OLED TV 55 ίντσες LG ή Sony ?

PVaggelis

New member
27 May 2016
25
Καλησπέρα σε όλους.
Ενδιαφέρομαι για την αγορά μιας OLED TV ( προέρχομαι από SAMSUNG 55H6670 και πιο πριν από Panasonic G30 plasma ).
Η χρήση της είναι OTE TV (ταινίες + αθλητικά) , NETFLIX, BlueRay , αλλά και DIGEA. Καθόλου gaming. Η απόσταση θέασης είναι περίπου 3 μέτρα max και ο χώρος θέασης έχει γενικά χαμηλό φωτισμό.
Η τηλεόραση ως επί τω πλείστον ανάβει μετά τις 8-9 το βράδυ.
Ποια θα μου προτείνατε από τις παρακάτω ας πούμε;

https://www.skroutz.gr/c/12/televis...-dvb-t2-2018.html?o=oled+tv&order_by=pricevat

Οι χρήσεις που ανέφερα οδηγούν περισσότερο προς OLED παρά προς QLED, σωστά;

Απάντηση: OLED TV 55 ίντσες LG ή SONY ?

Θα απαντούσα με ένα απλό ναι :) αλλα

Re: OLED TV 55 ίντσες LG ή SONY ?

Καλησπέρα σε όλους.
Ενδιαφέρομαι για την αγορά μιας OLED TV ( προέρχομαι από SAMSUNG 55H6670 και πιο πριν από Panasonic G30 plasma ).
Η χρήση της είναι OTE TV (ταινίες + αθλητικά) , NETFLIX, BlueRay , αλλά και DIGEA. Καθόλου gaming. Η απόσταση θέασης είναι περίπου 3 μέτρα max και ο χώρος θέασης έχει γενικά χαμηλό φωτισμό.
Η τηλεόραση ως επί τω πλείστον ανάβει μετά τις 8-9 το βράδυ.
Ποια θα μου προτείνατε από τις παρακάτω ας πούμε;

https://www.skroutz.gr/c/12/televis...-dvb-t2-2018.html?o=oled+tv&order_by=pricevat

Οι χρήσεις που ανέφερα οδηγούν περισσότερο προς OLED παρά προς QLED, σωστά;

ενημερωτικα μονο, η sony φοραει panel lg. εδω ειναι ενας πινακας συγκρισης, αν θελεις αλλα μοντελα, τα αλλαζεις στο πινακακι: https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-c8-vs-sony-a8f/600/603

Χρησιμοποιω oled για σειρες, ταινιες, σερφαρισμα, παιχνιδια, ελαχιστο τηλεοπτικο.
Εχω περασει τις 5000 ωρες, κανενα θεμα με burn in.
Μια χαρα θα εισαι με OLED.

Θα απαντούσα με ένα απλό ναι :) αλλά αφού είχες και plasma η oled είναι μονόδρομος, ξέρεις τις διαφορές τους ειδη, εγώ που είμαι Gamer όμως και παίζω πολλές ώρες την ημέρα στατική εικόνα, δεν μπορώ να πάρω oled δυστυχώς :( όχι το φοβάμαι απλά, είμαι σίγουρος ότι θα το πάθω το burn in, ειδικά για hardcore χρήση, εσύ όμως βάση την χρήση που μας περιγράφεις, δεν έχεις να φοβηθεις απολύτως τίποτα. Το μόνο αρνητικό που έχει μια oled σε σχέση με μια qled η Led va τηλεόραση γενικά, γιατί και η qled Led είναι, είναι η φωτεινότητα τις, δεν μπορεί να γίνει τόσο φωτεινή η εικόνα τις, κάτι που χρειάζεται για hdr περιεχόμενο. Φυσικά δεν είναι άσχημη η φωτεινότητα τον oled αλλά υστερεί σε σχέση πάντοτε με μια Led tv. Όπως υστερούν η Led τηλεόρασεις όσο αφορά το μαύρο, που ναι μεν βελτιώθηκε πάρα πολύ πραγματικά, αλλά oled το απόλυτο μαύρο δεν θα γίνει ποτέ, επίσης γωνίες θέασεις oled είναι πολύ καλή, και εδώ χάνουν αρκετα τα led va panel γενικά, ταινίες για εμένα = oled δεν υπάρχει άλλη απάντηση. 3 μέτρα απόσταση πάντως 55 άρα είναι λίγη, 65 άρα θα ήσουν πομπα, απλά ξεφεύγει η τιμή. Αυτά πάνω κάτω τα θετικά και αρνητικά αυτόν τον τεχνολογιών.

Πόση φωτεινότητα χρειάζεται κανείς σε ένα σαλόνι, πριν η απόλαυση μετατραπεί σε κόπωση;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας κύριοι.

Πόσο θα λέγατε ότι η φωτεινότητα μιας OLED υστερεί από αυτή μιας QLED ? Όσο μιας plasma? Καταντά ενοχλητικό? Γιατί καλό το μαύρο (plasma owner) αλλά καλή και η φωτεινότητα .
Από τον συγκριτικό πίνακα είδα ότι η C8 υπερτερεί σε λεπτομέρειες της SONY. Οι επεξεργαστές εικόνας είναι ισάξιοι? Α9 vs X1

Απάντηση: Re: OLED TV 55 ίντσες LG ή SONY ?

Εξαρτάται από τόν κάθε ένα, εγώ πάντως όσες φορές τα τελευταία 2 χρόνια τις είδα δίπλα δίπλα σε διάφορα καταστήματα, με εντυπωσιάζει η φωτεινότητα τον qled Led γενικότερα, και απογοήτευτηκα με την oled που δεν μπορεί να γίνει ένα κλικ φωτεινότερη τουλάχιστον. Για αυτό αναφέρω τα θετικά στη μια τεχνολογία έναντι τις άλλης , γιατι ο όρος αρνητικά μπορεί να είναι και λάθος, versus όμως των 2 τεχνολογιών έχουμε κάποια δεδομένα . Εσένα μπορεί να σε κουράζει η πολλή φωτεινότητα εμένα όμως όχι, το αντίθετο, και θυμάμαι έντονα και χαρακτηριστικά όταν είδα την c7 πέρσι σε ένα κατάστημα, είπα στο πωλητή μα δεν μπορεί να γίνει πιο φωτεινή ρε γμτ. Φυσικά κάποιος θα πει με την πολλή φωτεινότητα χάνονται και η λεπτομέρειες, εξαρτάται, είναι θέμα τι ζητά ο κάθε ένας, κάποια δεδομένα όμως υπάρχουν όσο και αν θέλουμε κάποιοι να υποστηρίζουμε πάντα αύτο που αγοράζουμε, τα δεδομένα είναι εκεί. χαρακτηριστικά είπα (Φυσικά δεν είναι άσχημη η φωτεινότητα τον oled αλλά υστερεί σε σχέση πάντοτε με μια Led tv) Αν βγάλουμε έναν νικητή στο θέμα ποιότητα εικόνας πια είναι η καλύτερη ?αυτή τη στιγμή στη αγορά, ασυζητητί oled. Όμως ο κάθε αγοραστής έχει το δικαίωμα να ξέρει όλα τα δεδομένα τις αγοράς τηλεόρασεων. Η χρήση του κάθε ενός είναι διαφορετική, και όσο κορυφαία και να είναι μια oled τηλεόραση κάτι που είναι αποδεκτό από όλους, υπάρχουν αυτά τα θέματα που κάποιους θα τους αποτρεψουν.

Φυσικά, αν το σαλόνι κάποιου έχει τον φωτισμό της έκθεσης πολυκαταστήματος ή σκοπεύει να λειτουργεί την τηλεόραση σε εξωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια της ημέρας, η όποια περίσσεια σε φωτεινή ισχύ είναι απαραίτητη.

Σε οικιακές συνθήκες όμως, η απαιτούμενη φωτεινότητα για θέαση την ημέρα, υπερκαλύπτεται και από τις δύο τεχνολογίες, σε βαθμό που η όποια συζήτηση, μάλλον παραπλανητική καταλήγει...

Το θεμα ειναι πόση φωτεινοτητα χρειαζεσαι για να κανεις τι.
Οσον αφορα την SDR θεαση, τα πραγματα ειναι ξεκαθαρισμενα, οσον αφορα τις ταινιες.
Κατα THX για παρακολουθηση σε σκοταδι χρειαζεσαι 120 Nit. Για παρακολουθηση την ημερα χρειαζεσαι 250-300 nit.
Αν το μεσο προβολης σου καλυπτει αυτες τις προδιαγραφες, για ποιο λογο να πας σε μια τηλεοραση που σου δινει 800 nit.?
Θα τα κανεις χρηση. ? Που. ?

Με προλαβε ο JL_?.

Για Hdr Gaming κυρίως εκεί χρειάζεται την φωτεινότητα, για την δική σου χρήση είναι πομπα, πολύ καλή και ότι πρέπει η φωτεινότητα για ταινίες, να μην χάνεται και η λεπτομέρεια όπως είπα και πιό πάνω. Η απόσταση σου θέασης είναι στα 3 μέτρα εσένα, δεν ξέρω τι τιμές παίζουν δηλαδή να προτιμήσεις 65 άρα qled/η Led από 55
Oled άρα σε τέτοια απόσταση. Όπως να έχει βάση τις δικής σου χρήσης, η oled φιλε είναι μονόδρομος οποίο μοντέλο και αν πάρεις, και επειδή είχες και plasma, θα απογοήτευτεις από μια qled Led τηλεόραση.

Άρα η ζυγαριά κλείνει προς την LG55C8PLA μάλλον? Έχει και μια διαφορά 400 ευρώ περίπου από την Sony.

65αρα αποκλείεται δυστυχώς εκ των προτέρων λόγω χώρου και τιμής.

