Ολοκληρωμένος ενισχυτής, ηχεία και.....μετα; Τι πηγή;

hulliaris

New member
10 January 2013
23
Larissa, Greece
Καλημέρα!
Δεδομένης της αρχαριότητας μου σε θέματα hi-fi αλλα και της απόλυτης ικανοποίησης που έλαβα απο συμβουλές μελών του φόρουμ σε θέματα ηχειων κτλ., ζητάω κάποιες επιπλέον συμβουλές για θέματα πηγών.
Αυτή τη στιγμή διαθέτω στο σπίτι μου έναν ολοκλ. ενίσχυτη Marantz PM6004, ηχεία δαπέδου (Q Acoustics 1030i), απο hi-fi και ενα Playstation 3 με μια τηλεόραση Sony 40" EX-720 και έναν αποκωδικοποιητη οπως παρέχεται για δορυφορική σύνδεση απο γνωστό τηλεπικοινωνιακό πάροχο. Όλα αυτα βρίσκονται σε μια σύνθεση (αρα πολυ κοντα το ενα με το άλλο) όπου και παρέχεται και πρίζα Ethernet με ενεργή σύνδεση Ίντερνετ και ρουτερ.
Το ρουτερ βρίσκεται 10 μέτρα μακριά απο τη σύνθεση και ο σταθερός Η/Υ μου στα 15 μέτρα. Διαθέτω επίσης και δυο εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, έναν maxtor 160αρι 10ετιας και έναν Seagate 1,5 terra γεμάτοι μουσικά αρχεία mp3.
Επισης έχω και καμια 200αρια γνήσια cd που αγόραζα όταν ήμουν φοιτητής και τα οποία όντας στοίβαγμενα σε κούτες λυπάμαι να τα αποσύρω!
Η ερώτηση και παράκληση μου παράλληλα είναι η εξής:

Πως μπορω να αξιοποιήσω με τον καλυτερο δυνατο τροπο το υπάρχον σύστημα hi-fi (ενισχυτη και ηχεια) ώστε να μην ταλαιπωριεμαι τραβοντας 15 μέτρα καλώδιο απο κάρτα ήχου του Η/Υ στην είσοδο AUX του ενίσχυτη, εκμεταλλευόμενος παράλληλα και τα καταχωνιασμενα CD;
Διαθέτω ως και 450 (ταβάνι!) για την αγορα μιας ακόμη "φέτας" ή αλλου είδους συσκευή.

Να αγοράσω ενα cd player επιπέδου marantz cd6004; Να προτίμησω ενα network player οπως το marantz NA7004 για να "βλέπω" τα αρχεία στον υπολογιστή μου και να ακούω και ραδιόφωνο; Η να αγοράσω ενα player οπως το marantz UD5007 που συνδέεται και στο δίκτυο;
Είναι σε θέση να με καλύψει ηχητικά το PS3 ως disc player & media player ώστε να πάω σε ραδιόφωνο ή όχι;

Τι θα κάνατε στη θέση μου; Ευχαριστω!

Μια χαρά είσαι με το PS3 . Εγώ θα πήγαινα σε network player που τα περισσότερα έχουν και internet radio...

ακριβώς και αν πάρεις και συσκεύη που μπορεί να δουλέψει και σαν dac θα αναβαθμίσεις και τον ήχο του ps3 ενώ μπορείς να συνδέσεις και με usb ένα λάπτοπ ή τον υπολογιστή σου αν ομως τον φερεις πιο κοντά. Η πιο προσιτη συσκεύη που τα κάνει όλα αυτά είναι το pioneer N50,κοστίζει λίγο παραπάνω από το χρηματικό όριο που έχεις βάλει.

Επομένως συστήνετε να αφήσω στην άκρη τα CD players μιας και ενα PS3 μπορεί να κάνει τα ίδια ή και περισσότερα πράματα, και να προτίμησω ενα network player και ενα dac.
Με τη συνδεσμολογία τι παίζει όμως; Πως θα μπορέσω να βγάλω το μάξιμουμ απο αυτο το σύστημα; Θα πρέπει να εξασφαλίσω πρώτα τις παραπάνω συσκευές και μετα να εκμεταλλευτώ το PS3 ή μπορω να το κάνω και τώρα (πριν αγορασω network player) με κάποιο συγκεκριμένο τύπο καλωδιου;
Μια πρόταση καλη για είναι ενδεχομένως το προαναφερθέν Pioneer και θα προσπαθήσω να το τσεκαρω. Απο 'κεί και πέρα, μπορείτε να προτείνετε κάποιο αξιοπρεπές dac; Δεν ξέρω τι παίζει μ' αυτα τα ρημάδια, ούτε σε λειτουργία-ρολο-φιλοσοφία συσκευής ούτε σε τιμές. Κάνω με 100 τίποτα;;;

Ευχαριστω

Για ενα αξιολογο dac που θα σου βελτιωσει σιγουρα τον ηχο θα πρεπει να δωσεις απο 300ε και πανω.Στα 300ε υπαρχουν αρκετα αξιολογα dac που θα σου κανουν τη δουλεια που θελεις.

Το dac που θα βρεις θα πρεπει να προσεξεις να εχει αρκετες εισοδους για να μπορεσεις να κουμποσεις επανω του ολες τις πηγες που εχεις.

Μπορείτε να μου δώσετε 4-5 προτάσεις για dac λοιπόν με κόστος μέχρι 350 -400 ; Ενα IPad πως μπορεί να χρησιμεύσει ή να συνδυαστεί με το dac αλλα και τις παραπάνω συσκευές;

Ευχαριστω!

Κάποια DAC που μπορείς να έχεις υπόψη είναι α εξής:

Arcam rDac (340e)
Cambridge Audio Dacmagic 100 (260e)
Micromega MyDac (330e)
Musical Fidelity M1 (470e)
M2Tech Evo DAC (380e)
Teac UD-H01 (380e)

To M1 είναι πάνω απο το budget αλλά αξίζει τον κόπο. Όσο για το ipad υπάρχουν διάφορες εφαρμογές/προγράμματα με την οποία μπορείς να επιλέγεις κομμάτια τα οποία θα τα παίζει το pc/laptop το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με το DAC. Δε γνωρίζω αν και πως μπορείς να συνδέσεις απευθείας το ipad με το DAC.

Το mydac της micromega το εχω εδω και 5 μηνες και κανει πολυ καλα την δουλεια του.Το αγορασα αφου πριν ακουσα και αλλα dac με τιμες μεχρι 650ε.Για τα λεφτα που ζηταει ειναι πολυ καλη λυση.

Το Mambo dac να υπόθεση ότι είναι ελληνικής κατασκευής;αν τυχόν θελήσω να το δώ αλλα και να το αγοράσω που μπορω να το κάνω;