Ολοι στον δρόμο την Τετάρτη 25/5/2011

Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Τι πάνω και κάτω μέρος;;;

Τι διαχωρισμός είναι αυτός;

Δηλαδή πάνω είναι τα ζώα που φωνάζουν και κάτω οι διανοούμενοι;;;;

Όσοι καινούργιοι να έρθουν στο κάτω μέρος;;;; Στους καλούς γιατί οι πάνω είναι κακοί;;;; Τι είναι αυτα ρε παιδια;;;;;

Πραγματικά με θλίβει αυτη η λογική...

Οχι, δεν είναι έτσι τα πράγματα, απλά πάνω είναι η εκτόνωση, κάτω είναι ο διάλογος και η προσπάθεια παραγωγής ιδεών, το "think tank" που θα έλεγε και ο Αντριανόπουλος :chinese:, είναι καλή η βόλτα και από τα δύο κομμάτια της συγκέντρωσης.

Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Από protagon.gr:

Στα μούτρα σας!

του Σταύρου Θεοδωράκη 30/05/2011

stavmoutz1-thumb-large.jpg

Photo: Μαρία Μαράκη

Στην φωτογραφία της Μαρίας Μαράκη φαίνεται καθαρά αν και διακριτικά. Ένας άντρας κρατάει στην αγκαλιά του ένα παιδί και του δείχνει πώς να μουντζώνει τη Βουλή. Και ο μπόμπιρας, τι να κάνει, μουντζώνει ο πατέρας του, μουντζώνει και αυτός. Ανάλογες εικόνες είδαμε μετά την πρώτη συγκέντρωση των «αγανακτισμένων». Μικρά παιδιά στους ώμους των πατεράδων τους να προσπαθούν να φωνάξουν ρυθμικά «κλέφτες - κλέφτες» χειρονομώντας ταυτόχρονα προς το μέρος των τεράτων (δηλαδή της Βουλής). Και οι γονείς τους, να χαμογελούν γεμάτοι υπερηφάνεια στον τηλεοπτικό φακό της μεσημεριανής εκπομπής, με τον ρεπόρτερ να μην μπορεί να κρύψει –και αυτός - τη χαρά του. Από τους χιλιάδες «αγανακτισμένους» βρήκε τους πέντε - δέκα γελοίους που συμπεριφέρονταν σαν παίκτες ρεάλιτι.

Το ίδιο θέαμα το έχω δει και στα γήπεδα. Παιδιά του δημοτικού, όρθια πάνω στα καθίσματα να επιτίθενται στους «αντιπάλους» τους με λέξεις και χειρονομίες που δεν καταλαβαίνουν αλλά που γεμίζουν ικανοποίηση τους γονείς τους που χασκογελούν στα πίσω καθίσματα.

Και τότε και τώρα αναρωτιέμαι τι γονείς είναι αυτοί. Για ταξιτζήδες δεν μου μοιάζουνε. Γιατί θα ήταν μια δικαιολογία. Τόσα χρόνια στο τιμόνι, το χέρι τους έχει πάρει τη μορφή μούντζας, ε μεταδίδουν την γνώση στο παιδί τους. Ταξιτζήδες όμως δεν είναι (αφήστε που οι ταξιτζήδες μετά από τέτοιο κράξιμο την έχουν κόψει νομίζω τη συνήθεια). Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι γονείς; Ποιοι κατεβάζουν στο Σύνταγμα και στα γήπεδα τα παιδιά τους, πέντε, έξη, εφτά χρονών και τα βάζουν να βρίζουν και να χειρονομούν; Όσο τους προσέχω τόσο μου μοιάζουν με τις φάτσες των … τεράτων που πολεμούν. Απογοητευμένα λαμόγια δηλαδή που δεν αντέχουν το «ρίξιμο» και αντιδρούν σαν προδομένες γκόμενες. Βρίζουν, φτύνουν, χειρονομούν.

