Οικονομίκο σύστημα

Συμφωνώ ότι για οικονομικούς λόγους η χρήση ενεργών ηχείων είναι η ορθή οδός ειδικά για budget 400e. (Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις και πανάκριβων ενεργών ηχείων.)

Το αρνητικό συνήθως είναι ‛ότι τα παντρεύεστε’. Δηλαδή ναι μεν έχεις για μια ζωή ένα ζευγάρι ηχεία που παίζουν οπός παίζουν. Αλλά είναι δύσκολη η αναβάθμιση.
Ενώ μια λύση με ενισχυτή & ηχεία είναι πιο εύκολα αναβαθμίσιμη στο μέλλον.

Φθηνά και ταιριαστά ηχεία για τον trends δεν ξέρω ούτε εγώ να προτείνω. Η λύση του DIY είναι δύσκολη και το αποτέλεσμα θα είναι ‛ιδιαίτερο’ από την άποψη ότι δεν θα είναι συνηθισμένα ηχεία.

Μπορείς πάντα να κοιτάξεις και για μεταχειρισμένα. Ακόμα και στο e-bay. Ένας marantz/dennon/Yamaha 10ετίας δεν είναι άσχημη επιλογή. Πολλά μαγαζιά έχουν μεταχειρισμένα. Κάνε μια βόλτα και άκου όσους περισσότερους συνδυασμούς μπορείς. Μονο εσύ μπορείς να επιλέξεις το τι ήχο θέλεις.

Πολύ χρήσιμες οι παρατηρήσεις, έχω διάθεση να ψαχτώ λίγο οπότε κλίνω προς ενισχυτή και ηχεία άσχετα από το αν το τελικό αποτέλεσμα είναι ανώτερο ή όχι από κάποιο ζευγάρι ενεργά. Το να φτιάξω κάποια κατασκευή για ηχείο το φοβάμαι καθώς είναι είμαι καινούργιος στο χώρο. Αν καταλαβαίνω καλά, κάποια ηχεία χαμηλού κόστους μάλλον θα ταιριάξουν καλυτέρα με έναν απλό ενισχυτή 2 x50w.

Να μην λέμε οτι θέλουμε λύσεις οικονομικές υπάρχουν για να κάνεις μια χαρά τη δουλιά σου με t-amp.
Diy αν έχεις όρεξη και εμπειρία από ξυλοκατασκευές
http://www.tnt-audio.com/casse/t-speakers_e.html
Mπορείς να βρείς κάποιο Klipch σαν το RB15 στα μεταχειρισμένα.
Aν δεν αντέχει πολύ μπάσο ο χώρος σου το μικρό JΒL είναι καταπληκτικό
http://www.thomann.de/gr/jbl_control_1pro_wh.htm
Διαφορετικά ψωνίζεις από EBAY
http://cgi.ebay.de/MAGNAT-Boxen-Mon...ryZ75884QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
http://cgi.ebay.de/Magnat-Motion-10...ryZ21991QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Χρήσιμες οι παρατηρήσεις και οι πληροφορίες, ψάχνοντας για ηχεία που να ταιριάζουν (θεωρητικά πάντα) σκέφτομαι κάποια που έχουν χαμηλή τιμή.
1)klipsch rb-10 (Sensitivity: 90db)
2)MAGNAT MONITOR 220 (Sensitivity: 91db, πολυ καλη τιμη)
3)JBL pro 1

Υπάρχει κάποιος που να έχει κάνει συνδυασμό t-amp με κάποιο από τα παραπάνω ή αντιστοίχου κόστους;

Σκέφτομαι να μην χρησιμοποιήσω κάρτα ήχου αλλά USB και μετατροπεα, θα έχει καλύτερη ποιότητα έτσι, αν κάποιος έχει δοκιμάσει και τα 2 θα ήθελα να μου πει εντυπώσεις.

Πολλές κάρτες ήχου έχουν και έξοδο S/PDIF. Αυτή τη συνδέεις σε εξωτερικό DAC για καλύτερο αποτέλεσμα.

Το USB δεν είναι τόσο καλό για τη μετάδοση του ήχου γιατί είναι ασύγχρονο και εισάγει πολύ jitter. Πάντως υπάρχουν αξιόλογες υλοποιήσεις και με USB. Αν δεν έχει κάρτα ήχου μπορείς να δεις τον Dared MP-5 που έχει USB είσοδο και είναι και υβριδικός 2x13W. Δεν υπάρχει στο site της εταιρίας, αλλά είχε γίνει τεστ στον Ήχο.

