Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Re: Απάντηση: Re: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

στα rankings που χρησιμοποιούν οι διάφορες ιδιωτικές εταιρείες για τη βαθμολόγηση των πανεπιστημίων υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες για να βαθμολογηθείς:

1. campus. Φυσικά το ΕΜΠ και το Καποδιστριακό πάνε άπατα σε αυτό το θέμα, αλλά το ίδιο και η Σορβόννη και όλα τα μεγάλα ιταλικά πανεπιστήμια. Όμως το Κρήτης ή το Δημοκρίτειο πάνε καλά. Το ΑΠΘ που έχει σοβαρό campus πάει επίσης άπατο διότι απλά έχει και σχολές εκτός του campus (π.χ. το Πολιτικό της Νομικής και της Δημοσιογραφίας και το Καλών Τεχνών είναι εκτός campus και το Μουσικών Σπουδών και το ΤΕΦΑΑ σε άλλο μεγάλο campus αλλά στη Θέρμη. Άπατο πάει και το Μακεδονίας, καθώς έχει campus αλλά χωρίς ελεύθερους χώρους. Η έννοια του campus είναι αγγλοσαξωνική.

2. διδακτικό προσωπικό. Εδώ έχουμε πολλούς καθηγητές και καθόλου βοηθητικό προσωπικό. Συνήθως βαθμολογούμαστε αρνητικά, διότι έχουμε πολλούς
καθηγητές και καθόλου βοηθούς. Άρα αν κατεβάζαμε το επίπεδο, μάλλον θα παίρναμε καλύτερους βαθμούς.

3. πρόγραμμα σπουδών και σύνδεση με την παραγωγή. Παραπέμπω στα άρθρα του Βαρουφάκη, για να δείτε τη στρέβλωση σε παγκόσμιο επίπεδο που επιχειρούν οι αγγλοσάξωνες. Γάλλοι, Γερμανοί, κλπ. επίσης πάνε άπατοι διότι δεν είναι αρκετά flexible αλλά επιμένουν σε κανονικά πτυχία και όχι σε τουρλουμπούκι προγράμματα σπουδών.

4. δημοσιεύσεις. Εδώ βασιλεύει το αγγλόφωνο σύμπαν. Βαθμολογούνται μόνοι οι δημοσιεύσει σε αγγλόφωνα περιοδικά με συγκεκριμένη κατηγοροποίηση. Αν ο Einstein μας έδινε τη θεωρία της σχετικότητας στα γερμανικά ή σε μη κατηγοροποιημένο περιοδικό, απλώς θα έπαιρνε μηδέν. Αν υπάρχει/ουν κλάδοι ολόκληροι της επιστήμης που δημοσιεύουν σε άλλη γλώσσα ή σε μη κατηγοροποιημένα περιοδικά, επίσης πάνε άπατα. Π.χ. οι σχολές αεροδιαστημικής και οι καθηγητές και κορυφαίοι ερευνητές των Ρώσων είναι μηδενικά στα rankings σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν όμως εγώ είμαι ένας υποψήφιος διδάκτορας που γράφω στα αγγλικά και έχω πρόσβαση στη ρωσική
βιβλιογραφία σε διαβεβαιώ ότι θα έχω rankings πολλαπλάσια από τοςυ κορυφαίους Ρώσους επιστήμονες. Είναι φυσιολογικό αυτό;

Επίσης οι ανθρωπιστικές επιστήμες δεν έχουν κατηγοροποιημένα και αξιολογημένα περιοδικά, άρα δεν βαθμολογούνται. Έτσι χώρες ηγέτες στις ανθρωπιστικές σπουδές όπως η Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Αίγυπτος, που ίσως έχουν το 50% και πλέον του συνόλου των δημοσιεύσεων των ανθρωπιστικών σπουδών, απλά παίρνουν μηδέν. Ωραίο εεεε;
Η νομική επιστήμη βασίζεται στο αγγλοσαξωνικό δίκαιο και στο γερμανικό. Οι μισές νομικές σχολές στην Ευρώπη διδάκσουν το δεύτερο. Γι αυτές δεν υπάρχουν περιοδικά κατηγοροποιημένα και αξιλογημένα. Άρα μηδέν.... φοβερό έεεεε;;;; Ο Δημήτρης Τσάτσος που έγραψε το σύνταγμα πεντε (5) ευρωπαικών χωρών ήταν πολλές πολλές φορές κάτω από οποιονδήποτε λεκτοράκο που είχε πέντε δημοσιεύσεις σε περιοδικά αγγλοσαξωνικού δικαίου.
:SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Ετσι,για να μπαινουν τα πραγματα στη θεση τους.Τα πυροτεχνηματα εχουν οντως πρασινα,κοκκινα,μπλε χρωματα.Οι σοβαρες τοποθετησεις εχουν στοιχεια και αληθειες.
 
Και παραφράζοντας και την μνημειωδη δηλωση του ΓΑΠ σήμερα που θέλει κάθε οικογένεια ναχει εναν εργαζομενο ,''Στοχος μου ειναι κάθε οικογένεια νάχει απο ένα I-pad''.:ADFADF1::ADFADF1::ADFADF1:
 
Αντε να το κανουμε sticky το ποστ του Bλάση (το εννοώ-μην χαθεί μεσα στά διάφορα) γιατί βαρεθηκα με τον κάθε μίμο,που παραπέμπει σε επαρχιωτισμό του χειρίστου είδους...

Δεν ξέρω αν θα το κάνουμε sticky,εγώ πάντως το έσωσα.
 
Το πρωί της Δευτέρας, πριν πάμε στον Αγιασμό, είπαν σε μία πρωινή εκπομπή ότι το γραφείου τύπου του Δήμου Καλαμαριάς δουλεύει πυρετωδώς να βγάλει φωτοτυπίες απ όλα τα μαθήματα στα πρώτα κεφάλια ώστε να μπορούν τα παιδιά να προχωρήσουν μέχρι να έρθουν τα βιβλία.... Όταν πήγαμε εκεί, ήταν ο Αντιδήμαρχος παιδιάς που μας είπε ακριβός το ίδιο.
Χθες, για καλής μας τύχη, υπήρχαν περισσεύματα απο τα βιβλία της γλωσσάς
και τούς τα δώσανε....
από εκεί και πέρα όμως ούτε φωτοτυπίες ούτε τίποτε....
Ρωτώντας σε άλλους γονείς από άλλα σχολεία μου λένε το ίδιο.....
δηλαδή, συνεχίζουν να μας δουλεύουν....
 
Στο ισόγειο του Δήμου έχει στηθεί κανονικό φωτοτυπικό κέντρο. Σε όλα τα σχολεία κάθε καθηγητής δήλωσε τις σελίδες από την ύλη των πρώτων 15 ημερών που επιθυμεί να έχει στα χέρια του. Αν πας θα δεις τα μηχανήματα να δουλεύουν κανονικά.

Παράλληλα ξεκίνησε η αποσφράγιση των στοκ ασφαλείας των βιβλίων που υπάρχουν στις αποθήκες (π.χ. στο νηπιαγωγείο επί της Σμύρνης) ώστε να δουν αν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες.

Χθες πήρε στο δημοτικό σχολείο της κόρης μου κάποια βιβλία από αυτό το στοκ η ΣΤ´ τάξη, σήμερα η Ε' τάξη. Χθες πήρε επίσης κάποια βιβλία και η Α' λυκείου.

Φαίνεται γελοίο αλλά προσπαθούν να τα κουτσοβολέψουν.

Πάντως δύσκολα δύσκολα μπορούμε να κατηγορήσουμε το Δήμο Καλαμαριάς γι αυτό το θέμα.
 
Σήμερα δώσαμε απο 10 περίπου βιβλία Γενικής Παιδείας σε κάθε τάξη του Λυκείου.

Προήλθαν απο περσινά αποθέματα δικά μας και της κεντρικής αποθήκης (εκτός απο την μετάφραση των αρχαίων της Α' Λυκείου που είναι καινούριο βιβλίο).

Αύριο θα δώσουμε και περίπου τα μισά βιβλία απο τις κατευθύνσεις.

Βέβαια υπάρχουν πολλά ακόμη βιβλία που λείπουν.
 
Εμένα πάντως σε σχολείο στην Αθήνα δεν μου έχουν δώσει κανένα ακόμη.Ούτε από κατευθύνσεις ούτε Γενικής Παιδείας.
 
κατά την πολύ ταπεινή μου γνώμη, το ebook είναι μια καλή λύση αν μπει στην εκπαιδευτική διαδικασία σωστά. Δηλαδή, αν το παιδί το πιάσει στα χέρια του αφού έχει μάθει καλά τη γραφή και την ανάγνωση, και έχει κατανοήσει κάποιες βασικές έννοιες ψηφιακής τεχνολογίας. Αν και για το τελευταίο ειδικά θεωρώ ότι είναι η καθημερινή τριβή και εξάσκηση που το εξασφαλίζει παρά το μάθημα, οποτε όσο πιο νωρίς το πάρει το ebook στα χέρια του ο μπόμπιρας, τόσο πιο γρήγορα θα μάθει να το χειρίζεται.

Θεωρώ όμως και ότι η ίδια η τεχνολογία δεν είναι έτοιμη ακόμα για να ενταχθεί στο σχολείο. Για εμένα το ebook θα πρέπει να έχει στο έπακρο την αίσθηση του φυσικού χαρτιού. Θα πρεπει να είναι εύκαμπτο και άθραυστο, ενεργειακά αυτόνομο για χρήση μεγαλύτερη των 7 ωρών και να μπορεί να επαναφορτιστεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, με φωτοβολταικά στοιχεία.

Τελειώνοντας να αναφέρω ότι συμφωνώ σε όσα ανέφερε πριν ο Φραγκίσκος, σχετικά με τη χρήση των νέων τεχνολογιών γενικότερα στην υποστήριξη του μαθήματος. Το μάθημα θα γίνει πολύ πιο κατανοητό, από ότι αν έμενε σε μια αφήγηση και γράψιμο στον μαυροπίνακα (χωρίς να τα υποτιμώ στο ελάχιστο).

Θα πρέπει όμως να αρχίσει να μπαίνει στην κουλτούρα μας και η εκπαίδευση πάνω σε χειρονακτική εργασία, κάτι που πραγματικά λείπει στη χώρα μας. Τα παιδιά στο σχολείο εκπαιδεύονται, λες και πρέπει όλα να γίνουν επιστήμονες, και μόνο αν πας σε τεχνικά σχολεία επιπέδου λυκείου έρχονται σε επαφή με πιο παραγωγικές διαδικασίες. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι λάθος. Και στερεί τόσο από τα παιδιά όσο και από την ίδια την κοινωνία, την ευκαιρία για απασχόληση σε επαγγέλματα πιο "ταπεινά", έχοντας όμως σωστές βάσεις εξαρχής. Θεωρώ πως πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση σε μια πιο "hands on" μορφή εκπαίδευσης από πολύ νωρίς. Προσοχή, δεν μιλάω για εξειδίκευση, αλλά για μια πρώτη επαφή των παιδιών (από πολύ μικρή ηλικία) με αυτό που ονομαζουμε χειρονακτική εργασία (manual labor).
 
Last edited:
Χθες είπαν στην τάξη της κόρης μου Α´ Λυκείου να εκτυπώσουν το πρώτο κεφάλαιο μαθηματικών και αρχαίων. Μιλάμε για 17-20 σελίδες το καθένα. Και όποιος δεν έχει εκτυπωτή να το πάρει απο κάποιον άλλον και να του βγάλει φωτοτυπία... κατά τα αλλά δεν θα επιβαρυνόμασταν...
Σήμερα λέγανε για κατάληψη και πέρασε η διευθύντρια λέγοντας ότι τα βιβλία ήρθανε αλλά θα τους τα δώσουν την δεύτερα.... μάλλον ψέμματα θα είναι!
 
Re: Απάντηση: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

ρε τους αλητες ακομα βιβλια δεν εδωσαν στα παιδια μας..


Αφού υπάρχει το σχολείο, κάτι είναι και αυτό.
Στο 14ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας δεν διόρισαν καν δάσκαλο για να δημιουργηθεί τάξη!
Τη φορολογία όμως τη θέλουν, και με προσαύξηση!
 
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς ξέρετε να χρησιμοποιείτε υπολογιστή. Εσύ Γιάννης, ξέρεις σίγουρα. Άλλοι, ποιοι έχουν δουλέψει με υπολογιστή, έστω και μια φορά; Ποιος δεν έχει ανοίξει ποτέ υπολογιστή; Είναι κάποιος, που δεν άνοιξε ποτέ υπολογιστή; Όλοι έχουν. Ποιος ξέρει να μπαίνει στο διαδίκτυο;

ΓΙΑΝΝΗΣ: Εγώ.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Γιάννη, εσύ μπαίνεις στο διαδίκτυο. Μαθαίνεις πράγματα; Σου αρέσει;

ΓΙΑΝΝΗΣ: Μου αρέσει.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ωραία. Και εάν στο διαδίκτυο μπορούσατε να δείτε τα μαθήματά σας, τους καθηγητές σας, τους δασκάλους σας, τα βιβλία, τους φίλους σας, τι κάνουν σε άλλα σχολεία, θα ήταν χρήσιμο αυτό;

ΓΙΑΝΝΗΣ: Ναι.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Αυτό είναι το ένα που κάνουμε, λοιπόν. Και το άλλο που γίνεται εδώ, το οποίο είναι πολύ σημαντικό, είναι ότι βλέπουμε και τον πλούτο γύρω μας, που λέγεται «περιβάλλον».
http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/4fb21125-0896-47a0-be90-1cdbe86c02e4 Σιγα μωρε πως κανετε ετσι? Δεν τρεχει και τιποτα..