Ολα στους ιδιώτες, μήπως και λειτουργήσει τίποτα σωστά..

Εγώ νόμιζα ότι ψάχναμε το κατά πόσο η συμπεριφορά και οι υπηρεσίες των ιδιωτών είναι καλές η όχι σε σχέση με το δημόσιο ώστε να τα δώσουμε εκεί με τα δεδομένα που έχουμε στην Ελλάδα.
Αν μιλάμε για θεωρητική συζήτηση περί κράτους και ιδιώτες (χρόνια τώρα το κράτος τους ιδιώτες υπηρετεί (συμφέροντα) το δημόσιο είναι για τα λίγα ) άστο για άλλη φόρα

25 σελίδες δηλαδή τι λέμε; Αν επαναλάβουμε μία ακόμα φορά ακριβώς τα ίδια (από τη μια θα λένε ορισμένοι για το καλό κράτος και τους κακούς ιδιώτες, άλλοι το ανάποδο) κερδίζουμε κάτι;

Προσωπικά πάντως δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι για να έχεις καλό ιδιωτικό τομέα πρέπει να έχεις και αντίστοιχα καλό κρατικό τομέα (δημόσιο). Δεν γίνεται αλλιώς. Είναι οι δύο όψεις του νομίσματος και το αντικείμενο με το είδωλο του στον καθρέφτη...

Last edited:
Όχι, δεν θέλω! Γιατί δεν απαντάς αυτό που ρωτώ αλλά αλλάζεις τη κουβέντα; Εσύ πως το βλέπεις το κράτος, να έχει τα πάντα; Αλλά αν δεν τα έχει να μην ενδιαφέρεται, να μην βάζει κανόνες, να μην κάνει ελέγχους; Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο ρόλος του τότε;

Καλά οκ.... δεν αλλάζω καμία κουβέντα... εσύ την πας εκεί που θέλεις... δεν πρόκειται να μπω σε μια θεωρητική κουβέντα δεν έχει κανένα νόημα...

είσαι υπερ των ιδιωτικοποιήσεων, δικαίωμα σου, πρόβλημα σου, πραγματικά δεν με νοιάζει γιατί είσαι υπέρ...

μπορείς να μου δώσεις ΈΝΑ παράδειγμα επιτυχίας; Ένα θέλω, μόνο ένα...

αν ενδιαφέρεσαι μπορώ να σου δώσω άπειρα παραδείγματα αποτυχίας... έχουν αναφερθεί αρκετά και σε αυτό το νήμα...

Ένα μόνο... ένα...

..δύο, τρία και τέσσερα παιδιά. :ADFADF1:

μπορείς να μου δώσεις ΈΝΑ παράδειγμα επιτυχίας; Ένα θέλω, μόνο ένα...

Ναι, τον ΟΤΕ.

Last edited:
25 σελίδες δηλαδή τι λέμε; Αν επαναλάβουμε μία ακόμα φορά ακριβώς τα ίδια (από τη μια θα λένε ορισμένοι για το καλό κράτος και τους κακούς ιδιώτες, άλλοι το ανάποδο) κερδίζουμε κάτι;

Προσωπικά πάντως δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι για να έχεις καλό ιδιωτικό τομέα πρέπει να έχεις και αντίστοιχα καλό κρατικό τομέα (δημόσιο). Δεν γίνεται αλλιώς. Είναι οι δύο όψεις του νομίσματος και το αντικείμενο με το είδωλο του στον καθρέφτη...

Καλο για ποιον; Οι ιδιώτες ελέγχουν τα κράτη σήμερα, αυτο είναι που έσκασε (παγκόσμια) και έχουμε κρίση.

Δεν θέλεις θεωρητική συζήτηση, αλλά δεν σε πειράζει να πιάσουμε τη σημειολογία των λέξεων (περί καλού και κακού); Καλός ιδιωτικός τομέας, αυτός που αναπτύσσεται και ταυτόχρονα ωφελείται και το κοινωνικό σύνολο. Κακός ιδιωτικός τομέας, αυτός που απομυζά το κοινωνικό σύνολο, αυτός που έχει ως υπέρτατο θεό το κέρδος χωρίς να υπολογίζει τίποτα άλλο. Ελπίζω να απάντησα και να αντιλαμβάνεσαι ποια είναι η άποψη μου για τον ιδιωτικό τομέα γενικότερα σήμερα (όχι πολύ καλύτερη από αυτήν που έχω για τον δημόσιο).

..δύο, τρία και τέσσερα παιδιά. :ADFADF1:

Ναι, τον ΟΤΕ.

Καλό πολύ καλό!!!!!

Θες να μας πεις και πως κατέληξε ο ΟΤΕ στους ιδιώτες; Τι έγινε πριν πωληθεί, πως ενώ είχε την δυνατότητα να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες δεν τις παρείχε; πως για πάνω από χρόνο αφού άνοιξε η αγορά πούλαγε στην διπλή τιμή, υπηρεσίες κατά πολύ χειρότερες από του ανταγωνισμού...

για να μην πούμε για την Ιντρακόμ....

Καλό πολύ καλό!!!!!

Θες να μας πεις και πως κατέληξε ο ΟΤΕ στους ιδιώτες; Τι έγινε πριν πωληθεί, πως ενώ είχε την δυνατότητα να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες δεν τις παρείχε; πως για πάνω από χρόνο αφού άνοιξε η αγορά πούλαγε στην διπλή τιμή, υπηρεσίες κατά πολύ χειρότερες από του ανταγωνισμού...

για να μην πούμε για την Ιντρακόμ....

Καλά, ακριβώς αυτό περίμενα να απαντήσεις! Να ενδιαφερθείς για την απαράδεκτη διαδικασία ιδιωτικοποίησης (μέσω Βγενόπουλου και Mig) και όχι αν λειτουργεί σωστά και εξυπηρετεί τον καταναλωτή σήμερα...

Φυσικά παραβλέπεις το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, μετά την ιδιωτικοποίηση, η ΕΕΤΤ του βάζει περιορισμούς στη λειτουργία του, και τον υποχρεώνει να πουλά ακριβότερα από τους ανταγωνιστές, να μπαίνει σε διαδικασία έγκρισης των πακέτων, διαδικασία που κρατά μήνες και έτσι μπορεί να τον βγάζει από τα σχέδια του (ο ΟΤΕ είχε ήδη από πέρυσι ετοιμάσει πακέτα VDSL, και μόλις τώρα φαίνεται να τα εγκρίνει η ΕΕΤΤ).

Last edited:
Δεν θέλεις θεωρητική συζήτηση, αλλά δεν σε πειράζει να πιάσουμε τη σημειολογία των λέξεων (περί καλού και κακού); Καλός ιδιωτικός τομέας, αυτός που αναπτύσσεται και ταυτόχρονα ωφελείται και το κοινωνικό σύνολο. Κακός ιδιωτικός τομέας, αυτός που απομυζά το κοινωνικό σύνολο, αυτός που έχει ως υπέρτατο θεό το κέρδος χωρίς να υπολογίζει τίποτα άλλο. Ελπίζω να απάντησα και να αντιλαμβάνεσαι ποια είναι η άποψη μου για τον ιδιωτικό τομέα γενικότερα σήμερα (όχι πολύ καλύτερη από αυτήν που έχω για τον δημόσιο).
Αν έχεις βρει το πως ο καπιταλισμός θα σταματήσει να φτάνει σε κρίση, να το πεις

Αυτή την απάντηση περιμένουμε βασικά από τους πολέμιους του καπιταλισμού, να δώσουν εναλλακτική και βιώσιμη πρόταση. Αν την είχα θα είχα πάρει νόμπελ...

Ε αφού για την ώρα ζω, πάει να πει ότι δεν την ανακάλυψα τη λύση (ουφ, ευτυχώς δηλαδή! :Banane0: )

Καλά, ακριβώς αυτό περίμενα να απαντήσεις! Να ενδιαφερθείς για την απαράδεκτη διαδικασία ιδιωτικοποίησης (μέσω Βγενόπουλου και Mig) και όχι αν λειτουργεί σωστά και εξυπηρετεί τον καταναλωτή σήμερα...

Φυσικά παραβλέπεις το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, μετά την ιδιωτικοποίηση, η ΕΕΤΤ του βάζει περιορισμούς στη λειτουργία του, και τον υποχρεώνει να πουλά ακριβότερα από τους ανταγωνιστές, να μπαίνει σε διαδικασία έγκρισης των πακέτων, διαδικασία που κρατά μήνες και έτσι μπορεί να τον βγάζει από τα σχέδια του (ο ΟΤΕ είχε ήδη από πέρυσι ετοιμάσει πακέτα VDSL, και μόλις τώρα φαίνεται να τα εγκρίνει η ΕΕΤΤ).

ο ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια πριν ανοίξει η αγορά και πριν ιδιωτικοποιηθεί είχε μείνει πολύ πίσω από τις εξελίξεις... γιατί; βλέπε ιντρακόμ μοντεμ κλπ...

ωχ δεν μπορώ....

γιατί του βάζει περιορισμούς η ΕΕΤΤ; για να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και καλά... στην προκειμένη περίπτωση το κράτος κάνει το σωστό για βοηθήσεις τον ανταγωνισμό και να μην τους κλείσει αύριο όλους ο ΟΤΕ... βέβαια για σένα φταίει η ΕΕΤΤ... προφανώς κάτι έχεις μπερδέψει στο μυαλό σου...

τώρα πως θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός τη στιγμή που όλοι χρησιμοποιούν το ίδιο δίκτυο άρα εν τέλει όλοι μπορούν να προσφέρουν συγκεκριμένες κατώτατες τιμές, ας μας το εξηγήσει κάποιος ειδικός...

η ακριβής μετάφραση είναι επιχειρηματικότητα ιδιωτών με δανεικά(βασικά ούτε καν δανεικά, αλλά κλεμμένα αρχίδι@)... μηδενική επένδυση, σίγουρο κέρδος πάνω στα δις που έχουμε δώσει σαν πολίτες για το δίκτυο...

αν είναι μάγκες ας στρώσουν δίκτυο και ας μπουν στην αγορά... αλλά όχι με το δικό μου... θα πλουτίζει ο άλλος από τον κόπο μου...

επίσης ένα tip...

τον ΟΤΕ τον διαχειρίζεται η DT, η οποία είναι μεν ιδιωτική αλλά τον έλεγχο τον έχει το Γερμανικό κράτος.... ουπς...

γιατί του βάζει περιορισμούς η ΕΕΤΤ; για να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και καλά... στην προκειμένη περίπτωση το κράτος κάνει το σωστό για βοηθήσεις τον ανταγωνισμό και να μην τους κλείσει αύριο όλους ο ΟΤΕ... βέβαια για σένα φταίει η ΕΕΤΤ... προφανώς κάτι έχεις μπερδέψει στο μυαλό σου...

Καλώς έβαζε το κράτος και η ΕΕΤΤ εμπόδια και υποχρεώσεις στον ΟΤΕ στο ξεκίνημα των ιδιωτικών εταιρειών, διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν. Δεν είναι τόσο σίγουρο ότι και σήμερα πρέπει να μπαίνουν τα ίδια εμπόδια καθώς οι ανταγωνιστές έχουν μεγαλώσει αρκετά και έχουν πάρει μεγάλο μερίδιο της αγοράς (εκτός των άλλων με αυτά τα εμπόδια υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και δικτύων).

Και όχι, δεν χρησιμοποιούν σήμερα όλοι το ίδιο δίκτυο, δηλαδή το δίκτυο του ΟΤΕ, εκτός από το τελευταίο mile (όπως λένε) που φτάνει στο σπίτι του χρήστη. Θα ήταν και δύσκολο και ανεπιθύμητο να σκάβουν όλες οι εταιρείες τους δρόμους και τα πεζοδρόμια για να βάζουν ξεχωριστά καλώδια και οπτικές ίνες στο σπίτι καθενός.

Τελικά βέβαια δεν κατάλαβα τι ακριβώς υποστηρίζεις, αν είναι καλύτερος τώρα ο ΟΤΕ ως ιδιωτικός παρά παλιότερα που βρισκόταν στις αγκάλες του κράτους και του φόρτωνε υποχρεωτικά κάθε Siemens και Intracom...

Last edited:
Αυτή την απάντηση περιμένουμε βασικά από τους πολέμιους του καπιταλισμού, να δώσουν εναλλακτική και βιώσιμη πρόταση. Αν την είχα θα είχα πάρει νόμπελ...

Μέσα από τον καπιταλισμό, την περιμένεις;

Τι εννοείς "μέσα από τον καπιταλισμό"; Μα γράφω ότι την περιμένουμε από τους "πολέμιους του καπιταλισμού" (κατ' αρχήν, δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει από το εσωτερικό του). Προφανώς δεν την περιμένω από τα golden boys και τους τραπεζίτες που κερδίζουν βρέξει - χιονίσει. Ούτε όμως και από το ΚΚ για να πω την αλήθεια...

Τι εννοείς "μέσα από τον καπιταλισμό"; Μα γράφω ότι την περιμένουμε από τους "πολέμιους του καπιταλισμού" (κατ' αρχήν, δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει από το εσωτερικό του). Προφανώς δεν την περιμένω από τα golden boys και τους τραπεζίτες που κερδίζουν βρέξει - χιονίσει. Ούτε όμως και από το ΚΚ για να πω την αλήθεια...

Εννοώ πως δεν μπορείς να περιμένεις από κάποιο πολέμιο του, να σου δώσει λύση για τον καπιταλισμό. Ο πολέμιος του επιθυμεί να καταστραφεί αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα. Ο σύριζα μπορεί να σου δώσει μια λύση μέσα στον καπιταλισμό. Να σου χρυσώσει το χάπι.

Πάντως και εγώ δεν περιμένω από το ΚΚΕ να δώσει λύση. Ούτε το ΚΚΜπολσεβικων στη Ρωσία έδωσε τη λύση. Τα σοβιέτ την έδωσαν και μετέπειτα ο λαός.

Χμ, ναι, έτσι όπως το θέτεις έχεις δίκιο. Απλά όταν έγραψα ότι περιμένουμε μία εναλλακτική και βιώσιμη πρόταση, εννοούσα ένα άλλο σύστημα πέρα από τον καπιταλισμό όπως τον ξέρουμε σήμερα και όπως έχει καταγραφεί ιστορικά (είτε μετεξέλιξη του, είτε κάτι τελείως νέο), που να μην υποφέρει από τις κρίσεις* του (όπως ρώτησε ο data). Καλά, το ξέρω ότι μοιάζει σαν ουτοπία κάτι τέτοιο μέχρι τώρα...

*θεωρώ δηλαδή ότι δεν υπάρχει λύση για τις κρίσεις αυτές με το παρόν σύστημα. Είναι αγιάτρευτο...

Last edited:
Χμ, ναι, έτσι όπως το θέτεις έχεις δίκιο. Απλά όταν έγραψα ότι περιμένουμε μία εναλλακτική και βιώσιμη πρόταση, εννοούσα ένα άλλο σύστημα πέρα από τον καπιταλισμό όπως τον ξέρουμε σήμερα και όπως έχει καταγραφεί ιστορικά (είτε μετεξέλιξη του, είτε κάτι τελείως νέο), που να μην υποφέρει από τις κρίσεις* του (όπως ρώτησε ο data). Καλά, το ξέρω ότι μοιάζει σαν ουτοπία κάτι τέτοιο μέχρι τώρα...

*θεωρώ δηλαδή ότι δεν υπάρχει λύση για τις κρίσεις αυτές με το παρόν σύστημα. Είναι αγιάτρευτο...

"Αγιάτρευτες κρίσεις του καπιταλισμού"...

Ε, εντάξει ... υπερβολές τώρα. Πόσο παλιός είναι ο καπιταλισμός; 300 χρόνια;

Πριν δεν υπήρχαν κρίσεις;

Ή μήπως θα βρεθεί σύστημα που δεν θα έχει κρίσεις; Πως θα γίνει αυτό; Θα είναι όλοι άγγελοι;

Όπως έλεγαν:

Καπιταλισμός είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Το επόμενο σύστημα θα είναι το αντίστροφο.

"Αγιάτρευτες κρίσεις του καπιταλισμού"...

Ε, εντάξει ... υπερβολές τώρα. Πόσο παλιός είναι ο καπιταλισμός; 300 χρόνια;

Πριν δεν υπήρχαν κρίσεις;

Ή μήπως θα βρεθεί σύστημα που δεν θα έχει κρίσεις; Πως θα γίνει αυτό; Θα είναι όλοι άγγελοι;

Όπως έλεγαν:

Καπιταλισμός είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Το επόμενο σύστημα θα είναι το αντίστροφο.

800. Aπό τότε που κάποιοι ξύπνιοι στη Φλάνδρα πήραν το εγγλεζικο μαλλί και το έκαναν κουβέρτες. Και ναι είχε κρίσεις, οι οποίες είτε λύνονταν με ιμπεριαλιστικούς πολέμους είτε βρίσκοντας νέες αγορές (σε νέες ηπείρους), ώστε χρησιμοποιώντας τον ντόπιο πληθυσμό ως δούλους να νεμονται τα οφέλη κάποιοι αξιωματούχοι.

Ετσι ξεπερνούσε τις κρίσεις ο καπιταλισμός ή αυξάνοντας την παραγωγικότητα. Κάτι τέτοιο πλέον δεν μπορεί να γίνει, οπότε για να μπορέσει να επιβιώσει κανει ακόμα σκληρότερη τη ζωή των εργαζομένων.