Ολοι στον δρόμο την Τετάρτη 25/5/2011

Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Δεν θα ηταν σωστοτερο τωρα που ολα τα μετρα ταξης επικεντρωνονται στην Θεσσαλονίκη να γίνει ενα καλο ντου στο Συνταγμα;

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY

ΠΗΓΗ: ΕΠΟΧΗ

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για την κατάληψη της Γουόλ Στριτ στις 17 του Σεπτέμβρη από την πρωτοβουλία «Occupywallst», που δημιουργήθηκε τον Ιούλιο μετά από κάλεσμα του αμερικανικού εναλλακτικού δικτύου Adbusters, και στην οποία συμμετέχει ένα μεγάλο πλήθος οργανώσεων, κινημάτων και ακτιβιστών.

Στόχος των διοργανωτών είναι να συγκεντρωθούν περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι με σκηνές, κουζίνες και ατομικά είδη προστασίας, που θα μείνουν εκεί επ’ αόριστον σε μια συναρπαστική κατάληψη μέσα στην «καρδιά του κτήνους».Όπως και οι ίδιοι λένε, η δράση τους είναι εμπνευσμένη από το κίνημα των πλατειών στην Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Ισπανία, και για αυτό ενθαρρύνουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της κατάληψης που θα αυξήσει την συμμετοχή και θα εξασφαλίσει την ασφάλεια.

Για την επιτυχία της κινητοποίησης, η πρωτοβουλία χρησιμοποιεί κυρίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και πιο παραδοσιακούς τρόπους όπως λαϊκές συνελεύσεις και ανοιχτές συζητήσεις, ενώ πολλές τοπικές επιτροπές και ομάδες καλλιτεχνών προπαγανδίζουν την δράση σε όλες τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, σε συμπαράσταση των αμερικανών «αγανακτισμένων», στις 17 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν καταλήψεις χρηματιστηρίων και σε άλλες πόλεις, όπως Λονδίνο, Τορόντο, Τόκιο, Μαδρίτη, Σαν Φρανσίσκο, Μιλάνο, ενώ έπεται και συνέχεια.

Στόχος της πρωτοβουλίας «Occupywallst», είναι να εκφραστεί η κοινωνική αγανάκτηση από την δικτατορία του χρηματοπιστωτικού τομέα, από την διαφθορά και την απληστία του αμερικανικού πολιτικού κατεστημένου, από την ανεργία που επίσημα ξεπέρασε το 16%, από την κοινωνική υποβάθμιση και την περιθωριοποίηση λόγω της κρίσης. Παράλληλα, θέλουν να ακουστούν τα αιτήματά τους για έλεγχο στη χρηματοδότηση των κομμάτων, για περιορισμό στις τεράστιες στρατιωτικές δαπάνες και για αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, ενώ σε συγχρονισμό με τις πλατείες της Μεσογείου διεκδικούν «πραγματική δημοκρατία τώρα».

Να επισημανθεί, ότι η κατάληψη της Γουόλ Στρητ είναι μέρος μιας γενικότερης στρατηγικής που έχει ξεκινήσει προκειμένου να εκφραστεί η νέα κοινωνική δυναμική στις ΗΠΑ.

Επόμενη δράση είναι η Ημέρα της Οργής και η κατάληψη της πλατείας Ελευθερίας στην Ουάσιγκτον στις 6 Οκτωβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν οι διαδηλώσεις που θα γίνουν στις 15 Οκτωβρίου, ημέρα της παγκόσμιας κινητοποίησης των κινημάτων, σε μια προσπάθεια παγκοσμιοποίησης της αντίστασης. Γιατί όπως εύστοχα επισημαίνει ο Raimundo Viejo από το πανεπιστήμιο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης: «το αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα ήταν το πρώτο βήμα στο δρόμο.
Τότε το μοντέλο μας ήταν να επιτεθούμε στο σύστημα σαν μια αγέλη λύκων. Υπήρχε ένας λύκος που οδηγούσε την κούρσα και εκείνοι που ακολούθησαν πίσω. Τώρα το μοντέλο έχει εξελιχθεί. Σήμερα είμαστε ένα μεγάλο πλήθος των ανθρώπων».

Δημήτρης Γκιβίσης

http://www.epohi.gr/portal/diethni/10186-Η-Γουόλ-Στριτ-στα-χέρια-του-πλήθους

Last edited:
Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Πηραν εντολή απο το Υπουργειο Εμπορίου να προστατεύσουν τους καταναλωτές απο το προφιτερόλ του Εβερεστ,γιατί η σοκολάτα που χρησιμοποιείται ειναι απο σκόνη..:D:D:D

Η αστυνομία εκσυγχρονίζεται! Τον Ιούνιο έκανε ντου σε μανάβικο. Τώρα σε ταχυφαγείο. Οψόμεθα για τα εστιατόρια του Κολωνακίου!

Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Η αστυνομία εκσυγχρονίζεται! Τον Ιούνιο έκανε ντου σε μανάβικο. Τώρα σε ταχυφαγείο. Οψόμεθα για τα εστιατόρια του Κολωνακίου!

Απεκτησαν ταξική συνειδηση..:ADFADF1::ADFADF1:.Λές να μπουκάρουν και στην Ράτκα??:flipout::flipout::flipout:

Διάβαζα μερικά σχόλια αναγνωστών στα προχθεσινά γεγονότα του Συντάγματος όπως παρουσιάστηκαν από τα "Νέα".
Το μίσος που εκφράζουν ακόμα και σήμερα χιλιάδες άνθρωποι απέναντι στον κόσμο που αντιδρά δεν περιγράφεται. Εκφράσεις του τύπου "κλείνετε τους δρόμους αντί να πάτε να δουλέψετε", κτλ, δίνουν και παίρνουν.
Σε άλλη φάση δεν θα απορούσα για το ποιοι είναι αυτοί και πού ανήκουν. Όμως σήμερα έχω μια απορία: Αυτούς δεν τους αγγίζει η ακρίβεια; Δεν πληρώνουν ΦΠΑ 23% στον καφέ; Δεν διαβάζουν τα ποσοστά ανεργίας; Δεν έχουν κανέναν γνωστό απολυμένο; Κανέναν γνωστό δημόσιο υπάλληλο με 20-30% μειωμένες αποδοχές; Παιδιά στα σχολεία που περιμένουν βιβλία δεν έχουν; Παιδιά σε πανεπιστήμιο;
Τόση πια απόσταση από την πραγματικότητα, τόση η δύναμη της πλύσης εγκεφάλου; Τόση εθελοδουλεία και οσφυοκαμψία;
Εύχομαι ολόψυχα όλοι αυτοί να γίνουν συμμέτοχοι της κατάστασης την οποία αγνοούν και υποτιμούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δυστυχώς ο μικρόκοσμός τους δεν τους επιτρέπει να βλέπουν πέρα από τα δύο μέτρα οπότε ελπίζω το καθεστώς που τόσο λατρεύουν και η δημοκρατία που τόσο εκθειάζουν να τους προσφέρει απλόχερα μια επαφή με τον πραγματικό κόσμο.

Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

11 Φλεβάρη 1917

«Μισώ τους αδιάφορους. Πιστεύω ότι το να ζεις σημαίνει να εντάσσεσαι κάπου. Όποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να μην είναι πολίτης και ενταγμένος. Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι δειλία, δεν είναι ζωή. Γι’ αυτό μισώ τους αδιάφορους.

Η αδιαφορία είναι το νεκρό βάρος της ιστορίας. Η αδιαφορία δρα δυνατά πάνω στην ιστορία. Δρα παθητικά, αλλά δρα. Είναι η μοιρολατρία. Είναι αυτό που δεν μπορείς να υπολογίσεις. Είναι αυτό που διαταράσσει τα προγράμματα, που ανατρέπει τα σχέδια που έχουν κατασκευαστεί με τον καλύτερο τρόπο. Είναι η κτηνώδης ύλη που πνίγει την ευφυΐα. Αυτό που…
συμβαίνει, το κακό που πέφτει πάνω σε όλους, συμβαίνει γιατί η μάζα των ανθρώπων απαρνείται τη βούλησή της, αφήνει να εκδίδονται νόμοι που μόνο η εξέγερση θα μπορέσει να καταργήσει, αφήνει να ανέβουν στην εξουσία άνθρωποι που μόνο μια ανταρσία θα μπορέσει να ανατρέψει. Μέσα στη σκόπιμη απουσία και στην αδιαφορία λίγα χέρια, που δεν επιτηρούνται από κανέναν έλεγχο, υφαίνουν τον ιστό της συλλογικής ζωής, και η μάζα είναι σε άγνοια, γιατί δεν ανησυχεί. Φαίνεται λοιπόν σαν η μοίρα να συμπαρασύρει τους πάντες και τα πάντα, φαίνεται σαν η ιστορία να μην είναι τίποτε άλλο από ένα τεράστιο φυσικό φαινόμενο, μια έκρηξη ηφαιστείου, ένας σεισμός όπου όλοι είναι θύματα, αυτοί που τον θέλησαν κι αυτοί που δεν τον θέλησαν, αυτοί που γνώριζαν κι αυτοί που δεν γνώριζαν, αυτοί που ήταν δραστήριοι κι αυτοί που αδιαφορούσαν. Κάποιοι κλαψουρίζουν αξιοθρήνητα, άλλοι βλαστημάνε χυδαία, αλλά κανείς ή λίγοι αναρωτιούνται: αν είχα κάνει κι εγώ το χρέος μου, αν είχα προσπαθήσει να επιβάλλω τη βούλησή μου, θα συνέβαινε αυτό που συνέβη;

