Ολα στους ιδιώτες, μήπως και λειτουργήσει τίποτα σωστά..

Περι Eurobank-Εθνικης Τραπεζας:

.....""Ο Τουρκολιάς που έλαβε τον λόγο πρόταξε το ομαδικό πνεύμα τονίζοντας μεταξύ άλλων «είμαστε διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις για την επίτευξη του μεγάλου στόχου αλλά όλοι και όλα θα αξιολογηθούν από την αρχή.

Δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις.

Στόχος είναι να πετύχει η ομάδα ώστε όλοι να είμαστε αντάξιοι των 180 δις ενεργητικό που θα έχει ο όμιλος.
Έχω παίξει μπάλα και έχω μοιράσει μπαλιές σε όλους, αλλά δεν θα γίνω τερματοφύλακας δήλωσε με νόημα.

Σας θέλω όλους μαζί μου.

Θα προωθήσουμε τους νέους και ταλαντούχους ενώ τόνισε ότι δεν επηρεάζομαι στις αποφάσεις»
...."

http://www.bankingnews.gr/bank-insi...έπεται-νέα-συνάντηση-με-πρόσκληση-της-εθνικής

Προφανως o Τουρκολιας ομιλει περι αξιοκρατιας.
Αυτο σημαινει οτι απο τους 100 top managers του νεου σχηματος, σε εσωτερικο/εξωτερικο, οι 80+ πρεπει να ειναι απο την 'ιδιωτικη' Eurobank.. Θα το τολμησει? Δεν νομιζω...
 
Λογικα οι απαιτησεις σε δυναμικο θα αυξηθουν οποτε ας πουμε οτι θα χρειαστει πανω απο 100 top managers ισως 150 ?

Ε δεν θα συνταξιοδοτηθουν και καποιοι ?
 
Τη διεξαγωγή έρευνας ζήτησε το υπουργείο Δικαιοσύνης από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Η αποκάλυψη της έκνομης δράσης των πολυεθνικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα που διενήργησαν οι αμερικανικές αρχές, οι οποίες, μάλιστα, επέβαλαν πρόστιμα ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γ. Σούρλας διαβίβασε για έρευνα στον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη αποφάσεις των Αμερικανικών δικαστηρίων που επέβαλαν την τελευταία διετία (μετά από συμβιβασμό) πρόστιμα 350 εκ. δολαρίων σε πολυεθνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και δωροδοκούσαν προκειμένου να προωθούνται τα προϊόντα τους.

Όπως αναφέρει ο κ. Σούρλας σε σχετική ανακοίνωσή του, οι πολυεθνικές αυτές εταιρίες δωροδοκούσαν προκειμένου να προωθήσουν σε οργανισμούς του Ελληνικού Δημοσίου τα προϊόντα τους. Η προώθηση των προϊόντων γινόταν στους χώρους των τηλεπικοινωνιών, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των ιατρικών και ορθοπεδικών συσκευών και των φαρμάκων.

Τα πρόστιμα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, είναι τα χαμηλότερα προβλεπόμενα, καθώς υπήρξε συμβιβασμός αφού οι μητρικές εταιρείες δέχθηκαν ότι διαπράχθηκε το αδίκημα της δωροδοκίας στην Ελλάδα ενώ παράλληλα τους έχει επιβληθεί επιτήρηση από τις αρμόδιες αρχές ώστε να λειτουργούν με διαφάνεια από εδώ και στο εξής.

Όπως υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας, κατά την εκδίκαση αυτών των υποθέσεων μεταξύ άλλων, "αποκαλύφθηκε ότι κατέβαλαν στους Έλληνες μεσάζοντες εκατομμύρια δολάρια σε εικονικές εταιρείες και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις δρούσαν και για λογαριασμό άλλων χωρών όπως των Σκοπίων όπου καταβλήθηκε σε ένα μεσάζοντα το ποσό των έξι εκατομμυρίων δολαρίων για την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων συγκεκριμένης εταιρείας τηλεπικοινωνιών".

