ξενέρωσα όταν είδα το 8άρι sub (ενώ πήγα να τα ακούσω για το 10άρι THX, το οποίο έχει πολύ καλές κριτικές), οπότε ημουν αρνητικά προδιαθετημένος.

Σε κάθε περίπτωση, τα +120 ευρώ για τις 2 πίσω βάσεις που χρειάζομαι είναι υπερβολικά, οπότε συνεχίζω το ψάξιμο, κυρίως για να ακούσω το 10άρι sub, καθώς με τα υπόλοιπα ηχεία ήμουν σίγουρα ευχαριστημένος. Και θα προσπαθήσω να έχω παρέα μαζί μου την επόμενη φορά, για να έχω και μία δεύτερη ουδέτερη γνώμη.

Επειδή κι εγώ θέλω να τα ακούσω ξανά θα ξαναπάω...

Αν θές πάρε ενα DVD απο το σπίτι σου και βάλτο να παίξει εκεί..!Διάλεξε μια απαιτητική σκηνή και βγάλε συμπέρασμα....Αλλά έχε στο μυαλό σου ότι ακούς το 8" και όχι το 10"...

Τώρα που τελείωσαν τα επαγγελματικά ταξίδια και οι υποχρεώσεις, καιρός να τελειώσουμε και μ' αυτό που το άφησα στη μέση.

Δυστυχώς είχαμε μία μικρή "παρέμβαση", που εμποδίζει τα ηχεία κολώνες των roister και των crystal audio, οπότε αναγκαστικά πάμε σε κάτι πιο διακριτικό (βλ. δορυφόρους), τουλάχιστον προσωρινά, μέχρι τη μετακόμιση, όταν θα αρχίσουν εκ νέου οι συνομιλίες!

Canton Movie 60/80/120CX, Magnat Prisma 5100 και Harman Kardon HTKS 7/11, Jamo A 102 HCS 5 (εκτός budget αλλά θα τα δω κι αυτά, σε περίπτωση που δε με ικανοποιήσουν τα φτηνότερα) οι επιλογές που μάζεψα μέχρι τώρα, και ξανά βόλτα για ακροάσεις.

Γνώμες και σχόλια, κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα.

θα σου προτεινα να συμπεριλαβεις και τα monitor audio στις επιλογες σου!
Πριν κανενα μηνα αγορασα τον 1610 μαζι με τα monitor audio BR2 και μπορω να πω οτι εχω μηνει καταευχαριστιμενος και απο τα προιοντα αλλα και απο την εξυπηρετιση απο το καταστημα.
τα ηχεια ειναι διαθεσιμα για ακροαση αλλα οχι με τον ιδιο ενισχυτη.
Για χαμηλο μπατζετ θεωρω οτι ειναι καλουτσικες επιλογες
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=180