Όλα όμως αυτά απαιτούν μεγαλύτερα έξοδα!

Re: Απάντηση: Οικονομίκο σύστημα

Για τον χώρο σου κ εγώ προς ψηφιακό ενισχυτή θα πήγαινα, όπως ο t-amp, ο trends κτλ. Οι καλύτερες λύσεις νομίζω πως είναι. Κ εγώ στο γραφείο με διαστάσεις 4*4,5 παίζω με t-amp, την 1η έκδοση μάλιστα κ είναι σούπερ !
Από ηχεία μπορείς να κοιτάξεις σε οικονομικά των Quad, Whaferdale.

Ευχαριστώ για την απάντηση, σκέφτομαι για trend ΤΑ-10 ή KingRex T20U. Ποια ηχεία χρησιμοποιείς ή έχεις δοκιμάσει και πιστεύεις ότι ταιριάζουν;

Αν προσανατολιστηκες προς t-amp δες και αυτο http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=21209 . Δεν το εχω συγκρινει με το trends, αλλα ο ηχος δεν πρεπει να απεχει και πολυ, χωρια που εχει περισσοτερες εισοδους και τρια καρφια το ένα με gain αν παιζεις με ipod κτλπ. Συνδεδεμενο με το laptop μου στις ταινιες τα παει μουρλια. Καλα ακουσματα με οτι και να καταληξεις.

Aν πιανουν τα χερια σου για ηχεια δες και τα diy του tmjuju
Πολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση σου και με καλή τιμή, αλλά σκέφτομαι να μην χρησιμοποιήσω κάρτα ήχου αλλά USB και θα έχω μόνο μια είσοδο, από το pc.

Πολλές κάρτες ήχου έχουν και έξοδο S/PDIF. Αυτή τη συνδέεις σε εξωτερικό DAC για καλύτερο αποτέλεσμα.

Το USB δεν είναι τόσο καλό για τη μετάδοση του ήχου γιατί είναι ασύγχρονο και εισάγει πολύ jitter. Πάντως υπάρχουν αξιόλογες υλοποιήσεις και με USB. Αν δεν έχει κάρτα ήχου μπορείς να δεις τον Dared MP-5 που έχει USB είσοδο και είναι και υβριδικός 2x13W. Δεν υπάρχει στο site της εταιρίας, αλλά είχε γίνει τεστ στον Ήχο.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, ψάχνω όμως για μια οικονομική λύση, κάποια φθηνή κάρτα ή μετατροπεα σε αντίστοιχη τιμή όπως τον trend [FONT=&quot]UD-10.[/FONT]

Χρήσιμες οι παρατηρήσεις και οι πληροφορίες, ψάχνοντας για ηχεία που να ταιριάζουν (θεωρητικά πάντα) σκέφτομαι κάποια που έχουν χαμηλή τιμή.
1)klipsch rb-10 (Sensitivity: 90db)
2)MAGNAT MONITOR 220 (Sensitivity: 91db, πολυ καλη τιμη)
3)JBL pro 1

Υπάρχει κάποιος που να έχει κάνει συνδυασμό t-amp με κάποιο από τα παραπάνω ή αντιστοίχου κόστους;

Σκέφτομαι να μην χρησιμοποιήσω κάρτα ήχου αλλά USB και μετατροπεα, θα έχει καλύτερη ποιότητα έτσι, αν κάποιος έχει δοκιμάσει και τα 2 θα ήθελα να μου πει εντυπώσεις.

Eκτός του σχεδίου του ΤΝΤ όλα τα άλλα τα γνωρίζω ηχητικά.
Τα Klipsch δεν κάνουν για nearfield η κόρνα θέλει απόσταση για να δουλέψει.Οταν είναι κοντά στο αυτί σου η tactrix τσιρίζει σε βαθμό πονοκεφάλου.
Τα Magnat παίζουν απιστευτα και ειδικά τα 1000 έκαναν πολλά σαγόνια να πέσουν κάτω...
Τα JBL παίζουν πολύ δυναμικά και ταιριάζουν πολύ και σαν computer speakers.Για αυτό κατέχουν επάξια τη θέση τους δεξιά & αριστερά του lcd monitor μου.
Στη Ιταλία ο αδελφός μου έχει αυτά εδώ με τον T-Amp Gen II
http://www.indianaline.it/prodotti.php?action=detail&brand=&product=360&category=75

Last edited:

Το USB δεν είναι τόσο καλό για τη μετάδοση του ήχου γιατί είναι ασύγχρονο και εισάγει πολύ jitter. Πάντως υπάρχουν αξιόλογες υλοποιήσεις και με USB. ............................................................................!

Αυτή την εκδοχή πρώτη φορά την ακούω.

Σε αντίστοιχη ερώτηση μου στο φόρουμ σχεδόν όλοι απαντησαν ότι η USB σύνδεση είναι πολύ καλύτερη από την S/PDIF. (για σύνδεση Laptop με DAC)

Επειδή με ενδιαφέρει η αγορά ενός Benchmark DAC είναι κρίμα να πληρώσω την USB αν η S/PDIF σύνδεση είναι καλύτερη.

Help

Bart

PS Λίγο :offtopic: αλλά αφού αναφέρθηκε.

christos_crt, βλέπω ότι γίνονται ομορφες προτάσεις για ηχεία απο τους φίλτατους συνφορουμίτες. Προσοπικά δεν τα έχω ακουσει τα ηχεία που προτείνουν με τ-αμπ και για αυτό δεν εκφέρω άποψη. MAGNAT έχουν δυο φιλαράκια, ηχεία για πάρτυ σε χαμιλές τιμές :-)

:offtopic: bart, το benchmark usb είναι απόλυτο μηχάνιμα. Μην μπερδεύεσε :-)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οικονομίκο σύστημα

Ευχαριστώ για την απάντηση, σκέφτομαι για trend ΤΑ-10 ή KingRex T20U. Ποια ηχεία χρησιμοποιείς ή έχεις δοκιμάσει και πιστεύεις ότι ταιριάζουν;
Αν ακολουθήσεις την λύση ενός τέτοιου ενισχυτή τότε πρέπει να πας για ηχεία που να είναι αρκετά ευαίσθητα, όσο περισσότερο τόσο καλύτερα. Εγώ έχω ένα σετ mission σειράς m, νομίζω τα m30 είναι, λίγο παλιότερα, όχι τελευταία σειρά.

Αυτή την εκδοχή πρώτη φορά την ακούω.

Σε αντίστοιχη ερώτηση μου στο φόρουμ σχεδόν όλοι απαντησαν ότι η USB σύνδεση είναι πολύ καλύτερη από την S/PDIF. (για σύνδεση Laptop με DAC)

Επειδή με ενδιαφέρει η αγορά ενός Benchmark DAC είναι κρίμα να πληρώσω την USB αν η S/PDIF σύνδεση είναι καλύτερη.

Help

Bart

PS Λίγο :offtopic: αλλά αφού αναφέρθηκε.

Δεν ξέρω αν εισάγει jitter, πάντως το USB, εκτός από ασύγχρονη μετάδοση, υποστηρίζει και σύγχρονη. Όπως και να 'χει πάντως, τα δεδομένα χρονίζονται ξανα πριν περάσουν στο SPDIF μέσω SPDIF transmitter οπότε δεν βλέπω θέμα jitter(τουλάχιστο λόγω USB).

Απάντηση: Re: Οικονομίκο σύστημα

Το USB δεν δουλεύει απαραίτητα ασύγχρονα (υπάρχει και ο σύγχρονος τρόπος λειτουργίας-isochronous transfer mode που λένε και στο χωριό μου). Το ότι μια σωστή υλοποίηση ίσως βγάλει εκτός προϋπολογισμού το συνφορουμίτη που ρωτάει, είναι άλλη ιστορία (usb dac + ολοκληρωμένος + ηχεία).

Αν είχα και εγώ παρόμοιους περιορισμούς θα πήγαινα κατευθείαν σε ενεργά και μια εξωτερική κάρτα ήχου με ποτενσιόμετρο για να ρυθμίζω και την ένταση. Αν είχα παραπάνω χρήματα (για τα κατάλληλα ηχεία) θα σκεφτόμουν και τον τρίπαθ (αλλά τότε θα έπρεπε να αγοράσω και μια κάρτα ήχου)...

edit: Τώρα είδα και το παραπάνω μύνημα. Ακριβώς αυτό ισχύει.

Last edited: