Οικονομικός συνδυασμός ενισχυτή με ηχεία

christos_crt

New member
31 March 2008
37
Χαιρετώ την όμορφη παρέα σας. Εδώ και καιρό έχω αποφασίσει να φτιάξω ένα σύστημα -όσο το δυνατόν καλύτερο- για να το μικρό χώρο μου - είναι 10τ.μ. Διαθέτω λίγα χρήματα (500 ευρώ περίπου) όμως διατηρώ τις ελπίδες μου για καλό ηχο.. Τα ηχεία θα μπουν είτε μέσα σε βιβλιοθήκη ή πολύ κοντά σε τοίχο. Η πηγή θα είναι ο υπολογιστής μου. Στην αρχή στράφηκα προς τον trends αλλά δεν ξερώ αν θα καταφέρω να ταιριάξω μικρά και οικονομικά ηχεία μαζί του. Επίσης έχω σκεφτεί τους παρακάτω ενισχυτές και ηχεία:

1) Nad c315 bee
2) Nad c 320 bee
3) Cambridge Azure 340 A
4) Rotel ra – 04

1) Tannoy Mercury Fusion 2
2) Wharfedale Diamond 9.2
3) Quad 11L (έχουν οπή πίσω..)
4) Kef iQ3
5) Dali Concept 2
6) B&W 685 (πολύ ακριβά..)

Ποιον συνδυασμό από αυτούς θα μου προτείνατε και αν υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτή την κατηγορία κόστους σε ενισχυτή ή ηχεία;

Τα Monitor ηχεία πιστεύω ότι πρέπει να τα αποφύγω γιατί δεν παίζουν με ‛’χρώμα’’ ενώ μουσική μου είναι κυρίως mp3 κάτι που δεν βοηθά (αν τα λέω καλά..)
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τι ρολό παίζουν τα Ω ενός ηχείου σε σχέση με τον ενισχυτή .:2thumb22sup:

Εγω πάντως θα έπερνα σίγουρα NAD για ενισχυτή και μάλον τον 315 ως ποιό καινούριο και λογικά καλύτερο από τον 325. Τα 10W / κανάλι που έχει λιγότερα κατά την γνώμη μου δεν κάνουν διαφορά.

Όσο για ηχεία, τα Quad δεν μου άρεσαν όταν τα άκουσα. Τα B&W έχουν πάρει καλές κριτικές και τα Tannoy έχουν καλή φήμη γενικότερα. Να κοιτάξεις γενικότερα να είναι λίγο ευαίσθητο το ηχείο που θα διαλέξεις.

Καλή ακρόαση

Ξεκινα με NAD C315BEE και δοκιμασε σε αυτον ηχεια,δοκιμασε και το epos els3 ενω αν θελεις κατι προσιτο τα νεα roister emphasis 5

ο trends δεν είναι συμβατικός ενισχυτής.
γιά την περίπτωσή σου δεν κάνει (αν δεν δοκιμαστεί).

Τα fusion 2 θα παίξουν με όλους τους ενισχυτές που κοιτάς και ακόμη περισσότερους. Εδώ παίζουν και με μικρότερους!
Οπότε μένει να αποφασίσεις τι ήχο θέλεις να έχεις από τον ενισχυτή σου. Βλέπω πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα και με τις τρεις μάρκες που σκέφτεσαι.

Κι εγώ θα σου έλεγα μακρυά από τον trends. Θα χρειαστείς και προενισχυτή και το κυριότερο θα χρειαστείς σοβαρά ηχεία με μεγάλη εθαισθησία για να μπορέσει και να τα οδηγήσει ο trends σωστά και να ακούς κι εσύ τίποτα, αλλιώς το λιγότερο που θα γίνει είναι να έχεις την ένταση που ακούς από τα ηχειάκια του υπολογιστή σου.

Εγω πάντως θα έπερνα σίγουρα NAD για ενισχυτή και μάλον τον 315 ως ποιό καινούριο και λογικά καλύτερο από τον 325. Τα 10W / κανάλι που έχει λιγότερα κατά την γνώμη μου δεν κάνουν διαφορά.

Όσο για ηχεία, τα Quad δεν μου άρεσαν όταν τα άκουσα. Τα B&W έχουν πάρει καλές κριτικές και τα Tannoy έχουν καλή φήμη γενικότερα. Να κοιτάξεις γενικότερα να είναι λίγο ευαίσθητο το ηχείο που θα διαλέξεις.

Καλή ακρόαση

Ευχαριστώ για την απόκριση σου, τα Quad τα άκουσες με Nad και δεν σου άρεσαν; Για ποιο λόγω να είναι ευαίσθητα τα ηχεία, τι θα κερδίσω;
Αν είχε κάποιος κάποιον από τους συνδυασμούς που προτείνω θα με βοηθούσε πολύ να μου πει τις εντυπώσεις του.

