ΟΚ!! Αγοράσαμε μια super TV.......και τώρα τι κάνουμε;;;

Green Dragon

Established Member
20 March 2009
123
Καλημέρα σε όλους τους συμφορουμίτες!!!!

Ανοίγω αυτό το νήμα για να "εκμεταλλευτώ" τίς γνώσεις σας αλλά και την εμειρία σας.
Νομίζω ότι έτσι θα βοηθηθούν και πολλοί φίλοι που έχουν τον ίδιο προβληματισμό μετά την αγορά της TVούλας.
Για να δούμε λοιπόν.

Φαντάζομαι ότι όλοι ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία και απο κεί και πέρα ψαχνόμαστε.
Η αφετηρία μας είναι νομίζω η εξής:

Εντάξει, έχω τώρα μία καλή τηλεόραση FullHD ή HD Ready και χρειάζομαι τίς πηγές για να την αξιοποιήσω, ώστε να απολαύσω ότι HD υλικό είναι διαθέσιμο.

1η λύση:
Αγοράζω ένα καλό blue ray player. Παίζω ότι ταινία υπάρχει σε blue ray στο βιντεοκλάμπ και είμαι άρχοντας!!!!! Κόστος 200Ε περίπου. Οκ.
Όμως......Γιατί υπάρχει πάντα και ένα όμως........
Δεν μπορώ να αξιοποιήσω .mkv ταινίες και άλλο υλικό που υπάρχει άφθονο στο internet.
Και τώρα θυμάμαι ότι έχω και ένα pc στό απίτι. Δεν έχει βέβαια HDMI έξοδο, αλλά κατα τα άλλα είναι αξιοπρεπές. Και διπύρηνο επεξεργαστή και μπόλικη μνήμη και DVD rom/writer. Τα πάντα του.
Με μία μικρή αναβάθμιση ( κάρτα γραφικών με HDMI ) και ένα 7μετρο καλώδιο HDMI φέρνω ότι HD υλικό θέλω κατευθείαν στη TV μου. Κόστος αναβάθμισης 100Ε στο περίπου πάλι.
Με συνολικά 300Ε υλοποιώ τη πρώτη λύση.

2η λύση:
Δεν παίρνω ούτε blue ray player ούτε τίποτα.
Αναβαθμίζω το pc μόνο και παίζω αποκλειστικά με HD αρχεία μέσω internet, όπως παραπάνω.
Με 100Ε υλοποιείται η δεύτερη λύση.

3η λύση:
Ούτε blue ray player, ούτε αναβάθμιση pc. Τίποτα από αυτά.
Παίρνω ένα λαπτοπάκι που να διαθέτει blue ray και φυσικά HDMI και το πάω κατευθείαν στη TV.
Βλέπω και τα δισκάκια που θα βρώ στο videoclub αλλά και το ιντερνετικό υλικό.
Κόστος υλοποίησης 450Ε περίπου. Υποτίθεται ότι πουλάω το λαπτοπ που υπάρχει ήδη και παίρνω ένα πιό σύγχρονο της τάξης των 800Ε.

4η λύση:
Δεν ξέρω. Δεν απαντώ.....
Εδώ μπορείτε να βάλετε ότι έχετε σκεφτεί ή έχετε κάνει εσείς για τη δική σας περίπτωση.
PS3, popcorn, wdmp, διάφοροι συνδυασμοί και πατέντες ή ότι άλλο υπάρχει....

Αγοράσαμε λοιπόν τη τηλεόραση αλλά από εκεί και πέρα τι κάνουμε;
Και φύσικά δεν ψάχνουμε μόνο το θέμα κόστους. Αλλά και τη ποιότητα.

Η μάλλον τη καλίτερη ποιότητα στη καλίτερη δυνατή τιμή!

Με φιλική διάθεση περιμένω τη γνώμη σας σχετικά με τίς 4 παραπάνω επιλογές, τη δική σας ολοκληρωμένη πρόταση
smile.gif

παρατηρήσεις, αντιρρήσεις, ενστάσεις ή ότι άλλο νομίζετε.

Να είστε πάντα καλά!

Last edited:
Καλημέρα.
Το πρώτο που θα κάνεις είναι να εξασφαλίσεις την επικοινωνία του υπολογιστή με την τηλεόραση.
Μια κάρτα γραφικών και ένα φτηνό καλώδιο, ολα στα 100 ευρώ.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.512699
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751684

Αν θέλεις πάρε και BLU RAY ROM για το PC. Ακόμα 100.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.326610

Βασικά με 100 είσαι άρχοντας, το Player είναι στην ευχέρειά σου.
Αν και δεν αναφέρεις τι είναι ο επεξεργαστής (σημαντικό).

Περίμενε ακόμα και άλλες προτάσεις, νομίζω θα καλυφθείς μέσα στη μέρα.

Καλημέρα.
Βασικά με 100 είσαι άρχοντας, το Player είναι στην ευχέρειά σου.
Αν και δεν αναφέρεις τι είναι ο επεξεργαστής (σημαντικό).
Παρέλειψα να αναφέρω τον επεξεργαστή Intel Core 2 Duo E6300 ( 1.86 GHz, L2 cashe 2MB, FSB 1066 MHz ).
Νομίζω αρκετός για να κάνει δουλειά.

Σουπερ ειναι.
Προσωπικα θα εκανα αυτα που εγραψα.
Αν σου φτάνει 5μετρο καλώδιο προτίμησε το.
Να δούμε τι θα πουν και αυτοί που έχουν μαύρη ζώνη στα HTPC βέβαια...

Σουπερ ειναι.
Προσωπικα θα εκανα αυτα που εγραψα.
Αν σου φτάνει 5μετρο καλώδιο προτίμησε το.
Να δούμε τι θα πουν και αυτοί που έχουν μαύρη ζώνη στα HTPC βέβαια...
Σε ευχαριστώ nutsis:smile:
To 5μετρο καλώδιο ίσως με φτάνει οριακά:mad:
Και εσύ μιά χαρά είσαι με τη κίτρινη??? ζώνη σου-bye-

Θελεις ενα player που να μπορεις να το μεταφερεις ? Πχ αν χρειαστει σε ενα αλλο δωματιο ? Αν οχι τοτε το λαπτοπ χανει το πλεονεκτημα της φορητοτητας .Απο κει και περα αν ο σταθερος υπολογιστης που θα αναβαθμισεις (βαζοντας του μια καρτα γραφικων και ενα bd ) νομιζεις οτι θα ειναι αρκετα αθορυβος η τελωσπαντων δεν σε απασχολει ιδιαιτερα αυτο το θεμα τοτε το laptop χανει και το πλεονεκτημα του ''αθορυβου''.Ενω συνεχιζει να εχει το μειονεκτημα της μη αναβαθμισης η εστω της φασαριας να γινει κατι τετοιο.
Αν ο σταθερος δεν ειναι τοσο αθορυβος ειναι προβλημα..γιατι αν θελεις και αλλο τροφοδοτικο πιο αθορυβο , αλλη ψυχτρα πιο αθορυβη κλπ κλπ..το κοστος ανεβαινει.Και ειναι και το θεμα του ηχου με τα καινουργια φορματ που πρεπει να προσεξεις..

Τωρα μεταξυ pc και των υπολοιπων...

Τα εχεις καλα με τα pc ? Τα γουσταρεις ενα πραγμα ? Εχεις χρονο να ασχοληθεις με σεταρισματα κλπ κλπ ?

Επειδη εγω βαριεμαι να ασχολουμε τωρα πια αγορασα ενα blu ray player και ενα media player .Ισως το δευτερο θα ειναι και περιττο σε λιγο καιρο (..? ).

Ηδη το νεο lg αν καταλαβα καλα θα παιζει και mkv (βεβαια με το περιορισμο του fat 32 ?..αν κανω λαθος διορθωστε με )..Σε λιγο καιρο μπορει αρκετα νεα players να εχουν αυτη τη δυνατοτητα χωρις περιορισμους.Και υπαρχει και το dune αυτη τη στιγμη.

Last edited:
fat 32 & mkv δεν συνδυαζονται.
Εκτος και βλεπει τα sample, οποτε πασο.
Δλδ, με:
Core 2 Duo E6300 & ΑΤΙ HD4650
Ενα media center, π.χ xbmc και ενα τετοιο τηλεκουμαντο τι διαφορα εχει απο ενα nmt;
Το θεμα ειναι οτι με 100 ευρω ειναι ετοιμος να δει 1080p στο display που διαθετει.
Οσο αφορα τον ηχο, ε ας κανουμε τα βασικα και μετα τοποθετουμε και τα 7 ηχειακια μας.
Για να μην σκορπισουμε τα φραγκα σκεφτομουν.

Θελεις ενα player που να μπορεις να το μεταφερεις ? Πχ αν χρειαστει σε ενα αλλο δωματιο ?
Αν οχι τοτε το λαπτοπ χανει το πλεονεκτημα της φορητοτητας.
Σίγουρα, δεν θέλω να το μεταφέρω. Δεν με ενδιαφέρει η φορητότητα.

Απο κει και περα αν ο σταθερος υπολογιστης που θα αναβαθμισεις (βαζοντας του μια καρτα γραφικων και ενα bd ) νομιζεις οτι θα ειναι αρκετα αθορυβος η τελωσπαντων δεν σε απασχολει ιδιαιτερα αυτο το θεμα τοτε το laptop χανει και το πλεονεκτημα του ''αθορυβου''.Ενω συνεχιζει να εχει το μειονεκτημα της μη αναβαθμισης η εστω της φασαριας να γινει κατι τετοιο.
Αν ο σταθερος δεν ειναι τοσο αθορυβος ειναι προβλημα..γιατι αν θελεις και αλλο τροφοδοτικο πιο αθορυβο , αλλη ψυχτρα πιο αθορυβη κλπ κλπ..το κοστος ανεβαινει.Και ειναι και το θεμα του ηχου με τα καινουργια φορματ που πρεπει να προσεξεις..
Το pc είναι αρκετά αθόρυβο τουλάχιστον για τη χρήση που του κάνω μέχρι τώρα. Μάλιστα η κάρτα γραφικών που σκέφτομαι να βάλω λένε ότι είναι και αθόρυβη.
Τώρα αν στην αναπαραγωγή βγάζει κάποιο θόρυβο.....δεν ξέρω....δεν το είχα σκεφτεί.

Τα εχεις καλα με τα pc ? Τα γουσταρεις ενα πραγμα ? Εχεις χρονο να ασχοληθεις με σεταρισματα κλπ κλπ ?
Με το pc μιά χαρά τα πάω εδώ και χρόνια...
Με το "εικόνα και ήχος" έχω μαύρα μεσάνυχτα.

....Επειδη εγω βαριεμαι να ασχολουμε τωρα πια αγορασα ενα blu ray player και ενα media player .Ισως το δευτερο θα ειναι και περιττο σε λιγο καιρο (..? ).

Ηδη το νεο lg αν καταλαβα καλα θα παιζει και mkv (βεβαια με το περιορισμο του fat 32 ?..αν κανω λαθος διορθωστε με )..Σε λιγο καιρο μπορει αρκετα νεα players να εχουν αυτη τη δυνατοτητα χωρις περιορισμους.Και υπαρχει και το dune αυτη τη στιγμη.
Αυτός ο περιορισμός του fat 32 με τα 4gb, που σου στερεί τη δυνατότητα να παίζεις .mkv, με στράβωσε και εμένα και σκέφτηκα να ψάξω λίγο τη λύση με το pc ή το laptop.
Μέχρι τουλάχιστον να έρθουν μοντέλα που να μην έχουν αυτούς τους περιορισμούς.

Μία λύση που περιλαμβάνει αυτά:
Κάρτα γραφικών
HDMI καλώδιο και
Bluray rom
τη βλέπω σαν μία φθηνή ( 135 Ε ) και μεταβατική λύση.

Μία λύση που περιλαμβάνει αυτά:
Κάρτα γραφικών
HDMI καλώδιο και
Bluray rom
τη βλέπω σαν μία φθηνή ( 135 Ε ) και μεταβατική λύση.

Ε τοτε προχωρα....

Πρωτα ριξε μια ματια στη htpc κατηγορια για την συγκεκριμενη καρτα.Μηπως ζεσταινεται υπερβολικα η δεν ξερω εγω...

Oσο για τον ηχο ριξε και μια ματια εδω..και γενικως..:grandpa:

Ε τοτε προχωρα....

Πρωτα ριξε μια ματια στη htpc κατηγορια για την συγκεκριμενη καρτα.Μηπως ζεσταινεται υπερβολικα η δεν ξερω εγω...

Oσο για τον ηχο ριξε και μια ματια εδω..και γενικως..:grandpa:
Η καρτούλα είναι τσεκαρισμένη από παιδιά που την έχουνε σε htpc.
Παθητική ψύξη και αθόρυβη.
Για τον ήχο θα το δώ - να πάρω μιά ιδέα τι παίζει. Ευχαριστώ

Στην ιδια φαση βρισκόμουνα κι εγω πριν μερικους μήνες...
Τελικά ακολούθησα τη λύση του laptop (πουλώντας το παλιό μου laptop).
Προτίμησα το λαπτοπ απο κανονικό pc για τους εξής λόγους:
Πραγματικά αθόρυβο, μικρή κατανάλωση, δεν χαλά την αισθητική του χώρου, αυτόνομη οθόνη, και το βασικώτερο....το παίρνω μαζί μου όπου γουστάρω και απολαμβάνω τις ταινίες μου.
Καλή απόφαση :a0210:

Στην ιδια φαση βρισκόμουνα κι εγω πριν μερικους μήνες...
Τελικά ακολούθησα τη λύση του laptop (πουλώντας το παλιό μου laptop).
Προτίμησα το λαπτοπ απο κανονικό pc για τους εξής λόγους:
Πραγματικά αθόρυβο, μικρή κατανάλωση, δεν χαλά την αισθητική του χώρου, αυτόνομη οθόνη, και το βασικώτερο....το παίρνω μαζί μου όπου γουστάρω και απολαμβάνω τις ταινίες μου.
Καλή απόφαση :a0210:
Σωστή και η δική σου προσέγγιση.
Στη περίπτωση μου, το γραφείο με το desktop είναι στον ίδιο χώρο με τη TV. Απόσταση< 5 μέτρα.
H λύση που προτίμησα είναι μία φθηνή και μεταβατική.

Η αναβάθμιση του laptop θα γίνει σε μία επόμενη φάση:a0210:

Sorry για το 2ο συνεχόμενο post, αλλά το edit δεν δούλεψε!

Θα κάνω μία ερώτηση λίγο "άσχετη" και δεν ξέρω αν μπορεί να απαντηθεί.

Πού βρίσκετε .mkv ταινίες;

Δε νομίζω να σου απαντήσει κανείς σε αυτο το ερωτημα....απαγορεύεται....:slapface:
Μόνο με π.μ.;)

Δε νομίζω να σου απαντήσει κανείς σε αυτο το ερωτημα....απαγορεύεται....:slapface:
Μόνο με π.μ.;)
Οκ....κατάλαβα:chinese:

Τώρα δεν ξέρω πως, αλλά μου ήρθε στο μυαλό το γνωστό τραγούδι:

"δώδεκα.... κι ούτε ένα τηλεφώνημα....."

σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

με 7 μετρα καλωδιο χανεται πολλη ποιοτητα σηματος
Τελικά μετα από μέτρηση του χώρου θα χρειαστώ 5μετρο καλώδιο.
Οπότε πιστεύω θα είναι οκ..

Τελικά μετα από μέτρηση του χώρου θα χρειαστώ 5μετρο καλώδιο.
Οπότε πιστεύω θα είναι οκ..
Τελικά έβαλα πάνω στο pc:
ASUS EAH4350 SILENT 512MD2 HDMI και
ένα απλό 5μετρο HDMI Gembird καλώδιο
Kαι τώρα θα τα συνδέσω να δώ τι ψάρια θα πιάσω.

Στη τηλεόραση samsung έχει 3 υποδοχές HDMI.
Παίζει ρόλο σε ποιά θα το συνδέσω; Γιατί στο manual δεν είναι καθαρό που πρέπει να μπεί.