Ολοι στον δρόμο την Τετάρτη 25/5/2011

Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Θα μας πεις και ποιοι είναι οι "έχωντας μειωμένη αντίληψη"???? Γιατί το γενικεύεις και δεν είναι σωστό...

Δεν σε έχω μέσα στην λίστα μην αγχώνεσαι....:ADFADF1:

Εννοώ το μεγαλύτερο μέρος του Ελλήνων που αρέσκεται να κάνει αυτές τις ώρες ιδεολογικούς κύκλους γύρω από τον εαυτό του, επιδεικνύοντας μια νέα στάση στρουθοκαμηλισμού, αρνούμενοι πεισματικά να αντιληφθούν όχι μόνο το εύρος της καταστροφής αλλά και τις προεκτάσεις της.

Δεν αντέχω να μην παραφράσω την φράση των Ισπανών που υποτίθεται ότι μας αφύπνησε : HΣΥΧΙΑ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ.

Δεν σε έχω μέσα στην λίστα μην αγχώνεσαι....:ADFADF1:

Εννοώ το μεγαλύτερο μέρος του Ελλήνων που αρέσκεται να κάνει αυτές τις ώρες ιδεολογικούς κύκλους γύρω από τον εαυτό του, επιδεικνύοντας μια νέα στάση στρουθοκαμηλισμού, αρνούμενοι πεισματικά να αντιληφθούν όχι μόνο το εύρος της καταστροφής αλλά και τις προεκτάσεις της.

Δεν αντέχω να μην παραφράσω την φράση των Ισπανών που υποτίθεται ότι μας αφύπνησε : HΣΥΧΙΑ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ.

Μα δεν με ενδιαφέρει αν με έχεις ή όχι σε κάποια λίστα μέσα.... Δεν μου αρέσει να προσβάλουν κάποιον μέσα απο μια συζήτηση με τέτοιους χαρακτηρισμούς...και μάλιστα αναίτια.

Απο ότι καταλαβαίνεις το θέμα της ιδεολογίας είναι μείζων είτε σου αρέσει είτε όχι.....
Απο ένα αποιδεολογημένο κίνημα φυσικά κανείς δεν περιμένει πολλά πράγματα και όποιος λέει το αντίθετο είναι αιθεροβάμων...

Το ότι δεν σου αρέσει αυτή η άποψη(περι ιδεολογίας) είναι σεβαστό αλλά δεν κατατάσσει τους άλλους σε "χαμηλής αντίληψης" ανθρώπους...που ψάχνουν τα τρίμματα ιδεολογιών στο κίνημα.

Και για να ξέρεις δεν το είπαν οι Ισπανοί αυτό, που μάλιστα το διέψευσαν επίσημα, αλλά Έλληνες που ζουν εκεί και εννοούσαν "Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουν οι Έλληνες" και γίνει πανικός......

Το θέμα μας είναι αν ξύπνησαν ή έχουν γυρίσει απλά πλευρό.....

Και είμαι απο τους πρώτους που στήριξαν αυτό το κίνημα....και ελπίζω να μην μας διαψεύσει....

Όσον αφορά τον χρονικό ορίζοντα, συμφωνώ....

Last edited:
Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Ρε παιδιά οι χρυσαυγίτες δεν έχουν τεθεί και επίσημα εναντίον της κίνησης των αγανακτισμένων ή κάνω λάθος?
Εχτές νομίζω είχαν και μνημόσυνο για την άλωση,έγινε τελικά?

Μα δεν με ενδιαφέρει αν με έχεις ή όχι σε κάποια λίστα μέσα.... Δεν μου αρέσει να προσβάλουν κάποιον μέσα απο μια συζήτηση με τέτοιους χαρακτηρισμούς...και μάλιστα αναίτια.

Αυτό ακριβώς λέω, ουσιαστική επικοινωνία Μηδέν...... εσένα δεν σου αρέσει όταν προσβάλουν ΛΕΚΤΙΚΑ συνανθρώπους σου για κάποιες θέσεις τους η για την απουσία αυτών, το κατανοώ και λυπάμαι.

