Ολοκληρωμένο Set Home Cinema ή κομμάτι κομμάτι?

serafeim

New member
25 September 2007
31
Θεσσαλονίκη
Γεια σας φίλοι μου,

Είμαι σχετικά νέος στο φόρουμ και πολύ μπερδεμένος. Κατόπιν ξεσκονίσματος του φόρουμ για το θέμα δεν βρήκα κάτι παρόμοιο με αυτό που θέλω να ρωτίσω. Θα ήθελα όποιος γνωρίζει να μου πει τι από τα δύο θα μου δώσει καλύτερα αποτελέσματα.
1) Ολοκλήρωμένο Set Home Cinema (πχ. Sony DAV-830w)
2) Ραδιοενισχυτής, ηχεία και dvd.
Το σαλόνι στο οποίο θα εγκατασταθεί είναι περίπου 5χ5. Με ενδιαφέρει πολύ για ασύρματα ηχεία λόγω της διάταξης του χώρου.
Δεν έχω απαιτήσεις για μεγάλες εντάσεις και το μεγαλύτερο ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι 800ευρώ(χωρίς dvd). Εγώ προτιμώ αν γινόταν την δεύτερη πρόταση με ασύρματα ηχεία.
Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει σχετικά με αυτά που είπα?
Ευχαριστώ

χωρις να ειμαι ειδικος ειχα ξεκινησει και εγω με τους ιδιους ενδοιασμους με σενα...ωσπου πηγα μια μερα στο media market φαληρου και ειδα απο κοντα Live και τα πακετα και τα ηχεια..δεν χρειαστηκε πολυς χρονος για να καταληξω στο κομματι κομματι να τα φτιαξω...διοτι η συγκριση ειδικα στην μουσικοτητα των ηχειων ειναι η μερα με την νυχτα μεταξυ πακετων και ηχειων ετσι εγω κατεληξα στον ενισχυτη rx-v659 και diamond 9.5, προτιμησα να εχω δυο πολυ καλα μπροστινα ηχεια απο το να εχω ασυρματο πακετο και σιγα σιγα στο μελλον παιρνω και τα υπολοιπα... παντως μου εκανε εντυπωση καλυτερη το πακετο home cinema pioneer 360 απο αυτο της sony

Εγω πηρα προσφατα το DAV-830 αγνοοντας συμβουλες φιλων και μαλλον εκανα λαθος. Εχω βεβαια μεγαλο χωρο να καλυψω...
Αν παντως δεν θελεις κυριως να το εχεις για ταινιες αλλα για μουσικη προτεινω (χωρις να ξερω πολλα) το κομματι-κομματι.

Για Home cinema ίσως και τα "all in one" συστήματα σε ικανοποιήσουν, τουλάχιστον στην αρχή. Στη διάρκεια όμως δεν...

και ο χώρος σου δεν είναι και μικρός, άρα γνώμη μου είναι να πας κομμάτι κομματι, με ιδιαίτερη προσοχή στα βασικά ηχεία (δεξί αριστερό) που θα χρησιμοποιούνται και για στερεο ακροάσεις, και μετά στο sub, νομίζω πως τα έτοιμα συστήματα δε συνοδεύονται απο αξιοπρεπή sub πράγμα που θα σε κάνει να χάνεις μεγάλο μέρος στον ήχο μιας ταινίας. Το κεντρικό και ειδικά οι δορυφόροι έπονται...

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Είδα το Σ/Κ ένα set ήχείων της crystal audio με το σύστημα της Link Technology για ασύρματη επικοινωνία και μπορώ να πω ότι μου άφησε καλές εντυπώσεις.
Τι γνώμη έχετε γι'αυτό? Το έχετε ακούσει ποτέ?

crystal audio και Home cinema ειναι στενα συνδεδεμενα με ηχεια που εχουν αποσπασει της καλυτερες κριτικες

αλλα με πλαφον 800 ευρω εισαι κατα την γνωμη μου λιγο χαμηλα για ανεξαρτητες συσκευες

Το ξέρω αυτό Larry. Τι να κάνω όμως όταν θέλω να έχω έναν ικανοποιητικό ήχο και χωρίς πολλά καλώδια?
Υπάρχει λύση? και αν ναι πόσο κοστίζει το όλο σύστημα?
Τουλάχιστον να ξέρω πόσο θα ανεβάσω το budget μου.

οτι κανεις στην ζωη σου πρωτα κοιτας το βαθος της τσεπης σου και μετα πρατεις
αν πεις εχω μονο 800 πχ αλλα πραγματικα εχεις μονο 800 και εισαι νεος στο χωρο παιρνεις κατι τετοιο και μενεις εκει
αν αρχισεις να το ψαχνεις πιο πολυ και να ακους πιο πολυ θα αρχισεις να βρισκεις μειονεκτηματα στο συστημα σου
με αποτελεσμα να σπρωξεις την πρωτη φουρνια σου για κατι λιγο πιο καλο η οσο βαθεια ειναι η τσεπη τοσο καλο
απλα οι τραμπες ζημιωνουν μονο εσενα οταν αγοραζεις κατι 800 και σε 6 μηνες το πουλας μονο 250 και αν
οτι εχεις ακουσει οπως το εχεις ακουσει στο σπιτι σου θα ακουγεται αλλιως λογο χωρου
ακου ξαναακου και μετα ψωνισε
μην επηρεαζεσαι απο περιοδικα γιατι αλλα τα γουστα και <γουστα > των περιοδικων και συντακτων και αλλα τα δικα σου:ernaehrung004:

κοιτα ας πουμε μια περιπτωση
υπρχει μια ευκαιρια ( ΙΜΗΟ ) στις αγγελιες πουλανε ενα yamaha ax2 me 400 ρικα που ειναι η επιτομη των ενισχυτων και τζαμπα για τα λεφτα του τσιμπας και με 1000 μια σειρα των crystal audio και γινεσαι μαγκας αρκει φυσικα ο ενισχυτης να μην εχει προβλημα

Απάντηση: Re: Ολοκληρωμένο Set Home Cinema ή κομμάτι κομμάτι?

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Είδα το Σ/Κ ένα set ήχείων της crystal audio με το σύστημα της Link Technology για ασύρματη επικοινωνία και μπορώ να πω ότι μου άφησε καλές εντυπώσεις.
Τι γνώμη έχετε γι'αυτό? Το έχετε ακούσει ποτέ?

H Crystal Audio είναι γνωστή για τις πολύ καλές και οικονομικά προσιτές υλοποιήσεις της. Αν και δεν έχω ακούσει το set, πιστεύω ότι θα είναι μια αρκετά συμφέρουσα λύση. Με την ευκαιρία, το set συμπεριλαμβάνει και sub; Σε τι τιμή το βρήκες (αν επιτρέπεται);

Πάντως, θα σου έλεγα κι εγώ να μην πας σε λύσεις compact (ενισχυτής + dvd + σετ ηχείων), γιατί συνήθως δεν είναι αξιόπιστες. Σίγουρα κομμάτι - κομμάτι. Μάλλον όμως πρέπει να ανεβάσεις το budget σου.

Καλή υπομονή και καλό ... ξεμπέρδεμα!

Καλημέρα σε όλους.
Τα ηχεία της Crystal Audio ειναι τα Plasma + TR-100m/120W Wireless. Όποιος θέλει μπορεί να τα δει εδώ.
Κόστος περιπού 800ευρώ.
Για ενισχυτή μου φαίνεται καλός ο Sony 6.1 STR-DG910 περίπου στα 400ευρώ.
Τί λέτε για το σύστημα αυτό? Είναι καλός ο ενισχυτής?
Το dvd θα είναι δώρο από φίλους για το καινούργιο σπίτι, οπότε δεν έχω δει ακόμα.

Απάντηση: Re: Ολοκληρωμένο Set Home Cinema ή κομμάτι κομμάτι?

Καλημέρα σε όλους.
Τα ηχεία της Crystal Audio ειναι τα Plasma + TR-100m/120W Wireless. Όποιος θέλει μπορεί να τα δει εδώ.
Κόστος περιπού 800ευρώ.
Για ενισχυτή μου φαίνεται καλός ο Sony 6.1 STR-DG910 περίπου στα 400ευρώ.
Τί λέτε για το σύστημα αυτό? Είναι καλός ο ενισχυτής?
Το dvd θα είναι δώρο από φίλους για το καινούργιο σπίτι, οπότε δεν έχω δει ακόμα.

Εμένα πολύ σένιο μού φαίνεται το σετάκι. Και με δυνατότητες και ντιζαϊνάτο και ασύρματο! Ό,τι πρέπει!

Για τον ενισχυτή έχω διαβάσει καλά σχόλια, αλλά δεν τον έχω δοκιμάσει στην πράξη. Εγώ έχω τον Yamaha RX-V659 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, είναι ένα τίμιο μηχάνημα.

με τι ηχεια τον εχεις τον 659? τον αγορασα και εγω (τον περιμενω) για να τον συνδεσω με τα diamond 9.5 με το dvd σου τον εχεις συνδεσει με coaxial ή με οπτικο καλωδιο?

με τι ηχεια τον εχεις τον 659? τον αγορασα και εγω (τον περιμενω) για να τον συνδεσω με τα diamond 9.5 με το dvd σου τον εχεις συνδεσει με coaxial ή με οπτικο καλωδιο?

Τον έχω με το σετ ηχείων Jamo HCS-606 και υπογούφερ το Yamaha SW515. Από την εν γένει απόδοση είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τα Diamond 9.5 πρέπει να είναι σαφώς καλύτερα από τα Jamo, οπότε θα αναδειχθεί καλύτερα και ο ενισχυτής. Με το DVD μου (Pioneer AV-696) έχω συνδέσει τον ενισχυτή μέσω οπτικού καλωδίου.