Μισώ τους αδιάφορους και γι’ αυτό: γιατί με ενοχλεί το κλαψούρισμά τους, κλαψούρισμα αιωνίων αθώων. Ζητώ να μου δώσει λογαριασμό ο καθένας απ’ αυτούς με ποιον τρόπο έφερε σε πέρας το καθήκον που του έθεσε και του θέτει καθημερινά η ζωή, γι’ αυτό που έκανε και ειδικά γι’ αυτό που δεν έκανε. Και νιώθω ότι μπορώ να είμαι αδυσώπητος, ότι δεν μπορώ να χαλαλίσω τον οίκτο μου, ότι δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί τους τα δάκρυά μου.

Είμαι ενταγμένος, ζω, νιώθω ότι στις συνειδήσεις του χώρου μου ήδη πάλλεται η δραστηριότητα της μελλοντικής πόλης, που ο χώρος μου χτίζει. Και μέσα σ’ αυτήν την πόλη η κοινωνική αλυσίδα δεν βαραίνει τους λίγους, μέσα σ’ αυτήν κάθε συμβάν δεν οφείλεται στην τύχη, στη μοίρα, μα είναι ευφυές έργο των πολιτών. Δεν υπάρχει μέσα σ’ αυτήν κανείς που να στέκεται να κοιτάζει από το παράθυρο ενώ οι λίγοι θυσιάζονται, κόβουν τις φλέβες τους. Ζω, είμαι ενταγμένος. Γι’ αυτό μισώ αυτούς που δεν συμμετέχουν, μισώ τους αδιάφορους».

Αντόνιο Γκράμσι:11/2/1917

O Γκράμσι απο τις μεγαλύτερες μορφές της Αριστεράς ιδρυτής τού Ιταλικού Κ.Κ. ,έζησε 25 χρόνια στην φυλακή,αλλά εμπλούτισε την αριστερή σκέψη με εξαιρετικά κείμενα πρωτίστως το ζήτημα τής ''Ηγεμονίας''.

Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

H Xούντα τού Homo Pasokus...............O Bασίλης Ραφαηλίδης δικαιώνεται...................
Μια κ ειπες για Ραφαηλιδη,οι εφυεις Σερλοκ της ΓΑΔΑ ειχαν κολλημενη παντου στα γραφεια τους την φωτο του ως βασικο υποπτο για συμμετοχη στην 17Ν (εως κ αρχηγο τον βλεπανε),μονο κ μονο επειδη ελεγε κ εγραφε τα πραγματα χυμα ετσι οπως τα αντιλαμβανονταν,χωρις να λογοκρινει τον εαυτο του, χωρις κανενα στοιχειο η αποδειξη, μιλαμε τυφλα να χει ο Μακαρθυ κατα τ αλλα ολοι οι μηχανισμοι εξουσιας διεπονται απο δημοκρατικους θεσμους τρομαρα μας.

Διάβαζα μερικά σχόλια αναγνωστών στα προχθεσινά γεγονότα του Συντάγματος όπως παρουσιάστηκαν από τα "Νέα".
Το μίσος που εκφράζουν ακόμα και σήμερα χιλιάδες άνθρωποι απέναντι στον κόσμο που αντιδρά δεν περιγράφεται. Εκφράσεις του τύπου "κλείνετε τους δρόμους αντί να πάτε να δουλέψετε", κτλ, δίνουν και παίρνουν.
Σε άλλη φάση δεν θα απορούσα για το ποιοι είναι αυτοί και πού ανήκουν. Όμως σήμερα έχω μια απορία: Αυτούς δεν τους αγγίζει η ακρίβεια; Δεν πληρώνουν ΦΠΑ 23% στον καφέ; Δεν διαβάζουν τα ποσοστά ανεργίας; Δεν έχουν κανέναν γνωστό απολυμένο; Κανέναν γνωστό δημόσιο υπάλληλο με 20-30% μειωμένες αποδοχές; Παιδιά στα σχολεία που περιμένουν βιβλία δεν έχουν; Παιδιά σε πανεπιστήμιο;
Τόση πια απόσταση από την πραγματικότητα, τόση η δύναμη της πλύσης εγκεφάλου; Τόση εθελοδουλεία και οσφυοκαμψία;
Εύχομαι ολόψυχα όλοι αυτοί να γίνουν συμμέτοχοι της κατάστασης την οποία αγνοούν και υποτιμούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δυστυχώς ο μικρόκοσμός τους δεν τους επιτρέπει να βλέπουν πέρα από τα δύο μέτρα οπότε ελπίζω το καθεστώς που τόσο λατρεύουν και η δημοκρατία που τόσο εκθειάζουν να τους προσφέρει απλόχερα μια επαφή με τον πραγματικό κόσμο.

δεν έχεις ακούσει και πιό βαριά σχόλια ,,,

εε είναι και λίγο τεμπελάκος ο τάδε ,, γύρναγε ατα μπαράκια και τα έτρωγε ο δείνα , έκανε και κακή διαχείριση ,, και τι θέλουν οι δημόσιοι τώρα ,, τι ζητάνε ,, δεν φτάνει που τους ταίζουμε ...

να τους δω τους μπινέδες τώρα να παρακαλάνε για μια θέση στον παιδικό σταθμό , η για βιβλία στά σχολειά ,,

300 γονείς στο δημοτικό ,,,, και μαζευτήκαμε 6 !!! να φτιάξουμε την αίθουσα πληροφορικής !!

ασε ρε με τήν επιτομή της λουμπεν τάξης ,,, και θα κατέβω μετά στο Σύνταγμα
να με σαπακιάσουν να με συλάβουν να με ξεσκίσουν ,, και να με βγάλουν και φόρα σαν τρομοκράτη ..

για να κοιτάνε οι προαναφερθείς μπινέδες ,,,

το έχω ξαναγράψει ,, αρχίζω και γουστάρω ...

( θα κατέβω αλλα λέμε τωρα .. )

[...]
και θα κατέβω μετά στο Σύνταγμα
να με σαπακιάσουν να με συλάβουν να με ξεσκίσουν ,, και να με βγάλουν και φόρα σαν τρομοκράτη ..
[...]
( θα κατέβω αλλα λέμε τωρα .. )

:flipout:

Γεια σου ρε Βασίλη......:flipout:

Ρε φίλε εγώ μετά το "επεισόδιο" του Ιουνίου (το οποίο ορισμένοι εδώ ξέρουν πολύ καλά) πήρα μια μεγάλη απόφαση.
Από δω και στο εξής θα κατεβαίνω κι εγώ ως φιλήσυχος παρατηρητής. Θα βλέπω όλα αυτά τα τυπάκια που θα έχουν φτάσει στο αμήν μέχρι τότε να τις αρπάζουν και να μην μπορούν να αναπνεύσουν και θα γελάω. Και όταν σταματήσω να γελάω θα φωνάζω στους μπάτσους να τους συλλάβουν για παρακώλυση συγκοινωνιών. Και μετά θα τους βρίζω λέγοντας ότι δεν με αφήνουν να πάω στη δουλειά μου και θα τους λέω φασίστες.

