Ολοι στον δρόμο την Τετάρτη 25/5/2011

Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Μczab

Θα ήθελα με κάποιο τροπο να μου περιγράψεις έστω και ειδυλλιακά πως μπορει να μεταφερθεί το μοντέλο "δια βοής" απο μια πλατεία η ένα αμφιθέατρο σε μια ολόκληρη χώρα, με πόλεις, χωριά, δημόσια έργα, περίθαλψη, μισθούς, συντάξεις, κλπ

Επίσης, θα ήθελα να μου περιγράψεις πως θεωρείς ότι μπορούμε να αλλάξουμε το πολίτευμα προσβαλλοντας το υπάρχον Σύνταγμα, χωρίς να καταλήξουμε σε πόλεμο, αφου είναι σχεδόν αυτονόητο ότι σε κίνηση τύπου πραξικοπήματος θα επέμβει κανονικοτατα ο στρατός (και όχι απλά για να διαλύσει τα πλήθη)..

Δε ρωτάω ανακριτικα, αλήθεια θέλω να μάθω, καθώς αυτές είναι μάλλον οι μοναδικές μου Ενστάσεις σ´αυτο που πρεσβευεις.

Αστειεύεσαι υποθέτω...Μήπως να σου γράψω τσάκα-τσάκα ένα εγχειρίδιο ελευθεριακού σοσιαλισμού/αμεσοδημοκρατίας να το έχεις πρόχειρο; Με συγχωρείς ρε μαέστρο μου αλλά υπάρχουν και βιβλιοθήκες ρε αγόρι μου, αν θες βοήθεια για κανέναν τίτλο, πες μου δε λέω. Είπαμε δεν είμαι ιεραπόστολος, από το 2006 το λέω. Άσε που από τότε έχω και έναν γυιο που δεν μου αφήνει πολύ χρόνο για "κατήχηση"...
Εντελώς δε φιλικά σου λέω το εξής. Κατέβα ένα βραδάκι στο Σύνταγμα και πιάσε κουβέντα με κανέναν από τους νεότερους συντρόφους του αναρχικού χώρου να σου εξηγήσουν ό,τι γουστάρεις. Είναι μπόλικοι και ορεξάτοι, αυτόνομοι, από συνοικιακά "στέκια", από τα "παιδιά της γαλαρίας", από φοιτητικούς συλλόγους, από όπου θέλεις. Κάνε έναν κόπο, μια χαρά θα στα πούνε.

Ολοι οι Ακαδημαικοι να μετεχουν.Δεν μας εμειναν αλλοι μπροσταρηδες ευκαιροι.
Τον Μικη προσωπικα μετα και την επιβεβαιωση για την βουλευτικη συνταξη και την εκ των υστερων παραιτηση του απο αυτην αφου δημοσιευτηκε το ονομα του ....τον εχω ξεγραμμενο.

Ναθ οι ακαδημαικοί σε μεγάλο μέρος τους τόσα χρόνια έκανε την πάπια και μάλιστα το αναγνωρίζουν και οι ίδιοι...

Όταν βγήκε ο Μπέης στον Παπαδάκη και έτυχε να είναι και η Κανέλη στο panel, κατάπιε την γλώσσα του όταν τον άρχισε στα και που ήσασταν τόσο καιρό κλπ, κλπ......

Απολογήθηκε και μάλιστα ζήτησε συγγνώμη(εμμέσως)....

Θα δείξει Ναθ....

....Διατηρώ την εντελώς αντίθετη άποψη, θεωρώ εντελώς απίθανο να στρέψει ο στρατός όπλα εναντίον των αδελφών του πολιτών....

Ακριβώς έτσι!

Και για όποιον δεν θυμάται:

"Η αποστολή του Στρατού είναι να εξασφαλίζει την άμυνα της χώρας, να υπερασπίζει την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας."

Αυτό ακριβώς λέω, ουσιαστική επικοινωνία Μηδέν...... εσένα δεν σου αρέσει όταν προσβάλουν ΛΕΚΤΙΚΑ συνανθρώπους σου για κάποιες θέσεις τους η για την απουσία αυτών, το κατανοώ και λυπάμαι.

Εμένα όμως από την άλλη δεν μου αρέσει όταν κυριολεκτικά ΒΙΑΖΟΥΝ τους συνανθρώπους μου, ακόμα και όταν αυτό τους αξίζει γιατί με την άγνοια και την μειωμένη τους αντίληψη, γαλούχισαν και άνδρωσαν τους ίδιους τους τους ΒΙΑΣΤΕΣ.

Μα ούτε το δεύτερο μου αρέσει.....

και οι πρώτοι συγκαταλέγονται στους δεύτερους...

Και δεν υπάρχει "συνανθρώπους μου", υπάρχει "συνανθρώπους μας"....

Ο εχθρός είναι ένας, γιατί και αυτούς με την μειωμένη αντίληψη κάποιοι με "αυξημένη" τους κατάντησαν εκεί....εκμεταλλευόμενοι το σύστημα....

Στον αγώνα είναι όλοι ίσοι οι πολίτες. Αλλά όταν θα φτάσουμε στην στιγμή που απέναντι μας θα είναι παραταγμένα τα σώματα καταστολής τότε θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο καθένας.

Πόσα ο ιδεολόγος και πόσα ο άλλος.

Πόσα αυτός με μειωμένη αντίληψη και πόσα ο άλλος.

Ελπίζω να ενωθούν τα κομμάτια.....

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΚΙΝΗΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ

ΙΣΚΡΑ
Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην Αίθουσα Γκίνη του Πολυτεχνείου, αποφασίστηκε ο σχηματισμός μιας ευρείας επιτροπής (σωματείων, αυτοδιοικητικών κινήσεων, επιτροπών κατοίκων, επιτροπών αγώνα, επιτροπες "δεν πληρώνω" κλπ) με στόχο την απόκρουση των πολιτικών του μνημονίου κυβέρνησης-τρόικας.
Το κείμενο-κάλεσμα της επιτροπής είναι το ακόλουθο:

«ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ»
επιτροπή σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων

Το νέο πακέτο «σοκ και δέους» κυβέρνησης-τρόικας-εργοδοσίας ήρθε να ομολογήσει με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο την αποτυχία της κυβερνητικής προπαγάνδας περί «προσωρινών θυσιών για την έξοδο από την κρίση» και να αποκαλύψει τον πραγματικό στόχο της επίθεσης: την πλήρη αναίρεση των εργασιακών δικαιωμάτων και την οριστική διαγραφή του τελευταίου ίχνους του κοινωνικού κράτους.

Παράλληλα, ξεπουλά με φαστ-τρακ διαδικασίες σε ξένο και ντόπιο κεφάλαιο το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και μαζί με αυτήν, τα δικαιώματα των εργαζόμενων, βάζοντας στο εκτελεστικό απόσπασμα βασικά κοινωνικά αγαθά όπως το φως και το νερό! Με μια πολιτική που έχει δημιουργήσει 1 εκατομμύριο ανέργους και τους αυξάνει συνεχώς, που εμπεδώνει την ανασφάλεια στις εργασιακές σχέσεις και απομυζά τα εισοδήματα των εργαζομένων, καταδικάζει πλατιά κοινωνικά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Μετατρέπουν την ελληνική κοινωνία σ' ένα απέραντο πειραματικό εργαστήρι, ώστε να εξαπλώσουν τις ίδιες πρακτικές σε βάρος της μισθωτής εργασίας σε όλη την Ευρώπη.

Η συνταγή τους απέτυχε. Οδηγεί στην καταστροφή. Στο Μνημόνιο διαρκείας να αντιτάξουμε τον αγώνα διαρκείας. Η ανατροπή της βαρβαρότητας είναι το δικό μας χρέος. Εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, φοιτητές, μαθητές, καλλιτέχνες, διανοούμενοι να ξεσηκωθούμε ενάντια στη νέα «χούντα» κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Με την αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη μας μπορούμε να νικήσουμε. Με απεργιακό μπλακ-άουτ μπορούμε να διώξουμε κυβέρνηση, Τρόικα και τους υποστηριχτές τους!

Παλεύουμε για να γίνει άμεσα Πανελλαδική-Πανεργατική Πολιτική Απεργία: με το εργατικό κίνημα στο προσκήνιο να επιβληθούν οι ανάγκες των εργαζόμενων πάνω από τις απαιτήσεις των αγορών. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τις ΔΕΚΟ ενάντια στο ξεπούλημα. Καλούμε όλο το λαό, τους εργαζόμενους, τη νεολαία να κατακλύσουν το Σύνταγμα και όλες τις πλατείες της χώρας. Προχωράμε σε καταλήψεις, διαδηλώσεις, επισχέσεις εργασίας, πρακτικές ανυπακοής. Στηρίζουμε τη δράση «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» στα νοσοκομεία την 1η Ιούνη.

Καλούμε σε Συνελεύσεις στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές. Κάθε χώρος δουλειάς, κάθε πλατεία να γίνει κέντρο αγώνα και ανυπακοής.

• ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ το χρέος τους
• ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, Η ΤΡΟΪΚΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ
• ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.-ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΣΥΜΦΩΝΟ
• ΝΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
• ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
• ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΠΛΑΤΙΑΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Βέβαια καταλαβαίνω και τον θυμό που υπάρχει απο τα απαράδεκτα και απάνθρωπα μέτρα του GAP and friends....

Πολλοί άνθρωποι και απο το forum έχουν μείνει άνεργοι....Κάθε σπίτι πια κάποιον έχει.

Αλλά αυτός ο θυμός θα πρέπει να εκφραστεί ή κάτω στον δρόμο ή κάτω στον δρόμο....άλλη λύση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...

Και ο χρόνος είναι εναντίον μας.

Σε αυτή την πορεία δεν χωράνε ακροδεξιοί κι φασίστες. Χωράνε μετανάστες και άνθρωποι που αγαπούν αυτόν τον τόπο με υγιεί αισθήματα....

Σε αυτή την πορεία δεν χωράνε ακροδεξιοί κι φασίστες. Χωράνε μετανάστες και άνθρωποι που αγαπούν αυτόν τον τόπο με υγιεί αισθήματα....

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Όλοι χωράνε. Άσπονδες φιλίες ενόψει ενός κοινού στόχου. Όλοι χωράνε εφόσον δεν προσπαθούν να καπελώσουν το κίνημα ή να κάνουν παρακίνημα περνώντας τα δικά τους. Γι' αυτό και μόνοι τους, πιστεύω, θα τεθούν εκτός, πάντως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανέναν α πριόρι. Τα ίδια ασφαλώς θα έλεγα και για κάθε άλλη παραφυάδα από οποιαδήποτε πλευρά του πολιτικού φάσματος.

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Όλοι χωράνε. Άσπονδες φιλίες ενόψει ενός κοινού στόχου. Όλοι χωράνε εφόσον δεν προσπαθούν να καπελώσουν το κίνημα ή να κάνουν παρακίνημα περνώντας τα δικά τους. Γι' αυτό και μόνοι τους, πιστεύω, θα τεθούν εκτός, πάντως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανέναν α πριόρι. Τα ίδια ασφαλώς θα έλεγα και για κάθε άλλη παραφυάδα από οποιαδήποτε πλευρά του πολιτικού φάσματος.

Σεβαστή η διαφωνία σου Τάσο(Διονύση)....!!!!!-bye-

Αλλά ξέρουμε τον ρόλο αυτών των μειονοτήτων σε όλους τους ταξικούς ή κατοχικούς αγώνες.....

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Όλοι χωράνε.

Θα συμφωνησω. Το ιδιο θα γινοταν πιστευω και αν ειχαμε μια κατοχη οπως αυτη του 41 που πολεμησαν ολοι μαζι τον κοινο εχθρο (ενταξει σχεδον ολοι).

Μετα μπορουμε εφοσον αυτη ειναι η επιθυμια μας να βγαλουμε τα ματια ο ενας του αλλουνου αν δεν μπορουμε χωρις φαγωμαρα....

Αν και πιστευω οτι θαναι τετοιο το σοκ σε ολα τα επιπεδα που οι λογοι που μας χωριζουν θα μπουν στην ακρη μπρος στην επιβιωση.

Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Φίλοι μου όσοι αρθρογραφούμε εδώ μέσα "επί παντός" επιστητού, μπορεί να δικαιούμαστε να έχουμε λόγο και γνώσεις για όλα, αλλά νομίζω πως αν οδηγήσει κάπου αυτή η κινητικότητα του λαού τελευταία, είναι σχεδόν αδύνατον να προβλεφθεί η κατάληξη και είναι χωρίς κανένα νόημα να έχει ο καθένας στο μυαλό του ένα "πρέπει" για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.
Υπάρχουν δυο δρόμοι για το άμεσο μέλλον, κατά τη γνώμη μου την οποία καταθέτω εδώ, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις αλλά χρησιμοποιώντας αυτό που λέγαμε παλιά "κοινή λογική".
- Ο ένας είναι να ξεθυμάνει λίγο η κατάσταση και σύντομα να υπάρξει εκτόνωση και μετά την κούραση των συμμετεχόντων και τη Βαβέλ απόψεων να αποτελούμε όλοι μαζί μια άβουλη μάζα, χωρίς υποψία πια προβολής έστω θεωρητικής αντίστασης στα λόγια, να καταλαγιάσουν ακόμα και τα παράπονα και η γκρίνια στα καφενεία. Οι κυβερνώντες ποντάρουν εκεί για τις επόμενες μέρες και γι αυτό μέχρι στιγμής, εκτός από κλόουν τύπου Πάγκαλου (που στηρίζει ύπαρξη και καριέρα στις κατά καιρούς παραστάσεις & ζογκλερικά), ο καθιερωμένος πολιτικός κόσμος κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτε, ακόμη και οι αριστεροί και λοιποί εκτός εξουσίας σχολιάζουν χαλαρά...
Τον παραπάνω κίνδυνο, ότι αν δεν πετύχει αυτό που αόριστα επιθυμούμε, θα υπάρξει μεγάλο πισωγύρισμα, πρέπει να τον αναλογιζόμαστε όλοι!
- Ο άλλος δρόμος ξεκινά από το σημείο που ΔΕΝ υπάρξει σύντομα κούραση του κόσμου και αποφευχθεί η εκτόνωση και διάλυση -μέσω της αόριστης πολυφωνίας- αυτού του "επαναστατικού" πνεύματος που άρχισε να υπάρχει στα μυαλά πολλών από εμάς. Όμως προβλέψεις για το τι θα συμβεί από εκεί και πέρα και το πως "πρέπει" να εξελιχθούν τα πράγματα, δεν έχουν νόημα... όλοι εκ των υστέρων θα "αναλύσουμε" την κατάσταση...

Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Φίλοι μου όσοι αρθρογραφούμε εδώ μέσα "επί παντός" επιστητού, μπορεί να δικαιούμαστε να έχουμε λόγο και γνώσεις για όλα, αλλά νομίζω πως αν οδηγήσει κάπου αυτή η κινητικότητα του λαού τελευταία, είναι σχεδόν αδύνατον να προβλεφθεί η κατάληξη και είναι χωρίς κανένα νόημα να έχει ο καθένας στο μυαλό του ένα "πρέπει" για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.
Υπάρχουν δυο δρόμοι για το άμεσο μέλλον, κατά τη γνώμη μου την οποία καταθέτω εδώ, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις αλλά χρησιμοποιώντας αυτό που λέγαμε παλιά "κοινή λογική".
- Ο ένας είναι να ξεθυμάνει λίγο η κατάσταση και σύντομα να υπάρξει εκτόνωση και μετά την κούραση των συμμετεχόντων και τη Βαβέλ απόψεων να αποτελούμε όλοι μαζί μια άβουλη μάζα, χωρίς υποψία πια προβολής έστω θεωρητικής αντίστασης στα λόγια, να καταλαγιάσουν ακόμα και τα παράπονα και η γκρίνια στα καφενεία. Οι κυβερνώντες ποντάρουν εκεί για τις επόμενες μέρες και γι αυτό μέχρι στιγμής, εκτός από κλόουν τύπου Πάγκαλου (που στηρίζει ύπαρξη και καριέρα στις κατά καιρούς παραστάσεις & ζογκλερικά), ο καθιερωμένος πολιτικός κόσμος κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτε, ακόμη και οι αριστεροί και λοιποί εκτός εξουσίας σχολιάζουν χαλαρά...
Τον παραπάνω κίνδυνο, ότι αν δεν πετύχει αυτό που αόριστα επιθυμούμε, θα υπάρξει μεγάλο πισωγύρισμα, πρέπει να τον αναλογιζόμαστε όλοι!
- Ο άλλος δρόμος ξεκινά από το σημείο που ΔΕΝ υπάρξει σύντομα κούραση του κόσμου και αποφευχθεί η εκτόνωση και διάλυση -μέσω της αόριστης πολυφωνίας- αυτού του "επαναστατικού" πνεύματος που άρχισε να υπάρχει στα μυαλά πολλών από εμάς. Όμως προβλέψεις για το τι θα συμβεί από εκεί και πέρα και το πως "πρέπει" να εξελιχθούν τα πράγματα, δεν έχουν νόημα... όλοι εκ των υστέρων θα "αναλύσουμε" την κατάσταση...

-bye-

Ακριβώς έτσι!

Και για όποιον δεν θυμάται:

"Η αποστολή του Στρατού είναι να εξασφαλίζει την άμυνα της χώρας, να υπερασπίζει την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας."

Sorry δεν κρατήθηκα...

http://www.youtube.com/watch?v=_nncBWeh9v8

Πάντως Τάσο, να δω σε πορεια ακροδεξιό ρατσιστή αγκαλια με Μπαγκλαντεσιανό μετανάστη να φωνάζουν συνθηματολογία της αριστεράς, και δεν θέλω να δω τίποτα άλλο μετά...

Πάντως Τάσο, να δω σε πορεια ακροδεξιό ρατσιστή αγκαλια με Μπαγκλαντεσιανό μετανάστη να φωνάζουν συνθηματολογία της αριστεράς, και δεν θέλω να δω τίποτα άλλο μετά...

χαχαχαχαχαχα!!!!!!:grinning-smiley-043

Ο Αντώνης της πλατείας τα είπε όλα...

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011, 22:22

«Έχω ένα μειονέκτημα να είμαι ρομαντικός. Πιστεύω στη Γαλανόλευκη, πιστεύω στο "Πατρίς- Θρησκεία- Οικογένεια". Σε καμία περίπτωση δεν είμαι αυτό που λένε οι άλλοι "ακροδεξιός"». Με τα λόγια αυτά, o πολίτης που βρέθηκε στο Σύνταγμα, μίλησε για τα όσα βιώνει, από τη δική του οπτική γωνία, τα όσα ζει στη χώρα που μεγάλωσε.

Να και μια "άλλη" άποψη.....
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=321071&cid=4

Υ.Γ Εϊναι σε αυτούς που είπα πριν λίγο "ότι να δούμε ποιοι θα μείνουν στην πρώτη γραμμή. Οι "αυξημένη αντίληψης" ή οι "μειωμένης".....?? Για μένα και οι μεν αλλά και οι δε....

Last edited:

Απολαυση!

'Κυριε Γιωργακη Παπανδρεου...':flipout:

Μια χαρα τα ειπε ! :grandpa: