- 31 March 2008
- 37
Συμφωνώ ότι για οικονομικούς λόγους η χρήση ενεργών ηχείων είναι η ορθή οδός ειδικά για budget 400e. (Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις και πανάκριβων ενεργών ηχείων.)
Το αρνητικό συνήθως είναι ‛ότι τα παντρεύεστε’. Δηλαδή ναι μεν έχεις για μια ζωή ένα ζευγάρι ηχεία που παίζουν οπός παίζουν. Αλλά είναι δύσκολη η αναβάθμιση.
Ενώ μια λύση με ενισχυτή & ηχεία είναι πιο εύκολα αναβαθμίσιμη στο μέλλον.
Φθηνά και ταιριαστά ηχεία για τον trends δεν ξέρω ούτε εγώ να προτείνω. Η λύση του DIY είναι δύσκολη και το αποτέλεσμα θα είναι ‛ιδιαίτερο’ από την άποψη ότι δεν θα είναι συνηθισμένα ηχεία.
Μπορείς πάντα να κοιτάξεις και για μεταχειρισμένα. Ακόμα και στο e-bay. Ένας marantz/dennon/Yamaha 10ετίας δεν είναι άσχημη επιλογή. Πολλά μαγαζιά έχουν μεταχειρισμένα. Κάνε μια βόλτα και άκου όσους περισσότερους συνδυασμούς μπορείς. Μονο εσύ μπορείς να επιλέξεις το τι ήχο θέλεις.
Πολύ χρήσιμες οι παρατηρήσεις, έχω διάθεση να ψαχτώ λίγο οπότε κλίνω προς ενισχυτή και ηχεία άσχετα από το αν το τελικό αποτέλεσμα είναι ανώτερο ή όχι από κάποιο ζευγάρι ενεργά. Το να φτιάξω κάποια κατασκευή για ηχείο το φοβάμαι καθώς είναι είμαι καινούργιος στο χώρο. Αν καταλαβαίνω καλά, κάποια ηχεία χαμηλού κόστους μάλλον θα ταιριάξουν καλυτέρα με έναν απλό ενισχυτή 2 x50w.