Οκ, πήραμε την τηλεόραση.. τώρα? (Βοήθεια για στήσιμο συστήματος home cinema)

mindscape

Established Member
14 August 2007
230
Γεια σας παίδες...

Μετά από πολύ ψάξιμο και μελέτη, προχώρησα στην αγορά τηλεόρασης (Panasonic Plasma 42PX70E) και τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξω και ένα καλό σύστημα home cinema. Η χρήση θα είναι κυρίως DiVX, DVD και τηλεοπτικό σήμα και λιγότερο μουσική, αν και το τελευταίο ενδεχόμενο δεν αποκλείεται...

Σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά ενός Pioneer DV-600 για player, μέχρι τώρα είχα το αθάνατο GVG, και πέρα από αυτό, όσον αφορά, ηχεία, ενισχυτές κτλ είμαι τελείως ξένος στην αγορά, καθώς δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ καθόλου...

Οπότε ξεκινάμε από τα βασικά, σκέφτομαι ότι προτιμώ στήλες, σίγουρα 2 στα πλαινά της τηλεόρασης και το συζητάμε για άλλες 2 δεξιά και αριστερά από τον καναπέ... Κατα τα άλλα, χρειάζομαι και κάποιον ενισχυτή φαντάζομαι και κάποιο subwoofer... Διάβαζα κάποιες γνώμες, αλλά άκρη δεν βγάζω... Τι θα προτείνατε εσείς? Εκτιμώ προκαταβολικά τη βοήθεια...

Το πρώτο και σημαντικότερο για να βοηθήσουν τα παιδιά είναι να μας πεις το budget σου... μέχρι που θέλεις να φτάσεις.
Επίσης θα βοηθούσαν και κάποιες πληροφορίες για τις διαστάσεις του χώρου σου...

Το budget χωρίς να είναι απεριόριστο, δεν με περιορίζει πολύ στις επιλογές, αρκεί να γίνει η δουλειά που θέλω...

Ο χωρος ειναι 4χ3 μετρα, 4 μετρα απο τον τοιχο της τηλεορασης εως τον απεναντι τοιχο που βρισκεται ο καναπες, ενω 3 μετρα ειναι το πλατος. Να σημειωθει οτι το καθιστικο για το οποιο μιλαμε ειναι ενιαιος χωρος με την κουζινα, με διαστασεις συνολικες καπου 4 μετρα (μηκος) χ 8 μέτρα (πλατος)... Αν δεν εγινε κατανοητος, θα κανω αλλη μια προσπαθεια... :P

Πρώτα από όλα να ευχηθώ καλές θεάσεις με την Panasonic 42PX70E. Τώρα για όλα τα υπόλοιπα που ζητάς ας τα πάρουμε με την σειρά και ελπίζω η μικρή εμπειρία μου να βοηθήσει έστω και λίγο.

Ξεκινώντας με την εικόνα, συμφωνώ με την αγορά του Pioneer DV-600 μιας και είναι ότι καλύτερο από μεριάς ποιότητας εικόνας και κατασκευής για τα λεφτά του και θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος (το λέω και σαν κάτοχος).

Πάμε στον ήχο τώρα και ξεκινάμε με τον ενισχυτή, όπου αν κρίνω από τα λεγόμενα σου, δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις (μιλάς μόνο για θέαση DivX, DvD και όχι για HD DVD ή BR) οπότε πάμε για κάτι οικονομικό. Οι λύσεις που σου προτείνω είναι:
- Pioneer VSX-917 (2xHDMI)
- Pioneer VSX-1017 (2xHDMI, ΤΗΧ)

Αν πάλι αποφασίσεις πως χρειάζεσαι και τα νέα φορμά ήχου και θέλεις ένα ενισχυτή που θα αντέξει περισσότερο στον χρόνο τότε κοιτάς εδώ:
- Onkyo TX-SR605
- Onkyo TX-SR705
- Denon 3808
- Yamaha 1800
- Yamaha 3800

