Ολα στους ιδιώτες, μήπως και λειτουργήσει τίποτα σωστά..

Όντως δεν υπάρχουν

Ρίξε μια μάτια σε συλλογική σύμβαση στη ζώνη (επίσημη φυσικά χωρίς τη "μαύρη" αμοιβή.) και το ξανασυζητάμε αν θες

http://www.omed.gr/el/index.php?module=mysse&action=data&myid=102

Τι να συζητήσουμε;
Τις ξέρω τις συλλογικές συμβάσεις της ζώνης και τα ναυπηγεία,απο πρώτο χέρι,γιατί εκεί δούλεψα απο νεαρός...

Σ' ενόχλησε το ότι έχουν κερδίσει 7ωρο;Η αμοιβή της υπερωρίας;
Κια λίγα είναι,αλλά πάντως δεν είναι 8 σε 4 ώρες.Για να ξέρουμε τι λέμε.

Αν θα μπορούσες να έκανες μερικά μεροκάματα,μέσα σε αμπάρια και διπύθμενα με 50-55 βαθμούς,μέσα σε βρώμα και δυσωδία,στριμωγμένος να τρέμει το φυλοκάρδι σου να ξαναδείς το φώς και τους δικούς σου,τότε ίσως θα μπορούσαμε να συζητήσουμε.Αν έχεις δουλέψει ποτέ σε ικριώματα να κολλάς ή να κόβεις,άν έχεις κάνει ποτέ αμμοβολή τότε θα είχες δικάιωμα να συζήταγες.
 
Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματα σε αυτόν τον τόπο είναι η γενικεύσεις. Οι κακοί δημόσιοι υπάλληλοι, οι κλέφτες έμποροι, οι άχρηστοι πολιτικοί, τα καλά ιδιωτικά σχολεία, τα προβληματικά δημόσια πανεπιστήμια, οι ικανοί ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι φοροφυγάδες ελεύθεροι επαγγελματιες και πάει λέγοντας. Σας έχω νέα. Δεν υπάρχει μόνο η συστημική ευθύνη, υπάρχει και η ατομική. Η ευθύνη δηλαδή του καθενός μας απέναντι στην κατάσταση. Ακόμα ακόμα και μόνο γιατι ανεχόμαστε τις στρεβλώσεις που βλέπουμε γύρω μας.

Λίγα λόγια για το παρόν νήμα τωρα.

Διάβασα για ωράρια δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Χωρίς να εξετάσουμε την αποδοτικότητα του κάθε υπαλλήλου (άλλωστε αυτό μετριέται εύκολα σε επίπεδο επιχείρησης/υπηρεσίας από τους συνολικους κύκλους εργασιών) ας πάμε στα θεσμοθετημένα ωραρια. Πόσοι ιδιωτικοί υπάλληλοι δουλεύουν νύχτα και πόσοι δημόσιοι; Σαφέστατα περισσοτεροι οι δεύτεροι (Νοσοκομεία, Σώματα ασφαλείας και ένοπλες δυνάμεις, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΡΤ κλπ), όταν ο ιδιωτικός τομέας έχει συρρικνώσει τις εργασίες του στο ελάχιστο πια. Και μάλιστα με ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά παραγωγικότητας. Προσοχή εδώ. Δεν λέω ότι δεν εργάζεται ο ιδιωτης. Λέω ότι δεν παράγει. Είναι πάμπολες οι περιπτώσεις εμπόρων και εμπορουπαλλήλων που δουλεύουν 8 και 10 και 12 ώρες και έχουν μηδενικές εισπράξεις πια. Εργάζονται; Ναι. Παράγουν; Όχι. Φταίνε γι αυτό. Δεν νομίζω.

Αναφέρθηκαν τα ρουσφέτια και ο παρεμβατισμός εντός του Δημοσίου. Μα αυτό υπάρχει και στον ιδιωτικό τομέα. Απλά αλλάζουν οι συσχετισμοί. Κι εκεί παίζει ρόλο τι γνωριμίες έχεις για να πάρεις τη δουλειά. Και μη μου πει κανείς ότι υπάρχει αξιοκρατία. Σιγά τα προσόντα που χρειάζεται για να σερβίρεις καφέ ή να πουλάς τυρόπιτες, ή να κανεις δουλειά γραμματέα. Σεβαστές δουλειές και οι τρεις. Και με τον τρόπο της η κάθε μια κοπιαστική. Αλλά μπορούν να τις κάνουν πολλοί. Πάρα πολλοί. Ποιοι τις κάνουν όμως; Για να μην αναφερθώ στα ίδια ρουσφέτια που υπάρχουν και στο δημόσιο, τα λεγόμενα "γραμμάτια". Πχ ο τάδε επιχειρηματίας κλείνει δουλειά με το δημόσιο με τη διαμεσολάβηση 10 βουλευτών, και αυτοί οι 10 διορίζουν από 10 υπαλλήλους στην επιχείρηση του επιχειρηματία. Οι οποίοι 100 υπάλληλοι δεν κανουν τίποτα συνήθως από το να λιμάρουν τα νύχια τους και να παιζουν πασιέντζες. Και το εξωφρενικό είναι ότι αυτοί οι 100 δεν αγγίζονται από κανέναν και γυρνάνε από εταιρία σε εταιρια ανάλογα με τη διάρκεια και την εναλλαγή των εργων.

Διάβασα για ιδιωτικοποιήσεις. Δεν είδα καμία ιδιωτικοποίηση που να κάνει τις παροχές καλύτερες προς τον πολίτη. Ο ΟΤΕ δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό που λέω. Απλά ακολουθεί την πολιτική που θα ακολουθούσε ακόμα και αν παρέμενε με το ποσοστό του κράτους. Συν ότι επωμίστηκε τουλάχιστον το μισό οικονομικό βάρος της ολυμπιάδας του 2004, όσο τον έλεγχο τον είχε το κράτος (εξου και οι ελλειματικοι ισολογισμοί 2005 και 2006), ενώ αν αυτή γινοταν σήμερα με τον ΟΤΕ στην DT αμφιβάλλω αν θα κάναμε τελικά τους αγώνες. Να σημειωθεί όμως ότι το δίκτυο του ΟΤΕ περάστηκε όσο ήταν κρατική επιχείρηση. Να πούμε για την Ολυμπιακή πόσο καλυτερη εταιρία εγινε επι Βγενόπουλου; Πού πεταγε η Ολυμπιακή και που πετάει τώρα; Domestic airline κατήντησε και σχεδόν έτοιμη να κλείσει. Βεβαια ούτε επι δημοσίου λειτουργούσε σωστά. Όμως λειτουργούσε. Και πετούσε παντού. Επιλέγεις να δεις τα πράγματα από συγκεκριμένο πρίσμα λοιπόν. Απο τη μια η λειτουργία και απο την άλλη η λογιστική. Γιατι μπορει να έχεις μηδενικό ισοζύγιο όταν έχεις και μηδενικό κυκλο εργασιών. Αλλά δεν θα έχεις λειτουργία και δεν έχεις ούτε επιχείρηση τελικά. Επίσης αναφέρθηκαν κάπου και οι αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα όταν επι Μητσοτάκη χαρίστηκαν τα λεωφορεία σε συγκεκριμένους ιδιώτες, 1 λεωφορείο ανα 2 ιδιώτες έναντι του αστρονομικού ποσού των 500.000 δρχ. Και με την επιδότηση εισητηριου να συνεχίζοταν κανονικά, και με δωρεάν σέρβις στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ. Ακομα και εκεί όμως έμπαινες σε λεωφορεία που έλαμπαν, αλλά και σε λεωφορεία που έζεχναν. Εγώ τουλάχιστον είχα συναντήσει και τις δυο περιπτώσεις και μάλιστα σε ποσοστο 50-50. Οι "νοικοκυριαίοι" δεν ήταν όλοι το ίδιο οπαδοί της καθαριότητας...

Συμπερασματικά, είναι το δημόσιο απαρτιζόμενο από άχρηστους; Εχει πλεονάζον προσωπικό; Και ναι και όχι. Αν δημόσιο θεωρείται η διοικητική υπηρεσία, το βασίλειο της γραφειοκρατίας, τότε ναι υπάρχει πλεόνασμα υπαλλήλων. Και υπάρχει εξήγηση γι αυτο. Όσο υπάρχει ρουσφέτι, οσο γίνονται διορισμοί απο το παράθυρο και ανεξάρτητα από τις αναγκες του κρατικου μηχανισμού, η λογική λέει ότι οι προσλήψεις αυτές θα γίνονται σε θέσεις χωρις ιδιαίτερη εξειδικευση. Και για να δικαιολογηθούν θα πρεπει να δημιουργηθούν οι οργανικές θέσεις και τελικά ένας γραφειοκρατικός μηχανισμος-τερας όπου ένα καρο κόσμος θα βγάζει το μεροκάματό του βάζοντας τη σφραγίδα του και την υπογραφή του σε διαδικασίες που θα μπορούσαν εδώ και παρα πολλά χρόνια να έχουν απλοποιηθεί. Με το πρόσχημα του καλύτερου ελεγχου όμως οι σφραγίδες και οι υπογραφές ζουν και βασιλεύουν. Και πλέον χρεώνονται κι ολας (εντελώς παράνομα), με αποτέλεσμα την διαφθορά στο δημόσιο για την οποία τόσος λόγος γίνεται. Όμως τι γινεται σε θέσεις του δημοσίου που απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό; Νοσοκομεία, παιδεία, τεχνικές ειδικότητες, ανώτερα στελέχη; Εκεί τι γίνεται; δεν έχουμε κενά; Φυσικά και έχουμε.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα, έχοντας περάσει και από τον ιδιωτικό και από τον δημόσιο τομέα. Δεν έχει κανένα νόημα πιστέψτε με. Αυτό που έχει νόημα είναι ο καθένας μας να γίνει λίγο καλύτερος σε κάθε του δραστηριότητα και συναλλαγή. Και να σκεφτεί πως θα προσφέρει απο το πόστο του, όσο σκεφτεται τι δικαιωματα και υπηρεσίες μπορεί να απαιτήσει. Να δείχνουμε περισσότερη κατανόηση και υπομονή, για να μπορούμε να την ζητήσουμε και από τους άλλους για εμας. Ίσως έτσι να βελτιωθεί καποια στιγμή η κατάσταση γενικότερα.
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ολα στους ιδιώτες, μήπως και λειτουργήσ

Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, αλλά δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα.

Δηλαδή όταν οι αμερικανοί είχαν δούλους δεν ήταν καπιταλιστές;

Όσον αφορά αυτό το συγκεκριμένο η απάντηση είναι σαφέστατα όχι. Ο καπιταλισμός πορεύεται χέρι με χέρι με την άνοδο της αστικής ταξης. Αυτό που περιγράφεις στην παραπάνω πρόταση είναι τα τελευταία απομεινάρια της φεουδαρχίας. Της τάξης δηλαδή την οποία ανέτρεψε η αστική τάξη με την βιομηχναική επανανάσταση. Πλέον η γη δεν είχε την ίδια αξία μιας και η βιομηχανία το εμπόριο και οι υπηρεσίες απέφεραν περισσοτερα κέρδη. Και στην Αμερική μετά τον εμφύλιο, την εξουσία τη μετράς με το πόσα βγάζεις και όχι με το ποιός είσαι...
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ολα στους ιδιώτες, μήπως και λειτουργήσ

Αυτό που έχει νόημα είναι ο καθένας μας να γίνει λίγο καλύτερος σε κάθε του δραστηριότητα και συναλλαγή. Και να σκεφτεί πως θα προσφέρει απο το πόστο του, όσο σκεφτεται τι δικαιωματα και υπηρεσίες μπορεί να απαιτήσει. Να δείχνουμε περισσότερη κατανόηση και υπομονή, για να μπορούμε να την ζητήσουμε και από τους άλλους για εμας. Ίσως έτσι να βελτιωθεί καποια στιγμή η κατάσταση γενικότερα.

:SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :SFGSFGSF:
 
Το άρθρο όντως είναι αξιόλογο αλλά παραβλέπει κάτι. Τους όρους εργασίας και και τις αμοιβές των εργαζομένων. Επειδή η δουλειά μου έχει σχέση με εργασίες μετάλλων (μηχανικός σε διυλιστήριο) εχω ακούσει τους όρους που ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΆΤΑ (πληρωμή για 8 ώρες ανά 4 ώρες εργασίας και αλλά πολλά). Και φυσικά το ίδιο ισχύει και στην ζώνη του Περάματος. Μην αναρωτιόμαστε τελικά γιατί δεν υπάρχει αντικείμενο σε ορισμένους τομείς εργασίας

Καλά και εγώ ξέρεις τι έχω ακούσει; Θα φρίξεις. Οπότε μην θίγεις και προσβάλλεις κόσμο, χωρίς να έχεις στοιχεία.

Tο αν υπάρχει αντικείμενο ή όχι εργασίας στον καπιταλισμό, κρίνεται από τα κέρδη του καπιταλιστή. Στον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα υπάρχει αντικείμενο, αλλά βλέπεις πολύ πιο φτηνά στοιχίζει στον καπιταλιστή, να φτιάξει τα πλοία του στην Κίνα ή στην Κορέα.

Οπότε υπάρχουν δυο τινά. Είτε να δεχτούν οι εργαζόμενοι μισθούς πείνας ή να αγωνιστούν. Διαλέγεις και παίρνεις. Αλλά το να λοιδωρείς εργαζόμενους, που αγωνίζονται για τα αυτονόητα (να δουλεύουν και να πληρώνονται), πάει πολύ.
 
Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματα σε αυτόν τον τόπο είναι η γενικεύσεις.
Λίγα λόγια για το παρόν νήμα τωρα.



Αναφέρθηκαν τα ρουσφέτια και ο παρεμβατισμός εντός του Δημοσίου. Μα αυτό υπάρχει και στον ιδιωτικό τομέα. Απλά αλλάζουν οι συσχετισμοί. Κι εκεί παίζει ρόλο τι γνωριμίες έχεις για να πάρεις τη δουλειά. Και μη μου πει κανείς ότι υπάρχει αξιοκρατία. Σιγά τα προσόντα που χρειάζεται για να σερβίρεις καφέ ή να πουλάς τυρόπιτες, ή να κανεις δουλειά γραμματέα. Σεβαστές δουλειές και οι τρεις. Και με τον τρόπο της η κάθε μια κοπιαστική.

Μόνο στους γραμματείς σταματάνε τα ρουσφέτια; Γιατί άλλα έχουν δει τα μάτια μου (πάνω από 10 χρόνια στο κουρμπέτι). Το δημόσιο είναι πολύ πιο "αξιοκρατικό" από τον ιδιωτικό τομέα. Παντού στον ΙΤ κυβερνάει το μέσο. και γω τις 2πρωτες δουλειες μέσω γνωστών τις βρήκα. Ε στην τρίτη, είχα και αρκετά χρόνια προυπηρεσία, αλλά και εκεί είχα κάποιες άκρες.
 
Γνωριζετε οτι το κατα κεφαλην εισοδημα στην Κινα εχει ξεπερασει τα $8,000? Και οτι βαπορια δεν κατασκευαζονται μονο στην Κινα αλλα και στην Ν.Κορεα και Ιαπωνια με πολλαπλασιο κατα κεφαλην εισοδημα απο την Ελλαδα?

Αρα δεν ειναι το κοστος αυτο που θα επηρρεασει την αποφαση ενος εφοπλιστη οσο η πεποιθηση οτι θα παραλαβει την παραγγελια στην ωρα του. Αναφορικα με την τεχνογνωσια, πιστευω οτι ο Σκαραμαγκας την διαθετει και με το παραπανω.

Η διαφορα ειναι οτι τα συνδικατα της Ν.Κορεας της Κινας και της Ιαπωνιας βαζουν το συμφερον των εργαζομενων πανω απο την αντιληψη οτι το κεφαλαιο ειναι καταρα του κοσμου, κατι που σιγουρα το πιστευουν αλλα εχουν βρει την χρυση τομη.
 
Γνωριζετε οτι το κατα κεφαλην εισοδημα στην Κινα εχει ξεπερασει τα $8,000? Και οτι βαπορια δεν κατασκευαζονται μονο στην Κινα αλλα και στην Ν.Κορεα και Ιαπωνια με πολλαπλασιο κατα κεφαλην εισοδημα απο την Ελλαδα?

Αρα δεν ειναι το κοστος αυτο που θα επηρρεασει την αποφαση ενος εφοπλιστη οσο η πεποιθηση οτι θα παραλαβει την παραγγελια στην ωρα του. Αναφορικα με την τεχνογνωσια, πιστευω οτι ο Σκαραμαγκας την διαθετει και με το παραπανω.

Η διαφορα ειναι οτι τα συνδικατα της Ν.Κορεας της Κινας και της Ιαπωνιας βαζουν το συμφερον των εργαζομενων πανω απο την αντιληψη οτι το κεφαλαιο ειναι καταρα του κοσμου, κατι που σιγουρα το πιστευουν αλλα εχουν βρει την χρυση τομη.

Την Ιαπωνία ασ την έξω από το παιχνίδι, δεν μοιάζει με καμιά δυτικοευρωπαϊκή χώρα, στην Κίνα τα μεροκάματα είναι χαμηλά και δουλεύουν 50 ώρες τη βδομάδα, αυτό που δεν ξέρω είναι αν στην Κορέα χρησιμοποιούν ντόπιους εργάτες. Γιατί τα μεροκάματα στην Κορέα είναι κατά πολύ ψηλότερα σε σχέση με την Κίνα.

Επίσης, πάρε παράδειγμα Φινλανδία, Ολλανδία που οι μεν φτιάχνουν κρουαζιεροπλοια και οι δε σκάφη αναψυχής. Είναι πολύ ψηλά τα μεροκάματα τους.
 
Σίγουρα οι τεχνίτες,οι τεχνικοί κι οι μηχανικοί των ναυπηγείων έχουν υψηλή εμπειρία,προκειμένου να κατασκευάζουν πολεμικά σκάφη κι ιδιαίτερα υποβρύχια.

Το πραγματικό πρόβλημα,με τις εδώ ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες,είναι ότι γενικά έχουν μείνει πίσω 30-40 χρόνια σε σχέση με τις αντίστοιχες σύγχρονες.Δεν αρκεί η εργατικότητα,η τεχνογνωσία,το ταλέντο κι η εξυπνάδα.

Τόσο το κράτος που τα διέλυσε,όσο και τα κάθε είδους όρνεα,που έχουν ενσκήψει δεν επένδυσαν στον εκσυγχρονισμό τους...Αρπαχτές,διαφθορά,μίζες,ρουσφέτια, λαμογιές....έτσι δεν στέκεται καμιά βιομηχανική μονάδα.

Και βέβαια,το κύριο ζητούμενο για τα ελληνικά ναυπηγεία,είναι το να υπάρχουν παραγγελίες κι επισκευές εμπορικών σκαφών σ' αυτά.Ποιός όμως θα ενδιαφερθεί και θα σχεδιάσει κάτι τέτοιο;Δυνατότητες υπάρχουν...μόνο τα νησιά- σε Αιγαίο κι Ιόνιο και τις ευκαιρίες που προσφέρουν,να βάλει στο τραπέζι σε πιθανούς πελάτες,θ' άνοιγαν πόρτες...πολλές πόρτες...Αλλά είπαμε λαμόγια...Ασε που έχει καταγγελθεί,απο το ΚΚΕ και δεν διαψεύστηκε,ότι η ΕΕ απαγορεύει τα ελληνικά ναυπηγεία,να ασχοληθούν με εμπορικά πλοία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Last edited:
Την Ιαπωνία ασ την έξω από το παιχνίδι, δεν μοιάζει με καμιά δυτικοευρωπαϊκή χώρα, στην Κίνα τα μεροκάματα είναι χαμηλά και δουλεύουν 50 ώρες τη βδομάδα, αυτό που δεν ξέρω είναι αν στην Κορέα χρησιμοποιούν ντόπιους εργάτες. Γιατί τα μεροκάματα στην Κορέα είναι κατά πολύ ψηλότερα σε σχέση με την Κίνα.

Επίσης, πάρε παράδειγμα Φινλανδία, Ολλανδία που οι μεν φτιάχνουν κρουαζιεροπλοια και οι δε σκάφη αναψυχής. Είναι πολύ ψηλά τα μεροκάματα τους.

Αυτο που θελω να πω, και το ενισχυεις με το παραδειγμα της Ολλανδιας και της Φινλανδιας, ειναι οτι το μεροκαματο δεν ειναι ο κυριος λογος επιλογης ναυπηγησης σκαφους.
Δεν ξερω τι κανουν διαφορετικα τα συνδικατα της Ολλανδιας πχ, και ελκυουν πελατες. Προφανως κατι που δεν κανουν τα δικα μας παρ'ολο που η τεχνογνωσια μας ειναι τουλαχιστον εφαμιλλη.
 
Απάντηση: Re: Ολα στους ιδιώτες, μήπως και λειτουργήσει τίποτα σωστά..

Καλά και εγώ ξέρεις τι έχω ακούσει; Θα φρίξεις. Οπότε μην θίγεις και προσβάλλεις κόσμο, χωρίς να έχεις στοιχεία.

Tο αν υπάρχει αντικείμενο ή όχι εργασίας στον καπιταλισμό, κρίνεται από τα κέρδη του καπιταλιστή. Στον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα υπάρχει αντικείμενο, αλλά βλέπεις πολύ πιο φτηνά στοιχίζει στον καπιταλιστή, να φτιάξει τα πλοία του στην Κίνα ή στην Κορέα.

Οπότε υπάρχουν δυο τινά. Είτε να δεχτούν οι εργαζόμενοι μισθούς πείνας ή να αγωνιστούν. Διαλέγεις και παίρνεις. Αλλά το να λοιδωρείς εργαζόμενους, που αγωνίζονται για τα αυτονόητα (να δουλεύουν και να πληρώνονται), πάει πολύ.


Ειδικά αυτό για την ζώνη τού Περάματος,πραγματικά ειναι ανήκουστο..Γιατί δεν πάνε καμιά βόλτα μερικοί στο Πέραμα αν δούν τη πληρη εξαθλίωση?
 
