okki nokki cadence – πλυντήριο βινυλίων

"The machine is completely intact!
The tumbling of the platter is usual!"

Αυτο μου απαντησαν.

Στα ορια των ανοχων λοιπον το τραγικο πηγαδι του νεου okki nokki συμφωνα με την εταιρια. Κριμα.

Re: Απάντηση: okki nokki cadence – πλυντήριο βινυλίων

Το knosti το έχω και όταν πλένω τους δίσκους,το υγρο μετά το περνώ από τα φίλτρα που χρησιμοποιούμε για τον καφέ

Θα έπλενες ποτέ τους δίσκους σου με καφέ και ισοπροπυλική αλκοόλη?

Για μένα δεν αρκεί αυτό, το δοκίμασα έκανα και τις πατέντες μου και αποφάσισα ότι είναι απλά ένα βοήθημα, το οποίο βοηθάει, αλλά εν δυνάμει μπορεί να κάνει και ζημιές.

Αν βγάζει λάσπη η βελόνα μετά από πλύσιμο... απλά δεν έχει πλυθεί ο δίσκος.

Μονόδρομος για ασφάλεια είναι το πέταμα του υγρού μετά από λίγους δίσκους... δυστυχώς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: okki nokki cadence – πλυντήριο βινυλίων

Για μένα δεν αρκεί αυτό, το δοκίμασα έκανα και τις πατέντες μου και αποφάσισα ότι είναι απλά ένα βοήθημα, το οποίο βοηθάει, αλλά εν δυνάμει μπορεί να κάνει και ζημιές.

Μονόδρομος για ασφάλεια είναι το πέταμα του υγρού μετά από λίγους δίσκους... δυστυχώς.

Δέν έγραψε πουθενά γιά χρησιμοποιημένα φίλτρα, αν κατάλαβα καλά

Δεν εννοούσα χρησιμοποιημένα... το γράφεις σοβαρά αυτό? :flipout:

Εννοούσα ότι εάν ο καφές περνάει από το φίλτρο σημαίνει ότι και οι ρύποι που φιλτράρει το φίλτρο είναι του ΙΔΊΟΥ μεγέθους με τον καφέ που περνάνε... ΆΡΑ ΑΝΑΡΩΤΉΘΗΚΑ το να πλένει τους δίσκους του με καφέ και αλκοόλη είναι ταυτόσημο με το φιλτραρισμένο υγρό? αυτό είπα...

Φυσικά ή απάντηση είναι ΌΧΙ δεν πλένουμε τους δίσκους με υγρό φιλτραρισμένο από τόσο "χοντρό" φίλτρο...-bye-

Το Knosti από ότι θυμάμαι δίνει και κάποια δικά του φίλτρα για να καθαρίζεις το υγρό.
Κάνω λάθος;
Πάντως λίγος καφές στο δίσκο να του δώσει λίγη ζωντάνια δεν θα ήταν κακός...
Φτάνει να μην τον πειράξει η καφεΐνη και αρχίσει να τρέμει. :p

Το KNOSTI πάντως είναι κορυφή για δίσκους που έχει πέσει πάνω τους καφές, ποτά και σφηνάκια κ.ο.κ.
Μη γελάτε :p έχω δίσκους που έπαιζαν σε καφετέριες σε μια προηγούμενη ζωή … τα τσιγάρα τα ποτά και τα ξενύχτια που κουβαλάνε θέλουν κανονικό λουτρό :D
Εχω ένα μεταχειρισμένο που είχε ρακόμελα ή σκέτο μέλι δε ξέρω
Άλλο μυρίζει μέντα , μάλλον από ποτό μέντα και όχι από καραμέλα halls
:D

Υπαρχουν καποιοι ιδιοκτητες του νεου Okki Nokki που να μπορουν να μου πουνε αν υπαρχει τζογος στο πλατω. Εστω και με P.m.