Ξεκινα με NAD C315BEE και δοκιμασε σε αυτον ηχεια,δοκιμασε και το epos els3 ενω αν θελεις κατι προσιτο τα νεα roister emphasis 5

Ευχαριστώ για την απάντηση, τα epos els3 φαίνονται καλή επιλογή αν και έχουν τρύπα στο πίσω μέρος. Ποσό θα επηρέαζε τον ήχο τους αν τα βάλω σε απόσταση 10 cm από τον τοίχο; Δυστυχώς ο χώρος είναι μόνο 10 τ.μ. Επίσης με ενδιαφέρει να έχει και στις χαμηλές καλή απόδοση, όχι φοβερά πράγματα, απλά να γεμίζει το (μικρό) χώρο μου.

Τα fusion 2 θα παίξουν με όλους τους ενισχυτές που κοιτάς και ακόμη περισσότερους. Εδώ παίζουν και με μικρότερους!
Οπότε μένει να αποφασίσεις τι ήχο θέλεις να έχεις από τον ενισχυτή σου. Βλέπω πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα και με τις τρεις μάρκες που σκέφτεσαι.

Ευχαριστώ για την απάντηση, τα Fusion 2 μου αρέσουν και εμένα, έχουν οπές μπροστά και είναι και μαγνητικά θωρακισμένα. Τα έχεις ακούσει με κάποιον από τους ενισχυτές που προτείνω; Αν μπορείς ανάλυσε μου το ''τι ήχο θα έχω από κάθε ενισχυτή''. Αυτό που κάνει να δίνω προβάδισμα στους Nad είναι ότι ταιριάζουν με πολλά ηχεία χωρίς πρόβλημα.

Κι εγώ θα σου έλεγα μακρυά από τον trends. Θα χρειαστείς και προενισχυτή και το κυριότερο θα χρειαστείς σοβαρά ηχεία με μεγάλη εθαισθησία για να μπορέσει και να τα οδηγήσει ο trends σωστά και να ακούς κι εσύ τίποτα, αλλιώς το λιγότερο που θα γίνει είναι να έχεις την ένταση που ακούς από τα ηχειάκια του υπολογιστή σου.

Τον Trends τον άκουσα και με μικρά ηχεία δεν αποδίδει. Μόνο όταν τον άκουσα με μεγάλα και 97db ηχεία είχε καλή απόδοση, που ομολογημένος με εντυπωσίασε, συμφωνά πάντα με τις ελάχιστες γνώσεις μου.

Ευχαριστώ για την απάντηση, τα epos els3 φαίνονται καλή επιλογή αν και έχουν τρύπα στο πίσω μέρος. Ποσό θα επηρέαζε τον ήχο τους αν τα βάλω σε απόσταση 10 cm από τον τοίχο; Δυστυχώς ο χώρος είναι μόνο 10 τ.μ. Επίσης με ενδιαφέρει να έχει και στις χαμηλές καλή απόδοση, όχι φοβερά πράγματα, απλά να γεμίζει το (μικρό) χώρο μου.

Ειχα NAD 320 με Whafedale Diamond 9.3.
Παρα πολυ καλο σετ. Το εχει τωρα ο αδερφος μου.
Τα 9.3 ειναι βεβαια μεγαλα για ηχεια βασης, εχουν 8'' κωνο. Μπορει να εχεις προβλημα με τα μπασα.

Εχω στο υπνοδωματιο τα 9.1, παιζουν με ARCAM SOLO.
Ειναι πολυ στρωτα ηχεια, εχουν την τρυπα μπροστα, για 160 ευρω που κανουν, νομιζω ειναι δωρο...Ειναι και πολυ ωραια στο ματι με καλο φινιρισμα για τα λεφτα τους. Γενικα ειναι λιγο υποτιμημενα.

Ειχα για λιγο καιρο τα 685, δε με ενθουσιασαν και τα πουλησα.

Δεν θα μπω σε λογικη υπερασπίσεώς των tripath αλλα προσωπικα εδω και καμπουσους μηνες ακουω με ενισχυτη tripath στα 6watt σε 10 τ.μ και δεν μου εχει ληψει η ενταση καθολου....Α και τα ηχεια ειναι 89db....

Καλες οι συμβουλες αλλα να μην λεμε και οτι θελουμε. Δεν θα σου προτεινω tripath γιατι σε λιγο θα κανταντησουμε και γραφικοι...Παρε ιδεες απο τους συμφορουμιτες και κρινε με τα αυτια σου και μονο.

