οικονομικό ηχοσύστημα για φοιτητή

portishead

New member
28 April 2008
31
καλησπερίζω τους "συνφορουμιτες"
θέλω να φτιάξω ένα ηχοσύστημα για να ακούω μουσική κατά 70%και ταινίες κατά 30%
έχω κάποια πράγματα από οικογένεια τα οποια είναι 5 χρονων(οι οικογένεια δεν πολύ γνώριζε τότε και πήρε ότι να ναι:P)
αυτά που έχω είναι:
ενισχυτής Sony STR-DE 595

http://esupport.sony.com/US/perl/model-documents.pl?mdl=STRDE595

ηχεία crystal audio system 2

http://www.crystalaudio.com/tips_specs.cfm

subwoufer crystal audio system bass 10(μου φαίνεται σάπιο:( αλλα γενικά δεν με πειράζει να μην έχω sub)
ηχείο crystal audio System Center 4 στο ίδιο link και κάτι παλιά sony για πίσω που δεν τα μετράμε :P

τώρα θέλω να έχω ένα σύστημα με πικ απ(μου αρέσει το Pro-Ject RPM-1),προενισχυση,ενισχυτή,και τουλάχιστον μπροστά ηχεία δαπέδου(μου αρέσουν τα roister)

τι μπορώ να κρατήσω από τα παλιά,αξίζει κάτι?
για τα καινούργια δεν μπορώ να δώσω πάνω από 700-800 euros :( μιας και ως γνωστόν οι φοιτητές δύσκολα βγαίνουμε:P)
σημαντική πληροφορία
ακούω από μουσική trip hop,drum η bass,jazz,λίγο rock(και tool χιχι)
ειλικρινά οι βοήθεια σας θα είναι πολύτιμη για μένα -bye-

Tα 700-800 Ε ειναι για ολα ? Δηλαδη και πικαπ (ποσο κανει αυτο ? )και προενισχυτη-ενισχυτη και ηχεια ?

Σε ενδιαφερουν τα hd φορματ στις ταινιες ?

Δύσκολο με 700-800 ευρώ να πάρεις όλα αυτά που θέλεις.

Μπορείς όμως να κάνεις το εξής:

1. αγοράζεις πικαπ και προενισχυτή γύρω στα 300 ευρώ κάνουν αυτά απ΄ότι είδα, με μια πρόχειρη αναζήτηση.
2. με τα υπόλοιπα αποφασίζεις τι πρέπει να αλλάξεις μετά στο σύστημά σου, ενισχυτή ή ηχεία. Με 500 ευρώ παίρνεις αξιόλογο ενισχυτή αλλά και ηχεία, τηρουμένων πάντα των αναλογιών.

Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να τα πάρεις όλα από την αρχή, αλλά να έχεις ένα σχέδιο εξέλιξης του συστήματός σου.

Φυσικά υπάρχει και η λύση των μεταχειρισμένων. Στην περίπτωση αυτή μπορείς να βρεις μηχανήματα σε πολύ καλή κατάσταση σε πολύ καλές τιμές, αλλά χρειάζεται υπομονή και ψάξιμο.

Ελπίζω να βοήθησα. -bye-

το γνωρίζω ότι δεν φτάνουν για όλα τα 700-800 euro:(
ρωτάω τι προτείνεται να αλλάξω
δηλαδή ο ενισχυτής αυτός λέει κάτι?
από ηχεία τα system 2 να τα κρατήσω για σύρουν και να βάλω 2 μπροστά δαπέδου?από ενισχυτή τι προτείνεται?
ναι με ενδιαφέρουν τα hd φορματ στις ταινιες

μια παράμετρος ακόμα ,είναι ότι στην πάτρα όπου μένω υπάρχει Orpheus Audio(ο οποιος δεν ξέρω τι φέρνει,μονο για project ξέρω)και έχω ακούσει πολύ καλά λόγια

μπορεί κάποιος να κάνει μια πρόταση για ενισχυτή και ένα ζευγάρι ηχεία δαπέδου με 600-700 ευρώ?
please help

