Re: Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011
Πριν την επανάσταση του '21 είχαν προηγηθεί 150-160 μικρότερες σε μορφή εξέγερσης, κυρίως τοπικού χαρακτήρα. Γιατί δεν λειτούργησαν σαν χύτρα ταχύτητας εκείνες? Η ανάγνωση που κάνεις για την εν λόγω ή για οποιαδήποτε μη ιδεολογικά ταυτοποιημένη αντίδραση, δεν με βρίσκει σύμφωνο. Δυστυχώς, δεν γίνεται να πατάμε ένα κουμπί και να βγαίνει μια χοντρή. Αυτή τη στιγμή προέχει η συνειδητοποίηση του κόσμου μπροστά στην καταστροφή και όχι οι κονκάρδες που φοράει ο καθείς στο πέτο. Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα ''καπηλευθεί'' κατόπιν εορτής τον αγώνα. Αυτό θα το αντιμετωπίσω όταν έρθει εκείνη η ώρα. Ένα-ένα τα προβλήματα και με τη σειρά.
Απλώς εξέφρασα τη πεποίθησή μου και τίποτε άλλο...Ούτε προέβλεψα, ούτε απέτρεψα κάποια δράση... Και δέχομαι ότι μπορεί η εκτίμησή μου αυτή να αποδειχθεί εσφαλμένη!
Όμως, δε μπορείς να συγκρίνεις την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του '21, με τις τωρινές κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικές συνθήκες...Οι διαφορές είναι τεράστιες, με πρώτη, κατά τη γνώμη μου, τη συσπείρωση του λαού πίσω από την ιδέα της "αλλαγής" ή της επανάστασης...
Εξάλλου, μη λησμονάς ότι το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας εμφανίστηκε μόλις το 1823, στην αρχή της επανάστασης, εξαιτίας των οργανωτικών λαθών-επιλογών και της προχειρότητας των επαναστατημένων Ελλήνων και τα αποτελέσματα των χειρισμών αυτών τα βλέπουμε μπροστά μας ακόμη και σήμερα, 190 χρόνια μετά...
Επίσης, να διευκρινήσω ότι όταν αναφέρομαι σε ιδεολογία, δεν εννοώ κομματική ή συντεχνιακή. Ιδεολογικό είναι και το αίτημα για κοινωνική δικαιοσύνη. Όμως, επανάσταση δε γίνεται με προδιαγραφές lifestyle, ούτε με μοδάτους
απολιτίκ νεολαίους... Πώς μπορεί ένα άτομο που δηλώνει απολιτίκ να συμμετέχει ουσιαστικά σε μια καθαρά πολιτική διεργασία?
Συμφωνώ μαζί σου για τη σημασία της συνειδητοποίησης του κόσμου...
Θεωρώ αναγκαία τη διασφάλιση από "καπελώματα" και "κονκάρδες", τόσο κατά την οργάνωση των κινητοποιήσεων, όσο και κατά τη διάρκεια αυτών, με τη σύσταση ομάδων
περιφρούρησης της εκάστης των ειρηνικών εκδηλώσεων...