Οι αληθινοί «αγανακτισμένοι» έχουν διαφορετική συμπεριφορά. Έτσι νομίζω τουλάχιστον. Δεν χρησιμοποιούν τα παιδιά τους, δεν κουνάνε σημαίες, δεν μετέχουν στο φτηνό χιούμορ περί χοντρών πολιτικών που τρώνε και δεν δίνουν, δεν κρεμάνε πανό με ασυναρτησίες και συνωμοτικά σενάρια. Και τέλος πάντων δεν βρίζουν όλους τους άλλους εκτός από τους εαυτούς τους. Άλλωστε οι αληθινά αγανακτισμένοι αυτού του τόπου γνωρίζουν ότι αυτές οι απλουστεύσεις, μας έφεραν εδώ που μας έφεραν. Τα ζήτω στις λαϊκίστικες κορώνες των πολιτικών. Τα «ου» στους αντιπάλους. Τα αποθεωτικά ναι, στις τρελές υποσχέσεις των κομματαρχών τους. Οι πατριδοκαπηλίες. Τα κομματικά στρατόπεδα με «τα δικά μας» και τα «δικά τους» παιδιά. Ο πολιτικάντικος χουλιγκανισμός είναι αυτός που ενίσχυσε τους ακραίους της πολιτικής και τους έδωσε ασυλία στα μικρά και μεγάλα εγκλήματα τους. Η πεζοδρομιακή αντίληψη περί πολιτικής βάπτισε «σωτήρες», γαλάζια και πράσινα (εναλλάξ) ανθρωπάκια που το μόνο που τους ένοιαζε ήταν το σαρκίο τους (και οι καταθέσεις τους). Δεν θέλω να ξύνω πληγές αλλά οι πολιτικοί που καταρρέουν είναι αυτοί, που δόξασε περισσότερο το πλήθος.

Πριν κάποια χρόνια - όχι και πάρα πολλά για να μην θυμόμαστε - κάποιοι τραβολογούσαν πάλι τα παιδιά τους, στο Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες. Για να δώσουν λουλούδια στους πολιτικούς να τους φιλήσουν, να φωτογραφηθούν μαζί τους. Να προσθέσουν δηλαδή ένα φίλτρο αγνότητας στα γαλάζια, πράσινα, κόκκινα, μπλε (σκούρα) οράματα του μπαμπά. Και τώρα που ήρθε η διάψευση, τα παιδιά επιστρατεύονται για τον αντίθετο ρόλο. Με πεδίο αυτή την φορά τις πλατείες των «αγανακτισμένων». Έχουν καταλάβει ότι «κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ, κάτι μυστικό, κάτι πλούσιο και παράξενο σαν τοπίο του βυθού» και θέλουν να το κάνουν σαν τα μούτρα τους.

Και μην τους υποτιμάτε. Αν δεν ελεγχθούν αυτοί οι «πέντε δέκα γελοίοι» θα μετατρέψουν σιγά - σιγά τις συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων» σε σουβλακοφραπεχαβαλέ ρεάλιτι. Είναι νόσος μολυσματική.

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=7120

Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Από protagon.gr:

Στα μούτρα σας!

του Σταύρου Θεοδωράκη 30/05/2011

stavmoutz1-thumb-large.jpg

Photo: Μαρία Μαράκη

Στην φωτογραφία της Μαρίας Μαράκη φαίνεται καθαρά αν και διακριτικά. Ένας άντρας κρατάει στην αγκαλιά του ένα παιδί και του δείχνει πώς να μουντζώνει τη Βουλή. Και ο μπόμπιρας, τι να κάνει, μουντζώνει ο πατέρας του, μουντζώνει και αυτός. Ανάλογες εικόνες είδαμε μετά την πρώτη συγκέντρωση των «αγανακτισμένων». Μικρά παιδιά στους ώμους των πατεράδων τους να προσπαθούν να φωνάξουν ρυθμικά «κλέφτες - κλέφτες» χειρονομώντας ταυτόχρονα προς το μέρος των τεράτων (δηλαδή της Βουλής). Και οι γονείς τους, να χαμογελούν γεμάτοι υπερηφάνεια στον τηλεοπτικό φακό της μεσημεριανής εκπομπής, με τον ρεπόρτερ να μην μπορεί να κρύψει –και αυτός - τη χαρά του. Από τους χιλιάδες «αγανακτισμένους» βρήκε τους πέντε - δέκα γελοίους που συμπεριφέρονταν σαν παίκτες ρεάλιτι.

Το ίδιο θέαμα το έχω δει και στα γήπεδα. Παιδιά του δημοτικού, όρθια πάνω στα καθίσματα να επιτίθενται στους «αντιπάλους» τους με λέξεις και χειρονομίες που δεν καταλαβαίνουν αλλά που γεμίζουν ικανοποίηση τους γονείς τους που χασκογελούν στα πίσω καθίσματα.

Και τότε και τώρα αναρωτιέμαι τι γονείς είναι αυτοί. Για ταξιτζήδες δεν μου μοιάζουνε. Γιατί θα ήταν μια δικαιολογία. Τόσα χρόνια στο τιμόνι, το χέρι τους έχει πάρει τη μορφή μούντζας, ε μεταδίδουν την γνώση στο παιδί τους. Ταξιτζήδες όμως δεν είναι (αφήστε που οι ταξιτζήδες μετά από τέτοιο κράξιμο την έχουν κόψει νομίζω τη συνήθεια). Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι γονείς; Ποιοι κατεβάζουν στο Σύνταγμα και στα γήπεδα τα παιδιά τους, πέντε, έξη, εφτά χρονών και τα βάζουν να βρίζουν και να χειρονομούν; Όσο τους προσέχω τόσο μου μοιάζουν με τις φάτσες των … τεράτων που πολεμούν. Απογοητευμένα λαμόγια δηλαδή που δεν αντέχουν το «ρίξιμο» και αντιδρούν σαν προδομένες γκόμενες. Βρίζουν, φτύνουν, χειρονομούν.

Οι αληθινοί «αγανακτισμένοι» έχουν διαφορετική συμπεριφορά. Έτσι νομίζω τουλάχιστον. Δεν χρησιμοποιούν τα παιδιά τους, δεν κουνάνε σημαίες, δεν μετέχουν στο φτηνό χιούμορ περί χοντρών πολιτικών που τρώνε και δεν δίνουν, δεν κρεμάνε πανό με ασυναρτησίες και συνωμοτικά σενάρια. Και τέλος πάντων δεν βρίζουν όλους τους άλλους εκτός από τους εαυτούς τους. Άλλωστε οι αληθινά αγανακτισμένοι αυτού του τόπου γνωρίζουν ότι αυτές οι απλουστεύσεις, μας έφεραν εδώ που μας έφεραν. Τα ζήτω στις λαϊκίστικες κορώνες των πολιτικών. Τα «ου» στους αντιπάλους. Τα αποθεωτικά ναι, στις τρελές υποσχέσεις των κομματαρχών τους. Οι πατριδοκαπηλίες. Τα κομματικά στρατόπεδα με «τα δικά μας» και τα «δικά τους» παιδιά. Ο πολιτικάντικος χουλιγκανισμός είναι αυτός που ενίσχυσε τους ακραίους της πολιτικής και τους έδωσε ασυλία στα μικρά και μεγάλα εγκλήματα τους. Η πεζοδρομιακή αντίληψη περί πολιτικής βάπτισε «σωτήρες», γαλάζια και πράσινα (εναλλάξ) ανθρωπάκια που το μόνο που τους ένοιαζε ήταν το σαρκίο τους (και οι καταθέσεις τους). Δεν θέλω να ξύνω πληγές αλλά οι πολιτικοί που καταρρέουν είναι αυτοί, που δόξασε περισσότερο το πλήθος.

Πριν κάποια χρόνια - όχι και πάρα πολλά για να μην θυμόμαστε - κάποιοι τραβολογούσαν πάλι τα παιδιά τους, στο Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες. Για να δώσουν λουλούδια στους πολιτικούς να τους φιλήσουν, να φωτογραφηθούν μαζί τους. Να προσθέσουν δηλαδή ένα φίλτρο αγνότητας στα γαλάζια, πράσινα, κόκκινα, μπλε (σκούρα) οράματα του μπαμπά. Και τώρα που ήρθε η διάψευση, τα παιδιά επιστρατεύονται για τον αντίθετο ρόλο. Με πεδίο αυτή την φορά τις πλατείες των «αγανακτισμένων». Έχουν καταλάβει ότι «κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ, κάτι μυστικό, κάτι πλούσιο και παράξενο σαν τοπίο του βυθού» και θέλουν να το κάνουν σαν τα μούτρα τους.

Και μην τους υποτιμάτε. Αν δεν ελεγχθούν αυτοί οι «πέντε δέκα γελοίοι» θα μετατρέψουν σιγά - σιγά τις συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων» σε σουβλακοφραπεχαβαλέ ρεάλιτι. Είναι νόσος μολυσματική.

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=7120

+1000 Επιτέλους μια σοβαρή τοποθέτηση που βάζει τα πράγματα στην σωστή τους βάση...στο ΔΙΚΟ ΜΟΥ μυαλό τουλάχιστον...

Mία μούντζα και στον κ. Θεοδωράκη για την ανάλυση. Καλύτερα να ψήνει τηγανιές στο εστιατόριο του.

Μισά, ως συνήθως, τα θυμάται ο εν λόγω παπαγαλάκος. Τα εφτάχρονα, τα δεκάχρονα και τα δεκαπεντάχρονα μεγαλώνουν με τη φιγούρα του Μαυρογυαλούρου, θείο.....ξέρεις, εκείνου του πολιτικού που μούτζωνε παρέα με τον κόσμο τον ίδιο του τον εαυτό, εκείνον που όταν ανακάλυψε σε τι πλάνη βρισκόταν δεν εφηύρε τσιτάτα για ''άπειρα λεφτά'' και ''κακούς δημοσίους υπαλλήλους'', αλλά έδωσε όρκο τιμής στον εαυτό του (αφότου παραιτήθηκε παρότι ο ίδιος άνθρωπος αγνών προθέσεων) να κυνηγήσει και να κλείσει στην φυλακή όλα τα φιλαράκια σου....ξέρεις τώρα....τους Γκρούεζες και τους Γιωργάκηδες.

Η διαφορά είναι ότι εκείνος διέθετε ήθος, αξιοπρέπεια και φιλότιμο. Πάνε, λοιπόν, και δες να εμπεδώσεις πρώτα τι εστί Μαυρογυαλούρος και έπειτα ξαναέλα να μας κάνεις ''μαθήματα'' ορθής πατρικής συμπεριφοράς....''κατάλαβες Γιωργάκη??''( Λάμπρος Κωνσταντάρας ''Υπάρχει και φιλότιμο'')

Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Mία μούντζα και στον κ. Θεοδωράκη για την ανάλυση. Καλύτερα να ψήνει τηγανιές στο εστιατόριο του.

Κι άλλος παπαγάλος για τάισμα.

463023604_f0fd62372c.jpg

Εντάξει ο "επικοινωνιολόγος" του μέγκα δεν έπιασε τόπο και λογικό, και έβγαλαν ένα πιο "λαϊκό" πρόσωπο. Σε λίγο θα βάλουν και κανέναν Ξανθόπουλο. Δεν θα τα πει για εμάς, αλλά για την φουκαριάρα τη μάνα μας.

