Ολοι στον δρόμο την Τετάρτη 25/5/2011

Re: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Καλύτερα να της αφιερώσεις το Eat the Rich, να δούμε και αντιδράσεις...:music-smiley-005:

And we will be fed
with breakfast in bed
and served by a fat millionaire

"Kangaroo" Red Krayola with Art and language -bye-

Αλλοι είναι στον καναπέ τους αγαπητέ.
και στην κοσμάρα τους.
Αλλοι αναψηλαφίζουν τις βέδες τους, ενώ το σύμπαν γύρω τους χάνεται.
Η δική μας θέση, είναι στο δρόμο.

Eίδες που είσαι ελίτ όσο δεν παίρνει ; -bye-

Καλά εγώ τον τίτλο του ελιτιστή τον έχω κερδίσει επάξια οπότε μου είναι εύκολο να δηλώσω ότι συμφωνώ με το Κώστα επί της αρχής που λένε. Σαφώς και η πρόταση της Αριστεράς (με τη γενική έννοια) ακούγεται ελιτίστικη όπως ακουγόταν και ο Υπεράνθρωπος του Νίτσε. Για όποιον δεν καταλαβαίνει...Αρνούμαι να δεχτώ ότι οι συμμετέχοντες στην κουβέντα δεν καταλαβαίνουν, απλά κάποιοι βάζουν τον βραχυπρόθεσμο στόχο υπεράνω του μακροπρόθεσμου οράματος.

ο Πολ Ποτ βέβαια θα με εκτελούσε. και όχι μόνο αυτός...
'οι διανοούμενοι, είναι οι εχθροί της επανάστασης'.
εκτέλεσε μέχρι κι αυτούς που είχαν βγάλει Γυμνάσιο.
στο όνομα ...της φτωχολογιάς φυσικά

Last edited:

Ο ελιτισμός ήταν πάντα στοιχείο ανάμεσα στην αριστερά , ειτε γιατί θεωρούσαν εαυτούς πνευματικούς ανώτερους και διαβασμένους και μοιραία έπρεπε να ακολουθήσεις την τούρλα του κάθε εφάνταστου ινστρούκτουρα , και συνάμα απαξίωση κάθε ΜΗ ¨μέλους" της καθαρής εργατιάς στην φάμπρικα ,,

Νομίζω ότι πρόταση του Τσίπρα για παροδική έστω συνπόρευση αυτή την στιγμή είναι ότι πιο λογικό μπορεί να συμβεί ,, ειναι πρόταση με δυναμική και ισορροπία .. κάποτε πρέπει να αρχίσει να συμβαίνει η ουσιαστική παρουσία της αριστεράς με πραγματικούς αριθμούς στο πολιτικό σκηνικό

καλές και οι πλατείες ,, αλλα μας ρημάζουν στο ξύλο και αποτέλεσμα zero .. αφου δεν επιστρέψαμε το ξύλο την ώρα που επερεπε ,, ας προσεχαμε

Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Έχουμε λοιπόν τον λαό (τον αμόρφωτο, τον βλάκα, τον εύκολα να γίνει φασίστας) που πεινάει και απ την άλλη έχουμε τους "διανοούμενους", οι οποίοι έγιναν ότι έγιναν χάρη στο καπιταλιστικό σύστημα.
Και τι λέμε? Δεν θέλουμε τον λαό, δεν μας νοιάζει ο λαός, θέλουμε μόνο τους μορφωμένους και αυτούς που μεγάλωσαν με Γαλλικά και πιάνο.

@Ζαμπ, καμία σχέση, τουλάχιστον εγώ.
@Νταλανίκ, δεν πειράζει ρε φίλε, αρκεί που μπορείς εσύ.

[...]
για παροδική έστω συνπόρευση αυτή την στιγμή
[...]

Βλέπεις; Η διαφορά μεταξύ των "ελιτιστών" και των "Κανελλιστών" είναι η διαφορετική αντίληψη του Χρόνου. Είναι το πόσα θυσιάζεις, για να πετύχεις τώρα, τι εκπτώσεις κάνεις για να πετύχεις την "επιτάχυνση" του αποτελέσματος.
Το καλό φαί γίνεται στη γάστρα, όχι στη χύτρα ταχύτητας...

Βλέπεις; Η διαφορά μεταξύ των "ελιτιστών" και των "Κανελλιστών" είναι η διαφορετική αντίληψη του Χρόνου. Είναι το πόσα θυσιάζεις, για να πετύχεις τώρα, τι εκπτώσεις κάνεις για να πετύχεις την "επιτάχυνση" του αποτελέσματος.
Το καλό φαί γίνεται στη γάστρα, όχι στη χύτρα ταχύτητας...

Αρκεί κάποια στιγμή να φάμε και να μην ψοφήσουμε.

Καλός ο ελιτισμός που λέτε αλλά δε τρώγεται, ούτε ακούγεται στον καναπέ.

Μιλάμε για πολιτική εδώ, και πας ξεβράκωτος στα αγγούρια με τους φιλόσοφους παραμάσχαλα.

Όταν ο λαός που πεινάει πάει μπροστά στην κάλπη και γυρίσει και σας κοιτάξει, να του πείτε "To be or not to beeeee (με προφορά). That's the question".

Η, "μπορεί να μην έχεις να φας, δουλειά κλπ, αλλά θα σου δώσω ένα βιβλίο του Εκο να περνάς την ώρα σου".....:music-smiley-005:

Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Και τι λέμε? Δεν θέλουμε τον λαό, δεν μας νοιάζει ο λαός, θέλουμε μόνο τους μορφωμένους και αυτούς που μεγάλωσαν με Γαλλικά και πιάνο.

αυτά, αγαπητέ, τα λές εσύ.
εγώ ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο.
και πιάνο, έμαθα μόνος μου.
μεγάλος.
και το πλήρωσα από το υστέρημά μου.
και της τσέπης μου, και του χρόνου μου.

Έχουμε λοιπόν τον λαό (τον αμόρφωτο, τον βλάκα, τον εύκολα να γίνει φασίστας) που πεινάει και απ την άλλη έχουμε τους "διανοούμενους", οι οποίοι έγιναν ότι έγιναν χάρη στο καπιταλιστικό σύστημα.

@Νταλανίκ, δεν πειράζει ρε φίλε, αρκεί που μπορείς εσύ.

Ρε φίλε άλλο σου λέει...Δεν δέχεται την Αριστερά να παίζει με τους όρους της Λαικής Δεξιάς, παίζει εκτός έδρας έτσι, σε γήπεδο με σκατένιο χόρτο που έχει φτιάξει άλλη ομάδα για να παίζει άλλο παιχνίδι. Μοιραία θα χάσει.

Το να πεις, "εγώ μάγκες δεν σας κάνω τη χάρη να παίξω στο χωράφι αυτό" δεν σε κάνει ελιτιστή ακόμα κι αν έχουν μαζευτεί 100.000 άτομα να σε δουν. Όχι. Λες "άμα θέλετε να δείτε μπαλίτσα, να έρθετε μαζί μου στο άλλο γήπεδο. Κι αν δεν είστε έτοιμοι τώρα, τα λέμε σε καμμιά εικοσαριά χρόνια."
Τι περιμένεις όμως ρε φίλε απο κοινοβουλευτικά κόμματα; Θα παίξουν στο χωράφι υποτασσόμενα στην κοινωνία του θεάματος. Δηλαδή αν ΔΕΝ είναι κοινωνία του θεάματος η Κανέλλη με το καρβέλι στο κανάλι της Βουλής, τότε τι είναι ρε Δημήτρη; Αυτές οι μαλακίες μας φτάσανε να γίνονται οι πορείες την ώρα των δελτίων και να μην πέφτουν πέτρες για να ΜΗΝ μας δείξουν τα κανάλια...ΔΕΝ παίζω μπαλίτσα έτσι, κάθομαι πάγκο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

αυτά, αγαπητέ, τα λές εσύ.
εγώ ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο.
και πιάνο, έμαθα μόνος μου.
μεγάλος.
και το πλήρωσα από το υστέρημά μου.
και της τσέπης μου, και του χρόνου μου.

ΧΑΧΑΧΑΧΑ μου άρεσε το αγαπητέ :music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005:

Κάνουμε μια κουβέντα Κώστα, το ποιος είσαι το ξέρω πολύ καλά.

Αρκεί κάποια στιγμή να φάμε και να μην ψοφήσουμε.

Είπα ότι γίνεται στη γάστρα, δεν είπα ότι γίνεται μόνο του. Θέλει και μάγειρες ενώ σήμερα όλοι το παίζουν "πελάτες".

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

Ρε φίλε άλλο σου λέει...Δεν δέχεται την Αριστερά να παίζει με τους όρους της Λαικής Δεξιάς, παίζει εκτός έδρας έτσι, σε γήπεδο με σκατένιο χόρτο που έχει φτιάξει άλλη ομάδα για να παίζει άλλο παιχνίδι. Μοιραία θα χάσει.

Το να πεις, "εγώ μάγκες δεν σας κάνω τη χάρη να παίξω στο χωράφι αυτό" δεν σε κάνει ελιτιστή ακόμα κι αν έχουν μαζευτεί 100.000 άτομα να σε δουν. Όχι. Λες "άμα θέλετε να δείτε μπαλίτσα, να έρθετε μαζί μου στο άλλο γήπεδο. Κι αν δεν είστε έτοιμοι τώρα, τα λέμε σε καμμιά εικοσαριά χρόνια."
Τι περιμένεις όμως ρε φίλε απο κοινοβουλευτικά κόμματα; Θα παίξουν στο χωράφι υποτασσόμενα στην κοινωνία του θεάματος. Δηλαδή αν ΔΕΝ είναι κοινωνία του θεάματος η Κανέλλη με το καρβέλι στο κανάλι της Βουλής, τότε τι είναι ρε Δημήτρη; Αυτές οι μαλακίες μας φτάσανε να γίνονται οι πορείες την ώρα των δελτίων και να μην πέφτουν πέτρες για να ΜΗΝ μας δείξουν τα κανάλια...ΔΕΝ παίζω μπαλίτσα έτσι, κάθομαι πάγκο...

Δεν διαφωνώ σε τίποτα, όπως το έγραψες και το έθεσες. Ξέρεις άλλωστε την σχέση που έχω με τα κοινοβουλευτικά κόμματα και την αστική δημοκρατία.
Καλά την Κανέλλη την έχω χεσμένη

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

ΧΑΧΑΧΑΧΑ μου άρεσε το αγαπητέ.

δεν σε λέω 'αγαπημένε' γιατί θα μας κρεμάσουν κουδούνια: ήμουνα για χρόνια στους ...αναθεωρητές, βλέπεις ;)

:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

δεν σε λέω 'αγαπημένε' γιατί θα μας κρεμάσουν κουδούνια: ήμουνα για χρόνια στους ...αναθεωρητές, βλέπεις ;)

:ernaehrung004:

:music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005:

Απάντηση: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2011

1) Έχουμε λοιπόν τον λαό (τον αμόρφωτο, τον βλάκα, τον εύκολα να γίνει φασίστας) που πεινάει και απ την άλλη έχουμε τους "διανοούμενους", οι οποίοι έγιναν ότι έγιναν χάρη στο καπιταλιστικό σύστημα.

2) @Νταλανίκ, δεν πειράζει ρε φίλε, αρκεί που μπορείς εσύ.

1) Χωρίς το λαό αυτά που ονειρευόμαστε δεν μπορούν να γίνουν.
Για να αντιληφθεί ο λαός ότι δεν φταίνε οι μετανάστες για την εγκληματικότητα και την ανεργία, ότι δεν φταίει ο φοροφυγάς για την κατάρρευση της οικονομίας, ότι δεν φταίει ο ίδιος για τη σήψη της κοινωνίας κτλ... πρέπει να μορφωθεί...
Να μπορεί να καταλαβαίνει πότε τον εκμεταλλεύονται και ποιοι είναι οι στόχοι όσων το επιχειρούν... όχι να ψηφίζει "φιλελεύθερους" και "σοσιαλιστές" γιατί είναι ρεαλιστής!!!

2) Ρε φίλε, μου λές πρώτος ότι τα έχω μπερδέψει.... σου απαντάω ότι όχι απαραίτητα και βρίσκω και το μπελά μου...:flipout:

Γράψε που διαφωνείς επί της ουσίας, να ακουστεί και η άποψή σου και είμαστε εντάξει... εγώ τα έχω μπερδέψει και εσύ τα έχεις ξεδιαλύνει... δώσε μια ευκαιρία να τα ξεδιαλύνω και εγώ!

-bye-

Τι περιμένεις όμως ρε φίλε απο κοινοβουλευτικά κόμματα; Θα παίξουν στο χωράφι υποτασσόμενα στην κοινωνία του θεάματος. Δηλαδή αν ΔΕΝ είναι κοινωνία του θεάματος η Κανέλλη με το καρβέλι στο κανάλι της Βουλής, τότε τι είναι ρε Δημήτρη;

Γιατί να μην το δεις αλλοιώς ; Σαν μια καταστασιακή εκδήλωση , με λαϊκό χαρακτήρα . Απαξιώνει πλήρως έναν αστικό θεσμό όπως το κοινοβούλιο της ανελεύθερης αντιπροσωπευτικής ψευτοδημοκρατίας , έχει αριστοφανικά ψήγματα κωμωδίας , ειδικά στον επακολουθήσαντα διάλογο με τον Μπουμπούκο αλλά και στην αντίδραση των θιχθέντων στην "αξιοπρέπεια" τους βουλευτών - και δη του προέδρου της Βουλής. Μία καταστασιακή λαϊκή πανήγυρις. "Η αγία Λιάνα σκοτώνει τον Δράκο"