OLED 65" φθηνή ή τι;

SM-N970F

New member
20 April 2021
31
Γειά σας, η 50αρα Panasonic Plasma παρέδωσε πνεύμα σήμερα (είχαν καεί τα hdmi από αστραπή πριν μέρες, σήμερα βγάζει πράσινες-πολυχρωμες γραμμές παντού, κάνει reboot κλπ)

Έχω την αίσθηση πως πρέπει να πάω σε oled και να μη "ρισκάρω" π.χ. Full array Sony, αλλά δεν θέλω να φύγουν πολλά χρήματα, ενώ στα 3.5-4μ που βλέπω μάλλον "απαιτούνται" 65"

Για μια βδομάδα δεν πρόλαβα τις προσφορές Yellowz, αν τυχόν κάλυπταν και oled μοντέλα.
Υπάρχει κάτι αντίστοιχο τώρα;

Βρήκα στο κομπιουτερομάγαζο που πουλάει και πάνες, την 65Α13 στα 1260€ (καλύπτεται από την εγγύηση αντιπροσωπείας και μπορώ να αγοράσω επέκταση απο LG και με τι κόστος αν γνωρίζετε; Την στέλνουν να πληρωθεί στην παραλαβή απ το κατάστημα, χωρίς προκαταβολή; )

Το ίδιο μοντέλο 65Α13 και το 65Α16 τα πουλάνε και electroholic στα 1200€ με την αποστολή.
Τι διαφορές έχουν αυτά τα δύο μοντέλα; Να το προτιμήσω σαν μαγαζί, ως προς την εγγύηση;

Βλέπω Netflix, κατεβάζω MKV, θα μπει και PC/λαπτοπ πάνω για browsing και κάνα παιχνιδάκι, μια ρημαδο RΧ550X 4gb κάρτα όχι φοβερές επιδόσεις, κονσόλα μάλλον ποτέ δεν θα συνδεθεί.
Ακούω από ένα 5.1 logitech που θέλει dts pass through.

(ένα ακόμη περίεργο, θα παίζει ασύρματο Samsung DEX σε LG?)

Είναι καλή επιλογή η σειρά Α1 για να μείνει το μπάτζετ χαμηλά ή θα το μετανοιωσω ;

Κάποια εναλλακτική vfm πρόταση για άμεση αγορά;

Εξκιουζ μι για τα αλλεπάλληλα ερωτήματα, είναι σχετικά επείγον και τα συμπυκνωσα όλα γιατί νομίζω καταλαβαίνουν το πνεύμα του ερωτήματος οι ειδήμονες...

Last edited:
(1) Για 3.5 έως 4 μέτρα απόσταση θέασης, μια 65" είναι ικανοποιητική για υλικό έως 1080p ή/και για πολύ τηλεοπτικό.
(2) Αν μπορείς, περιμένεις μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου -δηλαδή, στο τέλος των χειμερινών εκπτώσεων- μήπως πετύχεις κάποιον συνδυασμό προσφορών.
(3) Προτάσεις (75"): Ιδανικά, Samsung Q80A ή Sony X90J/X93J. Εναλλακτικά, Samsung Q70A ή Sony X85J. Αλλιώς, κάποια φθηνότερη LCD με 50 Hz ρυθμό ανανέωσης.
(4) Η LG A1 με το 6 στον κωδικό είναι από την εγχώρια αντιπροσωπεία. Δεν είναι (πραγματικά) διαθέσιμη σε καταστήματα που εισάγουν διαφορετικούς κωδικούς.
(5) Όλες οι τηλεοράσεις έχουν κανονικά διετή εγγύηση, ενώ επέκταση μπορεί να γίνει για κάποιες μάρκες, μέσα από τις σχετικές σελίδες των εταιρειών αυτών.

Ξέρω για τα μεγέθη-αποστάσεις, είχα και προβολέα την εποχή του 720p, αλλά μαθημενος στη Plasma φοβάμαι πως τα λίγο χειρότερα μαύρα + clouding κλπ. σε 75" θα μου κακοφανούν πολύ σε σύγκριση με τις 65" που θα είναι έτσι κι αλλιώς 15 παραπάνω απ ότι έβλεπα.
Επίσης ίσως αρχίσω να έχω χωροταξικό πρόβλημα με άνω των 65", θα χρειαστώ βάση τοίχου κλπ που καλό θα ήταν να αποφύγω.

Κακώς επιμένω έστω σε φθηνή oled?

Η A1 είναι τίμια επιλογή για την τιμή της. Το πρόβλημα είναι με το μέγεθος. Επίσης, μπορεί μια LCD να έχει μεγαλύτερη αντίθεση (δηλαδή, χαμηλότερο μαύρο) από την plasma που διαθέτεις, την εικόνα της οποίας -ούτως ή άλλως- δεν μπορούσες να εκτιμήσεις/απολαύσεις κατάλληλα, εκτός αν η θέαση γινόταν σε απόσταση κάτω από τρία μέτρα. Ανομοιομορφίες σε μια LCD είναι αρκετά πιθανό να πετύχεις -και ειδικά με μεγάλη διαγώνιο- αν και είναι και θέμα τύχης. Τέλος, μια 65" είναι περίπου 25 εκατοστά μικρότερη στο πλάτος, σε σύγκριση με μια 75".

Γειά σας, η 50αρα Panasonic Plasma παρέδωσε πνεύμα σήμερα (είχαν καεί τα hdmi από αστραπή πριν μέρες, σήμερα βγάζει πράσινες-πολυχρωμες γραμμές παντού, κάνει reboot κλπ)

Έχω την αίσθηση πως πρέπει να πάω σε oled και να μη "ρισκάρω" π.χ. Full array Sony, αλλά δεν θέλω να φύγουν πολλά χρήματα, ενώ στα 3.5-4μ που βλέπω μάλλον "απαιτούνται" 65"

Για μια βδομάδα δεν πρόλαβα τις προσφορές Yellowz, αν τυχόν κάλυπταν και oled μοντέλα.
Υπάρχει κάτι αντίστοιχο τώρα;

Βρήκα στο κομπιουτερομάγαζο που πουλάει και πάνες, την 65Α13 στα 1260€ (καλύπτεται από την εγγύηση αντιπροσωπείας και μπορώ να αγοράσω επέκταση απο LG και με τι κόστος αν γνωρίζετε; Την στέλνουν να πληρωθεί στην παραλαβή απ το κατάστημα, χωρίς προκαταβολή; )

Το ίδιο μοντέλο 65Α13 και το 65Α16 τα πουλάνε και electroholic στα 1200€ με την αποστολή.
Τι διαφορές έχουν αυτά τα δύο μοντέλα; Να το προτιμήσω σαν μαγαζί, ως προς την εγγύηση;

Βλέπω Netflix, κατεβάζω MKV, θα μπει και PC/λαπτοπ πάνω για browsing και κάνα παιχνιδάκι, μια ρημαδο RΧ550X 4gb κάρτα όχι φοβερές επιδόσεις, κονσόλα μάλλον ποτέ δεν θα συνδεθεί.
Ακούω από ένα 5.1 logitech που θέλει dts pass through.

(ένα ακόμη περίεργο, θα παίζει ασύρματο Samsung DEX σε LG?)

Είναι καλή επιλογή η σειρά Α1 για να μείνει το μπάτζετ χαμηλά ή θα το μετανοιωσω ;

Κάποια εναλλακτική vfm πρόταση για άμεση αγορά;

Εξκιουζ μι για τα αλλεπάλληλα ερωτήματα, είναι σχετικά επείγον και τα συμπυκνωσα όλα γιατί νομίζω καταλαβαίνουν το πνεύμα του ερωτήματος οι ειδήμονες...
DTS audio passthrough Μόνο από Sony .

Samsung και LG δεν το περνάνε άρα εφόσον σε ενδιαφέρει μάλλον πρέπει να κοιτάς προς X90J.

Ιδανικά στις 75΄΄ για 3.5-4 μέτρα.

Για χρήση σαν pc monitor θα έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο σε σχέση με OLED.
Στο μαύρο δεν νομίζω οτι θα σε απαγοητεύσει και το blooming το ρυθμίζεις με bias light αν θεωρείς οτι σε ενοχλεί.
Αν πας σε 65΄΄ σε αυτή την απόσταση δεν νομίζω οτι θα είναι εμφανές έτσι κ αλλιώς.

Σαν κλείσιμο του νήματος:
μην βρίσκοντας κάτι αξιόλογο σε καλή τιμή, αγόρασα πριμ το καλοκαίρι μια P725 TCL 65" με την τελευταία έκδοση Android.
Καλός συμβιβασμός. Άμεσο πληρες pass through τα πάντα, με τα ανάλογα watermarks να "αναβουν" στη γωνίατης οθόνης, ωραία μενού, βασικά αξιοπρεπής εικόνα αν εκλεινες όλα τα enhancers... πήγε το stremio σύννεφο, όταν στερευει το νετφλιξ, τις λίγες διαθέσιμες ώρες για χαλάρωση.

Σημερα πριν λίγες ώρες, για άσχετο λόγο ταξίδεψα κι έκανα στάση γυρνώντας στη Λάρισα στο Media Markt. Χωρίς καμία διάθεση για ψώνια...

Απο τυχαία κουβέντα με τον πωλητή, βρήκα στο ράφι, 2 μήνες ανοιχτή, μια Sony Oled KD-65A8 σε τιμή 1260€ και την πήρα ο καψερος, τι να κάνα...

Οπότε έχω λίγα λεπτά της ώρας που την έστησα, παιδευτηκα λίγο με την ενεργοποίηση του pass through και είμαι με γελακι μέχρι τ αυτιά τώρα... Να δούμε αν κοιμηθώ απόψε. :)

Θα στήσω και την TCL στη φουκαριάρα τη μάνα μου μάλλον... αν όχι, ίσως τη βάλω αγγελία εδώ.

Μεγεια μου και στα δικά σας

------
Συνέχεια στο νήμα κατόχων Sony KD/KE A8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Oled μεταχειρισμένη δεν έπαιρνα. Οι εκθεσιακες παίζουν ολη μερα, και ουτε τα κλασικά να μενει κλειστή για λιγο καθε κάμποσες ώρες δεν τηρούν. Πως ξέρεις οτι δεν εχει χάσει τη μιση ζωη της ετσι η oled και ας δουλεύτηκε μονο 2 μηνες (αν αληθευει, που δεν το ξέρεις). Στη θέση σου θα πρόσθετα οπωσδήποτε επέκταση εγγύησης. Διαβασε το σχετικό thread εδω ή αλλου για το burn in στις oled, γιατί μου φαίνεται δεν το γνωρίζεις.

Oled μεταχειρισμένη δεν έπαιρνα. Οι εκθεσιακες παίζουν ολη μερα, και ουτε τα κλασικά να μενει κλειστή για λιγο καθε κάμποσες ώρες δεν τηρούν. Πως ξέρεις οτι δεν εχει χάσει τη μιση ζωη της ετσι η oled και ας δουλεύτηκε μονο 2 μηνες (αν αληθευει, που δεν το ξέρεις). Στη θέση σου θα πρόσθετα οπωσδήποτε επέκταση εγγύησης. Διαβασε το σχετικό thread εδω ή αλλου για το burn in στις oled, γιατί μου φαίνεται δεν το γνωρίζεις.

Ασχολούμαι με τηλεοράσεις απ την εποχή των πλάσμα, και εννοείται πως έβαλα επέκταση.

Burn in όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε μόνο η γυναίκα μου σε Galaxy Note, αφήνοντας το να παίζει με τις ώρες μουσική στο YouTube σε portrait mode :)