Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Στο Γυμνάσιο που πάνε τα παιδιά μου,ο σύλλογος γονέων μας ζήτησε από 50 ευρώ το κεφάλι για να αγοράσουν τονερ και χαρτί για να μπορούν οι καθηγητές να βγάλουν καμιά φωτοτυπία...

Photis,δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να μην έχουν τα παιδιά βιβλίο για να διαβάσουν.
Οι δικοί μου πάνε Α´ Γυμνασίου.Παίζουν τον υπολογιστή στα δάχτυλα,αλλά τον έχουν καταχωρημένο στο μυαλό τους σαν παιχνίδι,chat,διασκέδαση και γενικά οτιδήποτε άλλο εκτός από πηγή για εκπαίδευση της μαθητικής τους καθημερινότητας.
Είναι άλλο πράγμα το βιβλίο ρε γαμώτο για όλους και όταν λέω "όλους" εννοώ τους μαθητές,τους γονείς (που προσπαθούν βοηθήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι) και τέλος για τους δασκάλους και καθηγητές.
Πως να παραδώσει ο καυμένος ο δάσκαλος το μάθημά του;
Πως να πει "ανοίξτε όλοι τα λαπτοπ..."
Δεν έχουν όλοι οι μαθητές λαπτοπ αλλά ακόμα και αυτοί που έχουν,τι να πρωτοκουβαλήσουν?
Τον υπολογιστή?
Τις μπαταρίες του ή την μπαλαντέζα με το καλώδιο για να μπορούν να το συνδέσουν στην πρίζα?
Δεν ξέρω...ίσως σε 15-20 χρόνια να έχει εξαφανιστεί το χαρτί σαν υλικό και να είμαστε αναγκασμένοι να γράφουμε και να διαβάζουμε σε/από οθόνες.
Σήμερα όμως,η μετάβαση αυτή είναι απαράδεκτη και ξέρεις γιατί?
Γιατί είναι βίαια και εξαναγκαστική.

Ζούμε συνταρακτικές στιγμές!

:grandpa: Σήμερα διόρισαν δασκάλα και το 14ο νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας τελικά θα λειτουργήσει κανονικά!

Βρε με τι καταντήσαμε να χαιρόμαστε...

Τώρα εκτός από τα βιβλία έχουμε κι άλλο πρόβλημα..... δεν ανάβουν τα καλοριφέρ. Τα παιδιά κάνουν μάθημα με τα μπουφάν και τους λένε ότι θα τα ανάψουν την Δευτέρα. Και μιλάμε για φυσικό αέριο, άρα δεν μπορούν να πουν ότι δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν πετρέλαιο.

Πόσο νομίζουν ότι μπορεί να συγκεντρωθεί ένα παιδί που κρυώνει;

Απάντηση: Re: Oλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ

Τώρα εκτός από τα βιβλία έχουμε κι άλλο πρόβλημα..... δεν ανάβουν τα καλοριφέρ. Τα παιδιά κάνουν μάθημα με τα μπουφάν και τους λένε ότι θα τα ανάψουν την Δευτέρα. Και μιλάμε για φυσικό αέριο, άρα δεν μπορούν να πουν ότι δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν πετρέλαιο.

Αστα να πανε Δημητρα... που καταντησαμε και που θα μας καταντησουν τα λαμογια.

ναι έχουν σχετική εντολή.

Σήμερα ένας καθηγητής της κόρης μου (Α' Λυκείου) τους είπε ότι δεν θα έρθουν βιβλία. δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο.
Πάντως την περασμένη εβδομάδα ήρθαν κάτι βιβλία στο λύκειο για μάθημα που έχει καταργηθεί (θεατρική συμπεριφορά).
Καταντήσανε γελίοι....