Το ξαναγράψαμε, όσο αυτή η ιστορία δεν αποκτά ιδεολογικά και αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά, τόσο τα υπαλληλάκια τύπου Θεοδωράκη θα βρίσκουν πάτημα και αφορμή να γράφουν την προπαγάνδα τους. Είναι έκδηλη η αγωνία τους να μην πάρει ποτέ τέτοιον χαρακτήρα, την υποβαθμίζουν για να αφήσουν απέξω τις διαδικασίες και τους ανθρώπους που μπορούν να την διαμορφώσουν πολιτικά. Την κατεβάζουν στο επίπεδο που περιγράφει με λυσσαλέες προσπάθειες και ανελέητο τσουβάλιασμα.
Όμως αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα στον τρόπο που εκφράζεται ο πολιτικός λόγος στο Σύνταγμα, ο Θεοδωράκης θα έχει πετύχει τον σκοπό του και θα έχει δικαιωθεί.

Ενταξει, κι εγω ημουν κατω ρε παιδια... αλλα μια δοση αληθειας υπαρχει στο κειμενο.
Καποιοι (οχι ολοι) απ αυτους που ηταν κατω, ψηφισαν αυτους τους αλητες που ειναι τωρα στην εξουσια.

Και μη μου πειτε οτι εξαπατηθηκαν....

Καποιοι αλλοι επισης, δεν ψηφισαν καθολου στις εκλογες, πολυ κακως ...
Και μη μου πειτε οτι δεν ειχαν τι να ψηφισουν!

Η αληθεια ειναι παντα καπου στη μεση.... σκοπος ειναι να ξυπνησουμε ολοι και να δουμε τι θα γινει .

Απ την μια χάρηκα με αυτό που γίνεται στην κάτω πλευρά της πλατείας. Λίγο περισσότερη οργάνωση θα χρειαζόταν και να έπαιρναν πόδι οι καντίνες. Μόνο μαλλί της γριάς και καρουζέλ που δεν είχε.
Απ την άλλη επάνω, η χαρά του καναπεδάτου, του λάτρη του λάιφ στάιλ και του ανθρώπου που θεωρεί ότι έκανε το χρέος του, επειδή μούτζωσε και φώναξε 1-2 συνθηματάκια γηπέδου.

Ενταξει, κι εγω ημουν κατω ρε παιδια... αλλα μια δοση αληθειας υπαρχει στο κειμενο.
Καποιοι (οχι ολοι) απ αυτους που ηταν κατω, ψηφισαν αυτους τους αλητες που ειναι τωρα στην εξουσια.

Η αληθεια ειναι παντα καπου στη μεση.... σκοπος ειναι να ξυπνησουμε ολοι και να δουμε τι θα γινει .

Μονά-ζυγά δικά μας δεν γίνεται...Ή συμμετοχή στις εκλογές και σιωπή για τέσσερα χρόνια, ή μη συμμετοχή και εναλλακτική διαχείριση των συνθηκών εκτός συστήματος. Αποτέλεσμα αυτού που περιγράφεις είναι ο πολιτικός αχταρμάς του Συντάγματος αυτή τη στιγμή.
Και η αλήθεια δεν είναι πάντα στη μέση συνονόματε, μερικές φορές είναι στην άκρη και με ευχολόγια δεν βρίσκεται.

Άντε πάλι τα ενοχικά.... μην τσιμπάτε σε αυτό το παιχνιδάκι.

Αν εξαιρέσουμε τον στενό κύκλο των πρασινοφρουρών και των ... (βοηθήστε με για τον ανάλογο τίτλο για ΝΔ), είναι περίεργο ψηφοφόροι των δύο μεγάλων να νιώθουν ότι εξαπατήθηκαν; Όταν ο νυν πρωθυπουργός εξελέγη ανεμίζοντας εν γνώσει του ένα απροκάλυπτο ψέμα (...."λεφτά υπάρχουν"), δύσκολο είναι να νιώθουν οι ψηφοφόροι του εξαπατημένοι; Όταν ο Καραμανλής μεγαλόστομα διακήρυττε πόλεμο με τους "νταβατζήδες" και ανασήκωμα των μανικιών, για να επακολουθήσουν τα γνωστά σκάνδαλα, δύσκολο είναι να νιώθουν εξαπατημένοι και οι δικοί του ψηφοφόροι;

Εξάλλου ας σκεφτούμε ότι το πλέον ενοχικό αποφθεγματάκι, ότι κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του χρειάζεται, περιέχει το ίδιο τον σπόρο της ανατροπής του: στον ξυπνημένο πλέον λαό ταιριάζει μια άλλη κυβέρνηση.

