-- OLED --

Απάντηση: Re: -- OLED --

:aktion033: :aktion033: :aktion033:

Μεγάλη υπόθεση να διαβάζεις τεχνικές αναλύσεις από τους κατεξοχήν ειδικούς...

''The signals are provided from a computer using an NVIDIA GeForce GTX 570...''

Γκούχου, γκούχου, γκούχου!!!:D

Όσο για το σαράβαλο όργανό τους, κανένα σχόλιο!!!:flipout:

Γιατί να μην βγάζουν; Ή να το πω καλύτερα, πώς είναι δυνατόν να μην βγάζουν; :flipout:

Επειδή τις έχω δει τις κυρτές της LG, να προσθέσω ότι ένα τεράστιο πλεονέκτημα είναι πραγματικά βλέπεις σφαιρικά. Από εκεί που με τις επίπεδες βλέπαμε ανακλάσεις από φωτεινές πηγές σε μια μικρή γωνία πίσω από την θέση θέασης, πλέον η γωνία αυτή είναι τεράστια, και πιάνει ανακλάσεις από ολόκληρο το δωμάτιο, ακόμα και από τα διπλανά. Και μάλιστα οι ανακλάσεις δεν έχουν τίποτα βαρετά σχήματα, όπως ευθείες γραμμές, αλλά ακανόνιστες καμπύλες, που διατρέχουν το πάνελ και στις 2 διευθύνσεις, κάθετα, οριζόντια, διαγώνια, κλπ. Σαν μοντέρνο έργο τέχνης.

Επίσης, επαναφέρουν ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που χάσαμε όταν αποχαιρετήσαμε τις CRT, την εικόνα "βαρελάκι", που τα άκρα είναι συρρικνωμένα σε σχέση με το κέντρο. Επιτέλους δηλαδή, γιατί τόσο καιρό με τα παραλληλόγραμμα κάδρα, έχω αγανακτήσει.
(Άσε που τώρα θυμήθηκα και το μέγα θέμα με τις πατέντες και τα pant trolls. Αυτό το patent troll η ruffles εμποδίζει την εξέλιξη της τεχνολογίας των τηλεοράσεων μην αφήνοντας εταιρίες να βγάλουν κυματιστά πάνελ - ακορντεόν, επιτρέποντας μόνο την χρήση της πατέντας σε ποταπά πράγματα, όπως πατατάκια...)

"...η οθόνη σύμφωνα με την LG 'τυλίγεται γύρω από το θεατή' και έτσι υπάρχει μια αίσθηση της σταθερότητας...

Aφου το λεει η LG, παλι καλα. Αν το ελεγα εγω θα με επαιρναν για τρελλο.

Απάντηση: Re: -- OLED --

Επειδή τις έχω δει τις κυρτές της LG, να προσθέσω ότι ένα τεράστιο πλεονέκτημα είναι πραγματικά βλέπεις σφαιρικά. Από εκεί που με τις επίπεδες βλέπαμε ανακλάσεις από φωτεινές πηγές σε μια μικρή γωνία πίσω από την θέση θέασης, πλέον η γωνία αυτή είναι τεράστια, και πιάνει ανακλάσεις από ολόκληρο το δωμάτιο, ακόμα και από τα διπλανά. Και μάλιστα οι ανακλάσεις δεν έχουν τίποτα βαρετά σχήματα, όπως ευθείες γραμμές, αλλά ακανόνιστες καμπύλες, που διατρέχουν το πάνελ και στις 2 διευθύνσεις, κάθετα, οριζόντια, διαγώνια, κλπ. Σαν μοντέρνο έργο τέχνης.

Επίσης, επαναφέρουν ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που χάσαμε όταν αποχαιρετήσαμε τις CRT, την εικόνα "βαρελάκι", που τα άκρα είναι συρρικνωμένα σε σχέση με το κέντρο. Επιτέλους δηλαδή, γιατί τόσο καιρό με τα παραλληλόγραμμα κάδρα, έχω αγανακτήσει.
(Άσε που τώρα θυμήθηκα και το μέγα θέμα με τις πατέντες και τα pant trolls. Αυτό το patent troll η ruffles εμποδίζει την εξέλιξη της τεχνολογίας των τηλεοράσεων μην αφήνοντας εταιρίες να βγάλουν κυματιστά πάνελ - ακορντεόν, επιτρέποντας μόνο την χρήση της πατέντας σε ποταπά πράγματα, όπως πατατάκια...)

:worshippy::worshippy::worshippy:

Sony & Panasonic said to buy OLED TV panels from LG

panasonic4koled-3.jpg

http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1398328440

Ήταν που θα έκαναν κοινοπραξία παραγωγής OLED. Μέχρι που είδαν ότι αυτοί που έκαναν και όλη την έρευνα έχουν πατεντάρει τα πάντα; :smile:
Δεν πειράζει, σε καμιά 20αριά χρόνια το ξανασκεύτονται...

Ναι...και θα βλεπαμε και 3D printing υποτιθεται για να βγει πιο φτηνη η μαζικη
παραγωγη.
Καλα κρασα...
Ολο στην ελπιδα ειμαστε, αλλα δεν τα βλεπω να προχωρανε και πολυ τα πραγματα,
περα απο ανακοινωσεις.

Last edited:
Όσο να 'ναι πάντως, από το να αγοράζουν IPS από την LG, είναι μια πρόοδος τα OLED... :silly: