Ολοκληρωμένο set home cinema

ela002

Established Member
28 May 2010
116
Γεια χαρά,

Σκέφτομαι να πάρω ένα έτοιμο home cinema όσο πιο οικονομικό γίνεται για τους παρακάτω λόγους.

1. Κάτι έστω λίγάκι καλύτερο απο τα ενσωματομένα ηχεία της TV που δεν έχουν και καλή ένταση.

2. Θελω και κάτι να παίζει audio cd/mp3 σε usb και κυρίως ραδιόφωνο (δεν έχω κάποιο άλλο ηχοσύστημα).

3. Να συνδέσω επίσης και το xbox one ώστε επίσης να έχω καλύτερο ήχο σε σχέση με τα αδύναμα ηχεία της TV.

4. Έχω και ένα wdtv live media player.

Ο χώρος είναι 17 τετραγωνικά. Απόσταση καναπέ με tv 4-5 μέτρα. Δεν θέλω κάτι σούπερ ντούπερ ούτε τρελή απαίτηση σε ποιότητα ήχου απλά το κάτι καλύτερο και προτιμώ μια έτοιμη λύση με τα όποια μειονεκτήματα σε σχέση με το να έστηνα κάτι που και πάλι οικονομικά δεν θα γινόταν.

Όλα τα παραπάνω θα τα συνδέσω με hdmi ; Θέλω αντίστοιχα το συστηματακι να έχει αντιστοιχες θύρες;

Μια ματία που έριξα

Harman Kardon HD COM 1515

http://www.skroutz.gr/s/4098746/Harman-Kardon-HD-COM-1515.html

Pioneer HTP-073

http://www.skroutz.gr/s/4057622/Pioneer-HTP-073.html#specs-container

Οικονομικά θα ήμουν καλύτερα με το pioneer με το ζόρι για το Harman.

Ευχαριστώ.

Ναι ολα με hdmi θα τα συνδεσεις και μετα απο την HDMI out στη TV/monitor. To Pioneer είναι μια χαρά εφόσον έχεις προ-αποφασίσει ότι θες all in one (με τα καλά του και τα κακά του).

θα σου ελεγα οτι ειναι μερα κ νυχτα τα χαρμαν ειναι ανωτερα σε ηχεια αλλα κ ενυσχητη. το θεμα ειναι τι χρημα μπορουμαι να διαθεσουμαι........

Βλέποντας τα specs νομίζω (πέρα από την εφαρμογή spotify που αν είδα καλά δεν έχει ο pioneer) ότι ο Harman Kardon θα είναι αρκετά πιο δυνατός καθώς ανακοινώνει 75W per channel, two channels driven @ 6/8 ohms, 1kHz, <0.1% THD ενώ ο πιονέρος ανακοινώνει 100 W/ch (6 ohms 1 kHz 0.7 % 1ch Driven). Μεγαλύτερη μεν ισχύ αλλά με αρκετά περισσότερη παραμόρφωση και μάλιστα (το σημαντικότερο) μετρώντας ένα και μόνο κανάλι. Από πλευράς ηχείων τα ΗΚ είναι σίγουρα πολύ πιο όμορφα κατ εμέ.

Το pioneer έχει απίστευτο value , μιλάμε οτι πλέον το βρίσκεις κάτω από 300, αλλά έχει 2 μεγάλα μειονεκτήματα.
Παθητικό subwoofer που σημαίνει οτι αν θες να αλλάξεις subwoofer θα πρέπει να αλλάξεις και ενισχυτή.
Το δεύτερο είναι οτί δεν έχει καμία διαδικτυακή δυνατότητα, οπότε αν σε νοιάζει το online radio είναι μεγάλο μειονέκτημα.
Από οτι ξέρω το wdtv live έχει εφαρμογή για spotify, μπορείς να παίξεις μουσική από δίκτυο δεν ξέρω όμως τι άλλες εφαρμογές έχει.
Κατά τα άλλα η διαφορά από τα ηχεία της TV θα σου φανεί διαστημική.

Re: Απάντηση: Ολοκληρωμένο set home cinema

Παθητικό subwoofer που σημαίνει οτι αν θες να αλλάξεις subwoofer θα πρέπει να αλλάξεις και ενισχυτή.

Μονο και μονο για αυτο νομιζω οτι θα πρεπει να το σκεφτεις σοβαρα πριν αγορασεις το pioneer. Να επισημανω επισης οτι τουλαχιστον δυο φορες μεχρι στιγμης εχει βγει το σετ HK προσφορα στα 399 (φαινεται και στην εξελιξη τιμης του σκρουτζ). Βεβαιως τα 100 ευρω ειναι +33% απο την τιμη του pioneer και κουμαντο στο πορτοφολι σου κανεις μονο εσυ.

Re: Απάντηση: Ολοκληρωμένο set home cinema

Έχω ακούσει και τα δύο συστήματα και σου προτείνω ανεπιφύλακτα να επιλέξεις το Harman/Kardon. Το αγόρασα πρόσφατα και έχω μείνει κατενθουσιασμένος με την ποιότητα σε αυτή την κατηγορία τιμής. Και μόνο το ότι το H/K έχει ηχεία δύο δρόμων (με tweeters) και ενεργό subwoofer, σε αντίθεση με τα all-range ηχεία και το παθητικό subwoofer του Pioneer, αρκούν. Επιπλέον, η δυνατότητα δικτύωσης του H/K είναι κάτι ΠΟΛΥ χρήσιμο κι ας σου φαίνεται άχρηστο τώρα. Τέλος, ο H/K είναι φρέσκο μοντέλο (του 2015) ενώ ο Pioneer είναι μοντέλο του 2012-2013 αν δεν κάνω λάθος.

Για ένα δικό μου mini review και εντυπώσεις, δες το μήνυμά μου σε αυτό το thread.

Και ένα συγκριτικό των δύο (πάλι δικό μου), στο οποίο γλυκοκοιτάζω το Pioneer, αλλά τελικά επέλεξα το H/K μετά από νέες και πιο προσεκτικές ακροάσεις των δύο συστημάτων.

Last edited:
Είστε απίστευτα φοβεροί! Ευχαριστώ πολύ για της πληροφορίες. Προσανατολίζομαι περισσότερο προς το Harman.

Αν είναι να δώσεις 1350ε μην πάρεις αυτό....παίρνεις καλύτερα πράματα. Αν θες να δώσεις τόσα, καλύτερα άνοιξε ένα καινούργιο νήμα για χωριστά κομμάτια 5.1