Βρε δε τσιμπαω, αλλα δεν ειμαστε αμοιροι των ευθυνων μας!

Αυτο που με προβληματιζει ειναι, οτι οι περισσοτεροι ανεργοι κατω στο Συνταγμα, αν ειχαν τις δουλειες τους ακομη , δεν θα ηταν στο Συνταγμα (πιθανον).

Θελω να πω , οτι ο Ελληνας δεν ειχε ποτε συλλογικη συνειδηση, μοναδες λαμπρες ειχαμε (κι εχουμε) , αλλα συλλογικοτητα ... δε νομιζω.

Ειμαι απο τη πρωτη μερα κατω... και εχω αναμεικτα συναισθηματα.

Δεν ξερω αν "ξυπνησαμε" ή απλα "ξεβολευτηκαμε" !

Απ την άλλη επάνω, η χαρά του καναπεδάτου, του λάτρη του λάιφ στάιλ και του ανθρώπου που θεωρεί ότι έκανε το χρέος του, επειδή μούτζωσε και φώναξε 1-2 συνθηματάκια γηπέδου.

Μου φαίνεσαι λιγάκι ισοπεδωτικός...

Αυτό που μου προκάλεσε κακή εντύπωση, από αυτά που είδα στην τιβί από Σύνταγμα, είναι το "στήσιμο" στις κάμερες. Μαζεύτηκαν καμιά 10ριά τεντζεροκρούστες για να έχει το πλάνο του ο κάμεραμαν. Έλεος πια, κάποιοι αναζητούν ακόμη τα 15 λεπτά δημοσιότητας.

Βρε δε τσιμπαω, αλλα δεν ειμαστε αμοιροι των ευθυνων μας!

Αυτο που με προβληματιζει ειναι, οτι οι περισσοτεροι ανεργοι κατω στο Συνταγμα, αν ειχαν τις δουλειες τους ακομη , δεν θα ηταν στο Συνταγμα (πιθανον).

Θελω να πω , οτι ο Ελληνας δεν ειχε ποτε συλλογικη συνειδηση, μοναδες λαμπρες ειχαμε (κι εχουμε) , αλλα συλλογικοτητα ... δε νομιζω.

Ειμαι απο τη πρωτη μερα κατω... και εχω αναμεικτα συναισθηματα.

Δεν ξερω αν "ξυπνησαμε" ή απλα "ξεβολευτηκαμε" !

Έχει σημασία;
Είναι η στιγμή να ψάξουμε τέτοια ζητήματα και να αφήνουμε να μας τα υπενθυμίζουν οι Θεοδωράκηδες; Ας φύγουν οι πρωταίτιοι*, και τα συζητούμε όσο θέλεις μετά.
Αλλά δεν πειράζει, καλές τελικά είναι και αυτές οι φωνές. Τα "φταις!" μας φουντώνουν μερικούς ακόμη περισσότερο.

* Θυμήσου ότι και στη δίκη της χούντας είχαμε τη δίκη των πρωταιτίων. Όχι των υπαιτίων γενικώς. Ε ας καθαρίσουμε με τους πρωταίτιους και τώρα και κάνουμε μετά τον καταμερισμό των ευθυνών μεταξύ μας.

Last edited:

Απο χτες με βασανίζει η ακόλουθη σκέψη: Τις φορές που βρέθηκα στο Σύνταγμα, κυριαρχούσε εν πολλοίς η ιδεα της άμεσης δημοκρατίας, με την οποία συμφωνώ ως ιδεα αλλα ταυτόχρονα τη θεωρώ πολυ δύσκολη σαν υλοποίηση.

Ρωτάω λοιπόν... Αν απο αυτη την κίνηση στο Σύνταγμα, και σε περίπτωση που αυτη γιγαντωνοταν (με 500 χιλιάδες σταθερούς θαμώνες και διπλάσιους υποστηρικτές ανα την Ελλάδα), αν έβγαιναν κάποιοι εμπνευσμενοι άνθρωποι, είτε γνωστές προσωπικότητες τύπου Μίκη, είτε άσημοι, και προχωρούσαν στην ίδρυση κόμματος, το οποίο θα έκανε μπαμ στις εκλογές συσπειρωνοντας τον μισό πληθυσμό που δεν θα κατέβαινε αλλιώς να ψηφίσει...

Το παραπάνω σενάριο αντιβαίνει σαφώς στην έννοια της άμεσης δημοκρατίας, όμως φαντάζει στα ματια μου σαν μια εξαιρετική ευκαιρία να ξεφορτωθουμε μια και καλή αυτουσ που σαπισαν το πολιτικο μασ συστημα.
Ακούω με ενδιαφέρον τις Ενστάσεις σας..

Last edited:

Για μενα εχει καποια σημασια....

Αν ξυπνησαμε , καλως !

Αν ομως ξεβολευτηκαμε, ειναι ευκολο να "ξαναβολευτουμε" .

Αν ειναι αλλαγη συνειδησης - νοοτροπιας , κατι γινεται ... αν ειναι μονο ξεβολεμα... τοτε ειναι ευκολο να παρασυρθουμε παλι απο υποσχεσεις και ευχολογια.

Μακαρι να συνεχιστουν οι διαμαρτυριες... εγω θα συνεχισω να κατεβαινω οποτε μπορω, αλλα πρεπει να γινει ακομη πιο μαζικα αυτο.

Απο χτες με βασανίζει η ακόλουθη σκέψη: Τις φορές που βρέθηκα στο Σύνταγμα, κυριαρχούσε εν πολλοίς η ιδεα της άμεσης δημοκρατίας, με την οποία συμφωνώ ως ιδεα αλλα ταυτόχρονα τη θεωρώ πολυ δύσκολη σαν υλοποίηση.

Ρωτάω λοιπόν... Αν απο αυτη την κίνηση στο Σύνταγμα, και σε περίπτωση που αυτη γιγαντωνοταν (με 500 χιλιάδες σταθερούς θαμώνες και διπλάσιους υποστηρικτές ανα την Ελλάδα), αν έβγαιναν κάποιοι εμπνευσμενοι άνθρωποι, είτε γνωστές προσωπικότητες τύπου Μίκη, είτε άσημοι, και προχωρούσαν στην ίδρυση κόμματος, το οποίο θα έκανε μπαμ στις εκλογές συσπειρωνοντας τον μισό πληθυσμό που δεν θα κατέβαινε αλλιώς να ψηφίσει...

Το παραπάνω σενάριο αντιβαίνει σαφώς στην έννοια της άμεσης δημοκρατίας, όμως φαντάζει στα ματια μου σαν μια εξαιρετική ευκαιρία να ξεφορτωθουμε μια και καλή τα κατάλοιπα του σαπιου πολιτικού μας συστήματος.

Ακούω με ενδιαφέρον τις Ενστάσεις σας..

Δεν ειναι κομμα βεβαια, δεν ξερω ποιοι απο εδω που διαβαζουν ειναι ενημεροι, αλλα θεωρω σκοπιμο να το αναφερω:

http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/

( http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/register/

κ. Maestro και το δικό μου μυαλό (με τα λίγα που ξέρω και καταλαβαίνω) ακριβώς σε αυτό ελπίζει.
Εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων από τους οποίους θα ξεπεταχτεί ένα καινούργιο κόμμα από εξιόλογους "οδηγούς" θα έλεγα...

Θα ψήφιζα ΑΥΡΙΟ για κάτι τέτοιο. -bye-