Ολοι στον δρόμο την Τετάρτη 25/5/2011

Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

300x225_1307362094100.jpg

Αποκαλυπτική συνομιλία κυβέρνησης - αγανακτισμένων

Της Βάλιας Μπαζού

Ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπουκυβέρνηση και πολίτες συνομιλούν τόσο άμεσα και τόσο ανοικτά.

Ίσως για πρώτη φορά, κυβέρνηση και πολίτες, αυθόρμητα και ειρηνικά, πέτυχαν την απόλυτηεπικοινωνία, την απόλυτα τίμια συναλλαγή.
Η κυβέρνηση μιλάει με μέτρα και οι χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες απαντούν με συνθήματα.

Η κυβέρνηση ψηφίζει εντός της Βουλής τομεσοπρόθεσμο, οι πολίτες κάθε βράδυ συγκεντρώνονται έξω από τη Βουλή και τους περνούν γενεές δεκατέσσερις.
Ιδού η συνομιλία:

-Κυβέρνηση: ο βασικός μισθός μειώνεται από τα 750 ευρώ στα 600 ευρώ.

-Αγανακτισμένοι: Εδώ / εδώ / δεν φεύγουμε από εδώ / ελάτε εσείς να ζήσετε µε 500 ευρώ

-Κυβέρνηση: Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων ή μείωση μισθού 50% και αργία

-Αγανακτισμένοι: Ε-Ε-Ε, Ο-Ο-Ο η σύμβασή σας έληξε να φύγετε από δω

-Κυβέρνηση: Μείωση της συμμετοχής του δημοσίου στον ΟΤΕ, πώληση της δημόσιας συμμετοχής στα καζίνα, πώληση της ΛΑΡΚΟ, μείωση της συμμετοχής του δημοσίου στη ΔΕΠΑ στο 34%, μείωση της συμμετοχής του δημοσίου στον ΟΠΑΠ, πρόσκληση ιδιωτών επενδυτών στην ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, μετοχοποίηση κρατικών λαχείων, επέκταση σύμβασης παραχώρησης στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και σταδιακή μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου.

-Αγανακτισμένοι: Η Ελλάδα δεν είναι δικιά μας τη δανειστήκαμε από τα παιδιά μας. Πουλάτε- πουλάτε, ξύλο που θα φάτε.

-Κυβέρνηση: Αύξηση τελών κυκλοφορίας κατά 10%

-Αγανακτισμένοι: Ούτε με ποδήλατο ούτε με κανό, Γιωργάκη με ελικόπτερο θα φύγεις από´δω – Ένα ελικόπτερο για κάθε υπουργό και για τον Πάγκαλο φέρτε φαλαινοθηρικό

-Κυβέρνηση: Μείωση αφορολογήτου ορίου

-Αγανακτισμένοι: Δεν θα πάμε πουθενά, φέρτε πίσω τα λεφτά

Υ.Γ
Η ενόχληση των κυβερνητικών στελεχών και των λοιπών «παράπλευρων δυνάμεων» είναι περισσότερο από ορατή. Ψάχνουν ρωγμές, καπελώματα και σκοτεινές δυνάμεις. Και όταν δεν βρίσκουν πετάνε στον «αέρα» σχόλια του τύπου… «και τι θα βγει με τις συγκεντρώσεις», «θέλουν να καταλύσουν τη δημοκρατία», «μιλάνε αυτοί που τόσα χρόνια ήταν βολεμένοι»… Ζητούν, δηλαδή, από τον πολίτη και να φάει «καπέλο» τα μέτρα και να βγάλει το σκασμό! Αυτό δεν είναι απαίτηση, αυτό είναι ύβρις…

