Ολα στους ιδιώτες, μήπως και λειτουργήσει τίποτα σωστά..

supacoopa

AVClub Addicted Member
19 June 2006
2,422
Athens
Σημερα το πρωι βρηκα στο γραμματοκιβωτιο μου 6 φακελους που ειχαν ως παραληπτες δυο ατομα απο ασχετη διευθυνση. Στο κουδουνι και στο γραμματοκιβωτιο υπαρχει μονο το ονομα μου, καθως το σπιτι ειναι μονοκατοικια.
Μεταξυ αυτων ηταν ενα εκκαθαριστικο εφοριας, ενας λογαριασμος πιστωτικης καρτας και αλλος ενας φακελος απο τραπεζα, πιθανως ενημερωτικο λογαριασμου.

Ειχα ορεξη και πηγα στα κεντρικα διανομης ΕΛΤΑ της περιοχης μου. Σημειωτεον οτι ειχα να λαβω αλληλογραφια (και λογαριασμους) εδω και σχεδον ενα μηνα.
Εκει λοιπον ο διευθυντης, κλασσικος δημοσιος υπαλληλος, μου ειπε οτι τετοια λαθη ειναι δικαιολογημενα γιατι εχουν υποστει μειωση προσωπικου και την διανομη την κανει "οποιος μπορει".

Φορτωσα και του ειπα αρκετα, δεν εδειξε να ενοχλειται απο τιποτα εκτος απο την νυξη μου οτι αν τυχον ιδιωτικοποιηθουν τα ΕΛΤΑ, θα στρωσουν. Εκει τον επιασε το συνδικαλιστικο του και αρχισε το κυρηγμα.
Αφησα τους φακελους και εφυγα γιατι δεν ειχα διαθεση να το τραβηξω περισσοτερο. Η τελευταια του φραση ηταν "τετοια λαθη γινονται και θα ξαναγινουν".

Δεν ξερω τι θα μπορουσα να κανω εχοντας στα χερια μου εκκαθαριστικο εφοριας και λογαριασμους πιστωτικης και τραπεζας καποιου αλλου.
Ξερω ομως πλεον τι εγιναν τα χαμενα πακετακια απο το eBay που νομιζα οτι δεν μου ειχαν στειλει οι πωλητες.

Ενα εκατομμυριο ανεργοι στην χωρα. Ποσοι βολεμενοι κρατικοδιαιτοι που δεν δουλευουν καθολου ή δεν κανουν σωστα την δουλεια τους;
Ειναι ή δεν ειναι λυση να τα δωσουν ολα στους ιδιωτες, μηπως τελικα λειτουργησει τιποτα σωστα σε αυτη τη ρημαδοχωρα;

Re: Ολα στους ιδιωτες, μηπως και λειτουργησει τιποτα σωστα

και που να δείς στις πιο σοβαρές κρατικές υπηρεσίες τι γίνετε... εγω αν είχα τέτοιους υπαλλήλους θα είχαν πάει σπιτάκι τους ΧΘΕΣ!

Οσο υπάρχει ατιμωρησία, ανύπαρκτο performance control και οποιος δεν αποδίδει: σπίτι του.. (οπως γίνεται σε ολον το πολιτισμένο κόσμο δηλαδή)
δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στην χώρα με αυτό το δημόσιο που ανήκει πλέον σε παλιά εποχή και δεν λένε να το καταλάβουν..
Ισως σε κανα Τουρκμενιστάν να πετύχεις τέτοια αδιαφορία και αλαζονία.

Και οπως διάβασα ενα σύνθημα.. "Αγαπώ την χώρα μου, μισώ το κράτος μου"..

Δηλαδή στον ιδιωτικό τα βλέπεις όλα καλώς καμωμένα για να τα δώσουν όλα?
Αν το δημόσιο δεν δουλεύει σωστά γιατί η λύση είναι να το δώσουμε και όχι να το κάνουμε να δουλέψει σωστά?

Και πως θα το κανουμε δλδ? Και γιατι δεν το καναμε τοσα χρονια?
Φυσικα ακουγεται ολιγον σαν το επιχειρημα περι Συριζα. Αυτοι που μας κατεστρεψαν θα μας σωσουν? Ε ας δοκιμασουμε καναν αλλο...

Και η ιδιωτικοπιηση εχει το ρισκο της. Ειδικοτερα σε κρισιμα πραγματα. Στην Καλιφορνια ας πουμε, πριν λιγα χρονια εμειναν απο ρευμα. λογω ιδιωτικοποιησης...
Το μονο σιγουρο ειναι οτι ετσι δεν παει πουθενα.

Δηλαδή στον ιδιωτικό τα βλέπεις όλα καλώς καμωμένα για να τα δώσουν όλα?
Αν το δημόσιο δεν δουλεύει σωστά γιατί η λύση είναι να το δώσουμε και όχι να το κάνουμε να δουλέψει σωστά?

Ο μόνος τρόπος για να διορθώσεις το συγκεκριμένο δημόσιο είναι το καταστρέψεις πρώτα, δεν χωρά επισκευές, αποδεικνύεται καθημερινά αυτό. Και να φτιάξεις ένα νέο από τα θεμέλια...

Ο μόνος τρόπος για να διορθώσεις το συγκεκριμένο δημόσιο είναι το καταστρέψεις πρώτα, δεν χωρά επισκευές, αποδεικνύεται καθημερινά αυτό. Και να φτιάξεις ένα νέο από τα θεμέλια...

«Λουκέτο» σε 117 εφορίες

Και τα νερά και τα νερά !!!! προχθές το δικό μου νερό έκανε μπουρμπολήθρες ασταμάτητα !!!

σε μομφή που εξέδωσα τηλεγραφικώς εις τα κεντρικά ... εχλευασθην οικτρά και αδικαιολόγητα

ντροπή και όνειδος

αλήτες χαραμοφαίδες

Απάντηση: Ολα στους ιδιωτες, μηπως και λειτουργησει τιποτα σωστα

Γι'αυτο γρηγορα τα ΕΛΤΑ στον ιδιωτη και αν λαμβανει ειδοποιηση η γιαγια σε χωρια με 20 κατοικους να μου τρυπησεις τη μυτη.Επισης,να παραγγελνεις απο το ebay ενα πραγματακι που κανει 9 δολλαρια και η εταιρια κουριερ να θελει 50 ευρω να στο "εκτελωνησει".

Το τελευταίο διάστημα βρίσκομαι συνεχώς σε δίλημμα, όσο κι αν δεν μου αρέσει το πέρασμα υπηρεσιών όπως τα ΕΛΤΑ (και ακόμα περισσότερο τα νερά) σε ιδιώτες, τόσο περισσότερο εκνευρίζομαι με το δημόσιο, τον τρόπο λειτουργίας του, τα χρήματα που κοστίζει, την αναποτελεσματικότητα του. Είμαι διχασμένη προσωπικότητα ή απλά αντιλαμβάνομαι ότι και η πλήρης ιδιωτικοποίηση δεν είναι λύση αλλά ούτε να παραμείνει το δημόσιο ως έχει;

Εφόσον είναι τόσο μπουρδέλο .. γιατί λυσάνε να το αγοράσουν ?

εάν θές να στείλεις πακέτο ταχυδρομικό .. και δεν γουστάρεις ελτά

πάντε σε άλλη εταιρεία ,,, τόσο απλά ....

εάν δώσεις κανα 50ρι ευρά για 2 κιλά πακέτο ... άλλο θέμα ´´

Προσωπικά δεν έχω ιδιαίτερα παράπονα από τα ΕΛΤΑ τα 2-3 τελευταία χρόνια (είναι τελικά και θέμα προσώπων, περιοχής, κλπ, δεν είναι παντού το ίδιο), δεν θα μπορούσα να πω το ίδιο για το γενικότερο μπάχαλο που ονομάζεται δημόσιο...

Είμαι διχασμένη προσωπικότητα ή απλά αντιλαμβάνομαι ότι και η πλήρης ιδιωτικοποίηση δεν είναι λύση αλλά ούτε να παραμείνει το δημόσιο ως έχει;

Δεν εισαι εσυ διχασμενη.

Απλα η πασοκοποιηση του Δημοσιου εχει διαφθειρει τοσο πολυ το συστημα που ουτε εμεις δεν ξερουμε πλεον τι θα ηταν το δημοσιο κανονικα.....

Δημοσιο ταγμενο στον πολιτη και οχι στον βουλευτη της περιοχης...Δημοσιο που θα εχει κυρωσεις ο υπαλληλος αν απιστει και οχι να παιρνει μια αδεια μεταποδοχων μεχρι να το μετανιωσει.....

Φανταζομαι οτι ενα σωστο δημοσιο θαταν περα και απο καθε κομματικη διαφορα.

Όλα ιδιωτικά και το κράτος τους πελάτες του....να τελειώνουμε....

Ρε καλά μας κάνουν.....

Απάντηση: Ολα στους ιδιωτες, μηπως και λειτουργησει τιποτα σωστα

Οτι στα ΕΛΤΑ υπαρχουν καποιοι που επρεπε να μην υπαρχουν στα ΕΛΤΑ εδω και καιρο ειναι δεδομενο,αλλα δεν σημαινει οτι ολοι ειναι ετσι.Ειχα προβλημα με ταχυδρομικο διανομεα [ερχοταν 2 φορες την εβδομαδα] και εκανα σχετικη καταγγελια στον προισταμενο της κεντρου διανομης.Ο τυπος δεν ενοχληθηκε ,ο προισταμενος τα ειχε γραμμενα...,ωσπου εκανα καταγγελια στη περιφεριακη διιευ/ση.Μετα απο μερικες φορες που αρχισε να ερχεται καθε μερα ο τυπος ξαναρχισε τα ιδια.Καταγγελια στον ιδιο περιφεριακο δ/ντη και απο τοτε εξαφανισθηκε και ο υπαλληλος και το προβλημα.Τοσο ο νεος ταχ διανομεας οσο και το προσωπικο του τοπικου καταστηματος ειναι αριστοι, επομενως δεν βλεπω το λογο να γινουν ιδιωτες.
Το οτι υπαρχουν σε ολες τις δημοσιες υπηρεσιες ατομα που πρεπει αμεσα η να διορθωθουν η να απολυθουν ειναι δεδομενο.
Ας μαθουμε και μεις σαν πολιτες να διεκδικουμε τα αυτονοητα .
Υ.Γ μετα απο μερικες δεχθηκα τηλεφωνημα απο την περιφεριακη διευ/ση αν το προβλημα λυθηκε.Υπαρχει και αυτο το ελληνικο δημοσιο.

Απλά να επισημάνω πως η μονιμότητα στο δημόσιο έγινε για να προστατεύει τους υπαλλήλους από μαζικές απολύσεις κατά την αλλαγή κυβερνήσεων και αντικατάσταση τους από νέους "πολλά υποσχόμενους πουλέν" φιλικότερους με την εκάστοτε κυβέρνηση. Τώρα για τους ιδιώτες τι να λέμε... με 450 ευρά μισθό θα σε ξεζουμίζουν όσο δεν παίρνει. Αν καμία μέρα λάβει κανένας πακέτο από το εξωτερικό με πατημασιές επάνω και τα εντός αυτού αντικείμενα σπασμένα μην παρεξηγηθεί. Κάποιος σκλάβος θα είχε νεύρα εκείνη τη μέρα. Στο δημόσιο θέλεις 2 χωροφύλακες πάνω από κάθε υπάλληλο για να δουλεύει και στον ιδιωτικό δύο για να τον μαστιγώνουν όπως έχει γίνει το πράγμα.

Re: Απάντηση: Ολα στους ιδιωτες, μηπως και λειτουργησει τιποτα σωστα

Υ.Γ μετα απο μερικες δεχθηκα τηλεφωνημα απο την περιφεριακη διευ/ση αν το προβλημα λυθηκε.Υπαρχει και αυτο το ελληνικο δημοσιο.

+1

Offtopic
Κόβεται το ρεύμα σε μία μόνο φάση της πολυκατοικίας.... 14 Αυγούστου....

Παίρνω τηλέφωνο την ΔΕΗ. Μου λέει ο άνθρωπος οτι θα στείλει κάποιον να το δει...(λέω καλά ναι σίγουρα)...

Περνάει μισή ώρα.... Έρχεται το ρεύμα....

Περνάνε 2 λεπτά, χτυπάει τηλέφωνο....(κινητό)..

"Ναι γεια σας απο την ΔΕΗ είμαστε, ήρθε το ρεύμα?"

"Ναι ευχαριστώ παιδιά"....
End Offtopic.....

Στα ΕΛΤΑ έγινε ακριβώς το ίδιο με αυτό που περιγράφει ο Πέτρος, μόνο που δεν ξέρω αν έκανε κανείς καταγγελία.......

Εφόσον είναι τόσο μπουρδέλο .. γιατί λυσάνε να το αγοράσουν ?
εάν θές να στείλεις πακέτο ταχυδρομικό .. και δεν γουστάρεις ελτά
πάντε σε άλλη εταιρεία ,,, τόσο απλά ....
εάν δώσεις κανα 50ρι ευρά για 2 κιλά πακέτο ... άλλο θέμα ´´

Μαλλον δεν διαβασες τιποτα αλλο εκτος απο απο την τρισκαταρατη λεξη "ιδιωτικοποιηση".

Μακαρι να ηταν ολα δημοσια (και δωρεαν γιατι οχι) αλλα να λειτουργουσαν σωστα.
Εφ'οσον αυτο αποδεδειγμενα δεν γινεται, τι αλλη λυση υπαρχει;

Ο φωστηρας που μπερδεψε την Δεληγιαννη με την Μακρυγιαννη, σε ποια ιδιωτικη εταιρια θα στεκοταν;
Ο διευθυντης του, που τον καλυπτει και τον δικαιολογει;

Ειναι αποδεκτο να μοιραζονται προσωπικα δεδομενα οπου τυχει, απλα και μονο επειδη ο ιδιωτης ειναι κεφαλαιο και αρα ντε φακτο εχθρος;
Ο ΟΤΕ οταν εγινε ιδιωτικος, ανεβασε ξεφρενα τα τιμολογια ή μηπως αρχισε επιτελους να προσφερει υπηρεσιες της προκοπης;

Το προβλημα ειναι οτι αν γινουν αποκρατικοποιησεις θα γινουν στο ποδι και χωρις κανενα σχεδιο και ελεγχο, οπως εγινε με τις ιδιωτικες εταιριες ρευματος.
Αυτο δεν σημαινει ομως οτι πρεπει να ανεχομαι τον καθε συνδικαλιστη που κατεβαζει διακοπτες οποτε του καπνισει, ουτε το καθε αχρηστο κομματοσκυλο στην θεση που θα μπορουσε να εχει ενας ανθρωπος με προσοντα και ορεξη για δουλεια.

[SUP][/SUP]Η πλάκα είναι οτι ούτε οι Άγγλοι δεν θέλουν τον ιδιωτικό τομέα......

Άρα τι μένει????