Εγώ δεν ξέρω την διαφορά των τιμών, επειδή βρίσκομαι σε άλλη χώρα, πάντως σύμφωνα και με τα reviews και από ότι λένε αρκετοί , αυτή την στιγμή η C8 τις lg είναι η καλύτερη τηλεόραση στο κόσμο, στις λεπτομέρειες φυσικά ακολουθουν οι άλλες oled τηλεόρασεις, σε αυτό θα ήταν καλύτερα να μας πει κάποιος κάτοχος τον συγκεκριμένο τηλεόρασεων, η καλύτερα να πας σε κατάστημα, να τις δεις ο ίδιος από κοντά, υπάρχουν και κάποια συγκριτικά βίντεο στο YouTube μεταξύ των δύο, λεπτομέριες εσύ σίγουρα δεν θα δεις διαφορά, αλλά από τα σχόλια των χρηστών. Πάντως αν η διαφορα στη τιμή 400 ευρω είναι για την άλλη oled τις sony, είναι σημαντικη. Οποία και να πάρεις ίδια εμπειρία θα έχεις. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι η απόσταση θέασης γιατί στα 3 μέτρα, είναι κάπως μικρή η 55 αρα.

Ευχαριστώ πολύ. Κατά πάσα πιθανότητα θα κοιτάξω την C8.

Μία παρατήρηση... καθότι παθών !!!
Προσοχή στις παιδικές ασθένειες...
Κάτοχος oled LG 55EC230V, πανέμορφο curve panel με απόλυτο μαύρο και εξαιρετική εικόνα... κόσμημα στο σαλόνι... αξία αγοράς περίπου 2500 .
Με πολυ μικρή χρήση , μετά απο 6 μήνες αφότου βγήκε από την 2ετη εγγύηση έκαψε panel !!!!
Αξία επισκευής 1450+ΦΠΑ...
ΑΚΌΜΑ ΤΑ ΚΛΑΙΩ....
Ελπίζω (αλλά δε νομίζω!!!) τα νέα μοντέλα να είναι πιο αξιόπιστα....
Με πολύ μεγάλη επιφύλαξη ψαχνω την αγορά.... και ΠΑΝΤΑ με 5ετη εγγύηση...
Βλέπω με καλό μάτι Sony KD-55ΧΕ9005... η το αντίστοιχο νεώτερο μοντέλο του 18.... πάντως oled τέλος για μένα !!!

Έφταιγε το ότι ήταν oled ή ήταν βλάβη που θα μπορούσε να παρουσιαστεί σε οιαδήποτε τηλεόραση;

Απάντηση: Re: OLED TV 55 ίντσες LG ή SONY ?

Το δεύτερο Βαγγέλη βλάβες παρουσιάζουν όλες, υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα, είναι να μην σου κάτσει και η ατυχία που λέμε, η 9 σειρά που αναφέρθηκε πέρσι και εδώ στο φόρουμ και σε άλλο φορουμ ελληνικό, 1 μήνα 5, 6 κατόχη μίλησαν για καμένα πιξελ. Φυσικά δεν είναι ο κανόνας αλλά συμβαίνουν σε όλες τις κατηγορίες, ( εντομεταξυ έγω δεν έχω oled, και δεν υπεράσπιζομαι κανένα, λέω πάντα τα πράγματα με το όνομα τούς) και φυσιολογικό είναι οποίος καεί να αποφύγει να αγοράσει ξανά, άλλο παράδειγμα με το φίλο που αγόρασε προβληματική Samsung qled 3 πάνελ τις, του έκατσε η ατυχία, και μένα μου έκατσε η ατυχία με sony και Samsung Led tv, άλλου burn in στη oled

Ναι συμβαίνουν αλλά δεν είναι ο κανόνας, αν ήταν δεν θα πουλούσαν όλοι, θα είχαμε χιλιάδες επιστροφές, εννοείται παθογενιες Led και oled ( banding, clouding, dirty screen effect burn in) ακόμα υπάρχουν και όσοι δεν το δέχονται, ειδικά αν τους επηρεάσει την εμπειρία θέασηςνα και καλά κάνουν, έχουν δουλειά τα σερβις.

Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε νεα τεχνολογία στην αρχή παρουσιάζει κάποια προβλήματα που βελτιώνονται στη συνέχεια....
Γενικά μιλώντας και για να σχηματίσει κάποιος ξεκάθαρη άποψη χρειάζονται στατιστικά στοιχεία και τάσεις στα μοντέλα, που όμως τωρα δεν υπάρχουν!!!
Οπότε ας περιοριστούμε στις προσωπικές μας εμπειρίες...
Πάντως ο Μανωλοπουλος όταν πήγα την oled μου, ηταν γεμάτος με πολλές lg oled tv !!!! Τυχαίο ????
Who knows ?????

Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε νεα τεχνολογία στην αρχή παρουσιάζει κάποια προβλήματα που βελτιώνονται στη συνέχεια....
Γενικά μιλώντας και για να σχηματίσει κάποιος ξεκάθαρη άποψη χρειάζονται στατιστικά στοιχεία και τάσεις στα μοντέλα, που όμως τωρα δεν υπάρχουν!!!
Οπότε ας περιοριστούμε στις προσωπικές μας εμπειρίες...
Πάντως ο Μανωλοπουλος όταν πήγα την oled μου, ηταν γεμάτος με πολλές lg oled tv !!!! Τυχαίο ????
Who knows ?????

αν επιτρεπεται ο λογος που πηγες εκει?