Και τέλος τα ηχεία όπου μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε πολλά. Ενδεικτικά αναφέρω μερικά όπως Wharfedale, Crystal Audio, Atlantic Technology, KEF, B&W. Η τελική επιλογή θα κριθεί από το πόσο καλά ακούγονται στο δικό σου αυτί (καλά θα κάνεις να βγεις βόλτα και να ακούσεις όσα περισσότερα μπορείς) αλλά και στο πόσο βαθιά θα βάλεις το χέρι στην τσέπη.
Από δικής μου μεριάς να αναφέρω την σύνθεση μου με την οποία είμαι πολύ ικανοποιημένος και ας μην έχω πολύ ακριβά ηχεία προς το παρόν (θα τα αλλάξω κάποια στιγμή με κάτι της KEF μάλλον αλλά όχι ακόμα λόγο χρημάτων).
- Onkyo TX-SR705
- Pioneer DV-600
- 1 x Koda MS-230C
- 2 x Koda MS-230F
- 2 x Koda MS-230S
- 1 x Koda SW 10A

Last edited:
Φίλε καταρχήν εκτιμώ την απάντηση σου, ησουν αρκετα κατατοπιστικος... Με δεδομενη την αγορα του dv-600 και αν πουμε οτι υποθετικα παω για το vsx-917 και μια σειρα ηχειων αξιας αντιστοιχης με της δικης σου, συνολικα φτανουμε στο χιλιαρικο (160+400+400)... Καποια οικονομικοτερη λυση που να βγαινει κοντα στα 600 ευρω θα βρουμε?

Σίγουρα υπάρχουν και οικονομικότερες λύσεις φίλτατε (αν και όσοι διαβάσουν τα παραπάνω post θα πουν ότι πρόκειται ήδη για πολύ φτηνές λύσεις) που ανήκουν στην κατηγορία "All In One" και είναι σαν αυτό και αυτό. Το θέμα είναι πως όλοι μας αλλάζουμε τα "All In One" για να πάμε στο καλύτερο και διαχρονικότερο όπως οι προτάσεις που σου έκανα ποιο πάνω. Έτσι έκανα και εγώ άλλωστε και πίστεψε με η διαφορά είναι μεγάλη και δεν μετάνιωσα για τα χρήματα που έδωσα.

Το να έχεις διαφορετικά κομμάτια είναι σίγουρα λίγο ακριβότερο αλλά είναι σαφώς καλύτερο για πολλούς και διάφορους λόγους όπως η ευκολία επιλογής του καλύτερου για τις δικές σου ανάγκες και όχι ενός fix πακέτου που ίσως κάτι να μην σου ταιριάζει. Επίσης σου δίνει το πλεονέκτημα αλλαγής ενός συγκεκριμένου κομματιού σε περίπτωση βλάβης. Πιστεύω πως αγοράζοντας αυτά που αναφέρεις ποιο πάνω θα είσαι παραπάνω από καλυμμένος αλλά και πάρα πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση.

Σου προτείνω να κάνεις λίγο υπομονή να μαζέψεις τα χρήματα που σου λείπουν και να κάνεις την κίνηση αν κολλάς στο οικονομικό (όπως πολλοί από εμάς). Επίσης μπορείς πάντα να τα παίρνεις κομμάτι κομμάτι και ενοώ για παράδειγμα πρώτο το Pioneer DV-600 το οποίο μπορείς να συνδέσεις με την Panasonic απευθείας, μετά από λίγο καιρό παίρνεις τον ενισχυτή με τα πέντε ηχεία (ή τα 3 μπροστά πρώτα και τα 2 πίσω μετά) και μετά από λίγο καιρό παίρνεις και το Sub (ξέρω πολύ κόσμο που το κάνει).

Τέλος αναφέρω μερικά πλεονεκτήματα που θα έχεις με τον Pioneer VSX-917 (ή οποιονδήποτε άλλο ενισχυτή) σε σχέση πάντα με κάποιο "All In One"
- Δυνατότητα επέκτασης σε 7.1 από 5.1
- HDMI Switch 2/1
- Subwoofer Pre Out
- USB Ηost
- Front L & R Bi-Amplifier Function
- Digital Optical Input (2) & Output (1)
- Digital Coaxial Input (2)

1017 ή 917.

