Ολοι στον δρόμο την Τετάρτη 25/5/2011

Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Πάνο σε καμία περίπτωση δε λέω πως όσα λες είναι εκτός πραγματικότητας, αλλά έχω φρέσκια την εμπειρία του Πολυτεχνείου, όπου με Δίκτυο, ΕΑΑΚ, και ΠΚΣ να ζητούν ακριβώς το ίδιο πράγμα, δε μπορούσαν να κατέβουν όχι απλά σε κοινό μπλοκ, αλλά ούτε σε κοινή... πορεία, επειδή διαφωνούσαν σε κάποια παύλα στο πανώ.

Ορισμένες στιγμές είναι καλό να βάζουμε νερό στο κρασί μας, όσο γίνεται...

Ιασωνα καταλαβαινω πολυ καλα τι λες.Και στα παραπανω που λες εχεις δικιο γιατι τα εζησα και εγω εκει μεσα και εναι γνωστα.Και ισχυουν οχι μονο στο μικροκοσμο του ΕΜΠ αλλα σε μεγαλυτερο και σοβαροτερο βαθμο σε εθνικο επιπεδο.Αλλα αλλο ο διχασμος της αριστερας οπου ολοι διεκδικουν την απολυτη αληθεια,και η αδυναμια της να εμπνευσει τις μαζες και αλλο ενα "παρτι" που ολοι χωρανε.

Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Η διαφωνία μας με κάποιους προφανώς είναι στη σκοπιμότητα που έχουν οι ιδέες στην πολιτική.
Αν κάποιοι θεωρούν προσόν την πολιτική και κοινωνική έλλειψη συνείδησης, την άγνοια, την ευπιστία, την έλλειψη στόχων και οραμάτων, την αδυναμία οργάνωσης, την έκφραση λόγου πολιτικού ακόμα και με τη μορφή συνθήματος, και γενικά θεωρούν ως μόνο "αγνό" και "αμόλυντο" κίνητρο την αίσθηση του κινδύνου της πείνας και της ανέχειας, τότε πάω πάσο. Πραγματικά δεν έχω κάτι κοινό με τους συντάκτες του καλέσματος. Με τους συμμετέχοντες ίσως και να έχω αλλά πάλι δεν θα το μάθουμε ποτέ μιας και δεν βλέπω να διατυπώνονται απόψεις.

:
Πάνο σε καμία περίπτωση δε λέω πως όσα λες είναι εκτός πραγματικότητας, αλλά έχω φρέσκια την εμπειρία του Πολυτεχνείου, όπου με Δίκτυο, ΕΑΑΚ, και ΠΚΣ να ζητούν ακριβώς το ίδιο πράγμα, δε μπορούσαν να κατέβουν όχι απλά σε κοινό μπλοκ, αλλά ούτε σε κοινή... πορεία, επειδή διαφωνούσαν σε κάποια παύλα στο πανώ.

Ορισμένες στιγμές είναι καλό να βάζουμε νερό στο κρασί μας, όσο γίνεται...

Πριν είκοσι και κάτι χρόνια διαφωνούσαν για μια τελεία στο πανώ. Τώρα η τελεία έγινε παύλα. Είναι μια πρόοδος και αυτή. :BDBDG54:

Μαγικη λεξη το "οσο γινεται". Καποια πραγματα ωρε δεν γινονται.

Γιαννη δεν γινεται η συμπορευση με ολους, υπαρχουν και αρχες που σε χωριζουν. Κι ας λεει ο ποιητης.

Αν ειναι να συμμαχησεις με λυκους για να φυλαξεις προβατα το εχεις χασει το παιχνιδι. (οι λεξη προβατο δεν εχει κανενα προσβλητικο προσδιορισμο, ειναι για λογους παραδειγματος, η λεξη λυκος παλι, οχι).

Πως να το κανουμε, ακομα και για τη δημοκρατια δεν εχουν ολοι την ιδια γνωμη. Αν καποιος εχει καποια παρομοια να το δουμε, εχει νοημα. Αλλιως παμε με αεριες εκκρισεις να βαψουμε αυγα.