Είμαι κάτοχος κι εγώ του νέου okki nokki λευκού χρώματος το οποίο πήρα απο ebay.Το έχω εδώ και πάρα πολύ καιρό από τη στιγμή που κυκλοφόρησε και είμαι 100% ευχαριστημένος.
Εμφανισιακά και λειτουργικά ΑΨΟΓΟ.Τζόγος στο πλατό 2-3mm πιστεύω φυσιολογικοτατος.Ούτε καν το προσέχεις.Μάλλον έπεσες στην περίπτωση φίλε μου.Και μια συμβουλή:
Πάρτε οπωσδήποτε το L'ART du SON για υγρό καθαρισμού.Καμμία σχέση με τα υπόλοιπα.

Εμφανισιακά και λειτουργικά ΑΨΟΓΟ.Τζόγος στο πλατό 2-3mm πιστεύω φυσιολογικοτατος.Ούτε καν το προσέχεις.Μάλλον έπεσες στην περίπτωση φίλε μου.Και μια συμβουλή:
Πάρτε οπωσδήποτε το L'ART du SON για υγρό καθαρισμού.Καμμία σχέση με τα υπόλοιπα.

+1 ....

Ακόμα έχω υγρά διαλύμματα κλπ από KNOSTI και του ΟΚΚΙ οπότε ακόμα δε χρειάζομαι άμεσα. Στείλε μου κανά πμ από που το πήρες το L'art du Son και τι τόσο το ξεχωριστό;..έχω διαβάσει 100άδες νήματα εδώ και αλλού και διάφορες αλχημείες. Ακόμα δε δοκίμασα κάτι δικό μου π.χ πήρα κάτι καθαριστικά θυμάμαι AMway και
ορό κλπ, αλλά ακόμα τα έχω σε σακούλες. Φοβάμαι τη χημεία..αλλά και χρήματα για ετοιματζίδικα δεν παίζουν πλέον.

Απάντηση: Re: Απάντηση: okki nokki cadence – πλυντήριο βινυλίων

Εσύ αυτό κατάλαβες;;;;;

Απάντηση: Re: okki nokki cadence – πλυντήριο βινυλίων

Το Knosti από ότι θυμάμαι δίνει και κάποια δικά του φίλτρα για να καθαρίζεις το υγρό.
Κάνω λάθος;
Πάντως λίγος καφές στο δίσκο να του δώσει λίγη ζωντάνια δεν θα ήταν κακός...
Φτάνει να μην τον πειράξει η καφεΐνη και αρχίσει να τρέμει. :p

Υπάρχει ειδικό εξάρτημα 300-500 γρ που τον σταθεροποιεί τον δίσκο ενώ εγώ πίνω καφέ χωρίς καφείνη για να αποφεύγω τα τρεμουλιάσματα:2thumb22sup:

Απάντηση: Re: okki nokki cadence – πλυντήριο βινυλίων

Δεν εννοούσα χρησιμοποιημένα... το γράφεις σοβαρά αυτό? :flipout:

Εννοούσα ότι εάν ο καφές περνάει από το φίλτρο σημαίνει ότι και οι ρύποι που φιλτράρει το φίλτρο είναι του ΙΔΊΟΥ μεγέθους με τον καφέ που περνάνε... ΆΡΑ ΑΝΑΡΩΤΉΘΗΚΑ το να πλένει τους δίσκους του με καφέ και αλκοόλη είναι ταυτόσημο με το φιλτραρισμένο υγρό? αυτό είπα...

Φυσικά ή απάντηση είναι ΌΧΙ δεν πλένουμε τους δίσκους με υγρό φιλτραρισμένο από τόσο "χοντρό" φίλτρο...-bye-

Καλά βάζε 3 φίλτρα μαζί,φτηνά είναι:ernaehrung004:

Φίλε leo έδωσε εξηγήσεις ο chriss παραπάνω, και νομίζω ότι και μια ένταση εάν βγαίνει μεταξύ κάποιον Post, δεν υπαρχει λογος να τη συνεχίσουμε.
Δηλαδή
Δε νομίζω να υπάρχει λόγος να νευριάσουμε με τα πλυντήρια
Δεν είμαστε πλύστρες ,
από χόμπι πλένουμε :-)

Το φίλτρο του καφέ όντος αφήνει μεγάλα μόρια να περάσουν μέσα από αυτό. Η σκόνη θα αφαιρεθεί, αλλά η ‛μέντα’ (loooool) που γράφω παραπάνω , ζάχαρη , άρωμα, κ.ο.κ. δεν αφαιρούνται με το φίλτρο του καφέ.

Φυσικά και το KNOSTI είναι καλή λύση όταν δεν υπάρχει πλυντήριο, και φυσικά εάν είναι να πλύνουμε δίσκο με καφέδες/μέλια/ζάχαρη καλό είναι να μη χρησιμοποιήσουμε δεύτερη φορά το υγρό.

Όπως και να έχει πάντως για ‛δύσκολους λεκέδες’ (sic έκφραση από διαφήμιση απορρυπαντικού )
Και το πλυντήριο θέλει πολύ προσοχη!!!
Προσωπικά ξεπλένω τα βελούδινα μουστάκια στην αναρρόφηση τακτικά και πάντα μετά από βρόμικο δίσκο.
Και φυσικά πλύσιμο προσεκτικό και το βουρτσάκι.
Για κάποιο παρανοϊκό λόγο μάλιστα τα πάντα τα ξεπλένω τουλάχιστο με απιονισμένο νερό, αν όχι WFI.

Eγώ στο φίλτρο τοποθετω και βαμβάκι και κάνει δουλειά.
Απλά απαιτεί υπομονή
Όλα τα σχολιά μου έγιναν με χιουμοριστική διάθεση και όχι να προκληθεί ένταση
Χόμπυ είναι δεν είναι παραβίαση εναέριου χώρου στο Αιγαίο-bye-

Ούτε το βαμβάκι δε κάνει τίποτα με μόρια…

Αλλά είπαμε είμαστε νοικοκύρηδες και ακολουθουμε και απλές πρατικές που βοηθουν

Δηλαδή πάντα στο KNOSTI θα έπλενα τον πιο καλό μου δίσκο πρώτο και τελευταίο τον χειρότερο – εάν χρησιμοποιούσα το ίδιο υγρό κατά την πλύση τους.

Ούτε το βαμβάκι δε κάνει τίποτα με μόρια…

Αλλά είπαμε είμαστε νοικοκύρηδες και ακολουθουμε και απλές πρατικές που βοηθουν

Δηλαδή πάντα στο KNOSTI θα έπλενα τον πιο καλό μου δίσκο πρώτο και τελευταίο τον χειρότερο – εάν χρησιμοποιούσα το ίδιο υγρό κατά την πλύση τους.

Aυτή την σειρά ακολουθώ!!
Πάντως η knosti είναι μια καλή και συμφέρουσα λύση!

Aυτή την σειρά ακολουθώ!!
Πάντως η knosti είναι μια καλή και συμφέρουσα λύση!

Ναι για αυτό λέω όποιος δεν έχει – δε θα ήθελα να τον αποτρέψω να πάρει,
ισα ισα που το θεωρώ μια καλή αρχή!

Δεν κατάλαβα ένταση πουθενά, και ελπίζω να μην δημιούργησα εγώ... (leo1964 :ernaehrung004:)
Και εγώ Knosti είχα, και όλα αυτά τα λέω εκ πείρας, αφενός να μην κάνει κανείς καμιά ζημιά στους πολύτιμους δίσκους του, αφετέρου να αντιληφθεί καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας και ανωτερότητας των πλυντηρίων με αναρρόφηση.

Σίγουρα το Knosti είναι καλή αρχή, και έχει καλά αποτελέσματα σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο τρόπο καθαρισμού δίσκων εκτός πλυντηρίου... (και οι κόλλα της Nagaoka καλή ήταν, αλλά αν σου έμενε στο αυλάκι... πάει ο δίσκος).

Πολύτιμες και σωστές οι συμβουλές σου,αλλά που χρήματα για πλυντήριο!!!
Δεν δημιουργήθηκε καμμία ένταση(αν και μερικές φορές χρειάζεται για τόνωση του κυκλοφορικού)!!
Καλημέρα σε όλους

Καλημέρα leo, όντως θέλει να έχει μπόλικους δίσκους για να πεις ότι αξίζει το πλυντήριο. Πιθανά να καταφέρεις να το μοιραστείς με κάποιο φίλο που να έχει και αυτός δισκοθήκη. Και εγώ δε το αγόρασα μόνος μου αλλά με παρέα, και βάλαμε κάτω κάτι χιλιάδες δίσκους.