Ολοκληρωμένος ενισχυτής για Focal chorus 826v

GeorgeAN

New member
21 February 2009
17
ΕΛΛΑΔΑ
Εδώ και καιρό έχω ξεκινήσει την αναβάθμιση του Audio Video υλικού μου και προσπαθώ να βρώ άκρη ανάμεσα σε χιλιάδες είδη μηχανημάτων και επιλογών.
Τα καινούργια κομμάτια που απαρτίζουν το ηχοσύστημα μου είναι τα:
Hχεία της Focal chorus 826 V
Ενισχυτής Home Cinema pioneer vsx ax2-as
cd player Advance Acoustic mcd203-2
και ένα λαπ τοπ τησ Acer για να παίζει το ρόλο του DVD player αλλα και για μουσική .
Ο λόγος που επικεντρώνομαι στον ήχο οπώς θα καταλάβατε είναι γιατί ακούω πολύ μουσική και με ενδιαφέρει αρκετά το θέμα!! Δυστηχώς μετα την αντικατάσταση ενός παλιού ενισχυτή Techinics με 5 κανάλια (τα πρώτα home cinema ) διαπίστωσα ότι ο pioneer αν και τέρας στον κινηματογράφο απο μουσική χάλι. Έτσι λοιπόν μπήκα στην διαδικασία να βάλω παράλληλα έναν ολοκληρωμένο για να οδήγει σωστά τα ηχεία μου και να μου αναδείξει και πιό πολύ την πολύ καλή απόδοση του palyer μου πάντα βέβαια με τα λεφτά που έδωσα και φυσικά τα δικά μου γούστα. Έτσι λοιπόν για να μην λέω και πολλά ψάχνω ένα ολοκληρωμενο με δυνατότα να μπεί παρράληλα και στο home cinema ο οποίος να μην ξεπερνάει τα 1000€ και να μπορεί να οδηγήσει αξιοπρεπώς τα συγκεκριμένα ηχεία. Κάτοχοι Focal θα με διευκόλυναν πολύ στο ματσάρισμα που έχουν κάνει.
Η κατευθυνση μου είναι να έχω τα ίδια main ηχεία σε όλο το σύστημα.

Ευχαριστώ πολύ Γιώργος​

Απ ότι βλέπω έχουν εξαιρετική ευαισθησία (91,5db) αλλά δεν ξέρω πόσο χαμηλά κατεβαίνουν σε εμπέδηση.
Αν έχεις μεγάλο χώρο όπως και να έχει θες αρκετά watt,αν ο χώρος σου είναι μέτριος γνώμη μου είναι να επικεντρωθείς σε έναν ενισχυτή που συνδιάζει ηχητική ποιότητα και σχετικά καλή ισχύ.
Για δες τον Yamaha A-S1000.

YΓ.Πως παίζουν τα focal?

Type :
3-way bass-reflex floor standing speaker, Powerflow.

Drivers :
2x61/2"(16.5cm) Polyglass woofers.
61/2"(16.5cm) Polyglass midrange.
1"(25mm)TNV Al/Mg inverted dome tweeter.

Frequency response (+or-3dB) :
45Hz - 28kHz

Low frequency point :
37Hz

Sensitivity (2,83 V/1 m) :
91.5dB

Nominal impedance :
8 Ohms

Minimum impedance :
2.9 Ohms

Crossover frequency :
300Hz / 3 000Hz

Recommended power amplifier :
40 - 250W

Dimensions (HxWxD) :
407/8x111/8x143/4" (1038x282x375mm)

Net weight :
56.8Ibs (25.8kg)

Sensitivity (2,83 V/1 m) :
91.5dB
Nominal impedance :
8 Ohms
Minimum impedance :
2.9 Ohms

απο ευαισθησία είσαι οκ με ενα ενισχυτή μέχρι 100w
απο αντίσταση όμως το 2,9 είναι χαμηλό και χρειάζεσαι ρεύμα
(ιδανικά πρέπει ο ενισχυτής σου να διπλασιάζει την ισχύ απο
τα 8Ω στα 4Ω, 100w-200w).
τώρα το που θα βρεις ενισχυτή με αυτά τα χαρακτηριστικά,καλό,
επώνυμο(όχι ιδιοκατασκευή)και μέχρι 1000 ευρώ
υπάρχει ένα πρόβλημα.Γνώμη μου, κοίτα για κάποιον καλομεταχειρισμένο.

θα ηθελα μια μικρη επεξήγηση στο μικρό 2,9 ohms τι σημαινει οτι μπορει να παίξει και 8 και 6 και 3????δεν το κατάλλαβα αυτό?
Το σετάκι advance ήταν το demo που άκουσα και μου άρεσε γι αυτό και τα πήρα αλλά η συγκεκριμενοι ενισχυτές δεν μπορούν να ταιριάξουν μαζί με home cinema και να παιζουν όλλα αυτά με ένα ζευγαρι ηχεία!!!

Τον ενισχυτή τησ Cambrige audio σε τάξη XD 840Α αν θυμάμαι καλά τον έχει κανείς? έχω ακούσει καλά σχόλια

θα ηθελα μια μικρη επεξήγηση στο μικρό 2,9 ohms τι σημαινει οτι μπορει να παίξει και 8 και 6 και 3????δεν το κατάλλαβα αυτό?

Ι=V\R ,η τάση V παραμένει σταθερή για να ακούσεις δεδομένη ηχ. ένταση,το ρεύμα I και η αντίσταση R είναι αντιστρόφως ανάλογα,άρα όσο πέφτει η R(φορτίο) τόσο πρεπει
να αυξάνει το Ι για να έχεις την ίδια ηχητική ένταση.

Αν ένα ηχείο είναι 8 ohm υπαρχει προβλημα αν ο ενισχυτης παιζει στα 6???? θα τα καψει τα ηχεία??

Οχι.
Αν ένα ηχείο όμως 4Ωμ(που σημαίνει ότι κατεβαίνει ακόμα ποιό κάτω) κι ο ενισχυτής 8 εκεί υπάρχει πρόβλημα υπερθέρμανσης του ενισχυτή.

To θέμα είναι σε ποια συχνότητα πέφτει στα 2.9. Σε μία "εύκολη" συχνότητα η στα μπάσα?

Μπορείς να βρεις το διάγραμμα εμπέδησης του ηχείου?

Ακριβώς. Αλλά επειδή έχει 2 παράλληλα woofer,μάλλον στις
χαμηλές πέφτει η αντίσταση(μπορεί φυσικα το 2,9Ω να είναι
στα π.χ. 10ΚΗΖ,αλλά αν στα 100ΗΖ έχει π.χ. 3,5Ω πάλι υπάρχει πρόβλημα)

Από το TechRadar:
Product Summary: Chorus 826 V
Price at launch: £1,249.00
For
> Impressively designed floorstander
> Great looks and solid build
> Revealing, wide-bandwidth sound
Against
> Slightly tricky load
> Requires decent power
> Bass could be a little tighter
> Treble could be a shade smoother

Μετρήσεις έχει το Sound And Vision.

Αλλά το κακό νέο είναι στο Extreme Audio:
Minimum Impedance: 2,9 ohms @ 118 Hz

Δεν αρχίζεις να κοιτάς για κανέναν γερό τελικό;

Δεν χρειαζετε να διπλασιαζει ο ενισχυτης,δεν ειναι και μεμβρανη το φοκαλ...Στα 3 ohm θα κατεβαινει στα πολλα γκαζια....
Ενας ενισχυτης με 150 ''μαλακα'' βαττ και ενα καλο τροφοδοτικο μεσα του θα ειναι μια χαρα....Αν σου αρεσει η advance μπορεις να παρεις για αρχη τον τελικο της που ειναι και πολυ καλος και αργοτερα ή τον ιδιο προενισχυτη που ομως δεν ειναι τοσο καλος ή εναν αλλο λαμπατο προ και θα εχεις πολυ καλο αποτελεσμα...
Σε ποσα τετραγωνικα θα τα στησεις?

http://www.advance-acoustic.com/en-product.php?id=33

Με 2x90-100W θα είναι μια χαρά. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται παραπάνω. Τα 816 που κατεβαίνουν στα 3.9Ω στα 40Hz και στα 150Hz μπορούν να οδειγηθούν με 2x30W χωρίς πρόβλημα σύμφωνα με συμφορουμήτη που τα έχει με Primare.

Κοίτα μήπως μπορέσεις να τα ακούσεις με τον AS1000 της Yamaha και αν έχεις υπομονή, θα σου πω σε 1-2 εβδομάδες για προ και τελικό της Audiolab που πάνε στο χιλιάρικο (τα 816 έχω).

Καλή συνέχεια.

Λοιπόν παιδιά σας βρίσκω πολυ ψαγμένους!!!!! και μαθαίνω πολλά πράγματα απο εσάς. Για να καταλάβω,αν ο ενισχυτής μου βγάζει και 8 και 6 ohm να τον ρυθμίσω στο 8 όπως λένε και τα ηχεία ή καλύτερα στα 6??? και τι κερδίζω απο αυτό?

Επίσης κάντε μου και καμιά πρόταση για ενισχυτή??

Απάντηση: Re: Ολοκληρωμένος ενισχυτής για Focal chorus 826v

Λοιπόν παιδιά σας βρίσκω πολυ ψαγμένους!!!!! και μαθαίνω πολλά πράγματα απο εσάς. Για να καταλάβω,αν ο ενισχυτής μου βγάζει και 8 και 6 ohm να τον ρυθμίσω στο 8 όπως λένε και τα ηχεία ή καλύτερα στα 6??? και τι κερδίζω απο αυτό?

Επίσης κάντε μου και καμιά πρόταση για ενισχυτή??

Αν έχει επιλογή 8 και 6 ωμ θα τον βάλεις στα 6,σίγουρα όλα τα ηχεία κατεβαίνουν κάτω από 6 ωμ και δε θα κουράζεις τόσο τον ενισχυτή.
Αλλά αφού ψάχνεις ενισχυτή τι τα ρωτάς?
Ειπαμε
http://www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=5015420&CTID=5002300

φίλε Γιώργο άκουσα τα μεγαλύτερα απο τα δικά μασ ηχεία με audiolab και μπορώ να πώ ότι το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιούσε ιδιαίτερα.Δεν είχε την δύναμη να τα οδηγήσει αλλά βεβαια μιλάμε και για πιο μεγάλα ηχεία και πιό πολλά.
audiolab άκουσα με Audio vector και το σύνολο ήταν πολύ καλό τώρα βέβαια ειναι και γούστα!! Πάντως με ενδιαφέρει να μου πείς εντυπώσεις , εγω να σου πώ την αλήθεια προσανατολιζόμουν σε musical fidelity ή Cambrige

Απάντηση: Re: Ολοκληρωμένος ενισχυτής για Focal chorus 826v

φίλε Γιώργο άκουσα τα μεγαλύτερα απο τα δικά μασ ηχεία με audiolab και μπορώ να πώ ότι το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιούσε ιδιαίτερα.Δεν είχε την δύναμη να τα οδηγήσει αλλά βεβαια μιλάμε και για πιο μεγάλα ηχεία και πιό πολλά.

Xαίρομαι που επιβεβαιώνομαι από ανθρώπους που άκουσαν κι όχι "είδαν".

audiolab άκουσα με Audio vector και το σύνολο ήταν πολύ καλό τώρα βέβαια ειναι και γούστα!! Πάντως με ενδιαφέρει να μου πείς εντυπώσεις , εγω να σου πώ την αλήθεια προσανατολιζόμουν σε musical fidelity ή Cambrige

Διάλεξε και πάρε
http://www.tnt-audio.com/jpeg/a500inside.jpg
http://www.stereo.de/typo3temp/pics/d0c941e963.jpg

o yamaha π.χ που προτηνετε πιο πανω δεν θα εχει προβλημα οδηγησεις,αν κολαει με τα φοκαλ και σου αρεσει το αποτελεσμα προχωρα ανενοχλητος...Χωρις να εχω ακουσει το αποτελεσμα πιστευω οτι θα βγει λιγο ''hi-tech'' ηχος....Η γνωμη μου αλλα και το γουστο μου ειναι κατι σε marantz που ειναι πιο μαλακος και κολαει καλυτερα με την αναλητικοτητα τον φοκαλ....Αυτα τα λεω χωρις να εχω ακουσει τον συγκεκριμενο yamaha,απλα εμπειρικα....
Eπισεις μπορεις να κανεις πολυ ωραιο συστημα με μεταχειρισμενα που πουλιουντα αυτην την στιγμη στο site....

o yamaha δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορέσει να οδηγήσει τα ηχεία μου αλλα δεν έχει και switch για home cinema πάντως σαν κατασκευή δίχνει καλή!!
Ο cambrige έχει επιλογή για να κολλάει και σε κινηματογράφο και σαν σκέτο audio system!!!και μάλιστα με ρυθμιζόμενη στάθμη των ηχείων μια κι έξω. Δηλ όταν κάνεις καλυμπράρισμα στο homecinema μετά κάθε φορά που επιλέγεις την συγκεκριμένη πηγή η στάθμη είναι στο επίπεδο που την έχεις προρυθμίσει .
Ο musical fidelity έχει απλώς ένα κουμπί που ´μετατρέπει τον ολοκληρωμένο σε τελικό παρκάπτοντας την προενίσχυση (σαν τον audiolab) και αυτή η λύση ίσως να μου ταιριάζει καλύτερα γιατί η ρύθμιση του cinema γίνεται μόνο στον AV και ο στερεοφωνικός βγάζει ότι βγάζει ο AV