Oλοκληρωμένος ενισχυτής με πολύ καλό ενσωματωμένο phono stage?

Re: Απάντηση: Oλοκληρωμένος ενισχυτής με πολύ καλό ενσωματωμένο phono stage?

για να καταλαβεις αναφερω ενα απλο παραδειγμα και μαλιστα απο την συγκεριμενη εταιρια που μιλαμε την REGA.
Το προηγουμενο σιντι πλευερ της εταιριας φημιζοταν για τα γλυκα και μαλακα πριμα. Το τωρινο για τα τσιμπημενα του πριμα. Πως ταιριαζει το ενα με τα υπολοιπα μηχανηματα της ιδιας εταιριας και πως το αλλο αφου εχουν διαφορετικο ηχητικο χαρακτηρα;
Δεν έχω ακούσει το Apollo,γιά να έχω ιδία γνώμη γιά τις "φήμες".Εχω διαβάσει όμως review πού αναφέρουν γιά τσιμπημένα πρίμα, αλλά και άλλες πού μιλάνε γιά γλυκά, με μεγάλη έκταση.Αρα γε να είναι οι διαπιστώσεις σε σύγκριση με το παλαιό μοντέλο,με γνώμονα τα απόλυτα κριτήρια(και ποιά είναι αυτά),με το πώς ξύπνησε ο reviewer, δεν μπορώ να σάς απαντήσω.Πολύ πιθανόν να συμβαίνει αυτό πού λέτε.Αν δεν ακούσει κανείς με τα δικά του κριτήρια,συμπέρασμα δεν βγάζει.Είμαι σίγουρος όμως,πως εσείς,προτείνοντας το 640 έχετε ακούσει και το συγκεκριμένο phono stage, και το συνδυασμό του με τα rega.

Είμαι σίγουρος όμως,πως εσείς,προτείνοντας το 640 έχετε ακούσει και το συγκεκριμένο phono stage, και το συνδυασμό του με τα rega.

Με το REGA για να ειμαι ειλικρινης οχι. Με αλλους συνδυασμους πλατω κεφαλων και φονο στειτζις ναι.Μαλιστα απο αυτους που το εχω συστησει δυο φιλοι που το εχουν στο φορουμ και το δουλευουν με μπενζ ACE L εχουν μεινει αρκετα ευχαριστημενοι αποτι γνωριζω.
Επισης η πειρα μου στα αναλογικα μου λεει οτι στην διαμορφωση του ηχου σε ενα αναλογικο συστημα, 40% παιζει ρολο η κεφαλη, 30% το φονο στειτζ, 25% το πλατω - βραχιονας και ενα 5% τα καλωδια διασυνδεσης. Αυτο βεβαια ως προσωπικη αποψη.

Last edited:
Θα συμφωνήσω απολυτα με τα ποσοστά 40% κεφαλή 30%phono stage(αλλά και με τα λοιπά).Απλώς να προσθέσω,ότι μιά σύγκριση τού 640, ή άλλου χαμηλής τιμής phono ,με το ενσωματομένο τού rega θα ωφελούσε έτσι και αλλιώς.Αν η διαφορά γιά MM,είναι αμελητέα γιατί να μην δεί και την benz ace high?Ο.Κ.γνωρίζω και από δική μου εμπειρία ότι οι χαμηλοέξοδες παίζουν καλύτερα αλλά έτσι καί αλλιώς νομίζω ότι η benz είναι άλλη κλάση.Ισως βέβαια,on second thought, τα rega να έχουν ανάγκη κάτι πιό τσαμπουκαλίδικο αλλά σε δουλειά να βρισκόμαστε,εναλλακτικές να δίνουμε.......

Oι εξελίξεις του Σ/Κ είχαν ως εξής:
Ακουσα τον Micromega IA 180 με πλατό clearaudio performance.Kαλός ήχος, αλλά δεν φτάνει το δικό μου σύστημα με τίποτα.
Χάρη στον επαγγελματισμό του Orpheus Audio της Πετρούπολης , είχα τη δυνατότητα να πειραματιστώ με phono stages στο δικό σύστημα.
Project tubebox se ii.Δεν ξέρω αν ωφείλεται στις λάμπες ή σε τυχόν ασυμβατότητα όλων των άλλων, πάντως το αποτέλεσμα ήταν αποκαρδιωτικό.
Primare R20.ΑΚΡΙΒΩΣ ότι ακούω από το ενσωματωμένο phono stage του Mira.;Άρα....
Clearaudio Basic +.Πάρα πολύ καλός ήχος για τα γούστα μου.Ουδέτερος, αλλά όχι ισοπεδωμένος με μπάσσα και λεπτομέρεια.Στο τελευταίο ήταν και η μόνο διαφορά.Σε κάποιες λεπτομέρειες, ανάλογα με την ηχογράφηση, ο ενισχυτής ζορίζεται , το phono stage, όχι.Όμως αυτό γίνεται αντιληπτό μόνο μέσω μιας πάρα πολύ προσεχτικής ακρόασης.
Άρα μπαίνει το δίλλημα , αν μόνο για αυτό το λόγο αξίζει να δώσει κανείς 600 ευρώ.Μάλλον όχι.
Συμπέρασμα.Ο Mira έχει απίστευτο phono stage για την κατηγορία τιμής και δύσκολα θα δω διαφορά, αν δε τα σκάσω χοντρά.
Περιμένω να ακούσω τον Elicit , αλλά ίσως στο μέλλον ,αν θελήσω να αλλάξω σε MC , μόνο σε clearaudio phonostage-κεφαλή θα καταλήξω.
Τελικά, για να μην είμαι εντελώς ανακόλουθος με όσα έγραφα παραπάνω, όσες εταιρείες ασχολούνται σοβαρά και ολοκληρωμένα (πικαπ-κεφαλές-ενισχυτές-phono stage)με το βινύλιο ξερουν τι κάνουν.Οι υπόλοιποι βόλτες κάνουν γύρω γύρω.

Ο Δημήτρης Ν, πουλάει αυτόν εδώ.

Πολύ ωραίος, ουδέτερος και με κατπληκτικό phono stage.
Αν δε σε χαλάει το γεγονός ότι είναι μτχ, αξίζει.

Τον είχα υπο δοκιμή για αρκετούς μήνες σπίτι μου. Θα τον αγόραζα, αν δεν προέκυπταν τα GamuT.
Δες κι εδώ, στις πολύμηνες δοκιμές μου...