Στέλιο, την ίδια κουβέντα έχουμε κάνει και παλιότερα με τον Γιάννη (McZab). Το σημαντικότερο στοιχείο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να βάζεις προτεραιότητες. Είναι πρώτη προτεραιότητα η επιβίωση όλων μπροστά στη λαίλαπα? Αν ναι, όχι μόνο με το λύκο και με το διάολο τον ίδιο θα συμμαχήσω. Το ''μετά'' είναι μια άλλη ιστορία και θα λυθεί σε έτερο χρόνο. Αφού το γυρίσαμε στις παροιμίες, ας πω άλλη μία: όποιος κυνηγάει πολλούς λαγούς δεν πιάνει κανένα. Δεν είναι δυνατόν στην παρούσα φάση να μας ενδιαφέρει περισσότερο το λευκό ποινικό μητρώο και το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων που πρόσκειται εγγύτερα στην ιδεολογία μας. Όποιος θέλει και μπορεί, ας συνταχθεί. Ο στόχος είναι πρώτα να διώξουμε τον καρκίνο και μετά να ασχοληθούμε με τους πονοκεφάλους.

@ΜcZab

Τα 10-15 χρόνια που θεωρώ ότι αντιλαμβάνομαι τι συμβαίνει γύρω μου, είδα τι κατάφεραν οι αμόλυντοι, οραματιστές ιδεολόγοι, που κατέβαιναν κάθε 2-3 μήνες σε 3ωρες πορείες με τα ίδια συνθήματα, είτε επρόκειτο για αγρότες, είτε για φοιτητές..

Ήρθε η ώρα λοιπόν να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Προσωπικά προτιμώ χίλιες φορές μια τέτοια κατάσταση, μη υποκινούμενη από μικροκομματικά συμφέροντα, αυτοοργανωμένη σε μεγάλο μέρος της, κι ας είναι όλοι αυτοί ανίδεοι, απολιτίκ, εύπιστοι, ασυνείδητοι και αδαείς. Έχουν όμως μια σημαντική διαφορά: Είναι ΠΟΛΛΟΙ. Και αν δεν πάνε πολύ λάθος τα πράγματα σήμερα, θα γίνουν ακόμη πιο πολλοί. 10 χιλιάδες γκρινιάρηδες για μια κυβέρνηση είναι σαν ένα ενοχλητικό κουνούπι. 100 χιλιάδες ξεκινούν να αποτελούν πρόβλημα.

Μπορεί (το πιθανότερο) να καταλήξει σε τεράστιο φιάσκο. Αλλά το ίδιο συνέβη και με τις ως τώρα διαμαρτυρίες, οπότε απλώς δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε...

Last edited:

Με αυτούς δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σύμπλευσης οπουδήποτε.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=277563

Βρε αδερφέ, τι σύμπλευση με αυτούς? Αυτοί στέκονται απέναντι......γιατί τα κάνουμε μονίμως όλα αχταρμά?

Η διαφωνία μας με κάποιους προφανώς είναι στη σκοπιμότητα που έχουν οι ιδέες στην πολιτική.
Αν κάποιοι θεωρούν προσόν την πολιτική και κοινωνική έλλειψη συνείδησης, την άγνοια, την ευπιστία, την έλλειψη στόχων και οραμάτων, την αδυναμία οργάνωσης, την έκφραση λόγου πολιτικού ακόμα και με τη μορφή συνθήματος, και γενικά θεωρούν ως μόνο "αγνό" και "αμόλυντο" κίνητρο την αίσθηση του κινδύνου της πείνας και της ανέχειας, τότε πάω πάσο.

Εχουμε χορτάσει ιδεολογίες, μανιφέστα, διακυρήξεις, προκυρήξεις, πολιτικό λόγο, οράματα, πίστη και κυριως "γνώση".

Ας αναλάβουμε δράση και εμεις οι "αδαείς" λοιπον, μπας και πετύχουμε εκει που ολα αυτα (κατα τα φαινομενα) απέτυχαν, δηλαδη στην καλυτέρευση της ζωης μας.

