Ολοκληρωμένος για τα ATC SCM40?

kriuia

New member
22 December 2008
5
Καλησπέρα,
θα ήθελα την γνώμη σας όσον αφορά το ταίριασμα μεταξύ των ATC SCM40 στα οποία έχω καταλήξει, με τους δύο ολοκληρωμένους, α) τον mysical fidelity A5.5 και β) τον Naim xs. Με ποιον πιστέυεται οτι θα "δέσει" καλύτερα το ανωτέρω ηχείο; Επίσης εαν μπορώ κάπου να ακούσω αυτά τα ζευγάρια.
Ευχαριστώ Παναγιώτης.

Μόλις αφίχθη και ο νέος ολοκληρωμένος της ATC SIA2-150.
Με τη νέα ισοτιμία κιόλας οφείλει να είναι μία από τις πιο σοβαρές επιλογές.
Έχει σχεδιαστεί "βλέποντας" τα δεδομένα ηχεία.

Θ.Ζ.

kriuia σε ψαχνουν στο προηγουμενο ποστ που εκανες διπλα.
Αυτο που σου προτεινει ο Θ.Ζ. ειναι αριστη λυση.
Ειχα την ευκαιρια να τον ακουσω στο τελευταιο μου ταξιδι στο Λονδινο,και πιστευω οτι με τα ATC θα ταιριαξει απολυτα.
Ενα review εδω:
http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/hi-fi-and-audio/amplifiers/atc-sia2-150-478483/review

Το λεπόν...
Έχω ακούσει τα ATC με πάαααρα πολλούς ενισχυτές και έχω καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα...

Τρανζιστοράτος/ουδέτερος ενισχυτής δεν τους πάει. Μπορεί να σε ενθουσιάσει για λίγο αλλά μετά από λίγες ώρες σε εκνευρίζει.

Λογικός λαμπάτος PP (2x50W) είναι ότι πρέπει για την περίπτωση που θέλεις να ακούς χαμηλά μουσική.

Βαρβάτος λαμπάτος (>2x150W) λογικά θα είναι ότι πρέπει αλλά ξεφεύγεις πολύ σε τιμή.

Με υβριδικό δεν ενθουσιάστηκα...

Προς το παρόν οι κορυφαίοι (όχι όμως και οι πιο ακριβοί) ενισχυτές που έχω ακούσει πάνω τους είναι ο Copland CTA 405 στα 3.000 (που έχω καταλήξει λόγω τιμής αλλά θα τον αλλάξω λόγο έντασης), ο Rogue ninety με τον ενενηντάρη τον τελικό περίπου στα 8.000 , και κάτι μονομπλόκια Viola που δεν τα έχω ακούσει όμως σε ΑΒ με τον δικό μου...

Το τι έχω δοκιμάσει στο χώρο μου δεν το λέω γιατί θα φάμε ξύλο στο τέλος... Το μόνο που θα σου πω είναι ότι το μόνο που δεν έχω ακούσει σαν αρχή λειτουργίας είναι οι OTL και οι τιμές των ενισχυτών που μπήκαν πάνω τους ήταν από τα 150 εώς τα 15.000 με όλα τα ενδιάμεσα. :flipout:

Αυτοί που περιμένω να ακούσω (γιατί λένε ότι παίζουν πολύ καλά με τα ATC) είναι ο Hegel H200 και φυσικά ο ATC!

Αν καταφέρω να περάσω από τον κύριο Ζαφειρόπουλο το επόμενο Σαββάτο να τσιμπήσω τον ATC θα σου πω... Αλλά θα έχεις ένα πρόβλημα μιας και θα πρέπει να περιμένεις την επόμενη εισαγωγή... :flipout:

generation.jpg

αυτόν θες !! :flipout::grinning-smiley-043

kriuia λυσε μας μερικες αποριες:
Απο διπλα στην κατηγορια Hi-Fi ενισχυτικά (που σε ψαχνουν) ποσταρες για ενισχυτη απο 1500 εως 2000 ευρω.Αυτο ισχυει ή οχι;
Εαν ναι τοτε disregard την προταση μου πιο πανω για τον ATC και προφανως του tsimisce.
Εαν ισχυει το οριο για τον ενισχυτη που εθεσες και εχεις καταληξει στα συγκεκριμενα ηχεια τοτε θα μπορουσες να συνεχισεις την κουβεντα στο αρχικο σου ποστ και οχι να σε ψαχνουν οι μισοι.
Επισης θα μπορουσαμε να καταλαβουμε σε τι οριο τελικα θα κινηθεις για να μπορουμε αυτα που σου προτεινουμε να ανταποκρινονται στις οικονομικες σου δυνατοτητες.
Εχεις καταληξει σιγουρα για τα ATC ή οχι;
ισχυει ο περιορισμος απο 1500-2000 Ευρω για ενισχυτη ή οχι;

Απάντηση: Re: Ολοκληρωμένος για τα ATC SCM40?

kriuia λυσε μας μερικες αποριες:
Απο διπλα στην κατηγορια Hi-Fi ενισχυτικά (που σε ψαχνουν) ποσταρες για ενισχυτη απο 1500 εως 2000 ευρω.Αυτο ισχυει ή οχι;
Εαν ναι τοτε disregard την προταση μου πιο πανω για τον ATC και προφανως του tsimisce.
Εαν ισχυει το οριο για τον ενισχυτη που εθεσες και εχεις καταληξει στα συγκεκριμενα ηχεια τοτε θα μπορουσες να συνεχισεις την κουβεντα στο αρχικο σου ποστ και οχι να σε ψαχνουν οι μισοι.
Επισης θα μπορουσαμε να καταλαβουμε σε τι οριο τελικα θα κινηθεις για να μπορουμε αυτα που σου προτεινουμε να ανταποκρινονται στις οικονομικες σου δυνατοτητες.
Εχεις καταληξει σιγουρα για τα ATC ή οχι;
ισχυει ο περιορισμος απο 1500-2000 Ευρω για ενισχυτη ή οχι;

Μαλλον δυσκολες ερωτησεις βαζεις.

Εγώ πάντως τα συγκεκριμένα,θα τα προτιμούσα με μιά ισχυρή,καλή και σχετικά φθηνή λάμπα(λέγε με Push-Pull).