Αυτο που θελω να πω, και το ενισχυεις με το παραδειγμα της Ολλανδιας και της Φινλανδιας, ειναι οτι το μεροκαματο δεν ειναι ο κυριος λογος επιλογης ναυπηγησης σκαφους.
Δεν ξερω τι κανουν διαφορετικα τα συνδικατα της Ολλανδιας πχ, και ελκυουν πελατες. Προφανως κατι που δεν κανουν τα δικα μας παρ'ολο που η τεχνογνωσια μας ειναι τουλαχιστον εφαμιλλη.



δεν είναι μόνο τί δεν κάνουν τα συνδικάτα. Είναι και τί δεν κάνουν οι εφοπλιστές. Αλήθεια πώς σας φαίνεται η επίδειξη κοινωνιικής ευαισθησίας και του πατριωτισμού των περισσότερων ελλήνων εφοπλιστών κατά μεσής της κρίσης;
 
Re: Απάντηση: Ολα στους ιδιώτες, μήπως και λειτουργήσει τίποτα σωστά..

Σίγουρα οι τεχνίτες,οι τεχνικοί κι οι μηχανικοί των ναυπηγείων έχουν υψηλή εμπειρία,προκειμένου να κατασκευάζουν πολεμικά σκάφη κι ιδιαίτερα υποβρύχια.

Το πραγματικό πρόβλημα,με τις εδώ ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες,είναι ότι γενικά έχουν μείνει πίσω 30-40 χρόνια σε σχέση με τις αντίστοιχες σύγχρονες.Δεν αρκεί η εργατικότητα,η τεχνογνωσία,το ταλέντο κι η εξυπνάδα.

Τόσο το κράτος που τα διέλυσε,όσο και τα κάθε είδους όρνεα,που έχουν ενσκήψει δεν επένδυσαν στον εκσυγχρονισμό τους...Αρπαχτές,διαφθορά,μίζες,ρουσφέτια, λαμογιές....έτσι δεν στέκεται καμιά βιομηχανική μονάδα.

Και βέβαια,το κύριο ζητούμενο για τα ελληνικά ναυπηγεία,είναι το να υπάρχουν παραγγελίες κι επισκευές εμπορικών σκαφών σ' αυτά.Ποιός όμως θα ενδιαφερθεί και θα σχεδιάσει κάτι τέτοιο;Δυνατότητες υπάρχουν...μόνο τα νησιά- σε Αιγαίο κι Ιόνιο και τις ευκαιρίες που προσφέρουν,να βάλει στο τραπέζι σε πιθανούς πελάτες,θ' άνοιγαν πόρτες...πολλές πόρτες...Αλλά είπαμε λαμόγια...Ασε που έχει καταγγελθεί,απο το ΚΚΕ και δεν διαψεύστηκε,ότι η ΕΕ απαγορεύει τα ελληνικά ναυπηγεία,να ασχοληθούν με εμπορικά πλοία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εχεις απολυτο δικιο...

Μαζι με την Ελλαδα εσωσαν και τα Ναυπηγεια.

"....Υπενθυμίζω ότι στις 2 Ιουλίου του 2008, η Κομισιόν κάλεσε την Ελλάδα να ανακτήσει παράνομες επιδοτήσεις που είχαν χορηγηθεί υπέρ μη στρατιωτικών δραστηριοτήτων των Ελληνικών Ναυπηγείων.

Φυσικά, τα Ναυπηγεία δεν επέστρεψαν ποτέ τις επιδοτήσεις και έτσι, κατά την τελευταία μεταβίβαση, η Ελλάδα (ο κ. Βενιζέλος δηλαδή) ανέλαβε μια σειρά από πρωτοφανείς δεσμεύσεις, που ουσιαστικά εξουδετέρωναν τον Σκαραμαγκά.

Μάλιστα, αυτή που πρότεινε τις δεσμεύσεις - εγγυήσεις ήταν η ίδια η Ελλάδα, που για άλλη μια φορά έβαλε τα δάχτυλα και έβγαλε τα μάτια της.


Επ’ αυτού, δεν υφίσταται η παραμικρή αμφιβολία, καθώς υπάρχει δήλωση του ίδιου του Επιτρόπου για θέματα Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια, ο οποίος είπε πως «οι δεσμεύσεις που προσεφέρθη να αναλάβει η Ελλάδα αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για τη διευθέτηση της παρούσας υπόθεσης».

Καταλάβατε; ΠΡΟΣΕΦΕΡΘΗ!