Είναι προφανές ότι "πρόκειται για κυκλώματα διαφθοράς, εκμαυλισμού και αθέμιτου ανταγωνισμού που συνέβαλαν ώστε να οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία και την εθνική ταπείνωση", προσθέτει ο γενικός γραμματέας.

Επίσης, ο κ. Σούρλας τονίζει ότι οι σχετικές καταγγελίες, τα σχετικά στοιχεία, όπως και οι καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων των ΗΠΑ, απεστάλησαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης και οι αποστολείς των στοιχείων αυτών, αλλά και "όλοι οι έλληνες φορολογούμενοι, θέλουν να πληροφορηθούν, ποιοι συμμετείχαν στα κυκλώματα ως μεσάζοντες, ποιοι οι τελικοί αποδέκτες, πόσα χρήματα καταχράστηκαν, ποια τα ποσά που ζημιώθηκε το ελληνικό Δημόσιο".

Ακόμη, αναφέρει ο κ. Σούρλας ότι ο ελληνικός λαός πρέπει, να πληροφορηθεί σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί οι ελληνικές δικαστικές αρχές οι οποίες είχαν ενημερωθεί από τις υπηρεσίες των ΗΠΑ, ή σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να καταβληθούν στο ελληνικό δημόσιο τα ποσά που καταχράστηκαν. Τέλος, πρέπει να γίνει γνωστό ποιες ποινικές κυρώσεις αλλά και διοικητικές επεβλήθησαν σε όσους εμπλέκονται στις υποθέσεις αυτές και κατείχαν θέσεις στο Δημόσιο τομέα.

http://www.pheme.gr/article.aspx?id=5561#.UHgyTk3f0YQ.twitter

Για να μην χαθεί
 
Λογικα οι απαιτησεις σε δυναμικο θα αυξηθουν οποτε ας πουμε οτι θα χρειαστει πανω απο 100 top managers ισως 150 ?

Ε δεν θα συνταξιοδοτηθουν και καποιοι ?

Εννοουσα 100 υψηλοβαθμα στελεχη συνολικα για τις αναγκες του νεου σχηματος.
Ναι, θα 'συνταξιοδοτηθουν' πολλοι.. αλλα μαλλον μετα το 2013 οποτε αναμενεται και η ουσιαστικη συνενωση των ομιλων με καταργηση επικαλυπτομενων καταστηματων και υπηρεσιων και οι αναγκες θα ξεκαθαρισουν.

Ειμαι πολυ (μα πολυ) περιεργος να δω την 'αξιοκρατια' για τις επιλογες στελεχων που επικαλεστηκε ο Τουρκολιας :))
 
Αν θυμαμαι καλα απο τις διαδικασιες απορροφησης της τραπεζας εργασιας απο την Εurobank θα παρει κανα δυο χρονια στην καλυτερη....οποτε μακρυς ψαλμος αλλελουια....
 
ΝΕΡΟ-ΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ «SUEZ»!Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Στον πλανήτη Γη, όπου το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε χώρες που αντιμετωπίζουν τρομερά προβλήματα υδροδότησης, στην Υδρόγειο σφαίρα μας, όπου πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό, μια από τις πλέον προσοδοφόρες μπίζνες είναι η διαχείριση του νερού.
Καθόλου τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι η - σύμφωνα με όλους τους «νόμιμους και ηθικούς» κεφαλαιοκρατικούς κανόνες - μετατροπή του νερού από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, έχει οδηγήσει τις πολυεθνικές εταιρείες διαχείρισης των υδάτων στη λίστα με τις μεγαλύτερες σε ισχύ πολυεθνικές του κόσμου.
Μια από αυτές τις πολυεθνικές, 19η μέχρι πρόσφατα στην κατάταξη των πολυεθνικών με το μεγαλύτερο Ενεργητικό στον κόσμο και 3η στην Ευρωζώνη από άποψη ρευστότητας που ξεπερνά σε μετρητά τα 18 δισ. ευρώ, είναι η γαλλική «Suez».
Πρόκειται για την εταιρεία, που, στο πλαίσιο της ελληνογαλλικής φιλίας, την οποία επαναβεβαίωσαν πρόσφατα οι Ολάντ - Σαμαράς κατά την επίσκεψη του πρώτου στην Αθήνα, επιθυμεί την εξαγορά των υπό ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Ηδη η «Suez» κατέχει το 5,5% των μετοχών της ΕΥΑΘ.
Εφόσον το σχέδιο ευοδωθεί, η Ελλάδα θα είναι μια από τις περίπου 100 χώρες παγκοσμίως, στις οποίες η «Suez» θα έχει βάλει για τα καλά χέρι στις υπηρεσίες υδάτων τους. Κατ' αυτόν τον τρόπο, ο ελληνικός λαός θα μπορεί να αισθάνεται περήφανος για το γεγονός ότι θα έχει καταβάλει κι αυτός το μερίδιό του, ώστε να αυξηθεί ο τζίρος των πολυεθνικών ύδατος, που ήδη από τις αρχές του αιώνα είχε ξεπεράσει τα 150 δισ. δολάρια ετησίως σε μια «αγορά νεού» που σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα η αξία της ανέρχεται στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια!
Ας δούμε, τώρα, πώς παράγεται αυτός ο πλούτος και με τι επιπτώσεις...
1) Σύμφωνα με τη μελέτη «Our Right to Water» (σ.σ.: «Το δικαίωμά μας στο νερό») που εκπονήθηκε από τους David Hall και Meera Karunananthan στο πλαίσιο του προγράμματος «Blue Planet Project», παρότι το 2010 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εξέδωσε ψήφισμα για την αναγνώριση ύδρευσης και αποχέτευσης ως ανθρώπινο δικαίωμα, η πραγματικότητα είναι η εφαρμογή ενός εκτεταμένου προγράμματος για την «πώληση της δημόσιας περιουσίας συμπεριλαμβανομένων των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης στα ιδιωτικά συμφέροντα».
Η αγοραπωλησία του «ανθρώπινου δικαιώματος σε ασφαλές πόσιμο νερό και αποχέτευση» (Εκθεση Οκτωβρίου 2011 του Ειδικού Εισηγητή του ΟΗΕ) αποτελεί δε μια κατάσταση «πιο συχνή στην Ευρώπη από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη ήπειρο».
Πρόκειται για μια πολιτική, που προωθείται τόσο από την ΕΕ όσο και από το ΔΝΤ, στο όνομα των «επωφελών ιδιωτικοποιήσεων» που τάχα θα βελτιώσουν τις υπηρεσίες και τάχα θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους των χωρών που ξεπουλούν το νερό τους.
Η αλήθεια, σύμφωνα με την έκθεση είναι ότι οι «υπηρεσίες χειροτερεύουν, οι θέσεις εργασίας έχουν χαθεί, τα ιδιωτικά μονοπώλια απολαμβάνουν φουσκωμένα κέρδη για δεκαετίες, ενώ το ποσό των χρημάτων που καταβάλλονται από τους ιδιώτες αγοραστές είναι πάντα πολύ κατώτερο των προσδοκιών».
Επίσης, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, «το μεγαλύτερο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων όλων των εποχών (σ.σ.: και στο νερό) εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση Θάτσερ στο Ηνωμένο Βασίλειο επί 17 έτη. Στο τέλος αυτής της περιόδου, το επίπεδο του δημόσιου χρέους στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν περίπου το ίδιο όπως στην αρχή». Σημειωτέον ότι στη Βρετανία η πλήρης ιδιωτικοποίηση του νερού έφερε αυξήσεις κατά 67% μεταξύ 1989 και 1995 και 245% μέχρι το 2006. Το ποσοστό διακοπών των παροχών ανέβηκε κατά 177%. Και όλα αυτά παράλληλα με αλλεπάλληλα κρούσματα δυσεντερίας και δηλητηριάσεων λόγω κρυπτοσποριδίασης, εκτεταμένες διαρροές στους αγωγούς ύδατος που υπολογίζονται σε 200 λίτρα (!) ανά πολίτη, απολύσεις περίπου 8.500 εργαζομένων.
Στην έκθεση σημειώνεται, ειδικότερα, ότι:
α) Στην Ελλάδα, από το 1999 - 2001 με την εφαρμογή της ιδιωτικοποίησης στο νερό και την έναρξη των λεγόμενων «μετοχοποιήσεων» σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ «το κόστος αυξήθηκε κατά 250% - 300%, αλλά οι υπηρεσίες δε βελτιώθηκαν», αφού «σχεδόν όλη η δουλειά γίνεται από εργολάβους, με μεγαλύτερο κόστος από πριν».
β) Στην Πορτογαλία, οι πιέσεις για ιδιωτικοποίηση οδηγούν «σε αυξήσεις στο νερό σε δραματικά ποσοστά καιοι ιδιωτικές εταιρείες εμποδίζουν την πρόσβαση σε δωρεάν δημόσιες παροχές νερού, όπως κρήνες νερού».
γ) Στη Βουλγαρία, η διωτικοποίηση του νερού έχει οδηγήσει σε ένα «συγκλονιστικό κατάλογο δόλιας συμπεριφοράςαπό την ιδιωτικοποιημένη εταιρεία λειτουργίας των υπηρεσιών νερού στην πρωτεύουσα Σόφια», με χιλιάδες νοικοκυριά είτε να είναι αποκομμένα από τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης είτε να αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, τη στιγμή που «τα τέλη για τους βιομηχανικούς χρήστες νερού έχουν μειωθεί κατά δέκα φορές».
δ) Στην Ιταλία, παρά το συντριπτικό ποσοστό (96%) στο δημοψήφισμα του 2011 εναντίον των σχεδίων για την απελευθέρωση και την ιδιωτικοποίηση του νερού, εντούτοις «κορυφαία στελέχη της ΕΕ ασκούν πίεση στην ιταλική κυβέρνηση για την απελευθέρωση και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών νερού».
2) Αυτή η πολιτική, της ιδιωτικοποίησης του νερού, είναι τόσο «δημοκρατική» όσο η χούντα του Πινοσέτ που ιδιωτικοποίησε μέχρι και τις λίμνες και τα ποτάμια της Χιλής.
Επίσης είναι μια πολιτική τόσο «νέα», όσο και ο... 19ος αιώνας.
Οπως αναφέρει ο εκ των συγγραφέων του βιβλίου «Επαναδημοτικοποίηση: Επιστρέφοντας το νερό σε δημόσια χέρια», ο Μαρτίν Πιζόν, «όταν τα πρώτα συστήματα υδροδότησης δημιουργήθηκαν στη Δυτική Ευρώπη, στα μέσα του 19ου αιώνα, το όλο σύστημα ήλεγχε ένα ολιγοπώλιο εννέα εταιρειών» (Δέσποινα Παπαγεωργίου, «Crash»).
Ομως, δύο αιώνες αργότερα, οι «πειρατές του... γλυκού νερού» επιστρέφουν, προσδοκώντας τεράστια κέρδη σε έναν κόσμο στον οποίο, όπως αναφέρει ο ΟΗΕ, το 2040 η ζήτηση του νερού θα είναι κατά 30% μεγαλύτερη από τα διαθέσιμα αποθέματα.
Στο μεταξύ, οι «πειρατές» έχουν να επιδείξουν τα εξής «κοινωφελή έργα» (αναλυτικότερα στοιχεία: «Οι βαρόνοι του νερού» http://www.icij.org/water/default.aspx, Δ. Παπαγεωργίου «Ιδιωτικοποίηση του νερού: Σκοτώνοντας τη ζωή», «Ο πόλεμος του νερού και των ιδιωτικοποιήσεων» http://thesecretrealtruth.blogspot.com, «Σώστε το νερό από την ιδιωτικοποίηση»):
• Η εταιρεία «Suez», που η πλειοψηφία των μετοχών της ανήκει στο γαλλικό κράτος, μαζί με την επίσης γαλλική «Veolia» ήλεγχαν το νερό του Παρισιού από το 1985. Εκδιώχτηκαν από την ίδια την πρωτεύουσα της Γαλλίας, από το Παρίσι, το 2008, όταν πια το Δημοτικό Συμβούλιο της γαλλικής πρωτεύουσας ήταν αδύνατον να παρακάμψει τις μελέτες που αποδείκνυαν τόσο την υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών όσο και την κλοπή που υφίσταντο οι καταναλωτές ύψους δεκάδων εκατομμυρίων κάθε χρόνο από τα τιμολόγια των εταιρειών. Η τιμή του νερού, μετά την εκδίωξη των πολυεθνικών, μειώθηκε κατά 9% και το κόστος λειτουργίας των υπηρεσιών ύδρευσης κατά 35 εκατομμύρια ευρώ!
• Η εταιρεία «Suez» δρα στη Νότια Αφρική. Αποτέλεσμα ήταν το 2000 να ξεσπάσει επιδημία χολέρας στο Γιοχάνεσμπουργκ με πάνω από 250 νεκρούς και 120.000 αρρώστους ως συνέπεια ότι οι φτωχοί Νοτιοαφρικανοί, αδυνατώντας να πληρώσουν τις τιμές του νερού, έπιναν νερό από λίμνες και ποτάμια...
• Η εταιρεία «Suez» μόλις εμφανίστηκε στην Αυστραλία, είχε ως συνέπεια, το 1998, το νερό στο Σίδνεϊ να μολυνθεί σε ασύλληπτα επίπεδα από παράσιτα, αφού η εταιρεία δε θεωρούσε ότι ήταν υποχρεωμένη να αφαιρεί αυτούς τους οργανισμούς από το νερό.
• Η εταιρεία «Suez» εξαγόρασε στις αρχές της δεκαετίας του '90 την εταιρεία ύδρευσης της Αργεντινής. Η τιμή, μέχρι την εκδίωξη της «Suez» το 2006, διπλασιάστηκε. Οπως επιπλέον αποδείχτηκε, το 90% των λυμάτων η εταιρεία αντί να τα επεξεργάζεται τα έριχνε στον ποταμό Ρίο ντε λα Πλάτα.
• Η εταιρεία «Suez» οδηγήθηκε το 2009 στα δικαστήρια από την πόλη Κάμντεν του Νιού Τζέρσεϊ που απαιτούσε αποζημίωση ύψους 29 εκατ. δολαρίων, λόγω των ευθυνών της όσον αφορά στην απώλεια νερού, τη μη συντήρηση του δικτύου και τις διακοπές στην υδροδότηση.
• Η εταιρεία «Suez» αποκαλύφθηκε πως για λόγους αύξησης του κέρδους της είχε αδρανοποιήσει τις αντλίες ακατέργαστων λυμάτων στην πόλη Μιλγουόκι, τα οποία κατά δισεκατομμύρια γαλόνια έριχνε στη λίμνη Μίτσιγκαν...
3) Η ιδιωτικοποίηση, τέλος, δεν κάνει κακό μόνο στην υγεία ή στην τσέπη.
Σε ορισμένες περιπτώσεις - κατά κυριολεξία - δολοφονεί κιόλας:
α) Στη Βολιβία, πριν από την πτώση του Ουγκό Μπάνζερ το 2002, ο δικτάτορας προχώρησε, υπό την καθοδήγηση του ΔΝΤ, στην ιδιωτικοποίηση της κρατικής εταιρείας ύδρευσης και στην παροχή δικαιωμάτων για εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων και του αρδευτικού συστήματος της Κοχαμπάμπα, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Βολιβίας, στην πολυεθνική «Becthel». Αυτό που ακολούθησε ήταν η δολοφονία 7 διαδηλωτών και ο τραυματισμός εκατοντάδων από τις σφαίρες του βολιβιανού στρατού που επιτέθηκε κατά των μαζικών διαδηλώσεων που ξέσπασαν το 2000 ενάντια στις αδιανόητες αυξήσεις της τιμής του νερού.
β) Στον Καναδά, τουλάχιστον επτά άνθρωποι πέθαναν στο Γουάλκερτον του Οντάριο, όταν προσβλήθηκαν από το βακτήριο «E. coli» έπειτα από την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας ελέγχου της ποιότητας του ύδατος από την «A&L Labs». Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα αποτελέσματα του ελέγχου της ποιότητας των υδάτων που προκάλεσαν τους θανάτους είναι «προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας» της εταιρείας και η πολυεθνική αρνήθηκε να τα δώσει στη δημοσιότητα...
 
Η Suez που αναφέρεται, είναι και από τις κυριότερες εταιρίες διαχείρισης-λειτουργίας σε θαλάσσιες εξέδρες πετρελαίου-φυσικού αερίου παγκοσμίως.
Προφανώς με ένα σμπάρο, όλα τα τρυγόνια...
μάλλον βρήκαμε τη "Siemens-Intrecom" της επόμενης 20ετίας... να δούμε τώρα ποιοι θα παίξουν το ρόλο του "Κόκκαλη"...
 
Σημερα το πρωι βρηκα στο γραμματοκιβωτιο μου 6 φακελους που ειχαν ως παραληπτες δυο ατομα απο ασχετη διευθυνση. Στο κουδουνι και στο γραμματοκιβωτιο υπαρχει μονο το ονομα μου, καθως το σπιτι ειναι μονοκατοικια.
Μεταξυ αυτων ηταν ενα εκκαθαριστικο εφοριας, ενας λογαριασμος πιστωτικης καρτας και αλλος ενας φακελος απο τραπεζα, πιθανως ενημερωτικο λογαριασμου.

Ειχα ορεξη και πηγα στα κεντρικα διανομης ΕΛΤΑ της περιοχης μου. Σημειωτεον οτι ειχα να λαβω αλληλογραφια (και λογαριασμους) εδω και σχεδον ενα μηνα.
Εκει λοιπον ο διευθυντης, κλασσικος δημοσιος υπαλληλος, μου ειπε οτι τετοια λαθη ειναι δικαιολογημενα γιατι εχουν υποστει μειωση προσωπικου και την διανομη την κανει "οποιος μπορει".

Φορτωσα και του ειπα αρκετα, δεν εδειξε να ενοχλειται απο τιποτα εκτος απο την νυξη μου οτι αν τυχον ιδιωτικοποιηθουν τα ΕΛΤΑ, θα στρωσουν. Εκει τον επιασε το συνδικαλιστικο του και αρχισε το κυρηγμα.
Αφησα τους φακελους και εφυγα γιατι δεν ειχα διαθεση να το τραβηξω περισσοτερο. Η τελευταια του φραση ηταν "τετοια λαθη γινονται και θα ξαναγινουν".

Δεν ξερω τι θα μπορουσα να κανω εχοντας στα χερια μου εκκαθαριστικο εφοριας και λογαριασμους πιστωτικης και τραπεζας καποιου αλλου.
Ξερω ομως πλεον τι εγιναν τα χαμενα πακετακια απο το eBay που νομιζα οτι δεν μου ειχαν στειλει οι πωλητες.

Ενα εκατομμυριο ανεργοι στην χωρα. Ποσοι βολεμενοι κρατικοδιαιτοι που δεν δουλευουν καθολου ή δεν κανουν σωστα την δουλεια τους;
Ειναι ή δεν ειναι λυση να τα δωσουν ολα στους ιδιωτες, μηπως τελικα λειτουργησει τιποτα σωστα σε αυτη τη ρημαδοχωρα;


τέτοιους υπαλληλους εχω συναντησει και στον ιδιωτικο τομεα, που απλα εκει δεν επιβιωνουν για πολυ..... αυτο που φταιει ειναι το συστημα οχι οι εργαζομενοι......
 
Ότι οι managers της Eurobank είναι οι δικαιωματικά πιο άξιοι έναντι της Εθνικής, λόγω του αμιγώς 'ιδιωτικού' ιδιοκτησιακού καθεστώτος της πρώτης, είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο. Η Eurobank πέρασε τελευταία και καταϊδρωμένη τα στρες τεστ από τις λεγόμενες 'συστημικές' τράπεζες, παρ' όλο που αυτά αποδείχθηκαν έτσι κι' αλλιώς ο φερεντζές του φούστη (εδώ τα πέρασε και η Monte dei Paschi της Σιένα!! :BDGBGDB55:). Οι δε παροικούντες την - τραπεζική - Ιερουσαλήμ γνωρίζουν την ποιότητα του χαρτοφυλακίου της τράπεζας. :HTEHETH63:
 
Re: Απάντηση: Ολα στους ιδιώτες, μήπως και λειτουργήσει τίποτα σωστά..

Ότι οι managers της Eurobank είναι οι δικαιωματικά πιο άξιοι έναντι της Εθνικής, λόγω του αμιγώς 'ιδιωτικού' ιδιοκτησιακού καθεστώτος της πρώτης, είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο. Η Eurobank πέρασε τελευταία και καταϊδρωμένη τα στρες τεστ από τις λεγόμενες 'συστημικές' τράπεζες, παρ' όλο που αυτά αποδείχθηκαν έτσι κι' αλλιώς ο φερεντζές του φούστη (εδώ τα πέρασε και η Monte dei Paschi της Σιένα!! :BDGBGDB55:). Οι δε παροικούντες την - τραπεζική - Ιερουσαλήμ γνωρίζουν την ποιότητα του χαρτοφυλακίου της τράπεζας. :HTEHETH63:

Ποιότητα δανειακού χαρτοφυλακίου της Eurobank. Το πιό σύντομο τραπεζικό ανέκδοτο. Η τράπεζα που έδινε κάρτες και δάνεια σε κάθε πικραμένο και μετά τον κυνηγούσε όπως ο διάολος τους κολασμένους, απειλώντας για ψύλλου πήδημα με δικαστήρια,κατασχέσεις και ότι άλλο κατέβαζε η αρρωστημένη κούτρα του Νανόπουλου.
 
Επενδυτικά κεφάλαια σίγουρης δυστυχίας
Διαπραγματεύσεις για την αγορά σε χαμηλή τιμή δανεί*ων από τις ελληνικές τράπεζες κάνουν ξένες γερμανικές εταιρείες που ειδικεύονται στις πτωχεύσεις. Παζα*ρεύουν τα δάνεια στο 5 έως 50% της αξίας τους για να εισπράξουν στη συνέχεια το 100% πιέζοντας με κα*τασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Στην ιδιοκτησία ξένων εταιρειών, των λεγόμενων «distress funds», που σε κυριολεκτική μετάφραση σημαίνει «επενδυτικά κεφάλαια δυστυχίας», αναμέ*νεται να περάσουν χιλιάδες δάνεια Ελλήνων δανειο*ληπτών το προσεχές διάστημα.
Προς το παρόν πωλήσεις τέτοιου είδους δεν έχουν πραγματοποιηθεί, όμως οι τραπεζίτες επισημαίνουν ότι θα πουλήσουν σε συμφέρουσες τιμές χαρτοφυλάκια δανείων. Κύ*ριος λόγος για αυτές τις πωλήσεις είναι ότι θέλουν να πετύχουν τη λεγόμενη απομόχλευση στα χαρτοφυλάκιά τους, δηλαδή να μειώσουν τα «ανοίγματα» που έχουν, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι τα δάνεια που έχουν χορηγήσει. Άλλωστε στην πράξη οι διαδικασίες πώλησης θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, οπότε και λήγει η προστασία από πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία μέχρι 180.000 ευρώ και οι εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να πιέσουν για εξόφληση ή να πραγματο*ποιήσουν πλειστηριασμούς.

Τα «κοράκια»

Στελέχη ξένων εταιρειών του είδους αυτού βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και διαπραγματεύονται με τις ελληνικές τράπεζες την αγορά ελληνικών δανείων σε πολύ χαμηλότερη τιμή από την ονομαστική. Όταν ολοκληρωθούν τέτοιες πωλήσεις, οι δανειο*λήπτες θα βρεθούν να χρωστούν το δάνειο πλέον σε ξένες εται*ρείες, οι οποίες θα ξεκινήσουν διαδικασίες είσπραξης.
Οι προσφορές που δίνονται για τα δάνεια από τις ξένες εται*ρείες ξεκινούν από το 5% της αξίας τους, όταν πρόκειται για κα*ταναλωτικά δάνεια που δεν εξοφλούνται, και φτάνουν μέχρι το 45-50%, όταν πρόκειται για δάνεια με υποθήκη, τα οποία είναι ενήμερα.

Οι δανειολήπτες πάντως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:
Η τράπεζα θα πρέπει να τους ενημερώσει ότι το δάνειό τους πουλήθηκε σε τρίτο.
Οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει με την τράπεζα από την οποία δανείστηκαν (δηλαδή επιτόκιο, διάρκεια αποπληρωμής κ.λπ.) δεν αλλάζουν.
Σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής μιας δόσης, ακόμα και μία ημέρα, θα δέχονται τηλεφωνικές κλήσεις από εισπρα*κτικές εταιρείες.
Αν η πληρωμή καθυστερήσει τρεις μήνες – δηλαδή 90 μέρες –, την 91η μέρα θα ενημερωθούν ότι είναι απαιτητό το σύνο*λο της οφειλής, διαφορετικά θα κινηθούν διαδικασίες κατάσχε*σης.
Ο νόμος που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς μέχρι το τέ*λος του 2013 καλύπτει δάνεια πρώτης κατοικίας μέχρι του πο*σού των 180.000 ευρώ.
Αν η οφειλή είναι 181.000 ευρώ, παύει να ισχύει η προστα*τευτική ομπρέλα του νόμου και ο δρόμος για κατάσχεση είναι ανοικτός.
Από τις διαδικασίες είσπραξης θα εξαιρούνται μόνο οι – λί*γοι – δανειολήπτες που θα εμπίπτουν στις ειδικές κατηγορίες, οι οποίες θα προστατεύονται από τη νέα ρύθμιση που θα γίνει τον Μάρτιο.
Ο νόμος που απαγορεύει μέχρι τέλος του χρόνου τους πλειστηριασμούς για πρώτη κατοικία μέχρι του ποσού των 180.000 ευρώ είναι και η αιτία που δεν έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής οι πωλήσεις χαρτοφυλακίων ενυπόθηκων δανεί*ων από τις ελληνικές τράπεζες σε ξένους. u Τα funds λειτουργούν με αμιγώς χρηματο*οικονομικά κριτήρια και όχι με κοινωνικά. Δη*λαδή δεν θα λάβουν υπόψη τους ότι ο δανειολή*πτης μπορεί να είναι άνεργος ή να του έχει μειωθεί ο μισθός στο μισό. Θέλει να πληρωθεί στην ώρα με κά*θε τρόπο.
Μόνη προστασία θα είναι οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρ*νηση, για άνεργους, ασθενείς δανειολήπτες και για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 25.000 ευρώ.
Η είσπραξη του δανείου θα συνεχίσει να γίνεται (κατά 99%) από την τράπεζα που τα πούλησε. Προκειμένου δε να μην είναι «αμελής» η τράπεζα στην είσπραξη αυτών των δανείων, θα προ*βλέπονται ρήτρες, σύμφωνα με τις οποίες αν αυξηθούν οι επι-σφάλειες στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, η τράπεζα θα πρέ*πει να επιστρέψει στο fund τμήμα των χρημάτων που έλαβε από την πώλησή του.

http://topontiki.gr/article/49542/Ependutika-kefalaia-sigouris-dustuxias