Ολοι στον δρόμο την Τετάρτη 25/5/2011

Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Παντού υπάρχουν καλοί και όχι τόσο καλοί. Δεν μπορείς όμως να καταδικάζεις αυτούς που τα έχουν σκάσει για την απόκτηση της άδειας κάποια χιλιάδες ευρώ, και από τώρα "τσάμπα". Και αυτό γίνεται και με τις νταλίκες. Ο γαμπρός μου πήρε δάνειο για την απόκτηση της άδειας ο οποίος είναι χρεωμένος για κάμποσα χρόνια και τώρα "τσάμπα". Στο κάτω-κάτω να μας πει η κυβέρνηση αν εννούσε για καινούργιες θέσεις εργασίας, περισσότερους ταξιτζήδες και νταλικέριδες.

Aν υπαρχουν καποιοι αδικημενοι ταξιτζηδες ,ειναι αυτοι που αγορασαν σχετικα προσφατα τις αδειες -3-4 χρονια και θα πρεπει να ληφθει ειδικη μεριμνα για αυτους. Για τους υπολοιπους ολους , που τους χαρακτηρισε καταλληλα ο Vasilis T,μου ειναι παντελως αδιαφορα.Ειναι η μονη ταξη ,που επι δεκαετιες βγαζει λεφτα και ζει με ειδικο φορολογικο καθεστως.Βολεμενοι στο επακρο ,χωρις να κανουν τιποτε για να βελτιωσουν το χωρο τους,χωρις να βλεπουν το μελλον ,εκβιαζαν την καθε κυβερνηση.
Να μπουν λεει πληθισμιακα κριτιρια για τις αδειες,και ζητουν και τα ρεστα για τις αδειες που πηραν τζαμπα και τωρα τις πουλουν 200-300 χιλιαρικα
Να μην συζητησουμε για τους οδηγους-υπαλληλους που δουλευουν ταξι,για τις συνθηκες εργασιας και τις αμοιβες τους

Re: Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Aν υπαρχουν καποιοι αδικημενοι ταξιτζηδες ,ειναι αυτοι που αγορασαν σχετικα προσφατα τις αδειες -3-4 χρονια και θα πρεπει να ληφθει ειδικη μεριμνα για αυτους. Για τους υπολοιπους ολους , που τους χαρακτηρισε καταλληλα ο Vasilis T,μου ειναι παντελως αδιαφορα.Ειναι η μονη ταξη ,που επι δεκαετιες βγαζει λεφτα και ζει με ειδικο φορολογικο καθεστως.Βολεμενοι στο επακρο ,χωρις να κανουν τιποτε για να βελτιωσουν το χωρο τους,χωρις να βλεπουν το μελλον ,εκβιαζαν την καθε κυβερνηση.
Να μπουν λεει πληθισμιακα κριτιρια για τις αδειες,και ζητουν και τα ρεστα για τις αδειες που πηραν τζαμπα και τωρα τις πουλουν 200-300 χιλιαρικα
Να μην συζητησουμε για τους οδηγους-υπαλληλους που δουλευουν ταξι,για τις συνθηκες εργασιας και τις αμοιβες τους

Δεν κρατιέμαι άλλο....

Πριν φταίγανε οι κακοί ΔΥ, οι άπληστοι φορτηγατζήδες, οι καθαρίστριες του Υπ Οικ., οι γιατροί, οι δικηγόροι και τώρα οι ταρίφες.....

Ετσι σιγά σιγά ξεδοντιαζόμαστε μόνοι μας και αφήνουμε αυτούς τους Ληστοσυμορίτες να κάνουν τη δουλειά τους και έχετε και απορίες για το ποιος τους ανέχεται...........

Να ξεκαθαρίσω κάτι, δεν τους συμπαθώ σαν κλάδο, αλλά και στην Ουγκάντα τα ταξί υπάρχουν με πληθυσμιακά κριτήρια, τελεία και παύλα.

Ας ζητήσουμε να τους γίνονται έλεγχοι, να τσεκάρονται αν είναι άπλυτοι, για το πως μιλάνε ΑΛΛΑ αυτό είναι άλλη ιστορία!

Re: Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

...Βολεμενοι στο επακρο ,χωρις να κανουν τιποτε για να βελτιωσουν το χωρο τους,χωρις να βλεπουν το μελλον ,εκβιαζαν την καθε κυβερνηση.
...

Συμφωνώ εν γένει μαζί σου, αλλά ειδικά αυτό πρέπει να τονιστεί...:2thumb22sup:

Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Καμμια σχεση με οποιοδηποτε αλλο κλαδο εργαζομενων η ελευθερων επαγγελματιων.
Επειδη υπαρχει μια ανικανη κυβερνηση που καταστρεφει τον κοινωνικο ιστο σημαινει,οτι θα πρεπει να συμπαρασταθουμε στα επαγγελματικα λαμογια αυτου του τοπου?.
Αν σε καποια επαγγελματα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις των κακων υπαλληλων και επαγγελματιων,σ αυτο τοεπαγγελματικο χωρο των ταξι υπαρχει το αντιθετο -η εξαιρεση των καλων επαγγελματιων ταξιτζηδων..
Και περιμενω απαντηση σ αυτο: αν εγω σημερα παω και δωσω 200.000 αερα για να ανοιξω ενα ζαχαροπλαστειο η ενα μαγαζι με παπουτσια κλπ[γιατι τοσο παει ο <αερας>στη περιοχη] και μετα απο 4-5 χρονια θελησω να το πουλησω ,αλλα δεν μπορω να παρω αερα τι θα πρεπει να κανω ? Να ζητησω λεφτα απο το κρατος? και υπαρχουν χιλιαδες επι χιλιαδων τετοιες περιπτωσεις σε ολη τη χωρα.Και ας μη ξεχνουμε οτι μια οποιαδηποτε επιχειρηση με επενδυνση της ταξεως 200-300.000 θα αποσχολει απο 2-4 τουλαχιστο σαν υπαλληλους και θα τους πληρωνει ΙΚΑ κλπ.Αυτοι εχουν υπαλληλους ,για τις δυσκολες ωρες ,που δεν τους πληρωνουν ουτε ΙΚΑ ,ουτε τιποτε περα απο ενα μεροκατο [αφου πρωτα εισπραξουν οι ιδιοκτητες το μεριδιο τους ].Επιπλεον μεχρι περυσι ,ολα τα ταξι σε Αθηνα ,Θεσ/νικη δηλωναν ,κατοπιν συμφωνιας το ιδιο εισοδημα,το θεωρεις σωστο?
Η αντιπαραθεση μας με την κυβερνηση και με την πλειαδα των κακιστων επιλογων της,να μην μας φερνει στο αντιθετο ακρο,να συμπαραστεκομαστε δηλαδη σ οποιον αδικα διαμαρτυρεται απλα και μονο επειδη ειναι κατα της κυβερνησης.
Η πρωτη σου ενσταση λοιπον ειναι μαλλον αντιστροφη δηλαδη ,επειδη οι δικηγοροι ,οι δημ υπαλληλοι ,οι καθαριστριες,οι γιατροι εχουν δικιο που διαμαρτυρονται δεν σημαινει οτι εχουν και οι ταξιτζηδες

Last edited:
Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Προσωπικά πάντως, δεν είμαι διατεθειμένος ξαφνικά να δώσω συγχωροχάρτι σε όλα εκείνα τα κακώς κείμενα της ελληνικής κοινωνίας που με ενοχλούσαν είκοσι χρόνια τώρα, μόνο και μόνο επειδή το βασικό πρόβλημα είναι οι τραπεζίτες. Έτερον εκάτερον, με τις τράπεζες να τα βάλουμε ναι, με τις κυβερνήσεις, ναι, αλλά όχι δε θα κάτσω να κρατάω το πανώ του ταρίφα που απέκτησε αεριτζήδικη περιουσία, εκμεταλλεύεται ανασφάλιστους δύσμοιρους στην ηλικία μου με 800 ευρώ, ούτε αντίστοιχα το πανώ του φαρμακοποιού που απαγορεύει σε νέους επιστήμονες να εργαστούν, ούτε του φορτηγατζή, με τις 3-4 άδειες και τους ανασφάλιστους υπαλλήλους.

Και φυσικά όποιου υπαλλήλου (δεν γενικεύω) που κοκορεύεται ότι δεν πατάει στη δουλειά του ποτέ, ούτε βέβαια θα καθαγιάσω πολλές (όχι όλες) συνδικαλιστικές κινήσεις με στόχους πλασματικές υπερωρίες, εκβιαστικές σκανδαλώδεις αυξήσεις κλπ.

Όπως έχω ξαναπεί πολλές φορές, εκτός από το πως αντιμετωπίζουμε το σήμερα, πρέπει να'χουμε στο μυαλό μας και το πως θέλουμε το αύριο. Και προσωπικά, την Ελλάδα - αεριτζήδικο μπ#@$λο του 1990 - 200Χ δε θέλω να την ξαναδώ μπροστά μου για κανένα λόγο, αφού στα δικά μου μάτια (και σε πολλών ακόμα) υπήρξε από τότε κιόλας χρεωκοπημένη.

Last edited:

Ρε παιδιά ένα λεπτό, το ότι δεν τους γουστάρουΜΕ σαν κλάδο (φαντάζομαι όχι ατομικά τον καθένα) αυτό σημαίνει ότι το να ζητάνε ότι ισχύει σε ΟΛΟΝ τον πολιτισμένο κόσμο είναι παράλογο?

Στέλιο, το τι ισχύει σε ΟΛΟ το κόσμο δεν είναι επιχείρημα που δικαιώνει τον αγώνα τους... με το ίδιο "επιχείρημα" η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου!

Αυτό που ίσως τους δικαιολογεί στο να ξεσηκώνονται, είναι η κοροϊδία της κυβέρνησης και μόνο...

Κατά τα λοιπά, θα συμφωνήσω με το maestro...έτερον εκάτερον!

Οσον αφορά τα πληθυσμιακά κριτήρια, είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να ισχύσει. Δεν γίνεται να μπουν και άλλα ταξί στην Αθήνα. Ας δώσουν άδειες για ταξί σε πόλεις που πραγματικά έχουν ανάγκη. Και όσον αφορά το ποσό απόκτησης της άδειας, ο μόνος τρόπος να χτυπήσεις την μαφία των μαντράδων και των πολύ-ιδιοκτητών είναι αυτός της απελευθέρωσης και απόκτησης άδειας με καταβολή κάποιου παραβόλου.

Αλήθεια, γνωρίζετε πόσο έχουν οι άδειες των ταξί; Εννοώ "επίσημα". 2.500 - 5.000 ευρώ!!!! Αυτά τα ποσά αναφέρονται στα συμβόλαια μεταβιβάσεων των αδειών που κατατίθενται στην εφορία. Και αυτό το ρημάδι το κράτος κι αυτός ο ανεύθυνος έφορος δέχονται και παραλαμβάνουν συμβόλαια ταξί που αναφέρουν τέτοια ποσά ενώ γνωρίζουν ότι ο συμβαλλόμενος έχει πληρώσει 100 και 200 χιλιάρικα. Απίστευτη φοροδιαφυγή. Και ας πάνε οι ταξιτζήδες να ζητήσουν αποζημίωση για τις άδειες που έχουν. Τα 100 και 200 χιλιάρικα που ισχυρίζονται ότι έχουν δώσει, δεν φαίνονται πουθενά. Στον αέρα είναι......

Οσον αφορά τις υπηρεσίες που προσφέρουν, όπως έγραψε και ο Πέτρος παραπάνω, οι πραγματικοί επαγγελματίες είναι μετρημένοι στα δάκτυλα. Χρειάζεται πολύ κόπος και θέληση για να αλλάξεις την λάθος συμπεριφορά και νοοτροπία που χαρακτηρίζει τους ταξιτζήδες χρόνια τώρα...

Last edited:

Και εαν πραγματικα ηθελαν την προοδο του κλαδου τους θα μπορουσαν να δημιουργησουν συνεταιρισμους παρομοιους με των φαρμακοποιων,ωστε και φθηνοτερα καυσιμα να αγοραζουν και σε καλλιτερα συνεργεια να εχουν προσβαση και να ανεβασουν το επιπεδο παροχης υπηρεσιων.Θα μπορουσαν να επιλεξουν 3-4 τυπους αυτοκινητων και να προχωρουν σε ομαδικες αντικαταστασεις αυτοκινητων,π.χ φαντασθητε μια παραγγελια 500 αυτοκινητων σε VW-Mercedes κλπ,τι θα μπορουσαν να επιτυχουν.
Αλλα βεβαια αυτα ειναι ψιλα γραμματα,απλα να εχουμε ενα αυτοκινητο να σερνεται μεσα στη βρωμα,με την σαγιοναρα,το κοντο παντελονακι το τσιγαρο και τη περίσσια μαγκια και να μπαινουμε στις λεωφοριολωριδες.
Μια επισημανση οτι τα ταξι στις κωμοπολεις τουλαχιστον στη Μακεδονια,δεν ειναι ετσι,μαλλον το αντιθετο.Πεντακαθαρα ,με πεντακαθαρους και μαλλον ευγενεις οδηγους που τα προσεχουν σαν τα ματια τους[για να ξεχωριζουμε και να λεμε και για τους σωστους επαγγελματιες]
Πριν μια ωρα περιπου ,μαζευοταν στο δρομο για Χαλκιδικη και εβγαζαν τις πινακιδες τους ομαδικα

Ο ιδιατερα συμπαθεστατος κ Τσιπρας ,μηπως τον εχουν πληροφορησει ποσο ειναι το μεροκαματο του οδηγου ταξι και μαλιστα ανασφαλιστου?
Ας κανει το κοπο να ρωτησει ολους εκεινους τους οδηγους που κανουν τα νυκτερινα,χωρις ασφαλεια ,ποσο μεροκαματο βγαζουν.
Αρχισαν τα κομματικα γλειψιματα απο τη Ν.Δ και συνεχιζονται διακομματικα

Μία απλή ερώτηση...
Το ότι ελευθερώθηκαν οι άδειες των ΤΑΞΙ και των φορτηγών είναι κάτι το οποίο το έμαθαν τώρα τελευταία; Ή κάτι που έπαιζε εδώ και πολλά χρόνια στο τραπέζι;
Το ότι κάποιος κάνει μία επένδυση της τάξης των 100.000 ευρώ σημαίνει ότι θα πάρει στάνταρ τα λεφτά του πίσω;
Μήπως να ψάξει λίγο το τι σημαίνει "επένδυση";
Μιλάμε για το "γραφείο" του, τον "χώρο εργασίας" τους.
Δεν μιλάμε για προϊόν που αγόρασαν και η κυβέρνηση ξαφνικά αποφάσισε να το δίνει δωρεάν!
Όσο για το αν θα κατακλυστεί η Αθήνα από ταξί, αυτό έχει γίνει ήδη.
Οι περισσότεροι σταμάτησαν να δουλεύουν βράδυ και δουλεύουν την ημέρα, με αποτέλεσμα, όλα τα ταξί της πρωτεύουσας να είναι στο δρόμο καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

3 φιλαράκια που δουλεύουν ταξί μου λένε το ίδιο πράγμα.
Αν δουλέψουν σωστά και για κανένα 10άωρο την ημέρα, βγάζουν πολύ καλά λεφτά. Τόσα που άξιζε πραγματικά η επένδυση που έκαναν και ας την πληρώνουν ακόμη.
Και κανέναν δεν είδα αγχωμένο για το αν θα βγουν πολλά ταξί στην αγορά.
Άλλωστε τα παραπάνω που έγραψα δεν είναι καθαρά δικές μου γνώμες. Είναι πράγματα που μου είπαν οι ίδιοι!

Οι ίδιοι βέβαια βρίζουν τους συναδέλφους τους.
Μου θυμίζουν έναν κολλητό που οδηγάει φορτηγό και λέει ότι "Το καλύτερο παιδί να είναι κάποιος, αν οδηγήσει φορτηγό για 3 μήνες γίνεται μεγάλο κωλόπαιδο!" :rofl:

Πέτρο δε κατάλαβα...είπε κάτι λάθος ο Τσίπρας?

Οτι λέω κι εγώ λέει ο Τσίπρας....

Πάντως επιμένω ότι μου θυμίζετε τον ZACHARIS όταν μιλάει για τους ΔΥ....

Μας γυρνάνε τον ένα ενάντια στον άλλο πάρτε το Χαμπάρι!

Η είδατε πουθενά να λέει το νομοσχέδιο κάτι για κανόνες συμπεριφοράς?
Το μόνο που λέει είναι πως θα Γ@μί$ει άλλον ένα κλάδο και κατά πάσα πιθανότητα προς όφελος κάποιων εταιρειών που θα βάζουν τους οδηγούς να δουλεύουν με πολύ χειρότερες συνθήκες απ'ότι δουλεύουν τώρα.... απλά τότε ο οδηγός εκτός από λίγδας θα είναι και πεινασμένος και εξουθενωμένος.....

Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση εξαπάτησε τους ιδιοκτήτες ταξί

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2021371

Θα έρθουν», πρόσθεσε, «εταιρείες οι οποίες δεν θα έχουν πλαφόν στις άδειες και θα έχουν τους "μαύρους" οδηγούς να δουλεύουν με 20 ευρώ και ταυτόχρονα θα οδηγηθούμε και σε ένα μεγάλο αριθμό ταξί στις μεγάλες πόλεις, πράγμα ιδιαίτερα επώδυνο και για το περιβάλλον».

Απαντησα στη παραπανω φραση του Τσιπρα.Νομιζει οτι το μεροκαματο σημερα ειναι μεγαλυτερο και μαλιστα χωρις ασφαλεια?.Τοσο περιπου βγαζουν οσοι οδηγοι δουλευουν το βραδυ .
Τωρα αν ειναι πιο επωδυνο για το περιβαλλον 10.000 κακοδιατηρημενα ταξι η 12000 καλοδιατηρημενα και συμφωνα με τους ρύπους που προβλεπονται ,μαλλον θα συμφωνησεις για το δευτερο.

Οτι λέω κι εγώ λέει ο Τσίπρας....

Πάντως επιμένω ότι μου θυμίζετε τον ZACHARIS όταν μιλάει για τους ΔΥ....

Μας γυρνάνε τον ένα ενάντια στον άλλο πάρτε το Χαμπάρι!

Η είδατε πουθενά να λέει το νομοσχέδιο κάτι για κανόνες συμπεριφοράς?
Το μόνο που λέει είναι πως θα Γ@μί$ει άλλον ένα κλάδο και κατά πάσα πιθανότητα προς όφελος κάποιων εταιρειών που θα βάζουν τους οδηγούς να δουλεύουν με πολύ χειρότερες συνθήκες απ'ότι δουλεύουν τώρα.... απλά τότε ο οδηγός εκτός από λίγδας θα είναι και πεινασμένος και εξουθενωμένος.....

Στελιο αυτο που λες εσυ ειναι ,να πηγαινουμε με το μερος οποιου αντιστρατευεται την κυβερνηση ειτε εχει δικιο,ειτε εχει αδικο.
Δεν γυρναει κανενας απεναντι στον αλλον,απλα καποιοι ειναι απεναντι στην υπολοιπη κοινωνια γιατι θελουν να βολεψουν τα καθισματοπισθια τους.
Που ηταν λοιπον οι <συμπαθεις> ιδιοκ ταξι στους κοινωνικους και διεκδικητικους αγωνες?Πουθενα,ειχαν αραξει με σαγιοναρα και φραπεδια και ελεγαν ασε τους μ.... να χτυπιουνται,ειτε ειναι δημ υπαλληλοι,ειτε ειναι ελευθεροι επαγγελματιες,ειτε αγροτες
Μηπως περυσι που εβαλαν στο <χερι> τους ιδιοκτητες Δ.Χ φορτηγων -συναφες επαγγελμα δηλαδη, τους θυμασαι πουθενα?

Ε, όχι βρε Πέτρο και 20 ευρώ μεροκάματο τώρα!!! Μη τρελλαθούμε...:Banane0:

Μιλάμε για πολύ καλά μεροκάματα με διπλές και τριπλές κούρσες...άλλο αν πηγαίνουν στα καφενεία και τα παίζουν... Δες και το πόστ του Tzimisce...

Ε, όχι βρε Πέτρο και 20 ευρώ μεροκάματο τώρα!!! Μη τρελλαθούμε...:Banane0:

Μιλάμε για πολύ καλά μεροκάματα με διπλές και τριπλές κούρσες...άλλο αν πηγαίνουν στα καφενεία και τα παίζουν... Δες και το πόστ του Tzimisce...

Στη Θεσ/νικη 2-3 που ξερω που δουλευουν βραδυ ,τοσο βγαζουν.Δουλευουν πρωι σε αλλη δουλεια και το βραδυ ταξι,γιατι προφανως δεν τα βγαζουν περα με τις <υπερογκες> αμοιβες τους.Πρωτα βγαζουν το μεριδιο του ιδιοκτητη,και επειτα το δικο τους μεροκαματο.Μιλω για βραδυ,και για πολυ περισσοτερους κινδυνους.Οι ιδιοκτητες συνηθως δεν δουλευουν βραδυ,το βραδυ δουλευουν οι <μαυροι>

Και μην μπερδευετε τους ιδιοκτητες ταξι ,με τους οδηγους.Αν δεν κανω λαθος οι οδηγοι ειναι κατα των κινητοποιησεων[με καθε επιφυλαξη]

Last edited: