Ολοκληρωμένος denon pma-2020

Vasilis_K

New member
10 November 2011
46
Καλησπέρα σε όλους.

Σκέφτομαι την αγορά ολοκληρωμένου στην περιοχή των 1500 ευρώ.
Προσανατολίζομαι σε κάποιον από τους "κλασικούς" κατασκευαστές Yamaha, Marantz, Denon (αυτούς που πολλές φορές τους αποκαλούμε και βιομηχανικούς...) για 2 κυρίως λόγους
α) συνήθως στα ίδια λεφτά προσφέρουν εξοδο ακουστικών και αξιοπρεπή phono stage, άρα ολοκληρωμένη λύση χωρίς πολλές συσκευές και καλώδια, πράγμα χρήσιμο ιδιαίτερα αν δεν έχεις πολύ χώρο.
β) Πιστευω ότι λόγο οικονομίας κλίμακας προσφερουν καλύτερη ποιότητα υλικών/κατασκευής και αξιοπιστία (σκοπευω τον οποιο ενισχυτή αγοράσω να τον κρατήσω χρόνια) στα ίδια λεφτά.
Τώρα θα μου πείτε και από ήχο (γιατί τελικά αυτό αγοράζουμε όχι το μηχάνημα) τί γίνεται? Προσωπικά δεν πιστευω ότι οι διαφορές μεταξύ 2 ενισυτών ίδιας κατηγορίας τιμής και φιλοσοφίας (μιλαω για solid state) είναι τόσο ακουστές ώστε να κάνουν τη διαφορά. Αρκεί φυσικά να γίνει σωστά το ταίριασμα με τα ηχεία. Τα οποία παρεπιπτόντως, μαζί με το χώρο και το όλο ταίριασμα είναι τελικά αυτά που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα.
Τέλοςπάντων, μακρυγορώ οπότε ας επανέλθω στο ερώτημα. Για το Yamaha A-s2000 έχω διαβάσει πολλά και σε αυτό το forum. Επειδή όμως με ενδιαφέρει και ο denon pma-2020, υπάρχει κάποιος συμφορουμίτης που έχει εμπειρία από αυτόν ή π.χ από τον 2010? ή αν έχετε υπόψιν σας κάπου που να μπορώ να τον ακούσω?
Δεν κατάφερα να βρω πολλά στο δίκτυο, και προτιμώ σε κάθε περίπτωση μια περιγραφή από κάποιον κάτοχο παρά ένα review σε κάποιο site.

Ευχαριστώ
Βασίλης

Γειά σου φίλε βασίλη....καταρχήν,εγώ πιστεύω ότι υπάρχει διαφορά,απο μηχάνημα σε μηχάνημα.Οποιασδήποτε κατηγορίας! Τώρα,για τον denon,δεν ξέρω και πολλά να σου πώ,αλλά ο yamaha για τα λεφτά του,είναι τεράστια ευκαιρία!! Αλλά μην περιμένεις να πάρεις γνώμες,ή τα διάφορα περιοδικά για να κάνεις την αγορά.Θα ακούσεις εσύ ο ίδιος τα μηχανήματα που σε ενδιαφέρουν,με την μουσική σου.Εσύ θα ζήσεις με τα μηχανηματά αυτά.

Σε ποιά περιοχή είσαι;

Γεια σου Βασίλη και καλωσήρθες!

Τον denon δεν τον ξέρω καθόλου. Το yamaha τον έχω ακούσει με ομόσταυλα ηχεία της εταιρίας και νομίζω πως τα ηχεία αδίκησαν κάπου στα χαμηλά έναν πολύ τίμιο ενισχυτή.

Αλλά μου γεννιέται και μια φυσιολογική απορία. Ποιά ηχεία θα οδηγήσει ο υποψήφιος?

Είναι 1 σημαντική παράμετρος και αυτή...τι ηχεία θα οδηγήσει το μηχάνημα,ο χώρος που θα μπούν,και η μουσική που ακούς,και τέλος το μπάτζετ που θα διαθέσεις για αυτά,αλλά και για την πηγή.(Εάν δεν υπάρχει)

Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις.
καταλαβαίνω ότι μάλλον ο Yamaha θεωρείται πιο "audiophile" ή τελικά πιο σίγουρη λύση σε σχέση με τον Denon.
Έχετε απόλυτο δίκιο ως προς το ταίριασμα με τα ηχεία αλλά και ότι πρέπει να ακούσω το όποιο μηχάνημα ο ίδιος.
Δυστυχώς μένω εκτός Αθήνας (Αλιβέρι) και λόγω και της δουλειάς είναι δύσκολο να ακούσω πολλά πράγματα. Γι' αυτό απευθύνθηκα στο forum.
Τώρα όσον αφορά το υπάρχον σύστημα είναι το εξής:

προ Audiolab 8000Q
τελικοι Audiolab 8000M
Ηχεία Dynaudio Focus 140 (αγορασμένα μετά τους ενισχυτές, οι οποίοι είχαν αγοραστεί για να υποστηρίξουν ηχείο δαπέδου αλλά τελικά λόγω budget και μη μετακόμισης σε μεγαλύτερο χώρο, αγορασα βάσης)
Ο κύριος λόγος που διερευνώ την πιθανότητα αλλαγής των ενισχυτών είναι απλούστευση του συστήματος. Πιστευω επίσης ότι στην κατηγορία 1500 -2000 ευρώ δε θα χάσω σε ποιότητα ήχου, μάλλον το αντίθετο. Έχω δοκιμάσει τον Unico secondo στο σύστημά μου. Καλό το αποτέλεσμα, αλλά όχι τόσο μεγάλη διαφορά για να πάρω την απόφαση. Δεν είχε και έξοδο ακουστικών και ήταν ήδη στο άνω όριο του budget.

Τώρα αν κινούμαι στη σωστή κατευθυνση, δεν είμαι σίγουρος. Αν όμως έχτιζα από την αρχή το σύστημά μου θα προτιμούσα τη λύση ποιοτικού ολοκληρωμένου παρά ξεχωριστές μονάδες στα ίδια λεφτά.

Οι σκέψεις σας καλοδεχούμενες!
Και πάλι ευχαριστώ.

P.S. Αν κανένας άλλος φίλος έχει άμεση εμπειρία από τον denon ας την παραθέσει. Ή αν γνωρίζει πού μπορώ να τον ακούσω?

Απάντηση: Re: Ολοκληρωμένος denon pma-2020

καταλαβαίνω ότι μάλλον ο Yamaha θεωρείται πιο "audiophile" ή τελικά πιο σίγουρη λύση σε σχέση με τον Denon.
Έχετε απόλυτο δίκιο ως προς το ταίριασμα με τα ηχεία αλλά και ότι πρέπει να ακούσω το όποιο μηχάνημα ο ίδιος.
Δυστυχώς μένω εκτός Αθήνας (Αλιβέρι) και λόγω και της δουλειάς είναι δύσκολο να ακούσω πολλά πράγματα. Γι' αυτό απευθύνθηκα στο forum.

προ Audiolab 8000Q
τελικοι Audiolab 8000M
Ηχεία Dynaudio Focus 140 (αγορασμένα μετά τους ενισχυτές, οι οποίοι είχαν αγοραστεί για να υποστηρίξουν ηχείο δαπέδου αλλά τελικά λόγω budget και μη μετακόμισης σε μεγαλύτερο χώρο, αγορασα βάσης)
Ο κύριος λόγος που διερευνώ την πιθανότητα αλλαγής των ενισχυτών είναι απλούστευση του συστήματος. Πιστευω επίσης ότι στην κατηγορία 1500 -2000 ευρώ δε θα χάσω σε ποιότητα ήχου, μάλλον το αντίθετο. Έχω δοκιμάσει τον Unico secondo στο σύστημά μου. Καλό το αποτέλεσμα, αλλά όχι τόσο μεγάλη διαφορά για να πάρω την απόφαση. Δεν είχε και έξοδο ακουστικών και ήταν ήδη στο άνω όριο του budget.

Τώρα αν κινούμαι στη σωστή κατευθυνση, δεν είμαι σίγουρος. Αν όμως έχτιζα από την αρχή το σύστημά μου θα προτιμούσα τη λύση ποιοτικού ολοκληρωμένου παρά ξεχωριστές μονάδες στα ίδια λεφτά.

Και πάλι ευχαριστώ.

P.S. Αν κανένας άλλος φίλος έχει άμεση εμπειρία από τον denon ας την παραθέσει. Ή αν γνωρίζει πού μπορώ να τον ακούσω?

Φίλε μου κράτησε τα ενισχυτικά σου, δεν υπάρχει λόγος να μπεις σε περιπέτειες.

Αν βαρέθηκες τον ήχο σου ψάξου προς την αλλαγή ηχείων, πάντα όμως κατόπιν ακροάσεων.

Το να έχεις μεγαλύτερο ενισχυτή από αυτόν που χρειάζεσαι είναι ευλογία!

ο χώρος πως είναι? πλάτος Χ μήκος? Η θέση ακρόασης που βρίσκεται σε σχέση με τον άξονα των ηχείων? καμιά φωτό παίζει να δούμε?

Συμβουλή μου: μη βιάζεσαι. Εμένα αν μου χάριζες τον denon ή τους audiolab μάλλον προς τους δεύτερους θα πήγαινα.

Με τα λεφτά που διατίθεσαι να δώσεις μπορείς να βρεις ηχείο μεγάλης αξίας εφόσον από ότι καταλαβαίνω δε θέλεις να είναι και μεγάλο σε όγκο, και να πάρεις και έναν ενισχυτή ακουστικών ξεχωριστό.

κι εγώ θα συμφωνήσω με το Στέργιο μάλλον. Φαντάζεσαι να τα σκάσεις, να βάλεις ένα καλό μηχάνημα σπίτι σου και μετά να πεις "χμμμ πριν το προτιμούσα"?
Έχεις ήδη καλό σεταπ. Δύσκολα (ακριβά) θα ξεφύγεις.
Αλήθεια τι πηγή έχεις? Καλώδια κλπ?

κι εγώ θα συμφωνήσω με το Στέργιο μάλλον. Φαντάζεσαι να τα σκάσεις, να βάλεις ένα καλό μηχάνημα σπίτι σου και μετά να πεις "χμμμ πριν το προτιμούσα"?
Έχεις ήδη καλό σεταπ. Δύσκολα (ακριβά) θα ξεφύγεις.
Αλήθεια τι πηγή έχεις? Καλώδια κλπ?

Πηγή ένα marantz cd63 se (Και αυτό προς αλλαγή για να μπω σιγά σιγά και στον κόσμο και του PC audio)
Και το project Xperience με grado silver. Phono το MF xlps-v3.
καλώδια ηχείων Kimber 8TC.
καλώδια interconnect όχι κάτι ιδιαίτερο. Για να κάνω κίνηση να αναβαθμίσω καλώδια θέλω 4 ρεύματος (πηγή, προ, τελικοί) και 4 interconnect
(πικαπ --> Phono --> pro, cd --> προ, προ --> τελικοι). Ακόμα και για τις φθηνές σειρές γνωστών κατασκευαστών μιλάμε για σημαντικό budget. Άλλος ένας λόγος που σκέφτηκα τον ολοκληρωμένο.
Δηλαδή κόστος αναβάθμισης Interconnect/ρευματος + όσο πουλήσω τα audiolab = νάτος ο ολοκληρωμένος των 1500+.

Πάντως, δεν μπορώ να πω πως δεν έχετε δίκιο, ότι είναι παρακινδυνευμένο να αλλάξω ενισχυτές και μάλλον έχω περισσότερα να κερδίσω π.χ με άλλα ηχεία ή πηγή. Αλλά μας πιάνει και αυτή η μανία της αλλαγής καμμιά φορά....

Σε αυτό για το κόστος καλωδίων δεν έχεις άδικο. Βέβαια έχεις τον προ σε άλλο σασσί με τελείως άλλο τροφοδοτικό έτσι και αυτό από μόνο του έχει να δώσει αρκετά.
Από την άλλη, με το πακέτο προ-τελικού η μοναδική επιβάρυνση που έχεις σε καλώδια είναι ένα interconnect και ένα ακόμα ρεύματος. Δηλαδή ας πούμε για κάτι χαλαρό, σύνολο 200 ευρώ...
Πάρε dac να ανανεώσεις τη σχέση σου με το ηχοσύστημα, άντε και κανένα καλώδιο και κράτα ενισχυτή και ηχεία.

ο Denon απο κατασκευαστικης πλευρας ειναι ανωτερος οσων αναφερθηκαν. 24 Κιλα, dual mono, shottky diodes, ξεχωριστες τροφοδοσιες για αναλογικα και ψηφιακα σταδια...

παρολαυτα, αν ο χωρος τα σηκωνει θα αλλαζα τα ηχεια με κατι μεγαλυτερο.

Ό,τι λένε οι φίλοι παραπάνω. Μην αλλάξεις τίποτα. Θα πρέπει να δώσεις πολύ περισσότερα από όσα σκέφτεσαι για να πάρεις αξιολογη βελτίωση. Αν θες να ξοδέψεις δώσε για καλύτερη ψηφιακή πηγή & dac.

ο Denon απο κατασκευαστικης πλευρας ειναι ανωτερος οσων αναφερθηκαν. 24 Κιλα, dual mono, shottky diodes, ξεχωριστες τροφοδοσιες για αναλογικα και ψηφιακα σταδια...

παρολαυτα, αν ο χωρος τα σηκωνει θα αλλαζα τα ηχεια με κατι μεγαλυτερο.

Και εγώ αυτό πιστευω, γι' αυτό μου κέντρισε και το ενδιαφέρον. Από υλικά και ποιότητα κατασκευής είναι πάνω από τους Audiolab. Τώρα αυτό αν εξαργυρώνεται και στον ήχο???

πάντως δεν πρέπει να έχει πουλήσει πολύ ο Denon στην Ελλάδα. Ούτε 1 κάτοχος μέχρι τώρα στο forum!

Τείνω πάντως και εγώ να τους κρατήσω και να ψαχτώ προς το παρόν με πηγή για να ανανεωθεί και το ενδιαφέρον.

P.S: Εκτός αν κάνει καμμιά έκπληξη η Yamaha και τιμολογήσει τον A-S3000 κάτω από τα 3000 ευρώ οπότε.....θα μπούμε σε περιπέτειες πάλι.

Απάντηση: Re: Ολοκληρωμένος denon pma-2020

προ Audiolab 8000Q
τελικοι Audiolab 8000M

Και πάλι ευχαριστώ.

Δουλειά δεν έχεο ο διάολος @αμά τα παιδιά του!
Ειναι δυνατόν νά'χεις τέτοια ενισχυτικά και να την ψάχνεις;
Μεγάλο ατόπημα(προσωπική εκτίμηση)!

Re: Απάντηση: Re: Ολοκληρωμένος denon pma-2020

Δουλειά δεν έχεο ο διάολος @αμά τα παιδιά του!
Ειναι δυνατόν νά'χεις τέτοια ενισχυτικά και να την ψάχνεις;
Μεγάλο ατόπημα(προσωπική εκτίμηση)!

Ένα δίκιο το έχεις, δε μπορώ να πω. Αλλά υπάρχει και ο αντίλογος:
Δηλαδή όποιος άγοράσει 1 φορά καλά ενισχυτικά στη ζωή του σταματάει την αναζήτηση?
Έχω δει πολλές περιπτώσεις που αλλάζονται αντίστοιχα (ή και πολύ καλύτερα) μηχανήματα σε πολύ λιγότερο χρόνο από τα 7 χρόνια που τα έχω εγώ.
Δυστυχώς ή ευτυχώς η αναζήτηση είναι και αυτή μέρος του χόμπυ μας.
Αν φυσικά γίνεται μανία και δε μας αφήνει να ευχαριστηθούμε τη μουσική τότε ναι υπάρχει πρόβλημα.

Αλλά το να ψάχνεσαι και να ρωτάς γνώμες δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Και εγώ αυτό πιστευω, γι' αυτό μου κέντρισε και το ενδιαφέρον. Από υλικά και ποιότητα κατασκευής είναι πάνω από τους Audiolab. Τώρα αυτό αν εξαργυρώνεται και στον ήχο???

Eνοείται ότι εξαργυρώνεται! Αλλά δεν πάει να πεί ότι σε εσένα θα αρέσει...θα πρέπει να τον ακούσεις για να κάνεις σύγκριση με τα τωρινά που έχεις.