Εμένα όμως από την άλλη δεν μου αρέσει όταν κυριολεκτικά ΒΙΑΖΟΥΝ τους συνανθρώπους μου, ακόμα και όταν αυτό τους αξίζει γιατί με την άγνοια και την μειωμένη τους αντίληψη, γαλούχισαν και άνδρωσαν τους ίδιους τους τους ΒΙΑΣΤΕΣ.

Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Ρε παιδιά οι χρυσαυγίτες δεν έχουν τεθεί και επίσημα εναντίον της κίνησης των αγανακτισμένων ή κάνω λάθος?
Εχτές νομίζω είχαν και μνημόσυνο για την άλωση,έγινε τελικά?

Εγινε, αλλα επειδη ειναι και μεγαλα παληκαρια, αντι να ανεβουν κατα το Συνταγμα , οπως τουλαχιστον διαλαλουσαν, να καταθεσουν στεφανι στον Αγνωστο Στρατιωτη,να τους τραταρει και ο κοσμος εκει τιποτις :damnyou: προτιμησαν τις φυλετικες εκκαθαρισεις απο το Μοναστηρακι μεχρι την Ομονοια...

Αμα τα παντελονια τα περιφερεις αντι να τα φορας...

Δεν θα χαρώ με τίποτα περισσότερο στη ζωή μου από το να αποδειχτεί ότι όσοι έχουν φάει και συνεχίζουν να τρώνε χιλιάδες ώρες σε πολιτικές συζητήσεις και δράσεις ήταν ηλίθιοι που δεν κατάφεραν παρά ελάχιστα πράγματα παρά την καλή τους διάθεση και την καλή τους οργάνωση. Αν αποδειχθεί ότι η λύση θα βρεθεί χωρίς όλες αυτές τις εσωστρεφείς διαδικασίες μέσα σε μια εβδομάδα με έναν άλλο, νέο τρόπο, ειλικρινά θα είμαι πανευτυχής. Κανείς δεν προτιμά τα περίπλοκα από τα απλά ειδικά όταν έχουν να κάνουν με τη ζωή μας η οποία ως γνωστόν δεν διαρκεί πάνω από 60-70 χρόνια.

Πάντως βάσει της σημερινής μας κουβέντας, με λύπη μου διαπιστώνω ότι ο Πάγκαλος θα τρίβει τα χέρια του, αφού βλέπω το κίνημα να χωρίζεται όχι μόνο στους πάνω και τους κάτω, αλλα τους αμεσοδημοκρατικους, τους δημοκρατικούς, τους αριστερούς, τους αναρχικούς, τους κομμουνιστές, τους φασιστες, τους απολιτικ, και βέβαια, τους αηδιασμενους που μόλις το πάρουν αυτο πρεφα θα κάτσουν σπίτι τους η θα μεταναστεύσουν.

Σεβαστοι οι διαχωρισμοι αυτοί, αλλα αντικείμενο κουβέντας αφου πέσει η παρούσα προδοτικη κυβέρνηση, και συζητάμε για την επόμενη μέρα...

Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Ποιος διαχωρισμός πάει να επικρατήσει???

Είπα και ξαναλέω ότι επάνω στην πλατεία υπάρχει μια κατάπτυστη(IMHO) ομάδα που ονομάζεται "300" που προσπαθούν να προσηλυτίσουν άτομα....

Μέσα στα ακροδεξιά ή ότι άλλο άτομα που πηγαίνουν στο επάνω μέρος και ανάμεσα στο λαό που πηγαίνει για να ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ(και καλά κάνουν) πέφτουν και μερικοί στην παγίδα....

Για πόσα άτομα μιλάμε, Αιμίλιε? Και πόσοι είναι αυτοί που τους ακούν και δεν την κάνουν με ελαφρά? Μην δίνουμε σημασία σε 'κείνους που δεν την αξίζουν. Μας φτάνει ο καθημερινός έρωτας των διαπλοκοκάναλων με τον Καρατζαφέρη...θα ρίξουμε και άλλο νερό στο μύλο τους?

Πάντως βάσει της σημερινής μας κουβέντας, με λύπη μου διαπιστώνω ότι ο Πάγκαλος θα τρίβει τα χέρια του, αφού βλέπω το κίνημα να χωρίζεται όχι μόνο στους πάνω και τους κάτω, αλλα τους αμεσοδημοκρατικους, τους δημοκρατικούς, τους αριστερούς, τους αναρχικούς, τους κομμουνιστές, τους φασιστες, τους απολιτικ, και βέβαια, τους αηδιασμενους που μόλις το πάρουν αυτο πρεφα θα κάτσουν σπίτι τους η θα μεταναστεύσουν.

Σεβαστοι οι διαχωρισμοι αυτοί, αλλα αντικείμενο κουβέντας αφου πέσει η παρούσα προδοτικη κυβέρνηση, και συζητάμε για την επόμενη μέρα...

Μηπως ειναι ωρα να ηγηθουν μερικοι ακομματιστοι ανθρωποι του πνευματος (με αναγνωρισμενη προσφορα) και να συσπειρωσουν ολους τους υπολοιπους ? Και αυτοι λαος δεν ειναι ?

Μα δ μπορει να γίνει κάτι τέτοιο όταν είμαστε απόλυτοι σε σχέση με την άμεση δημοκρατια. Ένα βήμα η φορά, πιθανή εκλογή αντιπροσώπων ΜΈΣΑ απο το κίνημα θα ήταν ουσιαστικά εφαρμογή άμεσης δημοκρατίας μέσα στο υπάρχον κοινοβουλευτικό συστημα. Χιλιάδες βήματα μπροστά, αρκεί να υπάρξει διάθεση για υποχώρηση σε κάποια θέματα.

Δεν θα χαρώ με τίποτα περισσότερο στη ζωή μου από το να αποδειχτεί ότι όσοι έχουν φάει και συνεχίζουν να τρώνε χιλιάδες ώρες σε πολιτικές συζητήσεις και δράσεις ήταν ηλίθιοι ......

Αποδείχτηκε όμως, κάτι άλλο που έχει μεγαλύτερη πλάκα ακόμα.......Από την μία μεριά έχουμε όλους αυτούς (την μεγάλη πλειονότητα των ηλιθίων που ΠΑΝΤΑ κυβερνάται) που τρώνε χιλιάδες ώρες να κάνουν πολιτικές συζητήσεις καταστρώνοντας πλάνα και ψάχνοντας ορισμούς και κανόνες, και από την άλλη μεριά έχουμε τους άλλους (την ισχνή πλειοψηφία που ΠΑΝΤΑ κυβερνά) που απλά τρώει όχι σε χιλιάδες αλλά σε τρισεκατομμύρια τα χρήματα, τις περιουσίες, τα κεκτημένα ακόμα και το ίδιο το μέλλον των εν λόγω ηλιθίων, που πάμε πάλι για να γίνει πιο κατανοητό....Τρώει χιλιάδες ώρες να αναλύει και να ξανά αναλύει πως γίνεται στο τέλος της κάθε ιστορίας να βρίσκονται 10 νοματαίοι που τους παίρνουν ακόμα και τα σώβρακα.

Το V-Day των γειτόνων Ιταλών σας λέει κάτι? (Σημαίνει vaffanculo day)

http://it.wikipedia.org/wiki/V-Day

Το κίνημα του Beppe Grillo, το γνωρίζετε?

http://www.beppegrillo.it/

Αξιοθαύμαστος!! Έχει πετύχει πολλά πράγματα στην Ιταλία αν και τρώει πόλεμο από παντού. Ο κόσμος, πάντως, ειδικά οι νέοι είναι μαζί του...

@ Maestro
Και γιατι ερχεται σε αντιθεση με την αμεση δημοκρατια ο εμπνευσμενος και συσπειρωτικος λογος καποιων ανθρωπων ?

@ Maestro
Και γιατι ερχεται σε αντιθεση με την αμεση δημοκρατια ο εμπνευσμενος και συσπειρωτικος λογος καποιων ανθρωπων ?

Συγγνώμη που απαντώ αλλά εγώ δεν βρίσκω καμμία αντίφαση και συμφωνώ μαζί σου. Πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν άνθρωποι με εμπνευσμένο και συσπειρωτικό λόγο όπως λες και ουδέν μεμπτό επ' αυτού. Συμβαίνει δε σε όλους τους πολιτικούς χώρους χωρίς καμμία εξαίρεση.
Τα ζητήματα είναι δύο. Πρώτο ακόμα και αυτοί δεν εμπνέουν και δεν συσπειρώνουν τους πάντες, είναι αδύνατο. Δεύτερον και πρακτικό, κανείς δεν είναι αντίθετος με την ύπαρξη τέτοιων προσωπικοτήτων. Η αντίθεση πηγάζει μονάχα από την θεσμοθετημένη ανάθεση εξουσίας σε αυτούς. Ελπίζω να είναι σαφής ο προβληματισμός.

Πόλεμος "Αγανακτισμένων" - Mega

Το συμπέρασμα είναι απλό, μην υποτιμάτε τη δύναμη των "Αγανακτισμένων." Μετά από το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού Mega, για τη συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, την Κυριακή (29/05), το οποίο όμως έκανε λόγο για αρκετά μικρότερο αριθμό παρευρισκομένων και τα υβριστικά σχόλια που ακολούθησαν εναντίον του καναλιού, απενεργοποιήθηκε προσωρινά η σελίδα του Mega στο Facebook.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση στη fan page του Mega στο Facebook έχει ως εξής:

"Η fan page του Megatv στο Facebook απενεργοποιήθηκε προσωρινά λόγω ανακοίνωσης του Facebook για οριστική διαγραφή επειδή περιείχε σχόλια υβριστικού χαρακτήρα. Το MEGA φιλοξενεί όλες τι απόψεις αρκεί τα σχόλια να μην περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς."

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση ήδη έχει προκαλέσει σχεδόν 2.000 σχόλια, εκ των οποίων τα περισσότερα αποδοκιμάζουν έντονα τη στάση του τηλεοπτικού καναλιού.

Το Mega απάντησε στη σελίδα του στο Facebook αναρτώντας έξι βίντεο με την κάλυψη του θέματος των συγκεντρώσεων των Αγανακτισμένων από το τηλεοπτικό κανάλι.

cosmo.gr

Μczab

Θα ήθελα με κάποιο τροπο να μου περιγράψεις έστω και ειδυλλιακά πως μπορει να μεταφερθεί το μοντέλο "δια βοής" απο μια πλατεία η ένα αμφιθέατρο σε μια ολόκληρη χώρα, με πόλεις, χωριά, δημόσια έργα, περίθαλψη, μισθούς, συντάξεις, κλπ

Επίσης, θα ήθελα να μου περιγράψεις πως θεωρείς ότι μπορούμε να αλλάξουμε το πολίτευμα προσβαλλοντας το υπάρχον Σύνταγμα, χωρίς να καταλήξουμε σε πόλεμο, αφου είναι σχεδόν αυτονόητο ότι σε κίνηση τύπου πραξικοπήματος θα επέμβει κανονικοτατα ο στρατός (και όχι απλά για να διαλύσει τα πλήθη)..

Δε ρωτάω ανακριτικα, αλήθεια θέλω να μάθω, καθώς αυτές είναι μάλλον οι μοναδικές μου Ενστάσεις σ´αυτο που πρεσβευεις.

Αν κατάλαβα καλά πολλοί (μεταξύ αυτών και εγώ) κατηγορούμεθα ως "ρεαλιστικότεροι ουτοπιστές" από κάποιους που είναι "ουτοπιστικότεροι ουτοπιστές". Αυτοί πάλι κατηγορούνται ως "υπερβολικά ουτοπιστικότεροι ουτοπιστές", σχεδόν υπεράνω πολιτικής δηλαδή "απολιτίκ" από εμάς. Πάντως εγώ επιμένω και δηλώνω με πάσα ειλικρίνεια "αντι-μαζοχιστής" που σημαίνει ότι υποστηρίζω με κάθε μου δύναμη ένα κίνημα που δεν θεωρεί ότι πρέπει να χυθεί αίμα για να κάνει πραγματικότητα τα οράματά του και ότι κυρίως τα ψηφίσματα και οι πολιτικές αναλύσεις και οργανώσεις είναι χάσιμο χρόνου. Το είπα και το ξαναλέω, αν αυτά τελικά αποδειχθούν ορθά, θα είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου διότι ακριβώς δεν είμαι μαζοχιστής.

ΥΓ. :-)

είναι σχεδόν αυτονόητο ότι σε κίνηση τύπου πραξικοπήματος θα επέμβει κανονικοτατα ο στρατός (και όχι απλά για να διαλύσει τα πλήθη)..

Αυτό από πού το συνάγεις;

Διατηρώ την εντελώς αντίθετη άποψη, θεωρώ εντελώς απίθανο να στρέψει ο στρατός όπλα εναντίον των αδελφών του πολιτών.

Μόνο αστυνομικές δυνάμεις υπάρχουν, ο στρατός δεν νομίζω να μπαίνει καθόλου στην εξίσωση. Ούτε ως καταλύτης υπέρ των πολιτών ασφαλώς, δεν νομίζω να υπάρχει αξιωματικός που να θέλει να βάλει το κεφάλι του στον ντορβά παίρνοντας τέτοια πρωτοβουλία.

Χώρια που η κυβέρνηση θα έπαιζε τη θέση της κορώνα-γράμματα φέρνοντας έστω και μια μονάδα μέσα στην Αθήνα. Ειδικά εάν μιλάμε για μονάδα μηχανοκίνητου πεζικού, μην πω για μονάδα τεθωρακισμένων. Εάν πισογύριζε θα έψαχναν μέρος να κρυφτούν. Όλες οι διμοιρίες ματ της χώρας και όλα τα αστυνομικά τεθωρακισμένα δεν μπορούν να κάνουν κουμάντο ένα και μόνο λέοπαρντ.

Last edited:

Αύριο μιλάνε οι ακαδημαϊκοί και ανάμεσα τους θα είναι και συνταγματολόγοι και ο ίδιος ο Μίκης Θ.....

Ολοι οι Ακαδημαικοι να μετεχουν.Δεν μας εμειναν αλλοι μπροσταρηδες ευκαιροι.
Τον Μικη προσωπικα μετα και την επιβεβαιωση για την βουλευτικη συνταξη και την εκ των υστερων παραιτηση του απο αυτην αφου δημοσιευτηκε το ονομα του ....τον εχω ξεγραμμενο.

Re: Απάντηση: Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Για πόσα άτομα μιλάμε, Αιμίλιε? Και πόσοι είναι αυτοί που τους ακούν και δεν την κάνουν με ελαφρά? Μην δίνουμε σημασία σε 'κείνους που δεν την αξίζουν. Μας φτάνει ο καθημερινός έρωτας των διαπλοκοκάναλων με τον Καρατζαφέρη...θα ρίξουμε και άλλο νερό στο μύλο τους?

Γιάννη δεν τους μέτρησα, αλλά μιλάμε για ένα stunt που υπάρχει απο πολύ νωρίς, πριν τους αγανακτισμένους και με ελληνικές σημαίες, σαν λάβαρο.
Απο μερικές δηλώσεις πολιτών, όπως της κυρίας, μέχρι τις δεκάδες σημαίες που ξεπηδούν ανα μέρα, αναγνωρίζω ότι δεν είναι πολλοί, αλλά εχει κάνει και ζημιά σε πολίτες που δεν γουστάρουν να μπούν σε αυτό το παιχνίδι του εθνικισμού..

Σημασία δεν έδωσα καθόλου, απαξιωτικά μιλάω και έχω αναφερθεί σε 2-3 post....για το συγκεκριμένο κίνημα...

Και αναφέρομαι σε αυτούς γιατί θα κατέβει και άλλος κόσμος που ενδεχομένως δεν έχει ξαναπάει και μπορεί να τους πετύχει μπροστά τους...