Και ιδού τι σημαίνει αυτό το «προσεφέρθη»:


«Τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΝΑΕ ((Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ) που δεν έχουν σχέση με τη ναυπήγηση πολεμικών πλοίων θα πωληθούν και το προϊόν της πώλησης θα χρησιμοποιηθεί για τη μερική επιστροφή των ασυμβίβαστων ενισχύσεων.

Η ΕΝΑΕ θα παραιτηθεί από τη χρήση των γηπέδων που της έχουν παραχωρηθεί από την Ελλάδα και τα οποία δεν είναι αναγκαία για τις στρατιωτικές της δραστηριότητες.

Η ΕΝΑΕ δεν θα ασκήσει καμία μη στρατιωτική δραστηριότητα κατά τα επόμενα 15 έτη.

Η Ελλάδα και η ΕΝΑΕ θα καταγγείλουν μια σειρά εγγυήσεων τις οποίες η Επιτροπή είχε κρίνει ασυμβίβαστες με την απόφασή της του 2008.

Η Ελλάδα θα υποβάλλει έκθεση ετησίως σχετικά με την τήρηση από μέρους της ΕΝΑΕ της απαγόρευσης άσκησης μη στρατιωτικών δραστηριοτήτων επί όσο χρόνο διαρκεί η εν λόγω απαγόρευση.

Η Κομισιόν καλεί την Ελλάδα να εφαρμόσει ταχέως τις συμφωνηθείσες δεσμεύσεις. Όταν θα έχουν εφαρμοσθεί πλήρως όλες οι δεσμεύσεις (εξαιρουμένης της δεκαπενταετούς υποχρέωσης υποβολής εκθέσεων σχετικά με την απαγόρευση της άσκησης μη στρατιωτικών δραστηριοτήτων), η Κομισιόν θα εξετάσει τη σκοπιμότητα ανάκλησης της προσφυγής την οποία άσκησε ενώπιον του Δικαστηρίου».

Η Κομισιόν έλαβε τις αποφάσεις της στις 30 Ιουλίου 2010 και έκανε δεκτή την «προσφορά» τον Δεκέμβριο...."

http://thiva-nikolas.blogspot.gr/2012/04/blog-post_9308.html
 
Υπό αμφισβήτηση η σύμβαση της Cosco λόγω χορηγούμενων φοροαπαλλαγών

«Ωρολογιακή βόμβα» στα θεμέλια της προσπάθειας που κάνει η ελληνική κυβέρνηση, να προωθήσει το σχέδιό της για παραχωρήσεις στα ελληνικά λιμάνια, βάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία αποφάσισε, τελικά, να ζητήσει και επισήμως εξηγήσεις για τα φορολογικά πλεονεκτήματα που δίνει ο νόμος, με τον οποίο επικυρώθηκε η σύμβαση παραχώρησης των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ από τον ΟΛΠ στη Cosco.

Η Επιτροπή θεωρεί ότι, από τις 10 ειδικές φορολογικές διατάξεις, οι εννέα, αυτή τη στιγμή, αποτελούν κρατική ενίσχυση, που νοθεύει ή μπορεί να νοθεύσει τον ανταγωνισμό, ενώ αφήνει αιχμές για το κατά πόσον ήταν διαφανής η όλη διαδικασία, αφού συμπεραίνει ότι οι υποψήφιοι δεν είχαν λάβει υπόψη τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, όταν κατέθεταν τις προσφορές τους...
 
Re: Απάντηση: Ολα στους ιδιώτες, μήπως και λειτουργήσει τίποτα σωστά..

"....Υπενθυμίζω ότι στις 2 Ιουλίου του 2008, η Κομισιόν κάλεσε την Ελλάδα να ανακτήσει παράνομες επιδοτήσεις που είχαν χορηγηθεί υπέρ μη στρατιωτικών δραστηριοτήτων των Ελληνικών Ναυπηγείων.

Φυσικά, τα Ναυπηγεία δεν επέστρεψαν ποτέ τις επιδοτήσεις και έτσι, κατά την τελευταία μεταβίβαση, η Ελλάδα (ο κ. Βενιζέλος δηλαδή) ανέλαβε μια σειρά από πρωτοφανείς δεσμεύσεις, που ουσιαστικά εξουδετέρωναν τον Σκαραμαγκά.

Μάλιστα, αυτή που πρότεινε τις δεσμεύσεις - εγγυήσεις ήταν η ίδια η Ελλάδα, που για άλλη μια φορά έβαλε τα δάχτυλα και έβγαλε τα μάτια της.


Απο οτι εχω καταλαβει πλεον για τον Σκαραμαγκα ισχυουν δυο τινα :

1) Επιστρεφουμε τις επιχορηγησεις υψους 500 μυριων ευρω και κανουμε οτι δουλειες θελουμε και με οποιον θελουμε
2) Δεν επιστρεφουμε τα 500 και υποχρεουμαστε να " χτιζουμε" μονο στρατιωτικες παραγγελιες (σε μια εποχη που κοβουμε απο παντου και αρα δεν υπαρχει καμια περιπτωση να προχωρησουμε σε νεες ναυπηγησεις πολεμικων σκαφων)
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ολα στους ιδιώτες, μήπως και λειτουργήσει τίποτα σωστά..

Απο οτι εχω καταλαβει πλεον για τον Σκαραμαγκα ισχυουν δυο τινα :

1) Επιστρεφουμε τις επιχορηγησεις υψους 500 μυριων ευρω και κανουμε οτι δουλειες θελουμε και με οποιον θελουμε
2) Δεν επιστρεφουμε τα 500 και υποχρεουμαστε να " χτιζουμε" μονο στρατιωτικες παραγγελιες (σε μια εποχη που κοβουμε απο παντου και αρα δεν υπαρχει καμια περιπτωση να προχωρησουμε σε νεες ναυπηγησεις πολεμικων σκαφων)

Oι κυβερνητικοι σχεδιασμοι δειχνει οτι ηταν ιδιοφυεις .Μετα φταινε οι εργαζομενοι που δεν παραγουν!
 
Μιλαμε οτι παιζουμε μονοι μας χωρις αντιπαλο στο γηπεδο και βαζουμε αυτογκολ...

Σε λιγο θα βγαινουν και ανεκδοτα για εμας οπως για τους Ποντιους και τους Βελγους.
 
Απάντηση: Re: Ολα στους ιδιώτες, μήπως και λειτουργήσει τίποτα σωστά..

δεν είναι μόνο τί δεν κάνουν τα συνδικάτα. Είναι και τί δεν κάνουν οι εφοπλιστές. Αλήθεια πώς σας φαίνεται η επίδειξη κοινωνιικής ευαισθησίας και του πατριωτισμού των περισσότερων ελλήνων εφοπλιστών κατά μεσής της κρίσης;

χμμ.:SFGSFGS5:




Η πλακα ειναι οτι οι ιδιοι υπερηφανευονται για την Ελληνικη καταγωγη τους αλλα οι υπολοιποι συμπατριωτες τους δεν τους καταλαβαινουν.
 
Μιλαμε οτι παιζουμε μονοι μας χωρις αντιπαλο στο γηπεδο και βαζουμε αυτογκολ...

Σε λιγο θα βγαινουν και ανεκδοτα για εμας οπως για τους Ποντιους και τους Βελγους.
Εγω γνωριζω

οτι ανεκδοτα ειναι για Ολανδους και Καναδους..
 
Re: Απάντηση: Ολα στους ιδιώτες, μήπως και λειτουργήσει τίποτα σωστά..

Απο οτι εχω καταλαβει πλεον για τον Σκαραμαγκα ισχυουν δυο τινα :

1) Επιστρεφουμε τις επιχορηγησεις υψους 500 μυριων ευρω και κανουμε οτι δουλειες θελουμε και με οποιον θελουμε
2) Δεν επιστρεφουμε τα 500 και υποχρεουμαστε να " χτιζουμε" μονο στρατιωτικες παραγγελιες (σε μια εποχη που κοβουμε απο παντου και αρα δεν υπαρχει καμια περιπτωση να προχωρησουμε σε νεες ναυπηγησεις πολεμικων σκαφων)

Οντως, το πρωτο ισχυει.
Το δευτερο παιζοταν ιδιαιτερα οταν ηταν εξαιρετικα εμφανες -και στον πιο αδαη- που θα οδηγειτο η κατασταση στα Ναυπηγεια.
Ο προσκυνυμενος βενιζελος θα μπορουσε να διαπραγματευτει..αλλα διαπραγματευεται, οπως ολο το πολιτικο σκυλολοϊ, μονο υπερ των συμφεροντων των αλλων Ευρωπαικων συμφεροντων (ναυπηγειων) που παιρνουν τις δουλειες και ποτε υπερ των Ελληνικων.

Η ντιρεκτιβα ομως για την πατριδα μας ειναι σαφης.
Ισοπεδωση της παραγωγικης δυνατοτητας της χωρας, εξαφανιση της μεσαιας ταξης και αφαιμαξη των αποταμιευσεων και φυσικου πλουτου. Και για επιδορπιο, ο αφελληνισμος του Εθνους (Παιδεια, Θρησκεια, Αξιες, Παραδοσεις, Συμβολα, Κοσσοβοποιηση)