Last edited:

Ελπίζω να είμαι off-topic, αλλά το ότι πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά στη Μονάδα μου χτες άσκηση συναγερμού (ενώ δεν είμαι παραμεθόριο, ούτε σε "υποπτη" περιοχή), ελπίζω να είναι καθαρά τυχαίο...

Αν κάποιοι θεωρούν προσόν την πολιτική και κοινωνική έλλειψη συνείδησης, την άγνοια, την ευπιστία, την έλλειψη στόχων και οραμάτων, την αδυναμία οργάνωσης, την έκφραση λόγου πολιτικού ακόμα και με τη μορφή συνθήματος, και γενικά θεωρούν ως μόνο "αγνό" και "αμόλυντο" κίνητρο την αίσθηση του κινδύνου της πείνας και της ανέχειας, τότε πάω πάσο. Πραγματικά δεν έχω κάτι κοινό με τους συντάκτες του καλέσματος. Με τους συμμετέχοντες ίσως και να έχω αλλά πάλι δεν θα το μάθουμε ποτέ μιας και δεν βλέπω να διατυπώνονται απόψεις.

Τι περισσότερο θέλεις να διαβάσεις, Γιάννη? Πόσο πιο ξεκάθαρα πρέπει να διατυπωθεί μια συνολική αντίδραση χωρίς τις ιδεολογικές ''ευλογίες'' του κόμματος? Από που κατάλαβες ότι θεωρούνται προσόντα όλα τα παραπάνω που αναφέρεις? Επειδή οι αγανακτισμένοι δεν έχουν εμπειρία από διαμαρτυρίες και δεν φορούν κονκάρδες στα πέτα?

Προσωπικά και 'γω δεν έχω κάτι κοινό με όλους εκείνους που ζητούν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να πάρω το χρίσμα του ''Άξιος''. Ας αυτοαναγορευθούν και ας αυτοαναγορεύονται όπως επιθυμούν. Ας κάνουν όποια πάλη και όποια αντίσταση τους φωτίσει ο Θεός. Δεν χλευάζω τον τρόπο που έχουν διαλέξει να αντιστέκονται, άσχετα αν δεν συμφωνώ με τη λογική τους. Το ίδιο, όμως, απαιτώ και από αυτούς. Δεν υπάρχει δημοκρατία κατά το δοκούν ούτε υπέρτατες αλήθειες κατ' αποκοπή για κανέναν.

Re: Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Βρε αδερφέ, τι σύμπλευση με αυτούς? Αυτοί στέκονται απέναντι......γιατί τα κάνουμε μονίμως όλα αχταρμά?

Γιατί αχταρμάς φίλτατε Γιάννη; Τόσα posts έχουν ανέβει από συμφορουμίτες με μηνύματα από το ίντερνετ όπου διάφοροι, με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση, μιλούν για ελλάς ή τέφρα ή ακόμα και για διακριτικό κηνύγι των μεταναστών, λες και αυτοί δεν πλήττονται από την κρίση. Έχουν σηκώσει κεφάλι και καλό είναι να επαγρυπνούμε.
Τέλος πάντων, όσον αφορά τη σημερινή κίνηση είμαι επιφυλακτικός. Αν ήμουν Αθήνα μάλλον θα κατέβαινα γιατί ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Στο νησί όπου τώρα κατοικώ, δε γίνεται τίποτα.

Μα δεν υπάρχει στόχος . Τι πάει να πεί "είμαι αγανακτισμένος και διαμαρτύρομαι" έτσι γενικά και αόριστα. Και οι γέροι στο Μάπετ σόου διαμαρτύρονται και γκρινιάζουν συνέχεια .
-Γιατί είμαι αγανακτισμένος ; Ξέρω ;
-Αν το ξέρω , έχω άποψη για το τι πρέπει να γίνει ;
-Αν έχω άποψη , γνωρίζω και τα μέσα για να πετύχω τους στόχους ;
-Αν γνωρίζω τα μέσα γνωρίζω και με ποιούς θα προχωρήσω ;

εδώ σε άλλο θρεντ , ειπώθηκε ότι χίλιοι , καλοί και κακοί , χωράνε. Κάτι σαν τον Τσίρκο που περίμενε στήριξη από τον δεξιό πατριώτη.

