Ολα σε ένα νοικοκυρεμένα.. αλλα πως?

buffos

Senior Member
17 July 2006
675
Θεσσαλονίκη
Η κατάσταση με έχει μπερδέψει λιγάκι. Έχουν μαζευτεί ένα κάρο συσκευές και πρέπει να μπούν σε μια τάξη.
Εχουμε και λέμε.

1) Ο kiss600(σαν dvd player και media player se lan)
2) Ενας dreambox7020 για το δορυφορικά.
3) Ενα XBOX360
4) Ενα PS3.

Η τηλεόραση και ο προτζέκτορας.
Ενισχυτής ενας beat100 της densen (αναμένεται σύντομα αντικατάσταση αφού έχω σχεδόν μαζεύψει το ρευστο για τα avantagarde που έχω βάλει στο μάτι εδώ και καιρό οπότε θα πάει πακέτο με ενισχυτη, δεν ξέρω τι και πως... σε άλλο νήμα αυτό.)

Θέλω όλα αυτές οι συσκευές εικόνας να μπορούν να συμμαζευτούν σε ένα μηχάνημα. Το θέμα είναι οτι δεν ξέρω που να κατευθυνθώ.

Ασε που δεν ξέρω πως να ταίσω στον ενισχυτή μου που έχει μόνο αναλογικές εισόδους ήχο απο το Ps3. Υπάρχει dac που να μετατρέπει ψηφιακό ήχο σε αναλογικό. Δεν με ενδιαφέρει για την ώρα dolby και συναφή, αφού δεν προσανατολίζομαι σε τέτοιο σύστημα.

Καμιά γνώμη? Πως να τα συμμαζέψω?

Σε ένα και με ευκολία ... PC , αλλά θα το μετανιώσεις αφού έχει 3πλάσιο βαθμό δυσκολίας και θα ξοδευτείς αρκετά ...

Εγώ θα προτιμούσα ένα ωραίο έπιπλο και οι συσκευές η μία πάνω από την άλλη ... Α , και ένα τηλεχειριστήριο για όλες τις συσκευές

Μα το θέμα δεν είναι χώρου. Θέλω όλες οι συσκευές να μπορούν να μπουν σε μια συσκευή και απο εκεί στον προτζέκτορα. Να έχω ΙΝ comp scart (η composite) hdmi.. και OUT 1 or 2 hdmi.

+ το πρόβλημα του ήχου. Ο ενισχυτής δέχεται μόνο αναλογικό σήμα οπότε τι κάνω?

Ετσι όπως το λες με μπερδεύεις ... Θες μία συσκευή που να παρεμβάλλεται μεταξύ όλων αυτών των συσκευών και να στέλνει εικόνα και ήχο ;

Ενας 5-7 κάναλος ενισχυτής με εισόδους HDMI, scart και component και 1 έξοδο HDMI και στην έξοδο ένα HDMI splitter για να οδηγείς την εικόνα εκεί που θες ... Ελπίζω να κατάλαβα καλά ...

Αυτή την δουλειά την κάνει ο ενισχυτής όπως την περιγράφεις ...

Καταρχήν thx για την απάντηση.

Απλά ήθελα να αποφύγω την λύση αυτή, αφού ηχητικά δεν με ενδιαφέρει το το 5.1 7.1 η ΧΧ.1

Απο την στιγμή που θα πάρω τα avantagarde uno σαν βασικά (και μοναδικά ηχεία του συστήματος) δεν νομίζω θα ήταν σωστό να περνάει ο ήχος απο ένα πολυκάναλο επεξεργαστή όταν μάλιστα τα συγκεκριμένα ηχεία θέλουν άλλη συμπεριφορά απο τον ενισχυτή.

Γιαυτό σκεφτόμουν μήπως μπορώ να βρώ μια video-only λύση που ο ήχος απλά περνά.

Μάλλον δεν τον γλιτώνω τον av reciever

Με τον ήχο δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το πρόβλημά σου; Ολες οι συσκευές που ανέφερες βγάζουν ΚΑΙ αναλογική έξοδο ήχου. Βάζεις τον ήχο της κάθε μίας συσκευής σε διαφορετική είσοδο του ενισχυτή.
Οσον αφορά το θέμα της εικόνας πρέπει να ψάξεις λίγο να δεις τι switch box υπάρχουν με τις υποδοχές που θέλεις έτσι ώστε να αποφύγεις των AV receiver.

Το πρόβλημα μου βασικά είναι με το PS3. Το οποίο δεν βγάζει αναλογικό ήχο.

Για την εικόνα τελικά λύση βρίσκεται. Για τον ήχο όμως δεν έχω δεί κάποιο μηχάνημα που να παίρνει ψηφιακό ήχο και να βγάζει αναλογικό

Απάντηση: Re: Ολα σε ένα νοικοκυρεμένα.. αλλα πως?

Το πρόβλημα μου βασικά είναι με το PS3. Το οποίο δεν βγάζει αναλογικό ήχο.

Για την εικόνα τελικά λύση βρίσκεται. Για τον ήχο όμως δεν έχω δεί κάποιο μηχάνημα που να παίρνει ψηφιακό ήχο και να βγάζει αναλογικό

Δεν βγάζει αναλογικό ήχο; Μα τι λες τώρα; Και το AV Cable με τα 3 RCA (κόκκινο, άσπρο, κίτρινο) τί ήχο βγάζει; Δεν θα έπαιζαν οι τηλεοράσεις αν ήταν ψηφιακός ήχος.
Το κίτρινο είναι σήμα Video Composite και τα ασπρο-κόκκινο είναι ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΣ στερεοφωνικός ήχος (left-right)

Αυτό το ξέρω, απλά όταν παίρνω σήμα HDMI για τον προτζέκτορα απο το αναλογικό βύσμα στέλνει ήχο? Το είχα δοκιμάσει και δεν μου είχε δώσει. Θα δώ μήπως έκανα κάποιο λάθος.

Τελικά βγάζει ήχο απο το αναλογικό (αυτό με το composite) αλλα ο ήχος είναι πολύ μουντός. Καμιά σχέση με αυτόν που βγαίνει απο το hdmi (όταν τον στέλνω στην tv). Θα δώ μήπως έχει καμιά ρύθμιση μπας και στρώση.

Μιας και δεν βλέπω πως μπορώ να κάνω edit το προηγούμενο μήνυμα μου συνεχίζω εδώ.

Παίζοντας λίγο με τις ρυθμίσεις απο το PS3 παρατήρησα περίεργη συμπεριφορά. Οταν είχα τον ήχο στο hdmi άλλες φορές έδινε ήχο και στην αναλογική αλλά μουντό, άλλες φορές δεν έδινε καθόλου και άλλες με ένα απίστευτο βόμβο. Τελικά η μόνη λύση είναι ανάλογα με το που θέλω να στείλω τον ήχο (tv->hdmi hi-fi-> αναλογικό) πρέπει κάθε φορά να το αλλάξω απο το control panel του ps3. Μικρό το κακό :)