Mια χαρα θα ειναι τα epos,το γνωριζω απο πρωτο χερι στη κυριολεξια με το συγκεκριμενο ενισχυτη.Βεβαια οι δεκα ποντοι αποσταση απο το τοιχο ειναι αρνητικο,δεν μπορουν να γινουν 25-30 ?
Αν εχεις προβλημα με την αποσταση κοιτα και για ηχει που εχουν το ρεφλεξ να κοιταει προς τα κατω,chario και indiana-line.Ιταλικες και οι δυο, η πρωτη πασιγνωστη´,η δευτερη οχι τοσο αλλα απο μια βολτα στα σαι της εχει ενδιαφεροντα ηχεια,ειδικα αυτα που ειναι βασης - τριδρομα με οπη προς τα κατω.

Δεν θα μπω σε λογικη υπερασπίσεώς των tripath αλλα προσωπικα εδω και καμπουσους μηνες ακουω με ενισχυτη tripath στα 6watt σε 10 τ.μ και δεν μου εχει ληψει η ενταση καθολου....Α και τα ηχεια ειναι 89db....

Καλες οι συμβουλες αλλα να μην λεμε και οτι θελουμε. Δεν θα σου προτεινω tripath γιατι σε λιγο θα κανταντησουμε και γραφικοι...Παρε ιδεες απο τους συμφορουμιτες και κρινε με τα αυτια σου και μονο.

Tον Trends τον εχω ακουσει αλλα με μεγαλα ηχεια και 97 db. Με μικροτερα ηχεια όμως τι γινετε; Χαμηλα αποδιδει;

την ανασταση φερνει καθε μερα στα 10τμ...

προπαντον θελει ευαισθητο ηχειο (89-90db και πανω), αλλα οι επιλογες πολλες και οι τιμες λογικες. Αξιζει το ψαξιμο.

Mια χαρα θα ειναι τα epos,το γνωριζω απο πρωτο χερι στη κυριολεξια με το συγκεκριμενο ενισχυτη.Βεβαια οι δεκα ποντοι αποσταση απο το τοιχο ειναι αρνητικο,δεν μπορουν να γινουν 25-30 ?
Αν εχεις προβλημα με την αποσταση κοιτα και για ηχει που εχουν το ρεφλεξ να κοιταει προς τα κατω,chario και indiana-line.Ιταλικες και οι δυο, η πρωτη πασιγνωστη´,η δευτερη οχι τοσο αλλα απο μια βολτα στα σαι της εχει ενδιαφεροντα ηχεια,ειδικα αυτα που ειναι βασης - τριδρομα με οπη προς τα κατω.

φίλε τάσο άκουσες τα els3 με τον trends ? εντυπώσεις (και στάθμες-εντάσεις κλπ..)

σκεφτόμουν για εξοχικό και γω το setup trends (ή kingrex???) με το indiana line 5.04 (αυτό που ο ένας απ τους τρεις δρόμους είναι το woofer προς τα κάτω) τι λέτε

φίλε τάσο άκουσες τα els3 με τον trends ? εντυπώσεις (και στάθμες-εντάσεις κλπ..)

Ναι αφου τυγχανει να εχω και τα δυο σπιτι μου.Σε ενα χωρο 15 τετραγωνικων και με το ρυθμιστικο στη θεση 11 η ενταση ειναι ικανοποιητικη ενω ο ελεγχος του ηχειου αριστος.Βεβαια τα ηχεια εχουν (συμφωνα με το κατασκευαστη) 4Ω αντισταση κατι που βοηθαει τον ενισχυτη παρα τη μικρη ευαισθησια του ηχειου.Αν ανεβασεις και αλλο την ενταση αρχιζει η "θολουρα" και αν ειναι και καπως δυσκολο το κομματι τα πραγματα χειροτερευουν αισθητα.Δεν θα στον προτεινα παρα μονο με ευαισθητα ηχεια (πανω απο 92db) κατι πολυ δυσκολο στα χρηματα που θα κινηθεις.
Ο 315 βγαζει σημαντικα μεγαλυτερες εντασεις ενω οδηγει τα ηχεια για πλακα,σιγουρα ομως δεν ειναι τοσο αναλυτικος οσο ο trends (παντα μεχρι τις σταθμες που μπορει να παιξει καλα).
Περα απο τον ηχο (που ειναι φυσικα το πιο σημαντικο) ειναι και οι ευκολιες (υποδοχες συσκευων,τηλεχειρισμος) που ο μικρος trends απλα δεν εχει.Αν σε ενδιαφερει συστημα με μια μονο πηγη δεν υπαρχει προβλημα ειδικα αν αυτη εχει και ρυθμιζομενη σταθμη εξοδου (υπολογιστης ή cd player με τηλεχειριζομενη σταθμη εξοδου).

Τα έχεις ακούσει με κάποιον από τους ενισχυτές που προτείνω;

No, με κάμποσους marantz (και κάποιους υποδεέστερους) όμως ναι.

Το ηχείο είναι πολύ τρομερό στη δημιουργία στερεοφωνικής εικόνας όποτε το άκουσα πάντως. Θεωρώ πως στις επιλογές σου δεν υπάρχει κακός ενισχυτής οπότε... .