Ήδη το ξεκίνησα το έργο με κάτι συναδέλφους (της παραπάνω συνομοταξίας) που έχουν παιδιά δημοτικού και σε παιδικούς σταθμούς κι έχει μεγάλη επιτυχία! Έχουν σαλτάρει που δεν έχουν βιβλία, δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους και τέτοια κι εγώ γελάω και δεν μπορούν να μου που και τίποτα...:flipout:

Από δω και στο εξής θα κατεβαίνω κι εγώ ως φιλήσυχος παρατηρητής. Θα βλέπω όλα αυτά τα τυπάκια που θα έχουν φτάσει στο αμήν μέχρι τότε να τις αρπάζουν και να μην μπορούν να αναπνεύσουν και θα γελάω. Και όταν σταματήσω να γελάω θα φωνάζω στους μπάτσους να τους συλλάβουν για παρακώλυση συγκοινωνιών. Και μετά θα τους βρίζω λέγοντας ότι δεν με αφήνουν να πάω στη δουλειά μου και θα τους λέω φασίστες.

Αυτό πραγματικά θέλω να το δώ...
Και να καρφώνεις τον Θ. :flipout:

:flipout:

Γεια σου ρε Βασίλη......:flipout:

Ρε φίλε εγώ μετά το "επεισόδιο" του Ιουνίου (το οποίο ορισμένοι εδώ ξέρουν πολύ καλά) πήρα μια μεγάλη απόφαση.

Ήδη το ξεκίνησα το έργο με κάτι συναδέλφους (της παραπάνω συνομοταξίας) που έχουν παιδιά δημοτικού και σε παιδικούς σταθμούς κι έχει μεγάλη επιτυχία! Έχουν σαλτάρει που δεν έχουν βιβλία, δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους και τέτοια κι εγώ γελάω και δεν μπορούν να μου που και τίποτα...:flipout:

Γιάννη σε πρόλαβαν . Ενα παρόμοιο - κατ' αναλογία -σχόλιο αναγνώστη απάντηση σε άρθρο του Μπάμπη ( ένας είναι ο Μπάμπης )

"επειδη εγω προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητές μου, προτιμώ να βουλιάξει το κράτος και να χρεωκοπήσουμε όλοι παρά να συνεχίσω να πληρώνω τους άχρηστους που είναι σπαρμένοι τριγύρω μου και μασάνε μέρος της εργασίας μου. εγω θα μπορέσω να ξανασηκώσω κεφάλι είτε σε αυτή τη χώρα είτε αλλού."

Μόνο που αυτός σοβαρολογεί .

Πάντως επιμένω, για το μίσος (και γενικότερα για την κακή άποψη) που υπάρχει απέναντι στους ΔΥ, δε φταίει ουτε το κράτος ούτε ο Πάγκαλος..

... αν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο φρόντιζαν εδώ και χρόνια να απομονώνουν άτομα που δε δουλεύουν από άποψη, άτομα που ήταν εκεί χωρίς αντικείμενο, και άτομα που εκ των πραγμάτων δεν ήταν ικανά για τη θέση στην οποία βρίσκονταν (δυστυχώς γνωρίζω προσωπικά ανθρώπους και από τις τρεις κατηγορίες), τώρα η κοινωνία θα ήταν ενωμένη απέναντι στα όσα συμβαίνουν, με αποτέλεσμα το pasok να μην έχει την παραμικρή δύναμη να καταστρέφει εν λευκώ, όπως τώρα.

Δυστυχώς, ένα μπουρδέλο ήμασταν, μας πήραν χαμπάρι, είδαν ότι από εδώ μπορούν να ξεκινήσουν το έργο καταστροφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί μόνο σε μια χώρα βαριά άρρωστη όπως η Ελλαδα θα μπορούσαν να το παρουσιάσουν ως "θεραπεία".

Τώρα τα λουζόμαστε όλοι. Γιατί μπορεί μεν μαζί να μην τα φάγαμε, μαζί όμως τα βλέπαμε χρόνια τώρα και τα ανεχόμασταν, ή τα παίρναμε στην πλάκα. Και αναφέρομαι σε ΟΛΟΥΣ του παραλογισμούς της Ελλάδας, από τις προμήθειες στα νοσοκομεία μέχρι τα αυθαίρετα στις παραλίες, και από τα "ηθικά άρα νόμιμα" μέχρι τη μαύρη αγορά αδειών.

Μπορεί να μην ξεκίνησαν όλα αυτά μια κρίση που είναι διεθνής και πολύ μεγαλύτερη από το ταπεινό μέγεθος της Ελλάδας, αλλά μας έφεραν στη γκιλοτίνα του "παραδειγματισμού" της σημερινής άκρως καπιταλιστικής ΕΕ.