Οικονομικός AVR με 5ch Pre-outs, 2 x HDMI out και Phono in

xrele

New member
9 January 2007
45
Γεια σας παιδια!
Μια βοηθεια θα ηθελα για αγορα ενισχυτη home cinema 5.1
Ψαχνω ενα οικονομικο μοντελο που να εχει τα εξης χαρακτηριστικα:

- 2 εξοδους hdmi
- εξοδους προενισχυσης για τα 5 βασικα καναλια
- Εισοδο phono για πικαπ
- Να εχει εισοδο ethernet
- Να εχει bluetooth receiver
- ευπροσδεκτες οι αναλογικες εισοδοι 5.1

Μπορειτε να με βοηθησετε προτεινοντας μου ενα μοντελο?

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Φιλικα Χρηστος

Απάντηση: Ο πιο οικονομικος AVR με 5ch pre-outs και 2x hdmi out και phono in?

Yamaha RX-A850

C68E4DCF85EA44CA832513C0B37DFC21_12075.jpg

http://europe.yamaha.com/en/product...rs-amps/aventage-series/rx-a850_g/?mode=model

https://www.skroutz.gr/s/7161634/Yamaha-RX-A850.html

Re: Ο πιο οικονομικος AVR με 5ch pre-outs και 2x hdmi out και phono in?

Ευχαριστω για την απαντηση.
Εαν δεν εχει εισοδο phono υπαρχει κατι πιο οικονομικο?
Και με 7ch preout να ειναι δεν με πειραζει...

Yamaha RX-V779
61FF2B91D7E446F29DB7DF9C92F24E7E_12075.jpg

http://europe.yamaha.com/en/product...s/rx/rx-v779_g/?mode=model#tab=product_lineup

https://www.skroutz.gr/s/6987091/Yamaha-RX-V779.html

(έχει και αυτός phono)

Θα βοηθούσαμε πάντως περισσότερο αν μας έλεγες το μπαντζετ, τις διαστάσεις του χώρου, τα ηχεία που θα τον συνοδέψουν καθώς και τις πηγές που χρησιμοποιείς.
Ίσως και κάποιο προηγούμενο μοντέλο ενισχυτή να σε ικανοποιούσε.
πχ τα νέα μοντέλα έχουν atmos, 4Κ, hdcp2.2, hdr που πιθανόν να μην σε ενδιαφέρουν (κάποια απο αυτά σίγουρα δεν σε ενδιαφέρουν, κρίνοντας απο το μπάντζετ που κινείσαι).

Αν έχεις δύο προβολικά μέσα, δίνεις εικόνα/ήχο και στα δύο χωρίς να αλλάζεις καλώδια.

Re: Απάντηση: Ο πιο οικονομικος AVR με 5ch pre-outs και 2x hdmi out και phono in?

Ευχαριστω για την βοηθεια!
Ωραιος και ο 779!
Ο χωρος μου ειναι 30 τετραγωνικα.
Ηχεια δεν εχω παρει ακομα οποτε μεχρι να γινει αυτο (σιγα σιγα) θα παιζουν τα logitech 5500 απο τα preouts του ενισχυτη.
Απο πηγες εχω ενα technics 1610 turntable, ενα wd media player, ενα sony hdd recorder, ενα playstation 3, ο κλασικος kaon του OTETV, και ενα htpc.
Τα προβολικα μου ειναι ενας προτζεκτορας epson tw700 και μια lg plasma 50" η 6500 θαρρω.

Οντως οι νεες λειτουργιες δεν με ενδιαφερουν.
αυτο που θελω ειναι πληθωρα εισοδων και εξοδων γιατι εχω απηύδησει καθε φορα με τις συνδεσεις

Σιγουρα ενα παλιοτερο μοντελο avr, ακομα και μεταχειρισμενο θα μου εκανε την δουλεια!

Οποτε αν εχετε και κατι υποψη σας θα ημουν ευγνώμων!

Απάντηση: Οικονομικός AVR με 5ch pre-outs, 2 x HDMI out και Phono in

Mια χαρά είσαι, νομίζω ότι το διασκεδάζεις ποικιλοτρόπως!

Λοιπόν αν δεν βγαίνει το μπάντζετ για τον Α850 και τον V779, μπορείς να κάνεις τη δουλειά μια χαρά με τoύς προγόνους τους: Α810, A820, A830, και V771, V773, V775 (όσο πιο μεγάλο το νούμερο τόσο πιο σύγχρονος ο AVR) εφόσον βρεθεί κάτι σε μεταχειρισμένο. Επίσης προτίμησε την ακριβότερη σειρά Aventage (A8x0) λόγω καλύτερης κατασκευής, υλικών και συνδέσεων.

Τα βασικότερα απο αυτά που θα στερηθείς, σε σχέση με τα καινούρια, ειναι το dolby atmos (πάνω απο 7 ηχεία), και ΗDCP 2.2 και hdr (απαιτούν 4Κ προβολικά μέσα και πηγές). Μάλλον αδιάφορο για σένα.

Για ηχεία, όταν με το καλό έρθει η ώρα... τα 30τμ σηκώνουν δαπέδου ηχεία, αναλόγως μπάντζετ το βλέπεις. Προυπόθεση ότι πάρεις να είναι ευαίσθητο (>89db) και ευκολοδήγητο (8Ohm nominal, >5Ohm)
Με τα pre outs θα μπορούσες να κινηθείς και σε αυτοενισχυόμενα ηχεία (presonus και tannoy έχουν αρκετά καλά και οικονομικά μοντέλα!).

Re: Οικονομικός AVR με 5ch pre-outs, 2 x HDMI out και Phono in

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια dalanik! Ησουν κατατοπιστικοτατος!

Re: Οικονομικός AVR με 5ch pre-outs, 2 x HDMI out και Phono in

Αν έχεις δύο προβολικά μέσα, δίνεις εικόνα/ήχο και στα δύο χωρίς να αλλάζεις καλώδια.

Απορια?Μπορεις να βγαζει η μια hdmi εξοδος εικονα στην tv απο μια πηγη bluray και η δευτερη hdmi εξοδος εικονα απο media player στο προβολικο μεσο ταυτοχρονα?

Απάντηση: Οικονομικός AVR με 5ch pre-outs, 2 x HDMI out και Phono in

Όχι δεν μπορεί να γίνει αυτό που λες.
Ο ενισχυτής μπορεί να δεχτεί σήμα μόνο από μία πηγή.