Δύο ειναι οι βασικές επιλογές,
α) ενισχυτής λυχνίας και πολύ ευαίσθητο ηχείο, πχ Dared MP-5(ή και καποιος κινέζικος εξ Αγγλιας) με Klipsch RB-61, RB-81(ίσως και Spicom Type 1 αν εχεις όρεξη για κόρνες)

β) ενισχυτής με transistors και λιγότερο ευαίσθητα ηχεία, πχ ενας NAD 320/326bee με QUAD 12L

Στην Πάτρα δυστυχώς μπορείς να ακούσεις μόνο τον δευτερο συνδυασμό στον Νάκα. Klipsch έχει η αντιπροσωπεία της Sony στην Αγ. Ανδρέου, αμφιβάλλω ομως αν θα έχουν ενισχυτές λυχνίας. Δεν χάνεις παντως να ρίξεις κι εκει μια ματιά. Ο πρώτος συνδυασμός ειναι αρκετά μουσικός, ταιριάζει γάντι σε 'ήρεμα' ακούσματα όπως jazz, κλασσική κλπ. Ο δευτερος ειναι λιγο πιο 'επιθετικός', αν και η θολούρα των Quad ισορροπεί λιγο τα τσιμπημένα πρίμα του NAD. Tα τελευταία σχόλια, όπως καταλαβαίνεις, είναι καθαρά εμπειρικά/υποκειμενικά σε μια προσπάθεια να σου περιγράψω το άκουσμα των συνδυασμών.

thanks για βοήθεια!!!
μπορώ να κατεβω και αθηνα για να τα πάρω με αυτοκίνητο η και να τα παραγγείλω
γενικά θα γούσταρα να μπω στο τριπάκι της λάμπας αλλα 13w θα γεμίζουν ένα χώρο περίπου 25tm?
απ όσα έχω διαβάσει εδώ μάλλον η ερώτηση είναι λάθος μιας και η ευαισθησία αντισταθμίζει τα χαμηλά watt)
ο trends με τα 150 euro τι λέει?
φυσικά πάμε αρκετά πιο κάτω:P
τον dared που μπορώ να τον πάρω και ποσο κάνει?;έχει και προενίσχυση πάνω?μπορώ να βάλω πικ απ?
μπορώ αν πάρω μετά τελικό να τον κρατήσω για προενίσχυση?
τα ηχεία που έχω με 8 ohm αντίσταση,91db αλλα μικρή καμπίνα λένε τίποτα η να τα σουτάρω :(
από μουσικήακούω trip hop,drum η bass,jazz,λίγο rock αν βοηθάει

Last edited:
Κοίτα...
Προς το παρόν, το πικάπ θα πρότεινα να το ξεχάσεις γιατι το συνολικό budget ειναι πολύ μικρό. Τα System 2 κράτησε τα είτε για γραφείο είτε για κανενα home cinema. Για μουσική θέλουν ενα πολύ καλό sub δίπλα τους, και πάλι δεν...
Τα 8 από τα 13watts του Dared φτανουν για να εχεις στάθμη 100dB σε απόσταση 1 μέτρο από τα ηχεία...πώς σου φαίνεται; :)
Trends κλπ με Klipsch, κατα τη γνώμη μου, ειναι πολύ κουραστικός συνδυασμός.

Ό,τι και να κανεις, μην βιαστεις! Πήγαινε άκου και τα Quad με τον NAD...

Κοίτα...
Προς το παρόν, το πικάπ θα πρότεινα να το ξεχάσεις γιατι το συνολικό budget ειναι πολύ μικρό. Τα System 2 κράτησε τα είτε για γραφείο είτε για κανενα home cinema. Για μουσική θέλουν ενα πολύ καλό sub δίπλα τους, και πάλι δεν...
Τα 8 από τα 13watts του Dared φτανουν για να εχεις στάθμη 100dB σε απόσταση 1 μέτρο από τα ηχεία...πώς σου φαίνεται; :)
Trends κλπ με Klipsch, κατα τη γνώμη μου, ειναι πολύ κουραστικός συνδυασμός.

Ό,τι και να κανεις, μην βιαστεις! Πήγαινε άκου και τα Quad με τον NAD...

ναι δεν θα πάρω τώρα pic up απλά ρωτάω αν ο dared έχει φόνο :P
αυτό με τα 8 watt και τα 100db πως το υπολόγισες?
σίγουρα θα τα ακούσω όλα!που να πάω μιας και τώρα είμαι αθηνα?
τα system 2 αν τα πουλήσω ποσο λες να πιάσουν?
όλα μαζί ενισχυτής,sub,κεντρικό ηχείο και system 2 κάνα 250-300 euro πιάνουν?

ναι δεν θα πάρω τώρα pic up απλά ρωτάω αν ο dared έχει φόνο :P
αυτό με τα 8 watt και τα 100db πως το υπολόγισες?
σίγουρα θα τα ακούσω όλα!που να πάω μιας και τώρα είμαι αθηνα?
τα system 2 αν τα πουλήσω ποσο λες να πιάσουν?
όλα μαζί ενισχυτής,sub,κεντρικό ηχείο και system 2 κάνα 250-300 euro πιάνουν?

Ο Dared MP-5 δεν εχει phono. Εχει όμως USB είσοδο, οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το PC σου ως πηγή σε πρώτη φάση.

Σχετικά με τις στάθμες ήχου(dB)... Με 1W το ηχείο αποδίδει τόσα dB όσα η ευαισθησία του, σε απόσταση ακρόασης 1m. Mε κάθε διπλασιασμό της ισχύος που δέχεται το ηχείο, η στάθμη του αυξάνει 3dB. Για κάθε μέτρο που απομακρύνεται ο ακροατής από το ηχείο, η στάθμη μειώνεται 3dB.

Tα System 2 δεν νομίζω να πιάσουν πάνω απο 200Ε. Γνώμη μου ειναι να τα κρατήσεις μήπως σου ανοίξει η όρεξη για home cinema αργότερα...

Απάντηση: Re: οικονομικό ηχοσύστημα για φοιτητή

Για κάποιον που θα πάρει τον ενισχυτή και τα ηχεία πακέτο τα δίνω στα 500Ε.
Αν είσαι Αθήνα μπορείς να τα δείς, να τα ακούσεις και αν σε ικανοποιήσουν - μόνο τότε - να τα πάρεις:smile:

Για τις αγγελίες υπάρχει η κατάλληλη κατηγορία και μόνο εκεί.

Οχι μέσα στα θέματα σε παρακαλώ.

Re: Απάντηση: Re: οικονομικό ηχοσύστημα για φοιτητή

Για τις αγγελίες υπάρχει η κατάλληλη κατηγορία και μόνο εκεί.

Οχι μέσα στα θέματα σε παρακαλώ.
ok DIPIE, πολύ κατανοητό!

γενικά θα γούσταρα να μπω στο τριπάκι της λάμπας αλλα 13w θα γεμίζουν ένα χώρο περίπου 25tm?
απ όσα έχω διαβάσει εδώ μάλλον η ερώτηση είναι λάθος μιας και η ευαισθησία αντισταθμίζει τα χαμηλά watt)

Οπως σου τα ειπαν ειναι μη φοβασαι τα λιγα watt που βλεπεις στις λαμπες αν τα ταιριαξεις με ευαισθητα και ευκολα ηχεια. Εντελως πληροφοριακα εχω πολυ μεγαλες σταθμες σε 50+ τετραγωνικα με σκαρτα 10 watt απο εναν αλλο συνδιασμο dared/spicom και αυτο με το ρυθμιστικο της σταθμης του ενισχυτη να μην περνα ποτε τη μεση....-bye-

Αλλα ακουσε τα πριν κανεις κινηση...

Μιας και έχει γίνει ήδη αναφορά στο όνομα μας, δεν θα ήταν κακή ιδέα να περάσεις μια βόλτα να δεις και να ακούσεις τι άλλο υπάρχει εκτός απο Project :)