Μα δεν υπάρχει στόχος . Τι πάει να πεί "είμαι αγανακτισμένος και διαμαρτύρομαι" έτσι γενικά και αόριστα. Και οι γέροι στο Μάπετ σόου διαμαρτύρονται και γκρινιάζουν συνέχεια .
-Γιατί είμαι αγανακτισμένος ; Ξέρω ;
-Αν το ξέρω , έχω άποψη για το τι πρέπει να γίνει ;
-Αν έχω άποψη , γνωρίζω και τα μέσα για να πετύχω τους στόχους ;
-Αν γνωρίζω τα μέσα γνωρίζω και με ποιούς θα προχωρήσω ;

εδώ σε άλλο θρεντ , ειπώθηκε ότι χίλιοι , καλοί και κακοί , χωράνε. Κάτι σαν τον Τσίρκο που περίμενε στήριξη από τον δεξιό πατριώτη.

My 20 cents...(δεν εχω αλλα)...

Το σύνθημα που άκουσαν μόνο τα ελληνικά ΜΜΕ

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΝΙΑΩΤΗ

Ζητάμε να «ξυπνήσει ολόκληρη η Ευρώπη» και σε καμιά περίπτωση «δεν κάνουμε ησυχία για... να μην ξυπνήσουμε τους Ελληνες», δηλώνουν στην «Ε» μέλη του κινήματος «15 Μ», που πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις στην Ισπανία, αλλά και δημοσιογράφοι της «El Pais», διαψεύδοντας αναφορές των ελληνικών ΜΜΕ που υποστηρίζουν ότι με εμπνευσμένα συνθήματα οι Ισπανοί χλευάζουν την ελληνική απάθεια στην πολιτική κρίση.

Η πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης γεμάτη νεολαίους διαδηλωτές. Η Ελλάδα, αντίθετα, με το «σύνθημα» που επικαλέστηκαν ελληνικά ΜΜΕ, εμπνέει τους διαδηλωτές, όπως το πλακάτ που κρατάει διαδηλωτής, πάνω, και αναγράφει «Εδώ είναι Σπάρτη» (φωτ. Ass. Press, Reuters, ΑΠΕ) Η πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης γεμάτη νεολαίους διαδηλωτές. Η Ελλάδα, αντίθετα, με το «σύνθημα» που επικαλέστηκαν ελληνικά ΜΜΕ, εμπνέει τους διαδηλωτές, όπως το πλακάτ που κρατάει διαδηλωτής, πάνω, και αναγράφει «Εδώ είναι Σπάρτη» (φωτ. Ass. Press, Reuters, ΑΠΕ) Αντιθέτως, φαίνεται ότι η Ελλάδα μάλλον... εμπνέει τους Ισπανούς, καθώς στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης ακούγεται το σύνθημα: «Γάλλοι και Ελληνες μάχονται, οι Ισπανοί κερδίζουν στο ποδόσφαιρο». Για το κεντρικό τους σύνθημα «Pueblos de Europa - Levantaos», μέλη του «15 Μ» (από την 15η Μαΐου), υποστηρίζουν ότι είναι η ισπανική εκδοχή του «Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε», που είδαν σε ελληνικά πανό στην Ακρόπολη.

«Γιατί να λέμε κάτι τέτοιο για τους Ελληνες; Τα προβλήματά σας είναι και δικά μας προβλήματα. Εμείς τους θέλουμε μαζί μας, γιατί ζητάμε αληθινή δημοκρατία και ζητάμε να κινητοποιηθεί ολόκληρη η Ευρώπη για να πετύχουμε κάτι σπουδαίο, κάτι μεγάλο», μας λέει η Μπεατρίτσε Πέρες, φοιτήτρια και μέλος του κινήματος «15 Μ» που μας μιλά ενώ βρίσκεται στην Πουέρτα ντελ Σολ.

Το «σύνθημα»

«Ποτέ δεν ακούσαμε το σύνθημα "Κάντε ησυχία... να μην ξυπνήσουμε τους Ελληνες από τους διαδηλωτές"», λέει στην «Ε» ο δημοσιογράφος Ντέιβιντ Νέλσον της «El Pais», που καλύπτει εθνικά θέματα και τις διαδηλώσεις στη Μαδρίτη. Και εξηγεί: «Ούτε εγώ ούτε συνάδελφοί μου της "El Pais", που καλύπτουν τις διαδηλώσεις (και σε άλλες πόλεις) ακούσαμε τέτοιο σύνθημα, μαζικά τουλάχιστον. Προφανώς και δεν μπορούμε να απορρίψουμε την περίπτωση να το φώναξε... ένας διαδηλωτής, αλλά να ξέρετε ότι τίποτε σχετικό δεν αναφέρεται στα ισπανικά ΜΜΕ».

Ο 35χρονος μαδριλένος Χάιμε Τολεδάνο, που εργάζεται ως βοηθός παραγωγού σε σίριαλ για την ισπανική τηλεόραση, υποστηρίζει ότι οι διαδηλωτές εάν τα βάζουν με κάποιον είναι με τις κυβερνήσεις και την απληστία και όχι τους γείτονες λαούς. «Δεν υπήρχε σύνθημα για τους Ελληνες», λέει στην «Ε» και για να... είναι κατοχυρωμένος μάς δίνει και την ιστοσελίδα http://www.democraciarealya.es/?page_id=356, στην οποία αναφέρονται δεκάδες συνθήματα των διαδηλωτών, αλλά κανένα για «Ελληνες που κοιμούνται».

Σύντροφοί του από την πλατεία επισημαίνουν ότι πολλά συνθήματα ακούγονται για την Ισλανδία, καθώς η χώρα θεωρείται μοντέλο, επειδή αρνήθηκε να πληρώσει τα χρέη της. Και αναφέρουν χαρακτηριστικά το σύνθημα: «Οταν μεγαλώσω θέλω να γίνω... Ισλανδός». *
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=25/05/2011&id=278406

χμμμμ.... ψαχτείτε

Δηλαδή επειδή κάποιοι φρόντισαν να διοχετεύσουν στο μπ@!#@λο που λέγεται internet κάποια φασιστικά σχόλια, αυτό σημαίνει ότι όλος αυτός ο λαός που είναι τώρα στο Σύνταγμα έχει φασίζουσες ιδέες; Είναι περίεργο να το λένε αυτό οι ίδιοι που με την πρώτη πέτρα ή σφαλιάρα που πέφτει σε άλλες κλασσικού τύπου πορείες μιλάνε απευθείας για προβοκάτσια. Αυτό δηλαδή γιατί να μην είναι προβοκάτσια; Προφανώς και θα φροντίσει το (παρά)κράτος να διαλύσει την όποια προσπάθεια.

Re: Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Τι περισσότερο θέλεις να διαβάσεις, Γιάννη? Πόσο πιο ξεκάθαρα πρέπει να διατυπωθεί μια συνολική αντίδραση χωρίς τις ιδεολογικές ''ευλογίες'' του κόμματος? Από που κατάλαβες ότι θεωρούνται προσόντα όλα τα παραπάνω που αναφέρεις? Επειδή οι αγανακτισμένοι δεν έχουν εμπειρία από διαμαρτυρίες και δεν φορούν κονκάρδες στα πέτα?

Προσωπικά και 'γω δεν έχω κάτι κοινό με όλους εκείνους που ζητούν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να πάρω το χρίσμα του ''Άξιος''. Ας αυτοαναγορευθούν και ας αυτοαναγορεύονται όπως επιθυμούν. Ας κάνουν όποια πάλη και όποια αντίσταση τους φωτίσει ο Θεός. Δεν χλευάζω τον τρόπο που έχουν διαλέξει να αντιστέκονται, άσχετα αν δεν συμφωνώ με τη λογική τους. Το ίδιο, όμως, απαιτώ και από αυτούς. Δεν υπάρχει δημοκρατία κατά το δοκούν ούτε υπέρτατες αλήθειες κατ' αποκοπή για κανέναν.

Εκτός από το ΚΚΕ δεν γνωρίζω κανέναν άλλο πολιτικό χώρο που να μοιράζει πιστοποιητικά επαναστατικότητας και "αξιοσύνης". Άλλωστε τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων και τις κομματικές ταυτότητες τις έχουν θεσμοθετήσει τα αστικά κόμματα που μας κυβερνούν και όχι ο χώρος στον οποίο εγώ ανήκω πολιτικά. Ψάξε λοιπόν αλλού για πολιτικά παράσημα, πιστοποιητικά και διάφορες άλλες διαδικασίες αξιολόγησης, πιο κοντά σου. Αυτοί που διαμαρτύρονται "υπερκομματικά" σήμερα είναι αυτοί που θα τους (ξανα)ψηφίσουν αύριο.

Και φυσικά υπάρχει δημοκρατία κατά το δοκούν. Αλλοίμονο να υποτασσόμασταν στην περιγραφή της δημοκρατίας από τους βιαστές της. Και φυσικά μπορώ να χλευάσω όποιον θεωρεί ότι φωνάζοντας γηπεδικά συνθήματα ''Αντε γαμ.... Πάγκαλε !" θα φέρει την κυβέρνηση ή τον καπιταλισμό στο χείλος της καταστροφής. Και κανείς δεν μπορεί να μου αφαιρέσει το δικαίωμα να τον θεωρώ αστείο και χαμηλού επιπέδου, ούτε εσύ νομίζω.

Last edited:

Είναι ΠΟΛΛΟΙ. Και αν δεν πάνε πολύ λάθος τα πράγματα σήμερα, θα γίνουν ακόμη πιο πολλοί. 10 χιλιάδες γκρινιάρηδες για μια κυβέρνηση είναι σαν ένα ενοχλητικό κουνούπι. 100 χιλιάδες ξεκινούν να αποτελούν πρόβλημα.

Μπορεί (το πιθανότερο) να καταλήξει σε τεράστιο φιάσκο. Αλλά το ίδιο συνέβη και με τις ως τώρα διαμαρτυρίες, οπότε απλώς δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε...

Ακριβώς!!

Να προσθέσω ότι και ''στραβές'' να γίνουν σήμερα, ουδόλως θα επηρεάσουν την ορμή που γεννιέται. Δεν μασάνε πλέον αρκετοί. Πολλοί είναι εκείνοι που καταλαβαίνουν τι παίζεται. Όταν σου κάνουν τα ίδια κόλπα μια, δυο, τρεις φορές στο τέλος και χαζός να είσαι, τους μυρίζεσαι. Οι προβοκάτσιες τελείωσαν. Πολλά μέτωπα θέλει, κλεφτοπόλεμο θέλει, διάρκεια θέλει και συσπείρωση. Σιγά μην περιμένουμε τα φαντάσματα τους εργατοπατέρες να κατευθύνουν τον κόσμο. Ο ρόλος τους είναι γνωστός, δοκιμασμένος και αποδοκιμασμένος από την πλειονότητα. Το βασικό είναι να υπάρξει κοινή συνείδηση και ομοψυχία μπροστά στη συμφορά ώστε να γίνει η σπίθα πυρκαγιά και πέλαγος η στάλα.

Ολοι χωρανε.
Προσωπικα προτιμω διπλα μου τον εθνικιστη ανεργο παρα τον καλοπληρωμενο πολυπολιτισμικο .Εξαλλου , ποσο πραγματικα αγανακτισμενος να ειναι ο δευτερος ? Φυσικα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις που επιβεβαιωνουν παντα τον κανονα.

Ας μην προεξοφλούμε ότι η πλειοψηφία που θα κατέβει στις πλατείες σήμερα δεν έχει άποψη στα παραπάνω ερωτήματα!
Ήδη άνθρωποι και από τούτον εδώ το χώρο, συμμετέχουν αυτή τη στιγμή στην προσπάθεια, και κάθε άλλο παρά πρόβατα ή τυχάρπαστοι αγανακτισμένοι είναι.

:ernaehrung004: