Ολοι στον δρόμο την Τετάρτη 25/5/2011

Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Οι περισσοτεροι απαξιωνετε την ιδεολογια.Δεν σας κατηγορω γιατι τοσα χρονια ολοι κατεβαλαν φιλοτιμες προσπαθειες για να απαξιωθει.
Λυπαμαι ομως αλλα χωρις ιδεολογια δεν γινεται.Η ιδεολογια ειναι αυτη που θα καθορισει τι ζηταμε και τι θελουμε σε βαθος χρονου.Τωρα υπαρχει μια συσσωρευμενη οργη η οποια μπορει να συσπειρωνει τον κοσμο αλλα οταν αυτη ξεθυμανει τι γινεται?
Χρειαζεται σχεδιο και στοχοι για το τι θα γινει μετα.Και μια ιδεολογια λειτουργει σαν μπουσουλας προς τι θελεις να κανεις μετα.
Αλλιως απλα θα ξεχαρμανιασουμε και μετα μια απο τα ιδια...

Τά Κομματα ειναι θεσμοί τής Δημοκρατίας ασχέτως άν μερικά απ´αυτά δεν ειναι κόμματα αρχών..Μπορούν ομως νά γίνουν,είτε ειναι συντηρητικά,είτε ''σοσιαλδημοκρατικά'' κ.ο.κ.
Η απαξίωση γενικώς οδηγεί σε άλλες ατραπούς ..

Η αποϊδεολογικοποίηση επίσης...

Και φυσικά ούτε το κράτος ειναι ουδέτερο,ούτε θά πεισθεί ο εκφραστής οιασδήποτε πολιτικής νά τήν αλλάξει άν δεν πιεστεί πολύ χοντρά..
Ο ΣΕΒ θα ειναι ΣΕΒ ,οι μεγαλοεργολάβοι τό ιδιο...άν τά πράγματα μεινουν μονον σε μιάν έκφραση θυμού.

Γιά αρχή ειναι θετικές οι συγκεντρώσεις πού εγιναν..
Αν πάντως γίνουν επικινδυνες γιά τό καθεστώς τότε θά τίς κτυπήσουν και εκεί θά φανεί και η δυναμική τους..
Σημερα στό Συνταγμα υπήρχε ποικιλια κόσμου,οικογένειες μέ παιδιά ,εναλλακτικοί,ηλικιωμένοι ,έπεφταν και μούτζες προς την Βουλή κ.λ.π.,κ.λ.π. ,αλλά ήταν εμφανές ότι υπήρχε και επιτρεπτικότητα...

Προφανώς και το καθεστώς ''τσεκάρει'' τήν κατάσταση..

Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Η ανακοινωση του administrator της σελιδας στο facebook ...

"Όσοι δεν χάρηκαν απ το πρώιμο δειλό βήμα παρακαλούνται να κρατήσουν τη μιζέρια τους για πάρτη τους, τα μυαλά των οργανωμένων συντεχνειών συνευθύνονται για τη κατάντια της χώρας. Όσοι το χάρηκαν όπως εγώ, ας συνεχίσουμε δυνατά αύριο και ας αρχίσουμε να ακούμε και να εκφράζουμε αυτό που λέει η καρδιά μας....Τα πράγματα είναι απλά : μη αποδοχή του χρέους, έλεγχος του στο 100%, συζήτηση για αυτά που μας χρωστάνε οι σύμμαχοι μας (ή εν δυνάμει υποδουλωτές μας), εθνικοποίηση τραπεζών βάσει των χρημάτων που δόθηκαν για να "σωθούν" και δημοψήφισμα..."

Συμφωνειτε ή οχι με το "πορισμα" ?

Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Οι περισσοτεροι απαξιωνετε την ιδεολογια.Δεν σας κατηγορω γιατι τοσα χρονια ολοι κατεβαλαν φιλοτιμες προσπαθειες για να απαξιωθει.
Λυπαμαι ομως αλλα χωρις ιδεολογια δεν γινεται.Η ιδεολογια ειναι αυτη που θα καθορισει τι ζηταμε και τι θελουμε σε βαθος χρονου.Τωρα υπαρχει μια συσσωρευμενη οργη η οποια μπορει να συσπειρωνει τον κοσμο αλλα οταν αυτη ξεθυμανει τι γινεται?
Χρειαζεται σχεδιο και στοχοι για το τι θα γινει μετα.Και μια ιδεολογια λειτουργει σαν μπουσουλας προς τι θελεις να κανεις μετα.
Αλλιως απλα θα ξεχαρμανιασουμε και μετα μια απο τα ιδια...

Συμφωνώ οτι χρειάζεται ιδεολογία. Εγραψα οτι είναι προφανές οτι τα κόμματα δεν παράγουν πολιτική ή ιδεολογία. Δεν ξέρω αν διαφωνείς σε αυτό και εννοώ τα υπάρχοντα, σημερινά κόμματα.
Χρειάζομαι τα κόμματα για να οραματιστώ, να βάλω στόχους και να σχεδιάσω πρόγραμμα. Αποψή μου είναι πως δεν τα χρειάζομαι. Εδώ βλέπεις οτι μέσα στο ίδιο κόμμα (κυβερνών) υπάρχουν απόψεις τόσο αντίθετες που αν τις συνδυάσεις με το παλιό κλισέ "σύντροφε" που χρησιμοποιούσαν στις προσφωνήσεις μεταξύ τους το 80, το λιγότερο κατουριέσαι στο γέλιο. Ο ένας λέει πουλάμε, ο άλλος όχι. Ο ένας απολύουμε, ο άλλος όχι "σύντροφοι". Εχουν το θράσος και αποκαλούνται μεταξύ τους "σύντροφοι".
Κομμα και ιδεολογία σήμερα απλά δεν υπάρχει. Θα' πρεπε αλλά δεν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Συμφωνώ οτι χρειάζεται ιδεολογία. Εγραψα οτι είναι προφανές οτι τα κόμματα δεν παράγουν πολιτική ή ιδεολογία. Δεν ξέρω αν διαφωνείς σε αυτό και εννοώ τα υπάρχοντα, σημερινά κόμματα.
Χρειάζομαι τα κόμματα για να οραματιστώ, να βάλω στόχους και να σχεδιάσω πρόγραμμα. Αποψή μου είναι πως δεν τα χρειάζομαι. Εδώ βλέπεις οτι μέσα στο ίδιο κόμμα (κυβερνών) υπάρχουν απόψεις τόσο αντίθετες που αν τις συνδυάσεις με το παλιό κλισέ "σύντροφε" που χρησιμοποιούσαν στις προσφωνήσεις μεταξύ τους το 80, το λιγότερο κατουριέσαι στο γέλιο. Ο ένας λέει πουλάμε, ο άλλος όχι. Ο ένας απολύουμε, ο άλλος όχι "σύντροφοι". Εχουν το θράσος και αποκαλούνται μεταξύ τους "σύντροφοι".
Κομμα και ιδεολογία σήμερα απλά δεν υπάρχει. Θα' πρεπε αλλά δεν.

Μα αυτο λεω και εγω αδερφε.Δεν διαφωνουμε.Μην μπερδευουμε την αδυναμια (εκουσια πολλες φορες) των κομματων να παραγουν ιδεολογια με την αρνηση της αναγκης υπαρξεως αυτης.Μπορουμε μονοι μας να ψαξουμε να βρουμε τι μας εκφραζει.Ας ανοιξουμε κανενα βιβλιο αν δεν μπορουν τα κομματα να μας δωσουν.Αλλα στο τελος οταν ζηταμε κατι πρεπει να ξερουμε τι θελουμε.
Η εσωκομματικες διαφωνιες ειναι προφανως για το θεαθηναι.

Last edited:

Για εμένα μεγαλύτερη ζημιά κάνουν αυτοί που απέχουν, παρά αυτοί που πάνε και στηρίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Οι τελευταίοι όσο πάνε και μειώνονται σε απόλυτα νούμερα. Το πρόβλημα είναι ότι το σύστημα δεν επιτρέπει σε όσους το απαξιώνουν να το αμφισβητήσουν ταυτόχρονα. Ίσα ίσα που τρέφεται και συντηρείται από την αποχή του κόσμου. Ακόμα και αν η αποχή φτάσει το 90%, πάλι θα βγεί κυβέρνηση αυτοδύναμη. Και θα ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός της ότι έχει λάβει σαφή λαϊκή εντολή...

Είτε πρέπει να πάμε όλοι οι Έλληνες στις εκλογές και να ρίξουμε λευκό, είτε πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα να συγκεντρώσει όλες αυτές τις λευκές ψήφους, με την ρητή δέσμευση ότι 1) οι βουλευτές του θα ψηφίζουν ΟΧΙ σε όλα (όχι το νέο λευκό), 2) ότι θα καταθέτουν τη βουλευτική τους αποζημίωση πλην ενός ελαχίστου ποσού για έξοδα κίνησης, 3) ότι θα πηγαίνουν σε όλες ανεξαιρέτως τις ψηφοφορίες και μόνο αυτές. Όταν λέμε ρητή δέσμευση, εννοώ κεφαλική. Πρέπει όποιος υπόσχεται κάτι ψεύτικο στα μούτρα του λαού να καταλάβει επιτέλους το μέγεθος του εγκλήματος και ότι αυτό το πράγμα πληρώνεται.

Γρήγορες σκέψεις από κάποιον που ήταν Σύνταγμα και θα ξανακατέβει σήμερα σε αυτό

Mόλις γύρισα από Σύνταγμα εξαιτίας ενός πολύ ατυχούς προσωπικού γεγονότος.(κανονικά είχα προγραμματίσει να μείνω μέχρι το πρωί) και έχω να πω τα εξής:

1)Ο κόσμος που κατέβηκε σήμερα ήταν κυριολεκτικά εκατοντάδες χιλιάδες και μην ψαρώνετε από εκτιμήσεις που υποτιμούν βάναυσα τον αριθμό του.Στις 8 το βράδυ όλο το σύνταγμα και τα πέριξ ήταν γεμάτα πράγμα που σημαίνει περίπου 100.000 κόσμο.Υπολογίζοντας τις ροές του κόσμου από τις 6 το απόγευμα και με δεδομένο ότι συνεχώς ερχόταν και έφευγε κόσμος για ώρες, μιλάμε πραγματικά για εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που η συμμετοχή του ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

2)Οι εθνικιστές έφαγαν τεράστια ήττα.Μιλάμε ότι σε τόσο τεράστιο πλήθος υπήρχαν όλες και όλες τρεις ελληνικές σημαίες, αριθμός μικρότερος και από αυτόν που εμφανίζονται σε γενικές απεργίες.Άρα στο κενό έπεσαν και οι κινδυνολογίες ότι το σημερινό γεγονός ήταν παγίδα των εθνικιστών.Κάθε άλλο!

3)Ναι το πλήθος ήταν ετερόκλητο, άπειρο και ανομοιογενές αλλά έτσι δεν είναι και το πληθος των Αθηναίων;Το ότι συνυπάρξαν τόσο διαφορετικοί άνθρωποι με τόσο διαφορετικές φιλοσοφίες αποτελεί για μένα μια τεράστια νίκη.Ίσως για τους μισούς να ήταν η πρώτη ή η δεύτερη κινητοποίηση τους.Και πάλι μπράβο τους που κατέβηκαν έστω με τα κολλήματα και τις προκαταλήψεις τους.

4)Ο Κόσμος ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ήταν επίμονος και δεν έφευγε.Ακόμη και την στιγμή που έφυγα υπήρχε αρκετός κόσμος και ήταν περασμένες τρεις το βράδυ!

5)Η γενική συνέλευση του συντάγματος λειτούργησε πολύ σωστά και ανοιχτά και έθεσε ριζοσπαστικά ζητήματα.Απεργία διαρκείας, κατάληψη διαρκείας του Συντάγματος, ξεκάθαρες αντιφασιστικές αναφορές. Λειτούργησαν υποτυπωδώς ακόμη και αυτοσχέδιες υπηρεσίες καθαριότητας στα πρότυπα της Ταχρίρ!Φάνηκε ότι ο σπόρος που φυτεύτηκε στις 23 Φλεβάρη γονιμοποιήθηκε και κατορθώθηκε να γίνει η πολυπόθητη κατάληψη της πλατείας συντάγματος.

6)Ως αναρχικός οικτίρω όλους τους ομοϊδεάτες μου που σνόμπαραν, υπονόμευσαν και συκοφάντησαν την σημερινή αυθόρμητη και ακηδεμόνευτη κινητοποίηση.Αντί κάποιοι από μας να είναι μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο και να ζυμώνονται μαζί του προτίμησαν την απαξίωση του και τον εύκολο ελιτισμό για τις “αδαείς και αντιδραστικές πολιτικά μάζες”.Κρίμα αλλά υπάρχει ακόμη περιθώριο άμεσης επανόρθωσης για όσους θέλουν και μπορούν…

7)Επιτέλους όλα ξεκίνησαν!Ο κόσμος κατέβηκε στον δρόμο και δεν έφευγε από αυτόν.Το Σύνταγμα έδειξε ότι μπορεί να γίνει εστία κοινωνικής διαμαρτυρίας με ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά και προοπτική κορυφαίας κοινωνικής σύγκρουσης όπως πολλοί είχαμε ονειρευτεί από τις 23 Φλεβάρη.
Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ακόμη πολλά και να ξεπεράσουμε τεράστια εμπόδια αλλά σήμερα ήταν μια Ιστορική μέρα που κανείς δεν την περίμενε και όλους ξάφνιασε ευχάριστα.Η κοινωνική δύναμη του ίντερνετ επικυρώθηκε επιτέλους και εδώ

Συμπέρασμα:Σήμερα και πάλι στο Σύνταγμα εφοδιασμένοι με τις εμπειρίες της μεγάλης χτεσινής μέρας!

Σήμερα ακόμη περισσότεροι και πιο αποφασισμένοι!

Όλα ξεκίνησαν τίποτα δεν είναι το ίδιο!

http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/

Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Γρήγορες σκέψεις από κάποιον που ήταν Σύνταγμα και θα ξανακατέβει σήμερα σε αυτό

Mόλις γύρισα από Σύνταγμα εξαιτίας ενός πολύ ατυχούς προσωπικού γεγονότος.(κανονικά είχα προγραμματίσει να μείνω μέχρι το πρωί) και έχω να πω τα εξής:

1)Ο κόσμος που κατέβηκε σήμερα ήταν κυριολεκτικά εκατοντάδες χιλιάδες και μην ψαρώνετε από εκτιμήσεις που υποτιμούν βάναυσα τον αριθμό του.Στις 8 το βράδυ όλο το σύνταγμα και τα πέριξ ήταν γεμάτα πράγμα που σημαίνει περίπου 100.000 κόσμο.Υπολογίζοντας τις ροές του κόσμου από τις 6 το απόγευμα και με δεδομένο ότι συνεχώς ερχόταν και έφευγε κόσμος για ώρες, μιλάμε πραγματικά για εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που η συμμετοχή του ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

2)Οι εθνικιστές έφαγαν τεράστια ήττα.Μιλάμε ότι σε τόσο τεράστιο πλήθος υπήρχαν όλες και όλες τρεις ελληνικές σημαίες, αριθμός μικρότερος και από αυτόν που εμφανίζονται σε γενικές απεργίες.Άρα στο κενό έπεσαν και οι κινδυνολογίες ότι το σημερινό γεγονός ήταν παγίδα των εθνικιστών.Κάθε άλλο!

3)Ναι το πλήθος ήταν ετερόκλητο, άπειρο και ανομοιογενές αλλά έτσι δεν είναι και το πληθος των Αθηναίων;Το ότι συνυπάρξαν τόσο διαφορετικοί άνθρωποι με τόσο διαφορετικές φιλοσοφίες αποτελεί για μένα μια τεράστια νίκη.Ίσως για τους μισούς να ήταν η πρώτη ή η δεύτερη κινητοποίηση τους.Και πάλι μπράβο τους που κατέβηκαν έστω με τα κολλήματα και τις προκαταλήψεις τους.

4)Ο Κόσμος ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ήταν επίμονος και δεν έφευγε.Ακόμη και την στιγμή που έφυγα υπήρχε αρκετός κόσμος και ήταν περασμένες τρεις το βράδυ!

5)Η γενική συνέλευση του συντάγματος λειτούργησε πολύ σωστά και ανοιχτά και έθεσε ριζοσπαστικά ζητήματα.Απεργία διαρκείας, κατάληψη διαρκείας του Συντάγματος, ξεκάθαρες αντιφασιστικές αναφορές. Λειτούργησαν υποτυπωδώς ακόμη και αυτοσχέδιες υπηρεσίες καθαριότητας στα πρότυπα της Ταχρίρ!Φάνηκε ότι ο σπόρος που φυτεύτηκε στις 23 Φλεβάρη γονιμοποιήθηκε και κατορθώθηκε να γίνει η πολυπόθητη κατάληψη της πλατείας συντάγματος.

6)Ως αναρχικός οικτίρω όλους τους ομοϊδεάτες μου που σνόμπαραν, υπονόμευσαν και συκοφάντησαν την σημερινή αυθόρμητη και ακηδεμόνευτη κινητοποίηση.Αντί κάποιοι από μας να είναι μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο και να ζυμώνονται μαζί του προτίμησαν την απαξίωση του και τον εύκολο ελιτισμό για τις “αδαείς και αντιδραστικές πολιτικά μάζες”.Κρίμα αλλά υπάρχει ακόμη περιθώριο άμεσης επανόρθωσης για όσους θέλουν και μπορούν…

7)Επιτέλους όλα ξεκίνησαν!Ο κόσμος κατέβηκε στον δρόμο και δεν έφευγε από αυτόν.Το Σύνταγμα έδειξε ότι μπορεί να γίνει εστία κοινωνικής διαμαρτυρίας με ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά και προοπτική κορυφαίας κοινωνικής σύγκρουσης όπως πολλοί είχαμε ονειρευτεί από τις 23 Φλεβάρη.
Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ακόμη πολλά και να ξεπεράσουμε τεράστια εμπόδια αλλά σήμερα ήταν μια Ιστορική μέρα που κανείς δεν την περίμενε και όλους ξάφνιασε ευχάριστα.Η κοινωνική δύναμη του ίντερνετ επικυρώθηκε επιτέλους και εδώ

Συμπέρασμα:Σήμερα και πάλι στο Σύνταγμα εφοδιασμένοι με τις εμπειρίες της μεγάλης χτεσινής μέρας!

Μπράβο!

Όσο για την ιδεολογία, τα αιτήματα κλπ :

Από ό,τι καταλαβαίνω υπάρχει ένας κοινός τόπος, ένα κοινό αίτημα. "Να φύγετε", απευθυνόμενο σε όλο το πολιτικό κατεστημένο. Δημιούργησε το πρόβλημα και το μόνο σίγουρο είναι πως οποιαδήποτε προσπάθεια επίλυσής του δεν μπορεί να ξεκινά από αυτούς. Δεν αρκεί αυτή η βασική θέση, για αρχή; Σιγά μην απαιτείται να κατεβάσει ένα πλήθος μια ολοκληρωμένη πρόταση μέτρων εξόδου από το τέλμα, προκειμένου να δικαιούται να διαδηλώσει. Πάντως "βόλτα" δίχως αιτία σίγουρα δεν βγήκε τόσο πλήθος.

Κάνοντας την αυτοκριτική μου πάντως (ειδικά στο "6") θα έλεγα ότι εκ του αποτελέσματος οι συμμετέχοντες δικαιώνονται σε μεγάλο βαθμό. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να δεχθώ ότι κάποιοι από τους φόβους μας (περί επικράτησης ακροδεξιών και περί ενδεχόμενης πρόβοκάτσιας ή ενδεχόμενης βλακείας) δεν επαληθεύτηκαν, ευτυχώς. Χαίρομαι που έκανα λάθος και υπό τις χθεσινές συνθήκες φάνηκε να λειτουργεί στοιχειωδώς μια λαική "αυτοάμυνα" η οποία δεν είχε φανεί σε προηγούμενες εκδηλώσεις.

Ζητούμενο πλέον είναι η διαμόρφωση αυτού του πράγματος σε κάτι πιο χειροπιαστό από πλευράς αιτημάτων. Αυτό είναι και το κρίσιμο σταυροδρόμι διότο όταν κάτι είναι χαλαρό και χωρίς πλαίσια είναι εύκολο να χωρέσουν όλοι. Όταν χρειαστεί και επιχειρηθεί να γραφτεί έστω και ένα πλακάτ με ένα απλό κοινό αίτημα, τότε μπαίνουν οι διαχωριστικές γραμμές ακόμα και για το αν θα είναι γραμμένο με κεφαλαία ή μικρά...
Φαίνεται ότι ο ρομαντικός (σαν κι εμάς) σύντροφος που υπογράφει το κείμενο δεν έχει παρευρεθεί σε αρκετές συνελεύσεις διαφόρων ειδών ώστε να αντιληφθεί την αποτελεσματικότητα όχι των μεγάλων αριθμών αλλά των μικρών έστω ιδεών. Ας είναι, εγώ δεν οικτίρω κανέναν και είμαι έτοιμος να συμμετάσχω σε όποια κίνηση διαμορφώνει κοινούς στόχους και οράματα.

Ζητούμενο πλέον είναι η διαμόρφωση αυτού του πράγματος σε κάτι πιο χειροπιαστό από πλευράς αιτημάτων. Αυτό είναι και το κρίσιμο σταυροδρόμι διότο όταν κάτι είναι χαλαρό και χωρίς πλαίσια είναι εύκολο να χωρέσουν όλοι. Όταν χρειαστεί και επιχειρηθεί να γραφτεί έστω και ένα πλακάτ με ένα απλό κοινό αίτημα, τότε μπαίνουν οι διαχωριστικές γραμμές ακόμα και για το αν θα είναι γραμμένο με κεφαλαία ή μικρά...

Συμφωνώ απόλυτα.
Ήλπιζα σε μια πορεία/συγκέντρωση σαν τη χθεσινή, και έγινε πραγματικότητα.

Κάπου όμως άκουσα χθές ότι είναι "ραντεβού κάθε Παρασκευή".
Αυτό ομολογώ με ξενέρωσε αφάνταστα. Σαν να κλείσαμε ραντεβού για καφέ και ταβλάκι κάθε Παρασκευή.

Αν έστω και στο ελάχιστο υπάρχει σοβαρότητα σε αυτό (το κάθε Παρασκευή), η γνώμη μου είναι ότι όχι απλά θα αποτύχει παταγωδώς, αλλά θα γελάνε ΚΑΙ οι 300 τρίβοντας τα χέρια τους!

Πραγματικά μετά από κάποιο σύντομο χρονικό περιθώριο (το οποίο απλά θα μαζέψει και άλλο κόσμο σε αυτή την προσπάθεια) θα πρέπει να αρχίσουν να φαίνονται και τα αιτήματα... οι επιδιώξεις... ο στόχος (έστω και μακρινός)... η βούληση του λαού προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Πέρα από κόμματα.

:ernaehrung004:

Πηγα στη συγκεντρωση 5μιση, εφυγα 8παρα15 λογω δουλειας. Ο κοσμος δεν ηταν πολυς, καμια 200αρια ατομα, αλλα μετα έμαθα πως η πλατεια γεμισε..

Το θετικο και ενθαρρυντικο ηταν πως εβλεπε κανεις απο μωρα στα καροτσακια, μεχρι υπερηλικες, απο ατομα με γραβατες και λακοστ μπλουζες, μεχρι αλλους με φορμες. Υπηρχαν ολες οι ηλικιες και ολα τα κοινωνικα στρωματα.

Μιλαγα με ένα φιλαράκι μου που κατέβηκε χθες Σύνταγμα και μου έλεγε πως δεν ήταν 10 και 20 χιλιάδες κόσμος, ήταν πολυ παραπάνω, πάνω απο 50.000 και αν συνυπολογισεις τον κόσμο που ανακυκλωνοταν πρέπει να πέρασε πάνω απο 100.000 χιλιάδες κόσμο.

d5f93f7d-157c-1d9c.jpg

Αυτο δεν είναι 10 ή 20 χιλιάδες....

Είναι πολυ πολυ πολυ πολυ παραπάνω.

Η περιγραφή του Αιμιλιου ταιριάζει ακριβώς με τις "εικόνες" που μου μετέφερε ο φιλος μου!

Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Μιλαγα με ένα φιλαράκι μου που κατέβηκε χθες Σύνταγμα και μου έλεγε πως δεν ήταν 10 και 20 χιλιάδες κόσμος, ήταν πολυ παραπάνω, πάνω απο 50.000 και αν συνυπολογισεις τον κόσμο που ανακυκλωνοταν πρέπει να πέρασε πάνω απο 100.000 χιλιάδες κόσμο.

d5f93f7d-157c-1d9c.jpg

Αυτο δεν είναι 10 ή 20 χιλιάδες....

Είναι πολυ πολυ πολυ πολυ παραπάνω.

Η περιγραφή του Αιμιλιου ταιριάζει ακριβώς με τις "εικόνες" που μου μετέφερε ο φιλος μου!

Αν κράταγαν, όμως, πράσινα ή γαλάζια σημαιάκια και τη φώτο έπαιρνε κανάς Μπιρσίμ, θα ήταν 1.000.000 λαού!!!:flute::flute:

Αν κράταγαν, όμως, πράσινα ή γαλάζια σημαιάκια και τη φώτο έπαιρνε κανάς Μπιρσίμ, θα ήταν 1.000.000 λαού!!!:flute::flute:

Σχόλια για μεγάλους σκηνοθέτες να μεταφερθούν στην κατηγορία του κινηματογράφου. Αμάν με τα off-topic. :Banane0::Banane0:

Εχθές είμασταν πάνω από 50.000 κόσμου που ανακυκλώνονταν συνεχώς για ώρες, σήμερα θα είμαστε περισσότεροι.......

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Σχόλια για μεγάλους σκηνοθέτες να μεταφερθούν στην κατηγορία του κινηματογράφου. Αμάν με τα off-topic. :Banane0::Banane0:

Ναι, αλλά, που να το μεταφέρω?:nounder:

Δεν βλέπω αφιέρωμα στον ''παμμέγιστο''.....όλο με κάτι τυχάρπαστους ασχολείστε!!!:D:D

Ευκαιρια να κανουμε ενα topic για οπτικοακουστικα εφφε.:BDGBGDB55:

Πηγα στη συγκεντρωση 5μιση, εφυγα 8παρα15 λογω δουλειας. Ο κοσμος δεν ηταν πολυς, καμια 200αρια ατομα, αλλα μετα έμαθα πως η πλατεια γεμισε..

σε πια συγκεντρωση αναφερεσαι?

Kαι σχετικά με τον ογκο των συγκεντρωσεων σε Αθηνα και Θεσσαλονικη να σχολιασω κάτι. Η αθηναίοι ηταν 25000 στο fb και πήγαν πάνω απο 50000! συνταγμα και εμεις είμασταν παλι 25000 στο fb και πήγαμε μόνο 10000. Καλή η παοκάρα που έριξε και 5αρα χθες αλλα για παρτε τον απαφτό σας και κατεβείτε σημερα στον Πυργο, εκτος αν εμείς τα εχουμε λυμενα ολα , οποτε ας ξαναγυρίσουμε στις φραπεδιες μας...