Σημειώνουμε ότι η panasonic δεν δέχεται σήμα hdmi 1,3 οπότε τα νέα format ήχου που σου προσφέρει ο 1017 μάλλον δεν χρειάζονται τη δεδομένη στιγμή.

Εκτός αν μας ενδιαφέρει η ισχύς? Είναι αρκετή για να οδηγήσουν τα ηχεία που αναφέρθηκαν παραπάνω?

Αγαπητέ Αντώνη Β, έχω ήδη ξεκαθαρίσει στο πρώτο μου post (τα λέει και στο site της Pioneer φυσικά) πως ούτε ο Pioneer VSX-917 αλλά ούτε και ο Pioneer VSX-1017 υποστηρίζουν τα νέα φορά ήχου. Για να έχεις την υποστήριξή τους από μεριάς Pioneer πρέπει να πας για τον VSX-LX50 και πάνω.
Τώρα το ότι η Panasonic 42PX70E δεν έχει HDMI 1.3 αλλά 1.2 δεν έχει καμία σχέση με τα νέα φορμά ήχου μιας και είναι Tv και όχι ενισχυτής οπότε ότι έκδοση HDMI και να συνδέσεις θα προβάλει την εικόνα κανονικά.
Τέλος όσον αφορά την ισχύ τολμώ να πω πως ο Pioneer VSX-917 είναι μια καλή αρχή και μπορεί να οδηγήσει ικανοποιητικά τα εν λόγο ηχεία αν και εγώ προσωπικά θα ήθελα το παραπάνω και για αυτό αγόρασα τον Onkyo TX-SR705, απλά ο φίλος mindscape ζήτησε οικονομική λύση.
Ελπίζω η απάντηση μου να μην παρεξηγηθεί μιας και μιλάω πάντα φιλικά -bye-

:grandpa: Αν κατάλαβα καλά το σύνολο των χρημάτων που θέλεις να δώσεις είναι 600 ευρώ;

Θα σου πρότεινα μία διαφορετική κατανομή στα χρήματά σου...
Μιας και κάποια στιγμή θα καταλήξεις στο high definition και για να μην κλαις τα λεφτά που θα δώσεις στο dvd και στον ενισχυτή...
DVD < 100
Ενισχυτής ~ 250
Ηχεία το υπόλοιπο budget σου...

Αν κατάλαβα καλά το σύνολο των χρημάτων που θέλεις να δώσεις είναι 600 ευρώ;

Τα 1000 ευρω ειμαι σιγουρος οτι αξιζουν για τα μηχανηματα που μου συστηνει ο φιλος, αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι εγω θα εκμετταλλευτω στο επακρο τα πλεονεκτηματα τους, με την εννοια οτι δεν εχω πολυασχοληθει και ουτε εχω πολυ χρονο να το κανω... Αν ειχα ψαχτει και ηξερα οτι αυτο χρειαζεται να κανω στο χωρο μου, τα 1000 ευρω δε θα ηταν προβλημα... Με τις παρουσες συνθηκες ομως, τα 1000 μου φαινονται πολλα, τα 600 ηχουν πιο ...γλυκα στα αυτια σιγουρα...

Θα σου πρότεινα μία διαφορετική κατανομή στα χρήματά σου...
Μιας και κάποια στιγμή θα καταλήξεις στο high definition και για να μην κλαις τα λεφτά που θα δώσεις στο dvd και στον ενισχυτή...
Με συγχωρεις, αλλά τι εννοεις εδω?

Με συγχωρεις, αλλά τι εννοεις εδω?

Πηγη και ενισχυτή αλλάζεις πολύ πιό συχνά από ηχεία...
Ειδικά σε λίγο που θα σκάσουν μύτη τα φτηνά high def players. :)
Player θα αλλαξεις για να πας σε μπλεδεσμίτικο.
Ενισχυτή θα αλλάξεις για να υποστηρίξεις τα νέα φορμά
Ηχεία δεν έχεις λόγο να ξαναλάξεις αν είναι καλά.