Ολοι στον δρόμο την Τετάρτη 25/5/2011

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Και τι προτεινεις?
Να συνεχισουμε απλα να γραφουμε και να διαβαζουμε ?

Οχι..Αλλως τε πολλοί και γράφουν και συμμετέχουν χρόνια..
Απ´εκει και πέρα άν κριθεί η ειρηνική διαδήλωση επικίνδυνη γιά το καθεστώς δέν θάχουν πρόβλημα νά κτυπήσουν.

Αρα θέλει προσοχή νά μήν διαλυθεί η εκδήλωση απο καμιά ''τυχαία'' μολότωφ.

Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Στο φορουμ της θεσσαλονικης τα νουμερα ειναι τρομερα!

13,638 Attending

4,851 Maybe Attending

104,756 Awaiting Reply

iReport —
Greeks are ready to rise tomorrow in all the major cities around Greece. The movement ''aganaktismenoi sto Syntagma'': Frustrated in Syntagma Square is based on the movement of the people in Spain. Media are trying to sabotage this effort and all the movement pages around Facebook are deleted suspiciously! But we will be there!

http://ireport.cnn.com/docs/DOC-612296

http://www.newsbeast.gr/world/arthro/174439/kade-isuhia-min-xupnisoume-tous-ellines/
«Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες»

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011, 03:01 - Τελευταία Ανανέωση Τρίτη, 24 Μαΐου 2011, 22:10

διαδηλώσεις, Ισπανία

ΔΕΙΤΕ: Κι όμως η μεγαλύτερη διαδικτυακή κινητοποίηση βγάζει στους δρόμους χιλιάδες Έλληνες
Με το σύνθημα «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες», οι Ισπανοί συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στη Μαδρίτη μας χλευάζουν για την απάθειά μας.

Ισπανοί «Αγανακτισμένοι», όπως έχει ονομαστεί το κίνημα της 15ης Μαΐου, παραμένουν εδώ και μέρες στην πλατεία Puerta del Sol της Μαδρίτης, αψηφώντας τις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων.

Όπως λένε οι διοργανωτές, στις 28 του μήνα θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Έως τότε δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και από τα μεγάφωνα φωνάζουν «Δεν αποχωρούμε» και «Δεν θα μας μετακινήσουν από την πλατεία del Sol».

Τι γίνεται όμως στη δική μας πλευρά;

Όπως φαίνεται, θίχτηκε ο εγωισμός μας ως λαός και οι αγανακτισμένοι Έλληνες θα είναι αύριο στις 6 στο Σύνταγμα να δηλώσουν ειρηνικά ότι οι Έλληνες δεν κοιμούνται, δεν είναι καναπεδάτοι παρατηρητές.

Κι όλα αυτά μετά από τη μεγαλύτερη διαδικτυακή κινητοποίηση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Οκτώ χιλιάδες αγανακτισμένοι Έλληνες είχαν δηλώσει μέχρι τις 7 το απόγευμα ότι θα είναι παρόντες στο Σύνταγμα.

Και παρά το ότι η σελίδα, για άγνωστους λόγους, «εξαφανίστηκε», αμέσως δημιουργήθηκαν καινούργια groups στα όποια μέσα σε λίγη ώρα χιλιάδες νέοι στην πλειοψηφία Έλληνες δηλώνουν ότι αύριο θα είναι εκεί: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα!

Την ίδια ώρα αύριο οι Αγανακτισμένοι της Θεσσαλονίκης θα είναι στο Λευκό Πύργο. Η συμμετοχή λίγο μετά τις 10 το βράδυ ήταν 12.573.

Στην Πάτρα θα είναι μαζεμένοι στην πλατεία Γεωργίου και η συμμετοχή στις 10 το βράδυ ήταν 3.530.

Ανάλογες σελίδες έχουν δημιουργηθεί και για τον Βόλο, το Ηράκλειο, την Κέρκυρα.

Η συμμετοχή μέσα από τους διαδικτυακούς τόπους, τους τόπους κοινωνικής δικτύωσης ξεπερνά κάθε προηγούμενο και φτιάχνει ένα μοναδικό ειρηνικό κίνημα που φωνάζει σε όλους τους τόνους ότι «Οι Έλληνες δεν κοιμούνται…».

Last edited:

Γνωμη μου ειναι οσοι κατεβουν να αποφυγουν να εχουν μαζι τους συμβολα και σημαιες ακομα και ελληνικες. Κινδυνεύουμε το βραδυ να βγουν οι καρατσαφυρερ , ανθιμοι και αλλα φασιστομουτρα και να καπιλευτουν τις συγκεντρωσεις

Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Επανέρχομαι λέγοντας οτι αύριο θα πάω στο Σύνταγμα.

Αλλωστε το προτιμώ ,εν αντιθέσει με άλλους που το καταπάτησαν και το καταστρατήγησαν...

υπαρχει καταγγελια οτι καποιος πρασπαθει να καλεσει φιλους του για να κανουν Attending και δεν τον αφηνει το Fb. Για να δοκιμασει καποιος να το κανει , εγω οσους ειχα το εκανα!

Επειδή κανένας (ακόμα) δεν δημοσίευσε τα ΑΙΤΗΜΑΤΑ του Ισπανικού Κινήματος που έχει καταλάβει τις Πλατείες ΟΛΩΝ των ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ πόλεων εδώ και έξι μέρες έως σήμερα Κυριακή 22/5, ημέρα τοπικών εκλογών (δημοτικών και περιφερειακών), ιδού η μετάφραση των ΑΡΧΙΚΩΝ αιτημάτων όπως παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα του πρώτου καλέσματος στις 15 Μάη.
Σε αυτά τα πρώτα αιτήματα προστίθενται διαρκώς νέα, όπως για συνεταιριστική και αλληλέγγυα αντικαπιταλιστική οικονομία, για λύσεις άμεσης δημοκρατίας και άλλα, μεταξύ αυτών και για αληθινή Καταδίκη της Δικτατορίας του Φράνκο και για την κατάργηση της βασιλείας.
Τα αιτήματα διαμορφώνονται συνέχεια, σε ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ σε όλες τις πλατείες των μεγάλων πόλεων της Ισπανίας, που λειτουργούν ΔΙΑΡΚΩΣ επί ΕΞΙ (6) συνεχόμενες ημέρες, ενώ παράλληλα λειτουργούν και ομάδες εργασίας για πιο ειδικευμένα θέματα.

1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ Της ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ:
* Αυστηρός έλεγχος στην παρουσία ή μη των εκλεγμένων στις θέσεις τους. Ειδικές ποινές για παράλειψη καθήκοντος.
* Κατάργηση των προνομίων στην φορολογία, στα συντάξιμα έτη και τις πολλαπλές συντάξεις. Ισοτιμία του μισθού των εκλεγμένων αντιπροσώπων με το μέσο μισθό των Ισπανών συν τα απαραίτητα έξοδα για την άσκηση των καθηκόντων τους.
* Κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών. Κατάργηση παραγραφής σε αδικήματα διαφθοράς..
* Υποχρεωτική δημοσίευση της περιουσίας όλων των κρατικών στελεχών.
* Μείωση των κρατικών στελεχών που είναι διορισμένοι.
2. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ:
* Μοίρασμα των θέσεων εργασίας με την προώθηση μείωσης της εργάσιμης μέρας και άλλων μέτρων ώστε να μειωθεί η δομική ανεργία (να πέσει κάτω από το 5%)
* Σύνταξη στα 65 και καμία αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης μέχρι να εξαλειφθεί η ανεργία των νέων.
* Ευνοϊκές ρυθμίσεις για εταιρείες με λιγότερο από 10% προσωρινές συμβάσεις.
* Σταθερή δουλειά: απαγόρευση ομαδικών απολύσεων ή για αντικειμενικούς λόγους σε μεγάλες επιχειρήσεις ενώ υπάρχουν κέρδη, έλεγχος των επιχειρήσεων για να μην καλύπτουν με προσωρινά εργαζόμενους θέσεις που είναι για μόνιμους.
* Επαναφορά του επιδόματος ανεργίας 426 για όλους τους μακροχρόνια άνεργους.
3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ:
* Να απαλλοτριώσει το κράτος τις κατοικίες που έχουν κατασκευαστεί και δεν είναι απούλητες για να τις διαθέσει με καθεστώς επιδοτούμενου ενοικίου.
* Επιδόματα ενοικίου για νέους και όλα τα άτομα με χαμηλά εισοδήματα.
* Να επιτρέπεται η αποπληρωμή του δανείου για την ακύρωση των υποθηκών.
4. ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:
* Κατάργηση άχρηστων εξόδων της δημόσιας διοίκησης και δημιουργία ανεξάρτητου ελέγχου του προϋπολογισμού και των εξόδων.
* Προσλήψεις προσωπικού Υγείας για να εξαφανιστούν οι λίστες αναμονής ασθενών.
* Προσλήψεις καθηγητών που θα εγγυούνται μικρό αριθμό μαθητών ανά τάξη, τις πρόσθετες ώρες και την ενισχυτική διδασκαλία.
* Μείωση του κόστους διδάκτρων της Ανώτατης παιδείας, και ισοτίμηση των μεταπτυχιακών τιμών με τα προπτυχιακά.
* Δημόσια χρηματοδότηση της έρευνας για να εγγυάται την ανεξαρτησία της.
* Φτηνές δημόσιες συγκοινωνίες, καλής ποιότητες και φιλικές προς το περιβάλλον. Επαναφορά των τρένων που καταργούνται με τη λειτουργία του AVE (υψηλής ταχύτητας) με τις αρχικές τιμές, να φτηνύνουν οι προπληρωμένες κάρτες, να περιοριστεί η ιδιωτική κυκλοφορία στο κέντρο των πόλεων, να κατασκευαστούν ποδηλατόδρομοι.
* Τοπικά Κοινωνικά προβλήματα. Αποτελεσματική εφαρμογή του Νόμου περί Εξάρτησης, δίκτυα δημοτικών κοινωνικών λειτουργών και φροντίδας.
5. ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ:
* Απαγόρευση κάθε είδους οικονομικής διάσωση ή ένεσης κεφαλαίων σε τραπεζικούς οργανισμούς: όσες τράπεζες έχουν δυσκολίες ας χρεοκοπήσουν ή ας κρατικοποιηθούν για να δημιουργηθεί δημόσιο τραπεζικό σύστημα κάτω από κοινωνικό έλεγχο.
* Αύξηση της φορολογίας των Τραπεζών με τρόπο ευθέως ανάλογο με τα κοινωνικά έξοδα που προκαλούνται λόγω της κρίσης που δημιούργησε η πολιτικής τους.
* Να επιστρέψουν οι Τράπεζες στα δημόσια ταμεία όλα τα κεφάλαια που πήραν από το δημόσιο.
* Απαγόρευση λειτουργίας ισπανικών τραπεζών σε φορολογικούς παραδείσους.
* Επιβολή ποινών σε κερδοσκοπικές ενέργειες και σε κακές τραπεζικές δραστηριότητες.
6. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ:
* Αύξηση της φορολόγησης των μεγάλων εισοδημάτων και των τραπεζικών οργανισμών.
* Κατάργηση των SICAV.(Φοροαπαλλαγές Ανωνύμων Εταιρειών).
* Επαναφορά του Φόρου Περιουσίας.
* Αληθινός και αποτελεσματικός έλεγχος της φοροδιαφυγής και της φυγής κεφαλαίων σε φορολογικούς παραδείσους
* Προώθηση σε διεθνές επίπεδο της υιοθέτησης φόρου στης διεθνείς συναλλαγές (φόρος Tobin).
7. ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:
* Όχι στον έλεγχο του Ιντερνέτ. Κατάργηση του νόμου Sinde.
* Προστασία της ελευθερίας πληροφόρησης και της ερευνητικής δημοσιογραφίας.
* Υποχρεωτικά δημοψηφίσματα και δεσμευτικά για θέματα μεγάλης εμβέλειας που μεταβάλλουν τους όρους ζωής των πολιτών.
* Υποχρεωτικά δημοψηφίσματα για κάθε μέτρο που επιβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
* Αλλαγή του Εκλογικού Νόμου για να εγγυάται ένα σύστημα αληθινά αντιπροσωπευτικό και αναλογικό που να μην είναι σε βάρος καμιάς πολιτικής ομάδας ή κοινωνικής θέλησης, όπου η άκυρη και λευκή ψήφος επίσης θα έχουν αντιπροσώπευση στα νομοθετικά σώματα.
* Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης: Αλλαγή του Υπουργείου ώστε να υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη, όχι στο διορισμό των μελών του Συνταγματικού Δικαστηρίου και του Γενικού Συμβουλίου Δικαστικής Εξουσίας από την Εκτελεστική Εξουσία.
* Εφαρμογή αποτελεσματικών μηχανισμών που εγγυούνται την εσωτερική δημοκρατία στα κόμματα.
8. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ

http://www.pressinaction.gr/koinonia/item/1736-ta-aitimata-toy-ispanikoy-kinimatos

Στο φορουμ της θεσσαλονικης τα νουμερα ειναι τρομερα!

13,638 Attending

4,851 Maybe Attending

104,756 Awaiting Reply

Μια ωρα μετα τα νουμερα κανουν εντυπωση:

15,001 Attending

5,372 Maybe Attending

111,812 Awaiting Reply

Μια ωρα μετα τα νουμερα κανουν εντυπωση:

15,001 Attending

5,372 Maybe Attending

111,812 Awaiting Reply

ως αυριο οι δηλωσεις θα εχουν περασει σιγουρα τις 60000. Οι μισοι να κατεβουν το ΣΟΚ και ΔΕΟΣ θα εχει επιτευχθει. Το ξεκινημα θα εχει γινει

Έχω να ομολογήσω κάτι.... ποτέ μου δεν έχω πάει σε καμία συγκέντρωση, αλλά αύριο θα είμαι εκεί και ας μη καταφέρουμε τίποτε!

papandreou_eyath.jpg

Τον κρατησε τον λογο του!!!

Έχω να ομολογήσω κάτι.... ποτέ μου δεν έχω πάει σε καμία συγκέντρωση, αλλά αύριο θα είμαι εκεί και ας μη καταφέρουμε τίποτε!

ετσι πρεπει Δημητρα!!! Ας κατεβουμε ακομα και για να κατεβουμε!! Ας παρουμε και τον καναπε μαζι μας!!!

και εγω σκοπευω να ειμαι αυριο στο συνταγμα.μετα απο καιρό......
μακαρι να ειμαστε χιλιαδες, αλλα μην τρεφουμε αυταπάτες.......

και εγω σκοπευω να ειμαι αυριο στο συνταγμα.μετα απο καιρό......
μακαρι να ειμαστε χιλιαδες, αλλα μην τρεφουμε αυταπάτες.......

φιλε μου σιγουρα με μια συγκεντρωση οσο και μαζικη να ειναι δεν γινεται τιποτα. Ας ειμαστε μια βδομαδα στο δρομο, με συζητησεις, ζυμωσεις, πρωτοβουλιες και μετα τα ξαναλεμε