Το Ποντικι

Πιστεύω οτι η πραγματική δύναμη του Συντάγματος είναι η εικόνα που περνάει στον ελληνικό λαό και η οποία δείχνει τον ακροδεξιό και τον ακροαριστερό να διαμαρτύρονται δίπλα-δίπλα με βασικό άξονα τις ίδιες αιτίες... Αν η εικόνα έδειχνε μόνο το παμε, τους συριζαίους, τους μαοιστες και τους τροτσκιστές ή αντίστοιχα μόνο τους χουντικούς, τους βασιλικούς και τους καρατζαφέρηδες... χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι... Στην πραγματικότητα, δεν είναι τόσο οι αριθμοί, όσο η ομοψυχία που ενοχλεί και φοβίζει την εξουσία, το χρημα και τα μμε. Η μεγαλύτερη ήττα του κόσμου θα ήταν να φύγει η μια απο τις 2 πλευρές - οσο λίγα άτομα και να έχει στις τάξεις της...
Εχω την πεποίθηση οτι δεν κινδυνεύουμε απο τανκς, αλλά μόνο απο πιθανές προβοκάτσιες...

Είναι εξοργιστικό πόσα ηγεμονιστικά παιχνίδια παίζονται στις διάφορες γωνίες της πλατείας... Πόσοι δυναμολιγούρηδες βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να παίξουν τα παιχνίδια τους στην πλάτη του "απολιτίκ" εξεγερμένου... Απο ακρα αριστερά ως ακρα δεξιά, κανείς δεν διδάσκεται ποτέ τίποτα... Τρόπος ζωής πιά... έτσι έμαθαν, έτσι κάνουν... Με αυτές τις πρακτικές, η ιστορία δείχνει, οτι στο τέλος το μόνο που θα καταφέρουν είναι να αγανακτήσει ο αρχικός πυρήνας, αυτός που πρωτοξεκίνησε στο Σύνταγμα και να φύγει αφήνοντας πίσω του τις ελπίδες εκατομμυρίων ανθρώπων...

edit: ...και τους κόκκινους να ροπαλιούνται με τους μαύρους...

edit2 : το συγκεκριμένο λινκ μπήκε ενδεικτικά... Αν το ψάξει κανείς, θα βρει ανάλογες "οδηγίες" στους χώρους όλων των ενδο και εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων και ρευμάτων...

Μην ξεχνάμε όμως ότι την ευθύνη θα την έχει πάντα ο "απολιτίκ" εξεγερμένος.
Ο άλλος το θεωρεί καθήκον του απέναντι στην όποια ιδεολογία του.

Σημερα 7/6 περι ωρα 19.50, λιγος κοσμος μπροστα στη βουλη. Καποιος με ντουντουκα δινει μερικα συνθηματα. Εκεινη τη στιγμη λεει στο μικρο πληθος "Και μη παει κανενας για ψηφο στις εκλογες. Αν δω κανεναν απο σας στις εκλογες ε και τι θα σας κανω".
Και ρωτω αυτο ειναι η κσθοδηγηση των αγανακτισμενων? Να μην παμε στις εκλογες για να παρει ο ΓΑΠ και ο Σαμαρας απο 40% παλι? Ποιο καθαρμα του pasok ειναι αυτο που παριστανει τον οργανωτη του πληθους της πλατειας Συνταγματος? Θα παει κατα διαολου το πραγμα.

Σημερα 7/6 περι ωρα 19.50, λιγος κοσμος μπροστα στη βουλη. Καποιος με ντουντουκα δινει μερικα συνθηματα. Εκεινη τη στιγμη λεει στο μικρο πληθος "Και μη παει κανενας για ψηφο στις εκλογες. Αν δω κανεναν απο σας στις εκλογες ε και τι θα σας κανω".
Και ρωτω αυτο ειναι η κσθοδηγηση των αγανακτισμενων? Να μην παμε στις εκλογες για να παρει ο ΓΑΠ και ο Σαμαρας απο 40% παλι? Ποιο καθαρμα του pasok ειναι αυτο που παριστανει τον οργανωτη του πληθους της πλατειας Συνταγματος? Θα παει κατα διαολου το πραγμα.
Σταυρο,με ολο το σεβασμο που σου τρεφω μεσα απο τα γραφομενα σου...Εισαι σιγουρος οτι ο συγκεκριμμενος ειναι καποιου,και δη σου πασοκ;νομιζω οτι στην υποθεση Συνταγμα θα εμφανιστουν και σουργελα,απο ηλιθιους μεχρι διαταραγμενους,και απο αφελεις μεχρι ιδιοτελεις,χωρις αυτο να σημαινει πως ειναι εγκαθετοι..Εγω προσωπικα την Κυριακη στο Ηρακλειο ειδα καμποσους που ξυπνησε ο καουμποης μεσα τους και ελαγαν διαφορα γραφικα..Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι...

Σταυρο,με ολο το σεβασμο που σου τρεφω μεσα απο τα γραφομενα σου...Εισαι σιγουρος οτι ο συγκεκριμμενος ειναι καποιου,και δη σου πασοκ;νομιζω οτι στην υποθεση Συνταγμα θα εμφανιστουν και σουργελα,απο ηλιθιους μεχρι διαταραγμενους,και απο αφελεις μεχρι ιδιοτελεις,χωρις αυτο να σημαινει πως ειναι εγκαθετοι..Εγω προσωπικα την Κυριακη στο Ηρακλειο ειδα καμποσους που ξυπνησε ο καουμποης μεσα τους και ελαγαν διαφορα γραφικα..Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι...

Για να παρει ντουντουκα και να καθοδηγει το πληθος δεν ειναι νεος σε αυτα τα πραγματα. Τωρα το συμπερασμα βγαινει εκ του ποιος εχει μεγαλυτερο οφελος να μην κατεβει ο κοσμος στις εκλογες. Ασε που με αυτη την κυβερνηση δεν μου φαινεται καθολου απιθανη η μοχλευση του κοσμου για διαφορα πραγματα.

συμφωνω μαζι σου ως προς το σκελος της εμπειριας..και στο Ηρακλειο τις ντουντουκες τις κρατουσαν μεταξυ αλλων και παληκαρια που στα καπελα τους ειχαν καρφιτσωμενα κοκκινα αστερια,δε με χαλασε επειδη πραγματικα πιστευω οτι κινηματα ουτως η αλλως απο τον αριστερο χωρο θα ξεκινησουν.Αυτο που εννοω ειναι οτι μεσα στην αδρεναλινη ιστορικων στιγμων θα ακουστουν και π@π@ριες.Χωρις φυσικα να αποκλειεται να προκειται περι βλακα που φυτευτηκε για διατεταγμενη αποστολη.

Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Πάντως εμενα όλες αυτές οι περιοδείες κομματικών στελεχών ανά την Ελλάδα, μόνο ένα πράμα μου θυμίζουν...

Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Η Εξέγερση είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη! "

Μου εκανε πραγματικά εντύπωση! Και γενικότερα στο άρθρο πολλα "κοληματα" δείχνουν να ξεπερνούνται! Πολυ ευχάριστο!!!!

Παρά τις επιφυλάξεις πού μπορεί νά έχω και εγώ προσωπικά γιά κάποια ακραία ,αλλά μεμονωμένα φαινόμενα ,εξ´αρχής μιλούσα ,τουλάχιστον γιά την παρούσα φάση,γιά μιά ριζοσπαστικοποίηση τών πολιτών στήν προοπτική μιάς ουσιώδους Δημοκρατίας.

Και θεωρώ πώς κάθε άτομο έχει δικαίωμα ,αλλά και την δυνατότητα κάποια στιγμή νά αναρωτηθεί ουσιωδέστερα γιά οσα συμβαίνουν γύρω του,νά διαφωνήσει μέ τα μέχρις σήμερα κατεστημένα,αλλά και νά υπερβεί τον μέχρις σήμερα εαυτό του,στό όριο τουλάχιστον πού μπορεί να καθορίσει ο καθείς..
Ισως θεωρηθώ περισσότερο ρεαλιστής,παρά ουτοπιστής,αλλά αυτό πιστεύω, και θά ''θυσίαζα'' και μέρος τών προσωπικών μου πεποιθήσεων εάν συσπειρωνόταν μεγάλη μερίδα κόσμου σε ένα πρόγραμμα αντιμετωπίσεως τής κρίσης πού φυσικά θά έχει δημοκρατικά χαρακτηριστικά σε οφελος τών ασθενεστέρων τάξεων.

Last edited:

Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη

Με κάλεσαν να μιλήσω σε συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα. Η απάντησή μου υπήρξε θετική. Επικοινώνησα με τον Πρύτανι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του πρότεινα να πάρει μέρος και αυτός στη συγκέντρωση, πράγμα που δέχθηκε και μάλιστα με συγκίνηση και ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

Όλα πήγαιναν ομαλά, έως σήμερα το πρωί που δημοσιοποιήθηκαν τα σχετικά με την συγκέντρωση. Ευθύς αμέσως, πρώτος ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν παραχωρεί την Πλατεία. Χωρίς αιτιολογία. Δεύτερος ο Πρύτανις με ... δελτίο τύπου και όχι με απ' ευθείας επικοινωνία μαζί μου ή με τους διοργανωτές όπως θα ήταν φυσικό αν πράγματι υπήρχε κάποιο αντικειμενικό πρόβλημα, δηλώνει ότι τον ... ξεγέλασαν «ως προς τη μορφή και το περιεχόμενο της εκδήλωσης» και κατόπιν τούτου αρνείται να συμμετάσχει. Τρίτος υποψήφιος ομιλητής μου δήλωσε ότι αδυνατεί να πάρει μέρος, γιατί επιστρέφοντας στο σπίτι του βρήκε δεκάδες υβριστικά και απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα.

Δεν έχω καμμιά αμφιβολία ότι σε λίγο θα υπάρξουν διαδοχικά νέα εμπόδια με στόχο τη ματαίωση της παρουσίας μου στην Θεσσαλονίκη. Παλαιότερα, επί εποχής βασιλευομένης Δημοκρατίας, που είχα το ίδιο πρόβλημα κάθε φορά που σκόπευα να πάω στην Θεσσαλονίκη, γνώριζα το Κέντρο από το οποίο εκπορεύονταν οι απειλητικές προειδοποιήσεις. Σήμερα όμως, σε συνθήκες Δημοκρατίας, αδυνατώ να καταλάβω με ποιο τρόπο συντονίστηκαν ο Δήμαρχος με τον Πρύτανι και γιατί στρέφονται εναντίον μου, μιας και μόλις χτες ήμουν βέβαιος για τα φιλικά τους αισθήματα απέναντί μου.

Εν πάση περιπτώσει δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω σε κείνες τις εποχές, που η Εξουσία με αντιμετώπιζε σαν πολίτη β´ κατηγορίας.

Η πλατεία Αριστοτέλους υπήρξε πάντοτε έως τώρα χώρος πολιτικών και άλλων εκδηλώσεων και δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανένα να μου στερήσει το δικαίωμα που απολαμβάνουν όλοι οι άλλοι.

Έτσι στην περίπτωση που επιμείνουν στις απαγορεύσεις και στους αποκλεισμούς, δηλώνω ότι από το απόγευμα της Τετάρτης θα «καταλάβω» μόνος μου τον δημόσιο αυτόν χώρο, που μου ανήκει όπως ανήκει σε όλους και αν τολμούν, ας έλθουν να με διώξουν δια της βίας.

Αθήνα, 7.6.2011

Μίκης Θεοδωράκης

http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/

Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη

Με κάλεσαν να μιλήσω σε συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα. Η απάντησή μου υπήρξε θετική. Επικοινώνησα με τον Πρύτανι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του πρότεινα να πάρει μέρος και αυτός στη συγκέντρωση, πράγμα που δέχθηκε και μάλιστα με συγκίνηση και ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

Όλα πήγαιναν ομαλά, έως σήμερα το πρωί που δημοσιοποιήθηκαν τα σχετικά με την συγκέντρωση. Ευθύς αμέσως, πρώτος ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν παραχωρεί την Πλατεία. Χωρίς αιτιολογία. Δεύτερος ο Πρύτανις με ... δελτίο τύπου και όχι με απ' ευθείας επικοινωνία μαζί μου ή με τους διοργανωτές όπως θα ήταν φυσικό αν πράγματι υπήρχε κάποιο αντικειμενικό πρόβλημα, δηλώνει ότι τον ... ξεγέλασαν «ως προς τη μορφή και το περιεχόμενο της εκδήλωσης» και κατόπιν τούτου αρνείται να συμμετάσχει. Τρίτος υποψήφιος ομιλητής μου δήλωσε ότι αδυνατεί να πάρει μέρος, γιατί επιστρέφοντας στο σπίτι του βρήκε δεκάδες υβριστικά και απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα.

Δεν έχω καμμιά αμφιβολία ότι σε λίγο θα υπάρξουν διαδοχικά νέα εμπόδια με στόχο τη ματαίωση της παρουσίας μου στην Θεσσαλονίκη. Παλαιότερα, επί εποχής βασιλευομένης Δημοκρατίας, που είχα το ίδιο πρόβλημα κάθε φορά που σκόπευα να πάω στην Θεσσαλονίκη, γνώριζα το Κέντρο από το οποίο εκπορεύονταν οι απειλητικές προειδοποιήσεις. Σήμερα όμως, σε συνθήκες Δημοκρατίας, αδυνατώ να καταλάβω με ποιο τρόπο συντονίστηκαν ο Δήμαρχος με τον Πρύτανι και γιατί στρέφονται εναντίον μου, μιας και μόλις χτες ήμουν βέβαιος για τα φιλικά τους αισθήματα απέναντί μου.

Εν πάση περιπτώσει δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω σε κείνες τις εποχές, που η Εξουσία με αντιμετώπιζε σαν πολίτη β´ κατηγορίας.

Η πλατεία Αριστοτέλους υπήρξε πάντοτε έως τώρα χώρος πολιτικών και άλλων εκδηλώσεων και δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανένα να μου στερήσει το δικαίωμα που απολαμβάνουν όλοι οι άλλοι.

Έτσι στην περίπτωση που επιμείνουν στις απαγορεύσεις και στους αποκλεισμούς, δηλώνω ότι από το απόγευμα της Τετάρτης θα «καταλάβω» μόνος μου τον δημόσιο αυτόν χώρο, που μου ανήκει όπως ανήκει σε όλους και αν τολμούν, ας έλθουν να με διώξουν δια της βίας.

Αθήνα, 7.6.2011

Μίκης Θεοδωράκης

Μπράβο ρε Μίκυ,τώρα στο τέλος για την αγωνιστικότητα και το θάρρος σου αλλά και τον όμορφο τσαμπουκά που χρειάζεται στα τομάρια.

Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη

Αθήνα, 7.6.2011

Μίκης Θεοδωράκης

Αντι να τον αφησουν να μιλαει και να εκτιθεται πανε να τον κανουν
ηρωα τον Μικη της Κερατεας και των δανειων απο Κινα και Ρωσια!!!

Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Πάντως εμενα όλες αυτές οι περιοδείες κομματικών στελεχών ανά την Ελλάδα, μόνο ένα πράμα μου θυμίζουν...

κι εμένα, κι εμένα!:grandpa:

Αθήνα, 7.6.2011

Μίκης Θεοδωράκης

Μπράβο βρε Μίκη :grinning-smiley-043