Λοιπόν ο ενισχυτής ήρθε την Πέμπτη, και ενώ η Teufel μου είχε πει οτι θα τα έστελνε μέσα στη βδομάδα (week 21 έγραψαν), δεν είχα λάβει κάτι περισσότερο από αυτούς οπότε άρχισα να ανησυχώ οτι θα είχα τον ενισχυτή να τον κοιτάω 5-6 μέρες. Παρ'όλ'αυτά είπα να πάω να αγοράσω τα καλώδια που ήθελα, και (λες και ήθελε να πάρω αυτή την απόφαση), μόλις τα αγόρασα με πήρε η UPS να κλείσουμε ραντεβού για να μου φέρει "2 μεγάλα πακέτα από Γερμανία"
Για να μην τα πολυλογώ τα έστησα χτες το βράδυ. Πακετάρισμα άριστο. Είχε μια τρύπα το κουτί του sub αλλά δε δείχνει να ακούμπησε το ίδιο το sub. Ποιότητα κατασκευής πολύ καλή, δείχνουν πολύ ωραία και μοντέρνα αλλά και classy. Ταλαιπωρήθηκα λίγο να βάλω τα καλώδια στον ενισχυτή και μάλλον θα πάρω banana plugs για ευκολία στο μέλλον. Επίσης δε μου έφτασαν τα 20 μέτρα που πήρα, δεν τα υπολόγισα καλά, οπότε τώρα είναι λίγο χύμα στο σαλόνι, αλλά καλύτερα γιατί τελικά για το πίσω αριστερά θα πάρω λευκό low profile αν βρω, για να το περάσω πάνω από μια πόρτα χωρίς κανάλι. Τέλος, με φοβίζει λίγο η βάση για το κεντρικό. Έχει μια ελαφριά κλίση προς τα κάτω και είναι μάλλον πιο πολύ για να το βάλεις στον τοίχο πάνω από την τηλεόραση κάτι που ίσως αναγκαστώ να κάνω τελικά, αλλά...
WOW τι ήχος είναι αυτός; Όπως διάβασα σε κάποιο άλλο thread εδώ μέσα.. "τί άκουγα τόσο καιρό;" Καθαρή ομιλία, διαχωρισμός οργάνων σε λίγη μουσική που άκουσα (Devotchka), και μπάσο που βαράει σε 1-2 ταινίες που δοκίμασα (U-571, War of the Worlds). Έχω ενώσει το pc με τον ενισχυτή με hdmi, και από κει hdmi για την τηλεόραση. Κλείνω λοιπόν από περιέργια τον ενισχυτή για να ακούσω τα ηχεία της τηλεόρασης για σύγκριση. Ντάξει.. είναι έγκλημα που κόσμος μένει μόνο με αυτά χωρίς ξεχωριστό ηχοσύστημα, θεωρώντας κάτι τέτοιο ως χαμηλή προτεραιότητα.
Δυστυχώς επειδή με πήρε το βράδυ να τα στήσω δεν μπόρεσα να το δοκιμάσω πιο λεπτομερώς και σε μεγαλύτερη ένταση, και σήμερα τρέχω πάλι. Πάντως χτες το βράδυ πρόσεξα και κάτι άλλο: λόγω τόσο καθαρού διαχωρισμού ομιλίας/μουσικής μπόρεσα να δω ταινία σε πολύ χαμηλότερη ένταση από ότι πριν, που το δυνάμωνα για να ακούω τι λένε (και αργά τα βράδια έβαζα υπότιτλους για να μην ενοχλώ).
Α, για hdmi audio από pc: με ταλαιπώρησε λίγο γιατί ενώ έδινε ήχο μέσω hdmi στον ενισχυτή (και από κει στα ηχεία της τηλεόρασης), ο ενισχυτής δεν το έπαιρνε να το περάσει στα teufel για κάποιο λόγο, ενώ είχα ATI HDMI AUDIO επιλεγμένο ως default device (ATI 4550, Win 7). Τελικά όλα λύθηκαν με τα καινούρια (προχτεσινά αν διάβασα καλά) drivers και ένα reboot.
Τώρα μένει να δω τί γίνεται με hd audio μέσω bitstreaming. Είχα αρχίσει να διαβάζω διάφορα εδώ αλλά το άφησα για όταν έρθει το σύστημα. Νομίζω μπορεί να χρειαστώ αναβάθμιση στην 5xxx σειρά, πχ 5550 ή όποια είναι η πιο οικονομική low profile.
Για την ώρα στον ενισχυτή ανάβει το PCM λαμπάκι και βλέπω στις πληροφορίες του kmplayer (tab) τα εξής:
Input: DVD DTS 48000 Hz, 6 Ch, 16 bits, 128kbps
Output: ExtPCM 48000 Hz, 6 Ch, 32 bits, 9216kbps
Πάρτε το sub σε σύγκριση με το παλιό logitech 2.1 για pc, και μετά τον ενισχυτή: