Ολοκληρωμένη εγκαταστασης Home Cinema ??

tigerxxx

Established Member
29 June 2007
201
Παιδες γεια χαρα σε ολους. Θα ηθελα να με βοηθησετε οι πιο εμπειροι με το θεμα του Media streaming μεσω ενσυρματου δικτυου. Το story ως την παρουσα φαση ειναι οτι εχω δικτυωσει ολο το σπιτι με Gigabit Ethernet και σε λιγες μερες θα αρχισει και η αγορα του εξοπλισμου για να εχουμε ταινιες σε καποιο κεντρικο σημειο (server) με σκοπο να τις βλεπω στην tv.
Πειτε μου , ποια ειναι η ποιο σωστη υλοποιηση ως προς αυτο??
1) Για χρεη Server (αποθηκευση - ταινιων - mp3 - photos , να παρω καποιο Nas η θα εχω προβληματα συμβατοτητας με το player που θα ειναι κοντα στην TV (Htpc / Ps3) ?
2) Για media player να βαλω PS3 η Home theater Pc
3) Απο ενισχυτη εχω καταληξει στον Denon 4308. Θα ειναι οκ με το ps3 ή με το HTPC?
4) Θα η8ελα να εχω ολα τα φορματ ηχου μια και ο denon τα υποστηριζει αλλα με το Home theater pc διαβαζω οτι υπαρχει προβλημα σε αυτο.
5) Αν τελικα η καλυτερη υλοποιηση ειναι με Home Theater Pc να παρω Plasma TV η θα μπλεξω ??
6) Αν καποιος εχει ακολουθησει τον δρομο της δικτυωσης ας μου δωσει τα φωτα του , στο ποια τελικα ειναι η καλυτερη υλοποιηση για να εχουμε ταινιες χωρις σπασιματα , με σωστη Hi-Def εικονα (1080) και χωρις πια τα βαρετα burn σε dvds και ta πανακριβα καψιματα στα blue-rays!!
Περιμενω απαντησεις σας εναγωνιως... Ευχαριστω./

1)....Δεν γνωρίζω γιά το Nas...
2)...Ps3 εαν τα θέλεις όλα αβίαστα και γρήγορα.Htpc εαν θες να το πάς παραπάνω το πράγμα και έχεις την απαραίτητη υπομονή γιά αρχή τουλάχιστον
3)...Και με τα δύο δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα,αν και πάλι δεν καταλαβαίνω τι ενοείς, εαν θα έχει πρόβλημα.
4)...Που και τι πρόβλημα διάβασες ότι υπάρχει;
5)...Να πάρεις έναν προβολέα γιά να μην μπλέξεις και να πιάσει τόπο το HTPC!!!
6)...Δεν έχω ακολουθήσει ακόμη αυτον τον δρόμο και δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Last edited by a moderator:
1)....Δεν γνωρίζω γιά το Nas...
2)...Ps3 εαν τα θέλεις όλα αβίαστα και γρήγορα.Htpc εαν θες να το πάς παραπάνω το πράγμα και έχεις την απαραίτητη υπομονή γιά αρχή τουλάχιστον
3)...Και με τα δύο δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα,αν και πάλι δεν καταλαβαίνω τι ενοείς, εαν θα έχει πρόβλημα.
4)...Που και τι πρόβλημα διάβασες ότι υπάρχει;
5)...Να πάρεις έναν προβολέα γιά να μην μπλέξεις και να πιάσει τόπο το HTPC!!!
6)...Δεν έχω ακολουθήσει ακόμη αυτον τον δρόμο και δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

1) To Nas ελεγα να το χρησιμοποιησω γιατι καιει πολυ λιγο παιρνει πολλους δισκους με δυνατοτητα Raid (mirror or stripe) και το σημαντικοτερο .. εχει δυνατοτητα Hot Swap αν χαλασει καποιος δισκος.
2) Το ps3 θα με ενδιεφερε ιδιαιτερα λογω της διτης συμπεριφορας του (ταινιες + games) αλλα δεν παιζει ολες τις ταινιες blue-ray (τις ριπαρισμενες εννοω) . Γι'αυτο σκεφτομαι την λυση του Htpc.
3+4) Στο θεμα του ενισχυτη αναφερομαι στο γεγονος του οτι με το Htpc και τις Hdmi διαβαζω στο Forum οτι εχει προβλημα μεταδοσης των ασυμπιεστων φορματ ηχου (πχ. HD-MA)
5) Το σκεφτομαι για προβολεα αν και προεχει να μπει μια τηλεοραση πρωτα στο σπιτι.
6) Αυτο με ενδιαφερει ιδιαιτερα αν ξερει καποιος

Εχω παρόμοια υλοποίηση σε δίκτυο: server (pc), ps3, Dreamboxes, και AVR-3808.
Κατ' αρχήν, άν δεν σ' ενδιαφέρουν τα παιχνίδια του ps3, δεν υπάρχει τίποτα που κάνει το ps3 και δεν μπορεί να το κάνει ένα pc.
Ο Denon υποστηρίζει αρκετά format ήχου, αλλά όχι φωτογραφίες ή video. Αν για φωτογραφίες / video χρησιμοποιήσεις ps3, πιθανόν να πρέπει να βάλεις Linux στο ps3 (έτσι έκανα κι εγώ). Με το pc όμως δεν έχεις πρόβλημα, έχοντας το κατάλληλο hardware/drivers, να παίξεις τα πάντα μέσω του Denon. (Βέβαια θα πρέπει το pc να έχει έξοδο HDMI ώστε να το συνδέσεις από εκεί στον Denon). Στην ουσία, θα βλέπεις την οθόνη του pc στη TV και θα ακούς τον ήχο απ' τα ηχεία σου.
Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση (5). Τι σχέση έχει η TV με τη πηγή ήχου/βίντεο.

Thanx για την απαντηση. Αυτο με το Linux ακουγεται πολυ ενδιαφερων στο Ps3 . Αλλα μετα μπορεις να κατεβασεις τα νεα firmware απο την Sony η εχεις προβλημα ??

Last edited:
Μεσα απ' το Linux, διαλέγεις απ' το Menu "Boot Game OS".
Οταν το ps3 ξεκινήσει ξανά, θα δείς το παλιό γνωστό ps3 στην οθόνη σου, απ' όπου μπορείς να κατεβάσεις updates κλπ
Σημ. Το "Game Os" δεν χάνεται (ακόμη και format να κάνεις στο δίσκο σου), γιατί βρίσκεται στη ROM του ps3.

Αντίθετα, απ' το "Game OS" διαλέγεις "Boot Other OS", ώστε στο επόμενο boot να ξαναβρεθείς στο Linux.