Όλα τα πλοία σε σχεδόν πραγματικό χρόνο

ttsop

Established Member
17 September 2007
132
Πριν από λίγο μου έστειλαν αυτό το LInk

http://syros-observer.aegean.gr/ais/default.aspx?language=_GR

[FONT='Tahoma','sans-serif']Για να δουλέψει σωστά πρέπει να υπάρχει εγκατεστημένο το google earth ( http://earth.google.com/download-earth.html ) στον υπολογιστή σας. [/FONT]

[FONT='Tahoma','sans-serif']Μπράβο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την πολύ καλή δουλειά.[/FONT]

-------------------------------
google earth πάντως δεν άνοιξε.

Πολύ ωραίο.:drummer:

Πολύ καλό αλλά δεν ξέρω πόσο ακριβές είναι.
Για παράδειγμα στην Αδριατική δεν δείχνει ούτε ένα καράβι ...

Δείχνει με ακρίβεια μόνο στην περιοχή Πειραιά ,λίγο απο τα γύρω νησία και βόρεια μέχρι τη μέση πρίπου της Εύβοιας. Από κεί και πάνω τίποτα.
Έβλεπα το καράβι που δουλέυει ο πατέρας μου και τον πήρα τηλέφωνο να μου επιβεβαιώση θέση και ήταν όντως ακριβής. Μου είπε οτι με ένα ειδικό χαρακτηριστικό που έχει κάθε καράβι μπορείς να τα εντοπίσεις.

AIS (Automatic Identification System). Υποχρεωτικό για κάθε μεγάλο πλοίο από το 2004 και μεταδίδει θέση απο GPS, ταχύτητα, κατεύθυνση και χαρακτηριστικά. Οι θέσεις είναι απόλυτα ακριβείς και σχεδόν real-time.

Στα υπ' όψη οτι εξαρτάται απο την υπαρξη VHF δεκτων AIS οπότε αν δεν υπάρχει κάλυψη σε κάποια σημεία (π.χ. Αδριατική) αυτό οφείλεται στην μη υπαρξη δεκτών AIS εγκατεστημένων εκεί.

Ηδη εξετάζω το ενδεχόμενο να προχωρήσω στην εγκατάσταση ενος σταθμου AIS εδω, στην Κρήτη.

Είναι ακριβώς έτσι όπως τα λέτε. Γνωρίζω τον καθηγητή που έχει υλοποιήσει το όλο σύστημα (με την ομάδα του φυσικά). Το όνομά του είναι Δημήτρης Λέκκας και μένει στη Γλυφάδα. Στο σπίτι του μάλιστα έχει εγκατεστημένο ένα server και μια κεραία ψηλή αρκετά για να πιάνει τα σήματα από όλο το Σαρωνικό.

Στα υπ' όψη οτι εξαρτάται απο την υπαρξη VHF δεκτων AIS οπότε αν δεν υπάρχει κάλυψη σε κάποια σημεία (π.χ. Αδριατική) αυτό οφείλεται στην μη υπαρξη δεκτών AIS εγκατεστημένων εκεί.

Ηδη εξετάζω το ενδεχόμενο να προχωρήσω στην εγκατάσταση ενος σταθμου AIS εδω, στην Κρήτη.

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043θεός!

απ'ότι λένε τα παλληκάρια μέσα, με καμιά 500αριά γιούρια εισαι κομπλε με
κεραίες και καλώδια.